- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
djg
aktív tag
Hali,
Ha fel szeretném tenni az új 10.1-es drivert elég ha simán uninstallom a régit vezérlőpultból?
Eddig mindig így csináltam nv-nél és ati-nál is, de olvastam ebben a topicban, hogy valaki több (hatékonyabb?) pucolóprogramot is használ a cél érdekében.Kérdés tehát, h sima uninstall start menüből vagy vezérlőpultból elég?
Remélem igen...Dánke
-
djg
aktív tag
válasz
SimonYana #7325 üzenetére
Nekem spec. kicsit szerelgetnem kellett. Ahol eddig 9600gt volt annak a végébe elfért 1 hdd. Amikor ezt be akartam szerelni feljebb és lejjebb is kellett költöztetnem 1-1 hdd-t, de így végül simán belefért. Nem tudom, hogy egy 5870 elférne-e így, talán így már az is, de 5970 már aligha.
-
djg
aktív tag
Szia!
Nem semmi, most végigolvasgattam jó sok hsz-t, többek közt, amiket írtál. Ha egy mód van rá mindenképp írj blogot róla, szerintem hasznos lenne, sokan olvasnák! Én spec épp tegnap adtam el a 9600GT-m
, maradt magába az 5850-es. Pedig nagyon érdekes, amibe belefogtál. Az vigasztal, hogy a Batmanen kívül nem is tudok más játékot, ami kihasználná, bár tény, hogy ez az egy game legalább nagyon jóra sikerült. Na és már készül a 2. rész, de ezen kívül nincs nagyon más minőségi tudtommal...
-
djg
aktív tag
Szia,
Nekem az utóbbi van (MSI-OC). Ez olcsóbb volt, gari ugyanúgy 3 év van rá és persze tuningolt. Na persze ezt a kisebb tuningot bármelyik alapórajelessel eléred.
MSI-hez is adnak tuningprogit, ez az Afterburner.Nem tudok róla, hogy lehetne állítani valamivel is a fényerőt, de én a monitorral tudom, nem tudom neked van-e olyanod?
Egyébként az ASUS neve számomra jobban cseng, de nem akartam kicsengetni a "semmiért" annyival többet. Ha jól tudom ahhoz viszont adnak Dirt2-t, ami valakinek fontos lehet... Többek közt ezért is raktam ""-be a semmit.
-
djg
aktív tag
válasz
Toninho13 #6788 üzenetére
MSI-vel, az OC verzióval (gyárilag 765/4500).
Majd mindenképp írd meg a Te eredményeidet - akár privibe -, én is kíváncsi lennék miket kapsz.
Egyébként írtam korábban, hogy a Mass Effect aggodalomra adott okot, mert akadt.
Nos, miután fény derült rá, hogy a kari úgy teljesít, ahogy illik neki, indítottam a gammát, hogy folytassam.
Érdekes mód most is szaggatott ott. Leesett 20 fps-re. :S De nagyon érdekes, mert 1 perc után bejavult és stabil 60 fps lett. Olyan, mintha addig szaggatna, míg a ramba be nem tölti az összes textúrát (amit loading alatt kellene neki). Na nem mondom, hogy ezt csinálja, csak valahogy leírtam, hogy el lehessen képzelni. Amúgy nem értem, mi lehet. CoD6 alatt amúgy sima az ügy, 91 fps, ott is csak vmi limit miatt. (full-hd, max.) -
djg
aktív tag
válasz
DigitXT #6784 üzenetére
Klafa!
Nem vagyok tuningőrült és pontszám vadász.Csak addig szeretem húzni, amíg stabilan használható is marad, sőt, ha a játékban megvan a kellő fps mennyiség, akkor nem is tartom szükségesnek. Most lehet, hogy megtartom ezt a 3200-at, de vga tuninggal nem bütykölnék "feleslegesen", a célnak megfelel.
-
djg
aktív tag
Sziasztok ismét!
Elkészültek az eredmények tuningos cpu-val. 3200-ig tornáztam fel 2,5-ről. Ehhez még nem kellett feszt emelni. Stabilnak tűnik, bár hosszú távon még nem teszteltem, csak a bechmarkokkal. Nem tudom meddig lehet elmenni stabilan vele feszemelés nélkül, majd talán még próbálkozom.
Az eredmények:
A heaven eredményen nem változtatott a cpu húzás:
FPS: 55.2, Scores: 1391 -
djg
aktív tag
válasz
DigitXT #6757 üzenetére
Világos!
Igen, a 9600gt is gyárilag OC (gigabyte HP széria).
Igen, alakul. A gyors játékteszt tette fel i-re a pontot, ijesztett meg végképp. Azt majd még megnézem a friss rendszerrel még egyszer. A másik két benchmark szerencsére a helyén van!
Köszönöm szépen Neked is, és a többieknek is a gyors válaszokat és a sok segítséget!
Hamarosan megírom a tuning eredményeket is...
-
djg
aktív tag
válasz
MPowerPH #6750 üzenetére
Igen, abszolút vga-limites volt. Most némiképp sikerült megnyugodni a vantage eredménytől: 11860 pont (gpu: 12690, cpu: 9916). Igaz írták fentebb, hogy a gpu score 19000 pont kell legyen. :S
Mégis beszéltem haverral, akinek 5850-e van q9650-nel párosítva és az összpontszáma: 12600 körül van. Ahhoz képest ez 11860 arányosnak mondható. (Még nem húztam!)
Igazából ahogy írtam a gyors játékbeli fps teszt volt az, ami olaj volt a tűzre és ledobta a láncot. Mindenképp kipróbálom majd húzva is.Szerinted is jónak mondható ez a kapott eredmény?
-
djg
aktív tag
válasz
MPowerPH #6748 üzenetére
Oké, csak előbb lefuttatom a vantage-et. Csak tudod most néztem meg a korábbi eredményeimet és ez volt a csúcs nálam:
q9300@3GHz-9600gt@800-2000-1100 - 13329 3dm06Húzott cpu, húzott vga. És hát nem azt mondom, hogy az5850 a csúcsok csúcsa, de nagyon sok tesztet átnéztem és minimum 3x erősebb a 9600gt-től. Ezért még ha kevés is neki a cpu, nagyon kevésnak találtam a kapott pontot. Na de majd akkor most kiderül, írok soon.
-
djg
aktív tag
válasz
MPowerPH #6743 üzenetére
Oké, azt megtehetem, illetve terveztem is, mert feszemelés nélkül is elbírja. Feszt nem nagyon akarok, nem vagyok nagy tuningos. Igen, igazság szerint annyiszor futtattam már a 3dmark06-ot, hogy szinte mindenhol tudtam mennyi volt az fps a régi karival és csak néztem, hogy itt is annyi... A végső pontot valószínűleg azok az esetek dobták meg, ahol néha felszökött 130-140 fps-re egy rövid időre (a léghajós jelenetnél), mert a többinél gyanúsan alacsony.
Persze, ebbe a lapba erősebb cpu is kerülhet majd még, szerencsére van még hova feljebb lépni és tudtam, hogy nem fogja kihajtani a vga-t teljesen ez a cpu, de azért a limitet túlzásnak tartom.
Továbbá a szaggatásnak se láttam helyét. Azért sokkal jobb eredményre számítottam, igaz még nem vetettem alá minden tesztnek. Még tervezek egy resident evil benchmarkot (most hirtelen ez jutott eszembe), meg a vantage-t, amiben sajna nincs korábbi eredményem.Még az jutott eszembe, hogy nem-e a 2 db csatlakozóval van valami gond. Rá van kötve mindkettő, de hátha rossz ágra. :S Moduláris a táp és külön jön le a tápból az egyik 6 pines, de a másikat 2x4-es molexből hoztam össze és hátha úgy kötöttem össze, hogy kevés neki abból a nafta
Csak egy tipp, nem tudom....
-
djg
aktív tag
válasz
lamantin #6740 üzenetére
Ha CPU limit van, miért rángassam a kártyát? Egyébként ez a gyárilag húzott msi verzió (765/4500). Értem én, hogy átbillent a balansz a 9600gt-hez képest, ahol az volt a szűk keresztmetszet, de ne mond, hogy nem gyanús, ha van egy géped, elérsz vele x pontot, aztán kicseréled a vga-d egy min. 3x erősebbre és majdnem ugyanannyit kapsz!
legújabb 9.12-es drivert használtam, erre már fent írták, hogy rendben van. Na de még ha nincs is, akkor se kéne szaggatnia.
Egy másik érdekes jelenség, hogy amikor bejelentkezek a windowsba, és tudjátok írja, hogy welcome, utána vált képet az asztalra. Ez a régi karival teljesen sima volt, hogy úgy mondjam "smooth", ezzel meg itt is valami akadás van, kissé szaggatva vált át. Ez lehet, hogy atiknál ilyen, vagy passz, nem is izgatna, de furcsa és hát a mérések gyanúsak.
A heaven érték egyébként mennyire reális?
Oké, megpróbálom vantage-ban. Egy haver ha jól emlékszem 11-12 ezer pontot kapott összesítve q9650-nel. Persze, annyit nem várhatok, de nem kéne sokkal kevesebb...
-
djg
aktív tag
válasz
MPowerPH #6739 üzenetére
Így van, szerintem is sokkal, de sokkal többet! 9600gt-vel volt 11000 pont, ezzel meg 14000! Szerintem nagyon kevés. Szerintem ez a cpu egyáltalán nem ilyen gyenge, hogy itt megálljon!
A másik meg, hogy még ha így is van, akkor miért szaggat a mass effect ott, ahol a 9600gt futott (full-hd-be, a maga 512 vramjával és ehhez képest harmatos tejlesítményével...). 100 fps felett kéne lennie, nem 15-20-nak!Most futtattam egy másik benchmarkot, a heavent. Ez már jobb eredményt hozott: 1391 pont, 55 fps átlag.
9600gt-vel: 506 pont, 20fps. (dx9-ben, full-hd-ben.)Őszintén szólva ezt is keveslem, de jobban hangzik. Azonban a fenti esetek aggasztóak!
-
djg
aktív tag
válasz
DigitXT #6729 üzenetére
3dmark06-tal terveztem, mert itt (is) van összehasonlítási alapom. CPU limit eszembe se jutna egy ilyen cpu mellett! Nem a ma kapható legerősebb, de egy q9300 azért ennél sokkal jobban ki kellene, hogy hajtson egy ilyen vga-t. 9600gt-vel vga limit közeli! állapot lehetett, most átbillenhetett a mérleg, de kizárt, hogy ennyit tudjon egy ilyen cpu alatt! 14000 pontot adott! Néztem online tesztet, 25000-et kéne elérnie. Oké, az erősebb cpu-val készült, de 20000 akkor is meg kéne legyen.
Mass Effectnél is feltűnt a dolog, 9600gt is egész jól elkergette full hd-be a maga 512 vramjával, kizárt, hogy itt szaggasson. Márpedig azt teszi!
-
djg
aktív tag
Sziasztok!
Elég tanácstalan vagyok, segítséget szeretnék kérni.
Eddig egy 9600gt-m volt és most rászántam magam egy 5850-re. (asus p5k pro, q9300, 4GB ddr2 1066, hyper 580W)
A kártyát beüzemeltem és van kép, eddig oké. Azonban nem hozza a várt teljesítményt. Szinte hajszál pontosan annyit nyújt, mint a régi 9600gt-m. :S Mi lehet ennek az oka?
Megkérdeztem egy haveromat, azt mondta Ő mindig újrateszi a gépet új vga esetén. Én régebben emiatt nem tettem újra, de oké, megfogadtam a tanácsát (win7 volt eddig is, most is az került fel). Eredmény semmi. Legújabb, 9.12-es drivert szedtem le, de miután láttam a gyenge teljesítményt leszedtem és feltettem a gyártó (msi) által adott lemezen lévőt.
Továbbra is gyenge az eredmény!A gyenge értékeket 3dmark06 alatt kaptam, de amíg még megvolt a régi rendszerem kipróbáltam Mass Effect alatt is frapssel: borzasztó gyenge, szaggat, stb, rosszabb, mint a 9600gt-vel volt.
A friss rendszer alatt még nem próbáltam más alatt, csak 3dmark06, de már ott látom a nagyon kevés fps-t. :SMegnéztem a windows élményindex értékét: az első mérésnél 6-os értéket kapott a videókártya és a játékra szolgáló videókártya résznél is. Aztán mivel közben mást is csináltam bíztam benne, hogy ez megzavarta. Lefuttattam még egyszer, ezúttal nem nyúltam semmihez: 7,7-es eredmény. Ezzel már kibékülnék, csakhogy ennek ellenére a fent említett rossz teljesítményt hozza. :S
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest