- Honor 200 Pro - mobilportré
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #18212 üzenetére
+1 a VF3000a-ra. Esetleg AC 5870 Xtreme, csak az már kicsit drágább.
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #18105 üzenetére
Parancssorból próbáltad már így? --> atiwinflash -f -p 0 XXX.rom
Természetesen előtte bele kell lépni abba a könyvtárba, ahol van a progi, illetve a biost is oda kell tenni. Az X-ek pedig a bios nevét helyettesítik értelemszerűen.
-
-
-
ffodi
veterán
Moddolás elsőre ment. A ramtól féltem, hogy nem fog menni 1375-ön(mert a gyári órajel ugye 1250MHz), aztán a végén rádöbbentem, hogy közel 1600-on is megy
(1580-on toltam már vele vantage-et.).
Szerintem érezhető a különbség. Alapon nagyjából azt tudja(néhol picit jobb, metro ill. crysis alatt pedig érezhetően jobb), mint az 5870 1015/1225-ön.
-
ffodi
veterán
A Sapphire műhelyéből érkezett. A VRM borda nem fért el az egyik alkatrésztől, úgyhogy kicsit alakítani kellett rajta. Katt ide a képért!
CptMisi:
Ha nem kell sokat ráfizetni, akkor én cserélném, de csak akkor ha moddolható.
-
ffodi
veterán
válasz
cyberkind #17946 üzenetére
Ha a 6950-et unlockolod, akkor az is ugyan olyan meleg lesz, mint a 6970, mert ugyan olyan az órajele, shader, hűtő.......
Egyébként többeknek ígértem tapasztalatokat. Nos, első benyomás annyi volt, hogy a hűtője hangosabb, mint az 5870 hűtője. Mondjuk ez nem gond, mert egy kis fűrészeléssel ráment a vf3000a, úgyhogy ez nem gond. Pár játékot, tesztet próbáltam, nagyon jól mennek, észrevehető a különbség. Tuning szempontjából nagyon beteg, a ramok simán mennek 6300MHz-en(unlockolt 6950-ről van szó, ami ugye alapon 5000-en megy.), a GPU pedig 970 körül megy alapfeszen. Feszt még nem enged az afterburner emelni, de hamarosan működni fog, és akkor adok neki.
-
ffodi
veterán
Nem bírtam ki, és rendeltem egy sapphire HD6950-et.....remélem moddolható lesz.
-
ffodi
veterán
Régi CCC-vel:
Asztalok & Megjelenítők --> Katt a TV-re(kis háromszögre) --> Konfigurálás --> Méretezési beállítások --> csúszka 0%-ra
Új CCC:
Saját digitális sikképernyőim --> Méretezési beállítások --> csúszka 0%-ra
Így elvileg működnie kell. Ha már itt tartunk kolléga-kolléga viszonyt feltételezünk, és én segítek neked, mert szívesen teszem.
-
ffodi
veterán
válasz
Zoo123 #17557 üzenetére
Lefuttattam a másik tesztprogit.
1920*1080, 4xAA, Enthusiast. CPU, VGA ugyan azon a beállításon mint az előbb.
min 32,30 max 46,89 avg 37,67
Mindjárt más a helyzet. Még a ph-s tesztben leírtak alapján is lefuttatok egy tesztet, megnézem, hogy mit produkál. Azzal a másik benchprogival valami nem kóser.
CptMisi:
Szerintem a GTX580 egy nagyon jól eltalált vga, a HD6950/6970-es sorozattal ellentétben. Tud Physx-et is szóval a társkártyára sem lenne szükségem. A HD6990 biztosan jobb lesz mint a jelenlegi csúcs nv, viszont az nem 120-130k körül lesz, hanem alulról fogja súrolni a 200k-t(ha nem is szűkösen, lásd 5970 vs gtx480). Persze ez csak az én véleményem.
Nem vagyok sem ati sem nv fan, viszont szeretem reálisan látni a dolgokat, és ha tetszik ha nem, jól eltalálták.(nem a szín érdekel, hanem a szolgáltatás és teljesítmény.)
Szerk.: Ha viszont nagyon lemegy az 5850/5870 ára, akkor elgondolkodok egy cfx-en.........
-
ffodi
veterán
válasz
Dj Dekko! #17554 üzenetére
A két tesztprogi nálam nem ugyan azt az eredményt hozza. A HOC v1.2 kevesebb fps-t produkál, mint a másik.
A kért beállításokon teszteltem neked egyet. Az eredmény elszomorító:
min 23 avg 33 max 42
1920*1080 very high, airfield. i7@4300, 8gb ddr3, 5870@1015/1225.............
Más itt a probléma szerintem....ideje GTX580-ra váltani.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #17477 üzenetére
Egyetértek. Az egyetlen reális alternatíva a GTX580 jelen pillanatban. Vagy egy 6970 60k-ért.
-
ffodi
veterán
válasz
csucsbicep #17474 üzenetére
Ph-s vga tesztek valamiért nem azt mutatják sokszor mint a külföldi tesztek. Persze ezzel nem becsmérelni akarom a tesztírókat stb......
A gtx570 kb a 6970-el van párban. a GTX580 ellen jön majd a 6990(és nyilván meg is veri majd.)
Ha 5850@alap vs 6950@alap-ot nézzük, akkor valószínű érezhető a különbség, viszont ki használja az 5850-et alapon a jelenlévők közül?
-
ffodi
veterán
válasz
csucsbicep #17470 üzenetére
Na-na,azért a 6950 alapon nem gtx570-es szint.
Szerintem egy 5870-es órajeleken járó 5850-et nem érdemes lecserélni 6950-re. Ha 100%-ban moddolható, akkor meggondolandó, feltéve, ha keveset kell ráfizetni, persze ez csak az én véleményem.
Én is csak akkor cserélném le az 5870-et, ha valami piszok jó ajánlatot kapnék, vagy ha valaki utalna nekem véletlen 50k-t.
6970 alapórajeles teljesítménye nagyjából fogható 5870@1ghz-el, úgyhogy, amíg nem jön egy csodadriver, ami 30-50%-os teljesítménynövekedést nem hoz az új vga-knál, addig maradok......
-
ffodi
veterán
válasz
CptMisi #17379 üzenetére
Megcsapott a gondolat a hír hallatán, az tény.
Lehetséges, hogy a korai darabok egyikét kellene megvenni, mert később meggondolhatják magukat az AMD mérnökei. Csábító ajánlat nem mondom, faszán megy a 6970(a 6950 full shaderrel is), viszont mivel az 5870-em megy mint a vadállat, és jó rajt a hűtés is, ezért szerintem maradok ennél, mert így húzva(1016/1225) tud annyit kb mint egy 6970 alapórajelen, és pár driver óta megy a powerplay rendesen.
Ha nem kellene ráfizetnem a 6950-re akkor cserélném.
-
ffodi
veterán
válasz
LackoMester #17217 üzenetére
Ha van még ebből a 250 eurós 6970ből, akkor az jöhetne ide is, akár 2db is.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #17194 üzenetére
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #17192 üzenetére
Hm.....tudom, hogy körülbelül mennyi pontot ad, mert én is teszteltem 1095MHz-es GPU val
, és közel 5400 pontot adott.. Csak arra voltam kíváncsi, hogy valaki komolyabb tuninggal milyen pontot hozott össze.
-
ffodi
veterán
Futtatott valaki 3DMark 11-et 5870-el? Azért kérdezem, mert még 1 eredményt sem láttam a topicban.......
(a 3dmark11 topicban ha jól emlékszem összesen 4db ilyen van)
Milyen eredményeket kaptatok?(természetesen nem alapórajelen.)
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
válasz
Gerisz #17082 üzenetére
Én is megnyugodtam a tesztek elolvasása után. Átlagosan 10% az előnye a 6970-nek az 5870-el szemben alapórajelen, ami 1000/1225-ös órajellel simán fogható(nyilván a 6970 is jól tuningolható de akkor is csak 10% lesz a difi), persze tesszallálásban erősebb, de ez nem igazán hat meg.
Szerintem én is megvárom a köv. generációt(hacsak nem jön valami fasza ajánlat), vagy megveszem a mostani vga-m társát.
-
ffodi
veterán
Persze 1 év alatt sokat fejlődött a driver. Ennek ellenére azt mondom, hogy játékok esetében fogható lesz 1ghz-es órajelen.
Szerintem jó kártyák lesznek ezek. A tuningolhatóságukra viszont még kíváncsi leszek.
Szerk.: Én is szeretném minnél tovább kihúzni az 5870-el, főleg, hogy megvettem rá a VF3000a-t....(mondjuk eladáskor +8-10k)
-
ffodi
veterán
válasz
Dj Dekko! #16991 üzenetére
Milyen fizikára gondolsz?
Már csak azért, mert a 3DM11-ben nincs NV Physx, hanem a CPU számolja minden esetben, és nálam is 9000 pont körül van a Physics score. Nézz csak utánna.
HSM:
Erre tessék HD6970 ügyben. (faszán össze van hasonlítva a gtx480/5870-el. Tesszallálás nélkül simán fogható.)
-
ffodi
veterán
válasz
TeeBee73 #16986 üzenetére
Na már nem azért, de a Sapphire-ra csak két év gari van....(gondolom használtan vetted, mert a 2 és fél év gari ezt akarja jelenteni, ami ugye jó lesz 1,5 évnek is.)
Egyébként sajnos be kell látnod neked is, és mindenkinek, hogy amint megjelenik az új radeon sorozat, onnantól kezdve az 5850/5870 esik egy kategóriát. Most még felsőkategóriásak, de amint megjelennek az új harcosok onnantól kezdve pedig felső-középkategóriásak lesznek, bármennyi is lesz az áruk, és bármilyen is lesz a teljesítményük a nagytesókhoz képest. Egyébként előzetes infók szerint nem lesz annyira durva teljesítményben a 6950/6970(nyilván a 6990 lesz a csúcs, az tuti ütni fog), ez annyit jelent, hogy szerintem 1000/1225-on fogható a 6970 alapórajelen, ha így lesz, akkor nem cserélek, tesszallálás ide vagy oda.
A 6850/6870 pedig az 5750/5770-et váltja.
Az pedig, hogy a 6870 teljesítményben veri az 5870--et azt remélem senki nem gondolja komolyan. A tesztek 95%-a úgy készült, hogy az 5870/50 eredmény a korábbi tesztekből lett berakva(pl 10.4-es driverrel), a 6870/50 pedig a legfrissebb driverrel lett tesztelve(10.10 és felfelé). Játékok esetében a driver pedig sokat számít, úgyhogy erről ennyit. Azt persze, nem tagadom, hogy a tessalation jobban megy a 6xxx-es vga-knak, mert erre kénytelenek voltak rágyúrni az AMD mérnökei.A 3DMark 11 pedig ugye a 3-4. tesztben alapoz a tessalation-re, és "elvileg" ezért veri bőven az NV az ATI-t, de az akkor is abszurd, hogy egy GTX470 6000 pontot dob a képernyőre, egy agyonhúzott 5870 pedig alig 5000-et. Lesz még itt olyan driver, ami 15-25%-ot dob a teljesítményen az új trémárkan.
-
ffodi
veterán
válasz
Dj Dekko! #16826 üzenetére
A 100Hz jelen esetben képfrissítési frekvenciát jelent, azaz 1s alatt hányszor frissül a kép. Katódsugaras TV/Monitoroknál ez sokat számított, de az LCD-k korszakában a technológiából adódóan ez már nem lényegi szempont. Kivéve akkor, ha 3D filmeket akarsz pl nézni. Ott a szabvány azt hiszem 120Hz, de lehet hogy van 200Hz-es szabvány is. Ha van 3D vision kited(nem a "kétszínű" csodaszemüvegekre gondolok) akkor lenne értelme, amúgy nem igazán van.
Egyébként szerintem a TV-d úgy tudja a 100Hz-et, hogy a bemenő 60Hz-es jelet alakítja "100Hz-é", mégpedig úgy, hogy a meglévő képkockák közé illeszt be új képkockákat a meglévő szomszédos képkockák alapján. Ennek megvannak az előnyei és hátrányai is, legfőképp ott a gond, hogy az elektronika által "kiszámolt" képkockák nem mindig tökéletesek.
Szóval az a lényeg, hogy mivel a tévéd csak 60Hz-es bemenő jelet képes "fogadni", ezért nem tudod feljebbtolni a CCC-ban a képfrissítési frekit mint 60Hz. Aztán, hogy ezek után az elektronika mit csinál vele, az más kérdés.
Hasonló elven működik elvileg a "200Hz-es TV" is.........
"de akkor az a Hz sebesség csak egy semmi?!" --> Ez jó lenne aláírásnak.
-
ffodi
veterán
válasz
Laraxior #16577 üzenetére
Könnyen előfordulhat, hogy nem tudja az 1GHz-et 1,3V-on. Nálam eddig 2db 5870 járt(az egyik meg is van még), és mindegyik teljesen másképp viselkedett. Az egyiknek 1,3V kellett az 1Ghz-es GPU-hoz, és ment 1350 felett a ram, a mostanin pedig 1,21V is elég az 1GHz-hez, viszont a ram nagynehezen megy 1250-et. Szerencsére a ram órajele nem számít sokat összességében.
Azt még próbáld meg, hogy variálsz az AUX fesszel. Először emeld meg mondjuk 1,162V-ra, ha nem jó, akkor próbáld meg mondjuk 1,1V-on vagy alatta. Néha ez segít. Ha minden igaz ez ugye a VDDCI feszt állítja, ami az I/O bus feszültséget jelenti ebben az esetben(GPU és a ram közöt).
-
ffodi
veterán
válasz
Laraxior #16363 üzenetére
40%-on nálam a gyári hűtő már nagyon visított. Teljesen letekerve pedig hallottam a hangját, ezért vettem VF3000a-t. Alapforudulaton egyáltalán nem hallani, és 1000/1225-ön teljes terhelés alatt, is elviszi a vga-t teljesen leszabályzott ventikkel. Nem bántam meg, nagyon jó választás volt.
"Sosem értettem hogy silent is legyen a PC,erős is...kompromisszumok kellenek,de azért vannak határok."
Én mindig így "csinálom" meg a gépet, hogy maximális teljesítmény, ultra halkan.
Csak példa gyanánt:
i7 860-as procim 4260-on megy 24/7-ben 1,4V-al, és 500rpm-re leszabályzott ventikkel a hűtőn, ~34fok idle, terhelve mondujuk ibt-vel, ~77 fokok a magok(játék közben ~55). Ilyenkor a ventik pörögnek 1600rpm-en de még így is halkabbak, mint az 5870 gyári hűtője kb 35%-on.
Ha nincs komolyabb terhelés(pl játék stb...), akkor fel sem pörögnek a ventik, mert 56 fokra állítottam be a határértéket.Összes házventi teljesen leszabályozva. 5870-en a VF3000a mindig a legalacsonyabb ventifordulaton üzemel. Így idle ~27 fok a mag, és ~33 fokosak a vrm-ek, terhelve ~58 fok a GPU a vrm-ek pedig ~70 fokosak, természetesen 1000/1225@1,21V, azt ne feledjük, hogy gyári hűtővel, alapórajelen idle ~40fok, terhelve alapórajelen GPU: ~75fok, vrm: ~95fok, 38%-os ventiforulattal.
Ez mind léghűtés, úgyhogy "semmi extra". A gép net közben(tehát üresjáratban), annyira halk, hogy alig hallani, simán lehet mellette aludni(mért érték kb 35dBA, ahol kikapcsolt esetben az alapzaj 31-32 dBA.) Terhelve, pl játék közben sem sokkal hangosabb, max 1-2 dB-el. Extrém terhelés esetén már más a helyzet, de akkor nem számít a hang.
Szerk.: Az kimaradt, hogy a szobahő 20-22fok jelen pillanatban.
-
ffodi
veterán
válasz
Laraxior #16308 üzenetére
Épp ideje.
Jöhetnek a tesztek, kíváncsi vagyok, hogy mennyit megy nálad a memória illetve a GPU.
Rakd fel a CCC-t szerintem. Amúgy gondolom ati tray tools-al is működik a színbeállítás, illetve a win7-ben van gyárilag monitorkalibrálás funkció, ott tudsz matatni a színekkel.
-
ffodi
veterán
válasz
Kelvin #16291 üzenetére
Kipróbáltam a progit, amit linkeltél, hát nem is tudom......maradok az utánégetőnél. Max 1,3V a gpunak az valami vicc? Nem kezeli egyszerre(legalább is nálam) az 5870+gt240-et, illetve nem tudom állítani a vddci feszt........egy szó mint száz, nekem nem vált be.
Insolent:
Csinálsz egy unlockolt biost, az a legegyszerűbb, vagy afterburner cfg-ben az UnofficialOvercloking-ot átrakod 0-ról 1-re.
-
ffodi
veterán
válasz
CptMisi #16283 üzenetére
Nekem alapjáraton vf3000a-val 27-28 fok kb, terhelve 1000/1225-ön 1,21V-al, ~60-62 fok teljesen alapon járatott ventikkel. 100%-on 45-47fok, természetesen a GPU-ról van szó.
A VRM-ek alap ventikkel 75-78 fokosak kb, ha jól megizzasztom őket, full ventivel 60 fok körül vannak.
tom_tol:
Köszi.
A ramok elég szarul mennek, azért egy 1300MHz-es órajelet elvárnék tőlük, mert így 1250-en is eléggé szendved a vga, nem mindig fut le a teszt sajna.
-
ffodi
veterán
válasz
CptMisi #16281 üzenetére
Elég soknak tűnnek nekem ezek az értékek.
Idleben milyen meleg a cucc? Illetve alapórajelen terhelve 86 ill 71 fok(furmark bench egyébként, vagy stability)?
Rá lehet kötni a vga gyári csatijára, de szerintem mivel a venti nem PWM-es(amiben nem vagyok biztos), így működni fog, de nem tudod majd szoftveresen vezérelni.
-
ffodi
veterán
válasz
Laraxior #16214 üzenetére
Azok a verziók, amik eltérnek a ref.-től, azoknál nem mindig megy a szoftveres fesz állítgatás, csupán csak azért, mert pénzspórolás céljából másfajta fesszabályzó van rajtuk.
Ami a képen van(nekem is ilyen van jelenleg
), az egy rev1-as asus, ami full ref, szóval megy rajt minden szépen. Nekem speciel samsung chipek vannak rajta, tuningban max 1250MHz, ami elég szar, mert a régi sapphire-omon ha jól emlékszem hynix volt, az pedig ment közel 1400-on. Cserébe viszont a jelenlegi kártyámon az 1GHz-es GPU-hoz mindössze 1,2V kell.
-
ffodi
veterán
válasz
Dj Dekko! #16080 üzenetére
Nos, ha Furmark alatt stabil, akkor mindenhol stabil. Ha a q6600 stabil, akkor az is rendben van, ha fut a prime 1 napig, akkor valószínű a ram is OK.
A baj, akkor jelentkezik ezek szerint, amikor kicsit több kakaó kell a megszokottnál szerintem. A tápodra nem mondom hogy kevés mert nem az, de ennek ellenére okozhat problémát. Csak példa gyanánt:
1000/1225-ön használom 1,21V-al a vga-t. Ha így nyomatok egy vantaget, akkor bőven 400w alatt van a teljes rendszer teljesítményfelvétele(monitor, router, nyomtató, erősitő stb, ezek mind az UPS-en vannak) Ha a vga feszt megemelem 1,45V-ra(minden más marad az előző beállításon), akkor már is overload van, és sípol az UPS, ami annyit jelent, hogy meghaladtuk a 400w-ot. Zabálja az áramot ám ez a vga, ha odapakol neki az ember.
-
ffodi
veterán
A GPU ne menjen 80 fok fölé, a vrm-ek ekkor nyilván melegebbek lesznek, de ha lehet, akkor tarts őket 100 fok alatt.
Adhatsz neki 1,35V-ot is 24/7-re, csak ahhoz már komoly hűtő kell.
Szerintem gyári hűtővel, normális fordulaton(nem visít) állandó használatra 1,25V körül elég. Ilyen fesszel az 1GHz-et is szokták vinni az 5850-ek.
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #16015 üzenetére
Sajna nem megy 1300-on, sőt 1250-en sem stabil igazán. Az a baj vele, hogy 1250MHz-es ramórajel körül, ugyan lemennek a tesztek, de nagyon durva fps dropok vannak, és akad sok helyen a dolog, ami nem tudom mitől van, de nayon idegesítő. Természetesen alap GPU órajellel is próbáltam a magasabb ram órajeleket, de hiába. Faszán mennek a tesztek, csak néha hirtelen meg-meg akadnak, hosszabb-rövidebb időre. Marha idegesítő........
-
ffodi
veterán
válasz
Dj Dekko! #16011 üzenetére
Hát igen. Egyébként én is ilyen rev2-est kaptam vissza gariba, csak ugye 5870-et. 920/1260MHz volt a vége kb. Szerencsére sikerült szereznem egy ref. asust helyette, bár a memóriák ezen nem mennek valami fényesen, de talán az 1GHz-es GPU@1,2V kárpótol(a régi 5870-en 1,3V körül kellett az 1ghz-hez)
-
-
ffodi
veterán
Teszteltem ma kicsit a cuccot, és úgy tűnik, hogy elég durva a kártya(leszámítva, hogy a memóriát alig lehet tuningolni, mert hibázik)
Max memória 1250MHz, sajna ennyit tud a Hynix chip. A régin samsung volt, annak meg se kottyant az 1350MHz.
A gpu viszont egy állat. 1GHz-hez 1,21V kell neki stabilan. Nyomattam egy vantaget és 1075/1230-as órajelhez 1,29V kellett mindössze. Így ~21,3k volt a GPU score, ami nem is rossz.
1085-höz 1,312V kell neki. Közeleg az 1,1GHz.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15996 üzenetére
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15994 üzenetére
25k összpontszám nem lenne meg. Physx-el a cpu score 40k+ és így 23k körül van. I7-el physx nélkül a cpu score ~26k.
Most i5-el 20k körül van 24/7-ben, i7-el lenne mondjuk 21k.....annyit nem ér.
I7 860 a GPU score-on nem változtat..........
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15992 üzenetére
Meg, mert a cpu score 4260MHz-en 19500+ ha jól emlékszem.
-
ffodi
veterán
Aha, köszi.
Amúgy az is vidám, hogy idleben 26-27 fok a GPU, a vrm-ek pedig 32-34 fokosak.
Kedvcsinálónak itt egy vantage a 24/7-es beállításaimmal. Physx ON stb.....(az afterburnernél a 61fok az azért van ott max értéknek, mert teszteltem előtte 1050-en 1,3V-on kombustorral
, vantage alatt 55 fok fölé nem megy szerencsére, alapfordulatos ventik mellett):
-
ffodi
veterán
Kifutottam az időből pedig be akartam még írni egy hsz-be hogy mi van, ha feltekerem a ventit fullra.......ezek a hőmérsékletek:
Beállítás minden u.a.
GPU: 47-48fok(ez számomra hihetetlen
)
VRM-ek: 64-65fokDurva ez a hűtő.
-
ffodi
veterán
Valaki tudna nekem mondani hőmérséklet értékeket gyári hűtővel(esetleg vapor)?
GPU és vrm hőmérsékletek érdekelnének. Természetesen terhelve, lehetőleg furmark vagy kombustor segítségével. Alapórajel és ha lehet, akkor 1000/1225MHz-en(vagy 1250).
Csak kíváncsiságból, mert most tesztelem a VF3000a-t + tettem a vrm-ek hátoldalára nagy rézsüniket, és kombustorral elég magas hőfokokat kapok, amik az alábbiak:
Órajel: 1000/1225MHz@1,21V VDDCI@1,11V(VDDCI-nél 1,15V az alapfesz
)
Hőmérsékletek:GPU: 58-59fok
VRM-ek átlagosan: 80-82 fokosakAzt tudni kell, hogy a hűtő teljesen le van tekerve, szóval alapfordulaton megy.
Ha feltekerem, akkor sokkal hűvösebbek, de elvégre azért vettem ezt a hűtőt, hogy teljesen csendben ellássa azt, amit a gyári 35-45%-on, és ez úgy látszik nem csak sikerül, hanem túl is teljesíti, mert akkora órajelen 40%-os ventifordulattal ordított, és 70-80 fok körül volt a GPU.
Köszönöm(jöhet 5850 is).
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15982 üzenetére
Vantage-ben teszteltem az órajelkülönbségeket.
1000/1225MHz volt a referencia.
75MHz különbség a ramórajelnél produkál +- ~150 pontot
75MHz különbség a GPU órajelnél produkál +- ~1000 pontotEbből az a tanulság, hogy ez a vga jobb 24/7-re, mert 1,2V kell az 1ghz-es gpu órajelhez, viszont versenyképes vantage eredményeket nem lehet vele produkálni. A másiknál ez pont fordítva volt.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15980 üzenetére
Igen én is így tudom, hogy 1250MHz-ig vannak hitelesítve. Sajnos ez nem megy 1250-et........a régi az ment 1385-öt is.......Most gyorsan kitesztelem mennyit számít a ram órajel pl tesztek alatt. Ha nem sokat akkor megnyugszom, ha sokat akkor......
-
ffodi
veterán
Teszteltem egy kicsit a kártyát, és elég furcsa dolgokat tapasztaltam.
Az előző 5870-emnek 1,31V kellett az 1ghzes gpu órajelhez, és simán ment 1300MHz felett a memória. ( vantage alatt bírta az 1375-öt is)
Ennek 1,2V kell az 1ghz-hez, de a ram még 1250MHz-et sem bírja. Ki érti ezt???
Ha 1300MHz-re állítom a ramokat elkezd csíkozni a kép.
Most 1,25V-on tesztelem az 1050MHz-es GPU órajelet. Talán stabil lesz.....a ramon viszont ki vagyok akadva.....mi az hogy még 1250MHz-et sem bír????? Nem lehet valahogy a ramidőzítéseket állítani? Vagy esetleg feszt adni a ramnak?(VDDCI-t tudom állítani, de az se segít)
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15961 üzenetére
Igen újrakezdődött. Én is elcserélem....most megyek lebonyolítani a cserét. Ha minden jól megy egy bő óra múlva már az lesz a gépben.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15957 üzenetére
Cserélték gariba ahogy kell. Az előbb hozta a postás.
Sajna rev2-es pcb-vel érkezett, szóval a feszemelésnek lőttek(szoftveresen legalább is
). Az újratervezett hűtés viszont meglepően jól sikerült a sapphirenak. Halk és hatékony. Természetesen feltoltam rá a VF3000-at(annak ellenére, hogy délután lehet elcserélem egy ref ASUS 5870-re
)
Most toltam rá egy Kombustort eddig 925/1325-ön megy a teszt, eddig nincs hiba, legalacsonyabb ventifordulaton 55fok a GPU.
-
ffodi
veterán
760-nak elégnek kell lennie. FullHD felbontáshoz, olyan 3,8GHz körül kell járatni a procit a megfelelő teljesítményhez. Tekintettel a proci tuningpotenciáljára a 4ghz sem akadály(sőt a 4GHz+ sem), szóval az elég. A HT nem hoz semmi pozitívumot a jelen kor játékaiban, persze ha teheted és nincs sok árkülönbség a 760 és a 860 között, akkor 860-ast vedd.
-
ffodi
veterán
válasz
viktor82 #15772 üzenetére
Az Ageia kártya szarabb mint egy 8600GT Physx-re szóval azt semmiképp nem ajánlom. GT240 nálam simán vitt eddig minden 40+fps-el, max beállításokon.(GT220 is simán vitt mindent, csak pl a mafia 2-ben 40 alatt is volt néha az fps). GTS 250 még jobb választás, ha van rá keret.
-
ffodi
veterán
Elég esélyes, hogy ha kapok vissza gariba sapphire 5870-et az is új nyákos lesz, és akkor szopó, mert másik feszszabályzó van rajta, és az szoftveresen nem engedi állítani a gpu feszt.
Viszont egy kis HW moddal megoldható egy kis + fesz a GPU-nak, amit szerintem be is vetek majd ha szükséges(grafitceruzás móka), csak majd akkor állandóan csekkolnom kell a multiméterrel, hogy mennyi az annyi, ha nem mutatja a GPU-Z
.
-
ffodi
veterán
válasz
tom_tol #15682 üzenetére
Hát igen, nagyon valószínű, hogy én is így fogok járni. A fasza ref. 5870 helyett, ami vitte az 1070/1380-at kapni fogok majd egy rev2 PCB-vel ellátott új sapphire 5870-et, amin még a feszt sem tudom állítani. Hát szép. Na mindegy, de legalább az már működni fog, és amennyit visz majd alapfeszen, annyin fogom használni(vagy nyomatok rajt egy pencilmodot
), aztán karácsonykor meg lecserélem egy HD6xxx-re.
Szerk.:
Amúgy mennyi idő alatt cserélték ki neked?
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15661 üzenetére
Ne haragudj, hogy kijavítalak, de már többször láttam hogy ezt írod, és nagyon szúrja a szemem.
Az nem egyépként, hanem egyébként!
-
ffodi
veterán
Hát én is remélem.
Az viszont az előbb lemaradt, hogy ha cserélik, akkor valszeg újra cserélik, aminek már más a PCB-je(olyan mint a vapor-xnek), és az nagyon nem jó, mert nem lehet állítani szoftveresen a feszt stb(+fekete helyett csúnya kék). Sőt még az is lehet, hogy a VF3000 se megy rá. Ha így lesz, akkor már adom is el a p*csába, nem szórakozok vele, aztán jöhet a 6870.
Ha pedig nem lehet feszt emelni, akkor lőttek az 1ghz-es gpu órajelnek, és akkor a hűtő is felesleges, szóval minden csak kidobott pénz, és ott vagyok ahol a part szakad.........
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15649 üzenetére
Az az egy már biztos. A lényeg, hogy cseréljék ki, a többi nem érdekel.(remélem 1 hétnél nem lesz több). Amint megjön az új, már tolom is rá a VF3000a-t, aztán mehet a 3dmark.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15647 üzenetére
Nem, ugyanis először direkt a gyárival próbáltam, és az alaplapra dugtam, szóval az kizárva. A ventiátalakító, pedig helyesen van bekötve, de kipróbálni még nem volt alkalmam.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15644 üzenetére
Egyik dvi-n sem ad képet, hdmi-n sem, displayporton sem. Másik gépben sem jó. A venti megy rendesen, a gép bebootol ahogy kell, csak nincs kép.
Lehet hogy valamelyik pici IC megrepedt, vagy egy nagyon pici darab letört belőle, ki tudja. Remélem cserélik.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15638 üzenetére
Megjött a hűtő!
Viszont se képet, se eredményt nem tudok küldeni, mert azóta mióta felraktam az új hűtőt, azóta nem ad képet ez a tetves szemét!
Visszaraktam a gyárit, de azzal sem jó. Megvizsgáltam a dolgokat, és nem sarkaztam le semmit stb. + már vagy 2x le volt véve a hűtő korábban.
Valakinek esetleg van valami ötlete? Most perpill a GT240-el megy a gép, szóval a gép többi alkatrészének meghibásodása ki van zárva. Tápot kap rendesen, mert nem sipákol, és nem fullon pörög venti. Bármilyen segítséget szívesen fogadok, mert most szétb@sz az ideg, és legszívesebben a csukott ablakon dobnám ki azt a .........
-
ffodi
veterán
válasz
Teasüti #15604 üzenetére
Szerintem az a 87 fok nem gázos. Azt még simán bírnia kellene.
Mondjuk ez a gyári ventivezérlés nagyon fos, mert alapjáraton 25%, ami nekem hangos, terhelve meg 30-35% körül van, ami meg kevés, mert 80 fölé engedi a GPU-t(persze csak furmark alatt). Azért csináltam egyedi profilokat az Afterburnerben és ez eddig jó megoldásnak látszik.
Erről jut eszembe. Holnap jön a VF3000a az 5870-re. Kíváncsi leszek mit tud. Már előkészítettem mindent. Csináltam fasza 3pin venticsati to 4pin vgaventi átalakítót
, szóval a zalman 2db ventijét tudom majd faszán szoftveresen vezérelni. Ha meglesz írok eredményeket. Nameg jönnek talán képek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest