- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
cintula187 #31757 üzenetére
Normális a GPU-hoz képest a plusz 10 fok. Nem a memória, a GPU része az a hőfok.
-
HSM
félisten
válasz
Moonwolf #31497 üzenetére
Próbáld meg kikapcsolt HW gyorsítással. Ha nem valami extrém energiazabáló procid van, még kevesebb fogyasztással lejátssza, mint az 5850, hasonló minőségben.
Nálam a 3570K 10W-ból lejátszott egy FHD x264 videót, míg az 5850-en ehhez 40W kellett. Gyengébb minőségű/tömörítésű videóknál a proci előnye mégnagyobb, mivel olyankor az még annyit sem kér, a Radeon 40W-ja meg fix, mivel a felemelt videómemória órajel okozza nagyrészt. -
HSM
félisten
válasz
petrusz82 #31420 üzenetére
1,25V-ig lehet menni, de már amit beállítottál is nagyon sok, az 5850-es GPU jóval toroksabb azonos feszen a 70-esnél és az 50-esek tápköre is általában gyengébb, mint a nagytesóié. Jobb egy kicsit lassabban működő kártya, mint egy elfüstölt kicsit gyorsabb.
Nálam is ez vetett véget a tuningjának, a gyári 1,08V helyett 900Mhz körül kért 1,14V-ot, de ott már irtózatosan melegedett rajta a VRM. -
HSM
félisten
válasz
Baryka007 #31360 üzenetére
Ugye tudod, hogy a táp minőségéhez semmi köze a 80plus jelzésnek, azaz a hatékonyságnak?
Egy rosszminőségű 80plus-os ugyanúgy elpukkanhat egy év alatt, kinyírva a fél géped, mint egy nem 80plus-os.
(#31361) do3om: Hehe, ezen döbbentem meg én is, mikor megláttam a képet, de inkább megtartottam magamnak a véleményem.
Bár én 375W környékére számoltam 12V-on, de tényleg vicc kategória egy 650W-os tápon. Még 500W-ot is pofátlan ilyenre ráírni... Mindenesetre elgondolkodtató, a Seasonic 460W Platinum Fanless tápom pl. venti nélkül, 460W-osként tud 456W-ot 12V-on.
-
HSM
félisten
Ugyanakkor a leírt hibajelenség is könnyen lehet alulméretezett táptól, ami nem bírja a terhelést. Azt írta, a sima VGA-esztek futnak akár 40 percig, gondolom, a procija is ki lett tesztelve, külön stabil, a Crysis-nél üt be a baj 10 perc után, ami CPU+VGA-t is szépen megterheli. Ugyanakkor ekkorra már a táp is tűzforró. Nekem nagyon gyanús, persze, ennyiből nem 100% a diagnózis nyilván.
-
HSM
félisten
válasz
KlezOne #31331 üzenetére
Arra gondoltam... De közben rájöttem, rosszul emlékeztem, ezeken még csak egy BIOS-csip volt.
Így viszont nem ilyen egyszerű a móka, meg kell keresni a megfelelő szakembert, aki tud neked egy megfelelő ROM-ot programozni, és ráforrasztani a régi helyett. A lényeg, hogy javítható, de kell hozzá megfelelő felszerelés.
-
HSM
félisten
válasz
Baryka007 #31302 üzenetére
Örülj neki, hogy 115Mhz-es PCI-E frekivel egyáltalán elindult, és nem füstölt el azonnal.
Még pár integrált kütyüvel együtt az alaplapodon.Másfelől a tuning csak egyik fele az órajelemelés, ha nem stabil, és hibákat kell javítani, akkor az összteljesítmény akár romolhat is.
(#31306) Dtomka: Ennyit éppen elég tudnod róla.
-
HSM
félisten
válasz
djculture #31249 üzenetére
Bizony, bizony. Pontosan ez a trükk a két VGA között. A 7770 kevésbé érzi meg a "modern effekteket", mint pl. tesszeláció, vagy durva compute shader, viszont a nyers erő hiányzik belőle, ami pl. az élsimításhoz kell.
Ezért sem ajánlottam itt a topikban se senkinek, hogy arra váltson, szerintem minimum egy 7850-re érdemes róla.(#31247) Baryka007: Én nem váltanám 7770OC-ra, inkább 7850, abból is inkább 2GB-osra.
-
HSM
félisten
válasz
djculture #31222 üzenetére
Ha vigyázol rá, még évekig működni fognak. Csaképpen, honnan tudod a használtról, mennyire vigyáztak rá? Itt már ez számít igazán....
Amúgy én kis-tahitit vennék inkább, 7950, 7970, 280, 280X... A 7870-től nem voltam elájulva, vagy miaz, 270X most. Mondjuk az 5850-hez képest hatalmas előrelépés az is. -
HSM
félisten
válasz
djculture #31212 üzenetére
Ha megnézed a topikját, ez könnyen lehet, azért van, mert boldog boldogtalan kituningolja az lcsó kis retek kártya lelkét, amikor nem arra van terezve. Ráadásul olcsójánosnak vélhetőleg a házhűtése és a tápja sem olyan hozzá. Nem hiszem, hogy egy rendesen használt, minőségi 7850-el bármi baj lenne megbízhatóság szempotnjából.
-
HSM
félisten
válasz
gaben1993 #31179 üzenetére
Ezek gyárilag vannak ilyenre belőve. A winyó tényeg elég szerencsételn ilyen közelről. Ha hűvösebbet szeretnél, kézzel kell hozzá mondjuk MSI Afterburnerben csinálni egy ventilátorprofilt, ami hamarabb feltekeri a fordulatot. 70-75 fok alá viszont értelmetlen hűteni.
Szerintem felesleges pasztázni, mivel azért meleg, mert alig forog a ventilátor, nem azért, mert rossz a paszta.
Ha 35-40%-os ventivel se hűl vissza, akkor kell azon gondolkodni. Pláne, hogy a hővezető párnák a VRM-en se annyira szeretik a hűtés szétszedését, szóval ezt csak akkor javasolnám, ha már minden más meg lett próbálva.
-
HSM
félisten
Ezek ilyenek... Sajnos ha egyszer már megkopott, gyakrabban kell utánakenni. Az is előfordulhat, hogy egy idő után már nem is segít rajta. Ahogy nézem, kb. egy éve volt nálad a műtét, simán lehet, megint ráférne kis kezelés.
Vagy esetleg itt tudsz rendelni hozzá másikat: [link]. De én inkább a zsírzással próbálkoznék újra, az kvázi ingyen van és hamar elkészül.Vagy ugye komlett hűtőt lehet rá venni még, az nem tudom, mennyibe kerül hozzá.
-
HSM
félisten
válasz
F e Z o #31047 üzenetére
Najó, de én refhűtős 5850-ről beszéltem, nem refhűtős 6970-ről..
Hasonló konstrukció, de nagyon más hangerő. Pl. a 7970-em még kisebb fordulatszámon megy, szemre ugyanolyan felépítésű hűtővel, mint az 5850, mégis a szobából kiszaladok, olyan elviselhetetlen a hangja, ha használom. Míg az 5850-et remekül elviseltem 3 éven keresztül. Nem engem cseréltek ki közben, elhiheted.
-
HSM
félisten
válasz
F e Z o #31045 üzenetére
Ha nem tuningolod, a refi 5850 nagyon nem porszívó, és nem is nagyon megy ekkor 75-76 fok fölé.
Nem kifejezetten halk, de azért egyáltalán nem hangos, bőven tolerálható, én 3 évig használtam nagy megelégedéssel a gyári hűtőjével együtt.
Hallanál üzem közben egy refi 7970-et, vagy 4890-et, esetleg 4850-et... Na, azok a porszívók.
És ezek csak amikhez személyesen is volt szerencsém...
-
HSM
félisten
válasz
djculture #31023 üzenetére
Hát azért korántsem biztos ez.... Az 5870 is bőven állta a sarat a 6900-asokkal, míg a 4800-asok korántsem álltak olyan jól helyt, mikor kijött az 5800-as széria... Szóval nem lehet ezt tudni. Szerintem a 7970-et nem fogja a mostani friss széria utáni se még lemosni.
Mondjuk korántsem rossz kártyák ezek, de én nem bántam meg, hogy 3 év 5850 használat után fejlesztettem...
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #31021 üzenetére
Nekem az 5850-t sajnos eléggé lehagyta a sima 7870-em. Van ahol nem lényegesen gyorsabb (max 20-30% előny), de van, ahol már az is dupla (!!!) sebességű. Egy 7900-as meg aztán elhúz, mint atom.
Az 5850-et sajnos nagyon megbüntetik a durvább utófeldolgozásos effektek és a tesszeláció, amiből egyre több van a modern címekben. Az 5870 se lehet nagyon más ebből a szempontból, bár a 2GB VRAM tuti jól jött azon. -
HSM
félisten
Szerintem most jópár évig menni fog így.
Én a zsírozás után még kb. egy évig használtam, és még nyomát se mutatta, hogy kellene-e újra. Az új tulaj sem panaszkodott még. Én csak azt nem értem, gyárilag miért nem tudják rendesen megkenni, hogy ne fingjon meg 2-3 év használat után... És még csak nem is 0-24-ben ment a kari, szigorúan napi max 5-12 órát, annak is mondjuk a negyede lehetett, amikor tekert is a VGA.
De az új karik se jobbak, van egy PowerColor 7950-em, kétventis speckóhűtős, azt is viszem jövőhéten garizni, fél évig bírta rajta a venti, és már csapágyas, ráadásul bonthatatlan a ventije....
-
HSM
félisten
Örömmel hallom.
Akkor megérte a beavatkozás. Ha itt lejjebb tekered, alul van még két hőfok, azokat monitorozd még játék közben.
Azok a mütyürök, amik a fehér vackok alatt vannak, hogy azok is jól érintkeznek-e a hűtéssel.
Ha azok se melegednek ~80 fok fölé, akkor minden süti.
-
HSM
félisten
Itt a képen látsz a hűtő alján két rózsaszín csíkot [link], és egy hosszabb, meg egy kis pici fehér taknyot az alján. Azokra vigyázni kell, azok hővezető párnák, ha anélkül rakod össze, akkor hamar kinyúlna tőle.
A kondin nem tudom, mi lehetett így, de nem emlékszem, hogy nekem bárhol lett volna ilyen, bár egy képpel jobban képben lehetnénk.
El kell távolítani óvatosan a régi pasztát, valami megfelelő enyhe oldószer ajánlott, "tiszta" alkohol, izopropil alkohol, esetleg foltbenzin, ami nem tesz kárt a GPU-ban, és közben vigyázni a GPU körül lévő picike alkatrészekre.
Új pasztából nem szabad túl sokat se túl keveset se. Én keresztben szoktam két nem túl vastag vonalat húzni rá az átlók mentén a pasztából.
-
HSM
félisten
Szerszámkészletnek nálam nem lett semmi baja, viszont 1 csavar teljesen KO lett a hűtőmben, a vége felé mielőtt eltört már azon gondolkoztam, hogy már indulok a fúróért...
Mondjuk tökéletesen funkcionált az eset után is, nem hiányzott az az egy csavar. Ilyen szempontból rém vacak konstrukció ez a gyári hűtő, nem lett volna nehéz megoldani, hogy ne kelljen szétbontani az egészet egy ventilátor megkenéséhez... Pláne belerakni ilyen nehezen bontható csavarokat, nem is értem ez hogy sikerült...
-
HSM
félisten
Javaslom itt csemegézni, ha refi hűtőd van (hűzból kifújós): [link]
Lehet, írtam még okosságokat (biztos), ha gondolod, keresgélj még a hozzászólásaim között 2012 december környékén ez volt a téma, de a lényeg úgy látom, ezekben már benne van.
Ha siklócsapágyas, akkor kis zsírral új életre lehet kelteni. -
HSM
félisten
válasz
Chosen #30938 üzenetére
Vannak nálad furcsaságok...
Ha általános PNP-t ír, az nekem akkor volt, ha kikapcsolt monitorral indítottam a gépet, és így nem tudta felismerni, mi van rákötve. Olyankor nyilván nem megy a 72Hz mód se.
Ha viszont menetközben vált PNP vagy bármi genericre, akkor újraindításig marad a 72Hz mód, egyszer mikor variáltam a megjelenítőkkel (asszem összevontam őket) és utána nekem is valahogy elfelejtette hozzá a drivert.
Sajnos ilyen hülyén működik a windózban a monitorkezelés, ő akárhányszor "új monitort" észlel, egyből az EDID-el frissíti a telepített drivert, amit olyankor újra kell rakni. Szerencsére nálam erre azért nem sokszor volt szükség.
Viszont nálam menetközbeni kikapcsolástól még sose "tűnt el" a driver, pedig napi 1-3 alkalommal is kikapcsolom csak a monitort, míg a gép megy tovább....
A hibernálás nem megy nálam SSD miatt, alvó állapot nem 100% megbízható, így a gépet bekapcsolva hagyom nappalra, csak a monitort kapcsolgatom, mert utálom újra előszedni a dolgokat, amiket éppen csináltam.
-
HSM
félisten
válasz
Chosen #30936 üzenetére
Ami szerintem bezavarhat, az a monitor DDC/CI funkciója, megpróbálhatod kikapcsolni. Kisbetűs megjegyzés, a 2311 és 2312-hüt más driver kell, mert pár ponton eltérnek. Persze, működniük kéne a másik driverével, és a 72hz-nek is mennie kéne.
Az említett problémák nálam is megvoltak (afterburner tuningnál villogás, meg a 150/300-as órajel) viszont nálam ha jól emlékszem, a 12.6-os drivernél frisebb driverekkel kezdődött a dolog, a régi driverekkel sose volt ilyen gond. Mivel csak alkalomszerűen tuningoltam, így nekem ebből nem volt gond. Viszont nálam a 72hz-es driverrel meg nem volt összeakadás, végig fenn volt, és rendszeresen használtam is, legalábbis februárig, amíg megvolt az 5850-em.
Egyébként, ha az én monitor driveremmel nem a "Dell U2311H (EDID Override) v0.1" vagy "Dell U2312HM (EDID Override) v1.0", akkor valami bezavar, és a windóz valamiért vélhetőleg nem használja a drivert, mivel a driverből kéne származzon a monitor neve is, amit kiír. (Vagy a gyári EDID-ből, de egyik sem hordozható kijelző.)
-
HSM
félisten
válasz
F e Z o #30920 üzenetére
A legnagyobb melegben se volt zavaróan hangos.
[link]
És így nem nagyon ment 75-76 fok fölé nyáron se.És ez az 1800rpm se volt egy hangos, a refi 7970-em valahogy sokkal hangosabbnak hat, mint a refi 5850-em volt, pedig hasonló a fordulatszámuk működés közben.
Ja, és ez a gyárihoz képest egy hangosabb, feljebb tekert ventiprofil volt, mert gyárilag hagyta volna 80 fok fölé is, ami nekem már nem volt ínyemre.
Nyilván egy ilyen kifújós konstrukció sosem lesz olyan néma üzemű, mint egy túlméretes, korrektül összerakott házba fűtős, de az 5850 a leghalkabb ilyen kifújós kártyám volt, pedig akadt egy pár. -
HSM
félisten
válasz
F e Z o #30918 üzenetére
Porszívó?
Nekem tuning nélkül ha nem is volt szuper halk, de vállalható hangú volt. A porszívó nagyon nem ez a kategória.
Sajnos akadnak játékok, ahol azért már eléggé lemarad a 7850-től, de azért el lehet sztem még lenni vele, hagyományosabb terhelésen FHD-ban, kevesebb compute-al azért van még benne erő. Mondjuk én február körül eladtam az enyém. -
HSM
félisten
Persze.
Mivel amire töltessz, az dolgozni fog a háttérben, és az fog akadozást okozni. Erről beszéltem, én a gyorsabb winyómon se tudtam egyszerre D3-azni meg mást csinálni (pl. letölteni). Ha másik winyóra, vagy egy külső winyóra töltessz, úgy viszont teljesen jól megy.
-
HSM
félisten
Hát, csak ezért ne vegyél külső vinyót.
Valakitől kérj kölcsön, vagy pendrive-ot, és próbáld ki először.
De lehet, egy rendszerwinyó-cserével jobban járnál.Vannak erre topikok, ahol ezekkel jobban képben vannak és tudnak segíteni ON-ban is.
+ott a játék topicja, ott is megérhet egy kérdést a dolog. -
HSM
félisten
Elvileg a késleltetésre érzékeny a játék, ami nálad a 20ms nem túl acélos, szóval meg lehet próbálni, vagy elvileg még pendrive lehet neki jó megoldás.
Az én winyómnak 12,5ms volt raid-be rakás előtt, az átlag meg 95mb/s....
Próbálkozni kell.Vagy SSD-t venni, azt szereti, bár tudom én, nem olcsó, csak ezért én se vettem volna....
-
HSM
félisten
Indíts el rajta egy HDtune-t, sima Benchmarkot... Én azokról az értékekről beszéltem... Álmában se tud egy 5400-as winyó 8.9ms-et és 150 meg 300mb/sec-et....
15napig ingyen kipróbálható: [link] Csak hogy el tudd helyezni a winyód sebességét mondjuk az enyémhez, vagy egy modern 7200-assal szemben... -
HSM
félisten
4GB? Az nem valami sok, könnyen megtelik, ha nem osztod be figyelmesen.
Nem ismerem azt a winyót, de nekem 2db radi0-ba kötött 500-as WD black-em volt, 200MB/sec feletti szekvenciális olvasással, és átlagosan 9ms keresési idővel, ami hasonló, mint egy 10,000-et pörgő velociraptor sebessége, és még ezzel is észrevehető gondokat okozott, ha bármi tevékenykedett a háttérben a winyóval. -
HSM
félisten
válasz
janosiaron #30833 üzenetére
Én nem bántam meg a cserét, szvsz épp a legjobbkor váltottam... A Tomb Raiderhez, Crysis 3-hoz jól jött a 7950 komolyabb izomzata, bár biztos az 5850-en is elmentek volna kisebb-nagyobb kompromisszumokkal...
Bár azokat végigtoltam, de amivel multizni szoktam, ahhoz tényleg bőséggel elég lenne az 5850, ha még meglenne. Az a vicces, hogy minden játékhoz elég volt 3 év alatt az 5850, amíg megvolt, egyedül a metro-hoz kellett az OC, más játékban nem is húztam, inkább a csendesebb működést választottam, a refi hajlamso volt hangoskodni tuningolva....
Last Light nincs még meg, de lehet idővel majd beszerzem, mert sokan dícsérik, és az előd is jó volt.Valszeg már maradok is 7900 tulaj, nagyon bejön a néma csendes működés a refi 5850 után. Az se volt amúgy hangos, de a néma csendes és a halk, de jól hallható szélzaj között azért komoly különbség van.
Bár biztos vannak néma 5800-ak is.
-
HSM
félisten
válasz
janosiaron #30831 üzenetére
Dehogy melegszik jobban játékokban a tápkör... Látod a furmark képen a VRM hőfokokat? Egyedül az Alan Wake tudta hasonlóan felmelegíteni, sőt picit jobban is. De egyébként ez a teszt csak túlmelegedés tesztelésére/megelőzésére jó, a GPU-t elég egyoldalúan terheli, így stabilitást tesztelni nem alkalmas, de nem is állítottam sohasem, hogy jó lenne ilyesmire. De elhiheted, kipróbáltam mindkét említett beállítást rendes játékokban is, és mentek szuperül.
A Metro2033-at pl. 850/1150-en toltam végig, alapfeszen, 1,08V-on, a legkisebb gond nélkül. -
HSM
félisten
válasz
Lupi00 #30829 üzenetére
Hát, pedig hidd el, az számít a legtöbbet... A régi játékok kevésbé építettek a opencl-re, illetve a kártyák compute képességeire, ezenkívül finomabban használták a tesszelálást is, és ahol ezek nincsenek aktívan kihasználva, ott az 5800 derekasan helytáll. Ott van baj, ha az újabb címek jönnek a képbe.
Nézd meg a 2013-as chartokat... [link]
Ugyan sajnos csak 6870 van, ami picit gyengébb, de pl. dirt showdown 28fps vs 51fps azért nem kevés.De Hitmanben is vannak szép dolgok... És ez csak ami most eszembe jutott. De a Crysis 3 motorja is sokkal jobban fekszik a 7800-aknak, Sniper elite v2 benchben is eléggé elhúznak.
-
HSM
félisten
válasz
Lupi00 #30821 üzenetére
Azt tudod, hogy a kari nem méri a memóriák hőfokát? Amit látsz memio hőfok, az a GPU memóriavezérlőjének hőfoka. Ha az szalad fel, akkor sanszos, hogy szar a kontakt a hűtővel.
Nálam 850/1200 furmark: [link]
Sima, refi kari volt. Játékban ez a beállítás max 75 fok VRM és 72 fok körüli GPU. A 930/1200-hoz már jobban fel kellett tekerni a hűtést, és azon nem is furmarkoltam.Nem volt annyival gyorsabb, mint mennyivel melegebb, nem is nagyon használtam úgy.
-
HSM
félisten
válasz
janosiaron #30819 üzenetére
Akkor a tiéd egy nem tól tuningosra sikerült példány... Az enyém 850/1200-at betonstabilan tudta az 1.08V alapfeszen, és 930/1200-hoz is csak 1,14V-ot kért.... És annál is akadtak jobbak...
-
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #30786 üzenetére
Én is sokat törtem a fejem, 5850 után 7850/7870 vagy 7770 legyen. 7870 lett végül, de nem voltam elájulva tőle. Volt, ahol alig volt gyorsabb, persze, volt ahol dupla sebesség volt. De egy fele olyan gyors karival tuti nem lettem volna elégedett az 5850 után, nagyon nem.
-
HSM
félisten
válasz
bypass|HUN #30730 üzenetére
Nem, az nem tudja normálisan vezérelni sajnos. MSI Afterburnert használtam erre a célra, tökéletesen kezelte nálam a Giga refi 5850-et.
Itt [link] linkeltem, kb. hogy volt belőve a ventiprofil, ezt finomítgattam, ha kellett a játékhoz, mivel játszottam.
-
HSM
félisten
válasz
bypass|HUN #30725 üzenetére
A GPU-ban három különböző helyen van hőmérő szenzor. Ezek között akár 6-10 fok difi is lehet, nem érdemes foglalkozni vele, csak ha ennél több, mert az már rossz pasztázás vagy nem jól felfekvő hűtő miatt is lehet.
Nekem a gyári ventivezérlés a refi kártyát 80 fok magasságáig hagyta felmenni, én csnáltam neki profilt, hogy ne legyen ilyen meleg, 70-75 fok köré. Szóval a tiéd 70-el teljesen jó.
-
HSM
félisten
válasz
hovika81 #30713 üzenetére
Szerintem egy ilyen jó lenne rá: [link]
Ha jól emlékszem, a refi kártyán kicsit moddolni kell, hogy felférjen, valahogy így: [link]
És erre az 5850-hez mindenképp kell venni valami ventilátort is, és ráerősíteni!
Én anno 4850-esen hasznááltam ezt a hűtőt, igen nagy megelégedéssel.Amúgy a linkelt helyen a twin turbo is beszerezhető: [link] Az azért valamivel erősebb konstrukció, 250W-ot bír hűteni a kb. 200 helyett.
Bár az 5850 gyáriag csak 150W, szval a kisebb is elviszi, magí nem húzod túlzottan.
-
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
finest #30680 üzenetére
Én a hang miatt. Egy éve vettem a régi x58-i7 920-as rendszerem helyett egy z77-i5 3570k párost, és így jelentősen tudtam faragni a házhűtésem zajszintjén, és sajnos így már nekem kicsit zajos volt a refi 5850. A 7770 ezért jött szóba, mert az 5850-em sebességével nem volt bajom, de annál sokkal halkabb kártya, és sokak szerint hozta a sebességét. Végül ezért vetettem el, mert valójában mégse.
Amúgy egy 7850 már szerintem jelentősen gyorsabb egy 5850-nél, arra már megérheti a váltás. A 7870 már igencsak sokkal gyorsabb, a mostani 7950-em meg végképp. -
HSM
félisten
válasz
djculture #30677 üzenetére
Én anno ezt írtam: [link]
És linkeltem is durva difiket.
Köszi az eredményeket, hasznosak lehetnek később, ha valaki a friss driverekkel a 7770 50%-ot gyorsult és így már megeszi reggelire dumával jön...Nem véletlen nem mertem anno az 5850-em helyére 7770-et venni, csak végül egy 7870-et...
-
HSM
félisten
válasz
djculture #30675 üzenetére
Jó tudni.
Végülis, nagy meglepi nincs benne, ahol számolós a játék directcompute-al, meg hasonlók, ott a GCN miatt egy szinten vannak vagy a 7770 kicsit előrébb, de amúgy nyers "grafikai" erőben sokkal előrébb van az 5850, dupla rop, dupla memória-sávszélsesség, egyszerűbb kódokban nagyobb shader-sebesség.... -
HSM
félisten
válasz
erik22 #30657 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert ha bárhol nem lett tökéletes az összeszerelés, vagy valamelyik pad nem megfelelő méretű, vagy valahonnan lemaradt, esetleg nem fekszik fel valahova megfelelően a hűtő, az könnyen csinálhat ilyet. Sajnos, így elég nehéz megállapítani, hogy hibás kártyát kaptál, vagy a szereléskor/szereléstől lett-e baja...
-
-
HSM
félisten
válasz
bence188 #30607 üzenetére
Nem tudom, nálam ati kártya van 3870 óta minden generációból legalább 1, kivéve a 6-os, és soha semmi bajom nem volt DVI kábellel.... Pedig volt vagy 3-4 különböző madzag/monitor.... Természetesen a hibás kábellel azért kevéssé meglepő, hogy nem működik jól....
Én is kérek respectet a megoldáshoz vezető ötletért....
-
HSM
félisten
válasz
netguru10 #30562 üzenetére
Ott valamelyik pipa az OpenCL.... De akkor valami nem jól sült el a telepítésnél.
Esetleg egy újraindítást megpróbálhatsz, más ötletem nincs.
Szerk.: de, van másik ötletem!
Próbáld meg újra letölteni a 13.1-et, vagy erről a linkről, ha 64bites win7-8-ad van: [link]
lehet leszedtél egy olyat, ami nem OpenCL-es, elvileg régebben volt ilyen kopasztott driver is kiadva. -
HSM
félisten
válasz
enginev3.0 #30480 üzenetére
Újabb driver is jó lehet, nekem a 12.6 vált be emlékeim szerint a legjobban.
Ezek a 9.2.0 nem tudom így, melyik.
-
-
HSM
félisten
válasz
netguru10 #30397 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem hogy sokan túl erős procit javasolnak akár gyengébb vga mellé is, tök feleslegesen.
Mert egy kétmagos proci oké, hogy kevés manapság egy erős vga mellé, de hogy egy fullos x6 ne hajtson meg röhögve egy 7950-et, az marhaság.A lúzerezést pedig jó lenne hanyagolni, nyilván megvan az oka, ha valaki 7970cf helyett egy 7700-ast vesz, és nem biztos, hogy ez a luzerség!
És használd az OFF opciót!
-
HSM
félisten
válasz
netguru10 #30388 üzenetére
Azért, mert maxon csak 15FPS, még minimálisan lejjebb véve ezt-azt mediumra még nem lesz egy ocsmány pixelhalmaz....
A konzolnál meg mindig szebb grafikáa lesz képes az 5850, csak ezt a minőséget, amit számítani bír, ahogy múlik az idő, előbb ultrának, aztán high-nak, aztán mediumnak hívják majd....
Remélem érted, attól, hogy maxon egyre szebbek és gépigényesebbek a játékok, még nem lesz lassabb a kártyád, vagy rondább a képminőség, amit elfogadható sebességgel produkálni tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest