- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
válasz
Dj Dekko! #22977 üzenetére
Nem bonyolult a dolog. Konzolra nem lehet kiadni erősebb gépigényű programot, only PC játék már nem sok van, így azokat sem lehet durvára írni, mert 1-2 játék miatt nem vesznek az emberek 100k-s vga-t. Tehát marad ez, az aki meg emiatt 100k körüli vga-t vesz hát... Megvettem az 5850 xtreme-t és az új konzolgeneráció bemutatásáig tuti nem veszek másik vga-t, fölösleges. Egy ssd, esetleg átmegyek AM3+-ra, de most az 5850-nek van a legstabilabb pozíciója a gépben. Fölösleges ennél erősebb vga 1650*1080-ban, de még full HD-ban is!
-
Djuree
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18602 üzenetére
Nálam is ment, mint a szélvész 1db 5850-en... Más gond volt ott... Várjuk meg a demót, elvileg úgyis rengeteget csiszoltak rajta... A kiszivárgott bétában amúgy még semmi grafikai "finomhangolás" nem volt... Amúgy én továbbra is 6950 2GB párti vagyok, de ez tényleg nem az a topic.
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18574 üzenetére
Fordítva is ugyanúgy szart se ér, hiába van 2db bivalyerős 5870-ed, ha a Crysis2-t csak mediumon tudod küldeni, de azt 90FPS-el, mert maximumon az 1,8GB videóram-igénytől megfingik mindkét VGA memóriahiányban, és lesz 3FPS-ed?
Én 5870CF helyett inkább váltanék 6950 2GB-ra, ha mindenképp erősebbet akarnék...Vagy amit csinálok, skippelem a jelenlegi generációt az 5850-el, majd váltok jövőre 28nm-re. (Vagy ha elég, marad akkor is az 5850...
)
(#18575) fenergie84: NEM LEHET, VIGYÁZZ!!!!! 2db normál kijelzőt tudsz meghajtani, a 3.-nak aktív DP-DVI átalakítósnak vagy natív, aktív Display-portosnak kell lennie! Érdemes alaposabban utánanézni, nehogy hoppon maradj!
-
sakal83
addikt
válasz
Dj Dekko! #18549 üzenetére
Crysis Warheadet néztem fullhd-ban, hiába húztam a vga-t, 900 és 950 között már nem volt sebességnövekedés.
Ebből következtettem, hogy a proci kevés neki.
1680-ban pedig 65-80%-os gpu kihasználtság volt.
Lehet, hogy újra kellene húznom a rendszert? 5770-gtx460-5850 sorrend volt egy rendszerrel
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18542 üzenetére
Na ja, ezzel egyetértek. Mondjuk azért az 5850-et se kell annyira félteni a tesszelációtól, AvP, Metro2033, Dirt2 is használja, és teljesen jól megy. Jól bírja a Stone Giant-et is, medium tesszeláción, ami bár sak közepest jelent, de már úgy is szanaszét van tesszelálva az a kőcucc. A heaven is megy, ha moderate-re rakod, dehát az a progi a mai napig az egyetelen, amivel gázos, szóval az még semmit se jelent...
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18437 üzenetére
Egy teszt alapján én ezt nem jelenteném ki... Pláne erről az oldalról....
Lapozgass inkább itt: [link]
vagy itt: [link]
Nincs egyébként túl nagy előnye a 6970-nek, de tegyük hozzá, hogy HA tesszelálásra kerülne a sor, jóval gyorsabb lenne, ha rengeteg háromszöget kéne renderelni, jóval erősebb lenne, és az új, 4-utas shaderek miatt driverileg is várhatóan viszonylag sokat fog még javulni a teljesítménye, míg az 5-utas már nagyon jól van optimalizálva. A 2GB fedélzeti ram is jól jöhet. De azt is látni kell, hogy ezek a karik jövőtállóságban tűnnek jobbnak, nem a jelenben. Mint anno az 1GB-os 4870... A maga korában semmivel se volt gyorsabb az 512-esnél, rá egy évvel meg meg lehet nézni mi lett.... -
barack1997
senior tag
válasz
Dj Dekko! #18437 üzenetére
Abban a tesztben a gpu-z 1600 sp-t ír a 6870 re amikor csak 1536 van benne.Mondom 53k-ért powercolor 5870 kihagyhatatlan volt, szerintem megérte anyámékat nyaggatni.
[OFF: Nem a gazdag kiscsávó vagyok,mert nyáron kimegyek aratni faterrral meg segitek a faluba akinek tudok szoval jön a pénz,de megy is ]
Dj Dekko!:A VTX3D jó márka. Nincs vele baj csak ajánlani tudom. Csak azok a ronda piros nyákok és hűtők.. Ahhoz egy plexi nélküli ház kell,hogy elviseld..
-
keIdor
titán
válasz
Dj Dekko! #18415 üzenetére
920/930/950 mindegy melyik. Ugyanúgy 3,8-4,2GHz között van mindháromnak vége tuninggal 24/7-re, ott meg egyforma erősek.
Vegyél fel hitelt.
Viccet félre, szerintem a GTX-580-nak sokkal jobb a Performance/Watt-ja, a 6970 számomra nagy csalódás lett. Sokat zabál, olykor alulról nyaldossa a 300W-ot, közben meg alig gyorsabb a 5870-nél, ami kb. 160W-ot eszik. Talán 15-20%-al jobb a 6970... de dupláját eszik.
A 6950 szimpatikusabb, bár az meg max 5-10%-al jobb az 5870-nél.
Nekem ezért tetszik a GTX-580, húzva 40-50%-al jobb a mi Radeonunkál. Az egy normális fejlesztés lenne.
CrossFire meg nem rossz, belekóstoltam 4870 X2-vel, 5970-em is volt 2-3 hétig kölcsönbe, meg volt 2db 5870 is itt rövid ideig. Nem rossz, de... és ott a "de". avg-max fps-ben nagyon megy, de ha valami gebasz van egy új játéknál és még nincs driver, akkor a legfontosabb min fps-eknél képes elvérezni, bár hozzáteszem, nem rendszeres az ilyen, de előfordul.
-
keIdor
titán
válasz
Dj Dekko! #18404 üzenetére
Jobban jársz egy 6970-el, nálam az 5870 előtt 4870 X2 volt és bizony az 5870 sokkal kiegyensúlyozottabb. A min. fps-ben látszik igazán, kevésbé esik le. Ráadásul a Cayman új architektúra, driverek még itt-ott segíthetnek, míg a Cypress-ből már kihoztak mindent szerintem.
Egyébként én HD6970 helyett GTX-580-ra váltanék inkább... bár igaz a GeForce drágább.
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18300 üzenetére
Nem inkább a Crysis 2 után kéne VGA-t venni, mikor már vannak tesztek, melyik kártya hogy fut benne, ha valaki ahhoz a gémhez vesz kártyát? Én biztos nem veszek addig új VGA-t, míg meg nem jelenik egy játék, amivel nagyon akarok játszani nagyon magas minőségen, és nagyon nem megy jól.
-
cyberkind
félisten
válasz
Dj Dekko! #18239 üzenetére
Ha az LGA 2011 ugyanolyan lesz mint a Sandy Bridge, akkor sok sikert hozzá !
Sandy Bridge:
"A tavalyi év folyamán több olyan hír is érkezett, amelyek azt állították, hogy az egyes komponens gyártók által készített LGA-1156-os processzorfoglalatokkal nincs minden rendben, ugyanis extrémebb, komoly feszültségemeléssel járó tuning esetén a foglalatban elhelyezkedő egyes érintkező lábak egyszerűen megégtek, ennek következtében pedig rendszerint nem csak az alaplap, hanem a processzor is károsodott" -
Cybertrone
veterán
válasz
Dj Dekko! #18201 üzenetére
"Minek vegyek 4 magot, ha nem hajlandó 100% on tekerni"
Hát nem is tudom mikor rugalmasabb egy gép... Akkor ha 2 mag szétizzadja az agyát, mert dolgozik mint az állat, vagy ha 4 mag csettint egyet, és szépen gond nélkül megosztja a munkát, és leküzdi az akadályokat!Nem kötelező 4 magot venni persze, csak idővel úgy is igazolódni fog amit írtam!
-
CptMisi
őstag
-
Mankó
veterán
válasz
Dj Dekko! #18191 üzenetére
Nem nagyon tudnám kihasználni a 4 magos procit, mivel nem grabbelek, tömöríteni se tömörítek a szokásos film kitömörítéseken kívül.
Alapalkalmazások vannak, plusz 1-2 nagyobb nevű játék. Olyan vid.karit keresek, aminek szinte semmi hangja nincs, vagy esetleg rálehet műteni valami viszonylag olcsó de jó hatásfokú passzív hűtést. S azt meghűteném egy halk 12es ventivel. Nálad mekkora hangja van az 5850-nek?
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18139 üzenetére
Hát igen, az érzés... De amíg minden játékot tudok játszani a kb. 50-60K-s értéket képviselő 5850-emen egészen minimális kompromisszumokkal, addig nekem a GTX570-580 maximum az e-penis növelést képviseli...
Az 5770 az persze más kategória, ott már komolyabb kompromisszumokat kell kötni, annyival meg nem is olcsóbb. -
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18134 üzenetére
"Egyszer élsz, kezedbe a döntés...
"
Én éppen ezért nem fogok soha dual-gpu meg full prémium karikat venni soha. Még egy középkategóriás kártya évi kb. 20K-s értékvesztése se piskóta, de egy duplaGPU-s szörnyé...
Inkább elköltöm valami hasznosabbra.
A GTX560 TI-vel az a baj, hogy új, és hogy pont annyival tud többet a GTX460-nál, hogy lehet neki már kicsit pofátlanabb árat adni... Na, majd ha bejönnek az olcsósított 1GB-s 6950-ek...
-
DeathAdder
veterán
válasz
Dj Dekko! #18131 üzenetére
Nem irom, le, de mar tobb ember megjegyezte,hogy nem igazan jott be neki minden teren a 2 gpu (igaz azok egy kartyaban).
Hogy most mennyivel lehet jobb,vagy rosszabb, ha fizikailag van 2 drb kartyad azt nem tudom..Lehet igazad van,es kiprobalom, egy probat meger.
lehet buszken fogom hasznalni, mert en ugynond a presztizs jatekokat szeretem, ahol van azert System Requirementsazokkal meg szerintem mind menni fog a CF
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18131 üzenetére
A prémium kártyákért mindig is arányaiban is jóval többet kellett fizetni, mint egy középkategóriás tucatkártyáért....
És amíg csak átnevezgetések meg ár optimalizálás van ebben a szegmensben (685/70) addig nem is nagyon fogod olcsóbban megkapni az 570 szintjét. Amúgy a 6950 olcsóbb nyákos, 1GB-s verziója lehet még szigorúan rövid távon jó alternatíva, ha másért nem, talán picit lenyomja az 570 árát...
Bár amíg az 1GB a standard videómemória mennyiség, addig talán a játékokat is úgy próbálják írni, hogy kisebb-nagyobb kompromisszumokkal beleférjenek...
-
-
-
Giot
addikt
válasz
Dj Dekko! #18093 üzenetére
Nem bizony! Teszteltem és 965Mhz környékéig stabil a kártya. Persze ez csak gyorsteszt volt. De 970Mhz környékétől akármennyit emelek a feszen mindenhogy fagy. Vagyis bezony nem emeli a feszt.
A GPU-Z meg azért látja annyinak szerintem mert szoftveresen kimegy a fesz de nem tudja a VGA lekezelni, fizikai adpttságai miatt. Viszont az érdekes hogyha nem piszkálom a feszt a valós feszt mutatja, ami a Toxic esetében 1.090V. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Dj Dekko! #18063 üzenetére
Az általad "belinkelt" infómorzsa a 6990-ről 2010. november 22-ei keletű. Lásd az eredeti forrást
Tehát még igencsak a találgatós időszakból való. Mint a bizonyításként beszúrt kép is szintúgy. Ráadásként még decemberben fals infóként is jelölték meg a "kiszivárgott" slide-ot
A shader szám tippelgetésre itt egy "újabb" verzió:
A biztos, pedig az lesz majd, ami a boltok polcaira fog kerülni
-
DeathAdder
veterán
válasz
Dj Dekko! #17963 üzenetére
A Crysis egy elcseszett jatek ,gepigeny szempontjabol.
Nekem 1Gb 5870 vapor-x el amit en is megtuningoltam,1920x1080-ba, 4x- en megy jol, 8x-en meg egyszeruen leallt ha gyorsan mozgok. Ez nyilvan a video memoria elverzese lehet..Nekem szemely szerint szebb grafikaja van a BBC2-nek ,es azt ha mindent maxtra tolok FullHD-ben (Virtual Syncron kikapcsolva) 90-100 fps. Termeszetesen ha bevan akkor ugye a plafon 60 fps.
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #17779 üzenetére
Hát, nyár végén halott FT-árfolyammal, állóvíz piaccal nem volt jó ötlet ilyesmit venni, ezért a nagy bukó... Én áprilisban vettem, 1 hónaposan 57K-ért az enyém. Annyiért abszolút megérte, majdnem egy éve használom, már ezidőalatt kitermelte azt a 20k értékvesztését.
A következő 1 év alatt tuti megint bukok rajta 10K-t legalább, de közben én már élvezem a sebességét, tehát nem kidobott pénz ez azért.
A heaven miatt ne aggódj, abszolút irreális az a teszt, és ész nélkül van benne nyomatva a tesszeláció, a való életben épeszű programozó nem csinál ilyen progit.Hacsaknem egy használhatatlan VGA-zabálót akar írni.... Mind1, valahogy el kell adni az NV VGA-it is...
-
DNS_65
senior tag
válasz
Átérzem miről beszélsz tesó
Nekem is ugyanilyen a karim. Én nyár közepén vettem 72k volt - bár én még szerencsés vagyok, mert miután megrendeltem - rá 1 hétre már 83 lett, majd pár nappal később meg 87-88k - de árgarancia rulez
Hozzáteszem, h alaposan körülnéztem akkor és még mindig ez volt a legjobb választás - szerencsétlenségünkre utána mozdult meg a piac a 460-nal, majd 68xx szériával - addig 1 évig kuss volt - és az árak is befagytak
Szal most meg itt dobálják 40ért, és én is elgondolkodtam egy CFX kiépítésén....ugyis most készülök platformot cserélni, akkor olyan lapot veszek - csak akkor kéne egy nagyobb táp is- igy meg már nem éri meg a buli.
Ez a rohadt PC egy nagy lóvétemetőDe hát ez van - mi választottuk, senki sem kényszerít minket....
-
MZsoltee
veterán
válasz
Ez ilyen biznisz, aki beleszáll annak tudnia kell, de tudom, ha tudjuk akkor is fáj, hogy felét éri a kari 6 hónap alatt...
A Cf-et én sem ajánlom, nem próbáltam még, de ahova kell a két GPU-ereje oda sztem már kevés az 1Gb vram,ebben jó a 6900-as széria, helyből ott van a 2GB. -
IRON STORM
őstag
válasz
Dj Dekko! #17693 üzenetére
nah csak vettem egy 5850 Vapor-X OC verziót.
Tegnap telepítettem a 10.9 es catat, mert korábban írtátok, hogy a 10.12 nem valami stabil.
A 10.9 verzióval tegnap a Bioshock 2 kb fél óra játék után kifagyott majd újraindult a gép.
Ma felnyomtam a 10.12 verziót eddig jónak tűnik, két óra játék után sem fagyott. -
Heffi
őstag
válasz
Dj Dekko! #17595 üzenetére
Szerintem egy kicsit elkalandoztunk az eredeti kérdéstől:
Szerintetek a Corsair VX450 tápom elbírna rendesen egy HD5850-et? Erre pedig a válasz: Igen. Nem kell most a VGA mellett tápra is költeni.Van ez a jó kis cikk a corsair CX400-s tápról, érdemes elolvasni mire is elég a 400W.
-
CptMisi
őstag
-
Zoo123
senior tag
válasz
Dj Dekko! #17556 üzenetére
"Létezik az hogy a CrySis Warhead szarabbul megy az amd kártyáin mint az nvidián ennyivel?!
"
A ph! teszt szerint nem!
A GTX 480 pariban van egy 5870-el legalábbis Crysisben..#17555: ffodi:
"A két tesztprogi nálam nem ugyan azt az eredményt hozza. A HOC v1.2 kevesebb fps-t produkál, mint a másik."
Valahogy sejtettem hogy így van...
"Más itt a probléma szerintem....ideje GTX580-ra váltani.
"
Majd ha fagy!
akkor már inkább egy 5970, FullHD-ban jobb bármelyik GTX-nél, persze 2560x1600-ban már kifut az 1GB ramból, de aztat az én "monitorom" nem támogassa. -
ffodi
veterán
válasz
Dj Dekko! #17554 üzenetére
A két tesztprogi nálam nem ugyan azt az eredményt hozza. A HOC v1.2 kevesebb fps-t produkál, mint a másik.
A kért beállításokon teszteltem neked egyet. Az eredmény elszomorító:
min 23 avg 33 max 42
1920*1080 very high, airfield. i7@4300, 8gb ddr3, 5870@1015/1225.............
Más itt a probléma szerintem....ideje GTX580-ra váltani.
-
Zoo123
senior tag
válasz
Dj Dekko! #17551 üzenetére
Na az a 1.2-es warhead benchmark nem fut le mert mindenképen netre szeretne mászni patchelni, de nem fog tudni, mert a játékgépem Off-Line, és egyenlőre az is marad...
De futtattam helyette, ezt:
És 4x élsimitással, mert elbírja a gép:
A konfig az adatlapomon, a proci 3400 MHz-en ment, az 5850 meg 850/1200 illetve 950/1200-on.
A min fps az első képen azért olyan alacsony mert akkor futott először, láthatod hogy a 2. illetve 3. futásra jelentősen javult.Ha te is hasonló értékeket mérsz akkor minden rendben a géppel!
-
HSM
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest