- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- A HMD visszalép az USA piacáról
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sárpac
nagyúr
válasz
LEON-T #14575 üzenetére
Nagyker is bekaphassa, mert olyan cégeknek a termékeit ahol több a gond nyugodtan tesztelhetnék, így mielőtt kikerülne a kiskerekhez a szar már küldhetnék is vissza a gyártóhoz. De ugye megy sumák, és inkább menjen a szar is mint szarakodni kelljen vele.
Egyébként régebben dolgoztam a fogyivédelmiseknél igaz totál más területen, de van jópár ismerősöm, ha nagyon szemétkedik valamelyik cég gar ügybe el tudom intézni, hogy egy időre csukva legyen a bolt, hiszen nincs olyan nagyker kisker ahol ne lenne kisebb nagyobb szabálytalanság, mint ahogy egy vgan is lehet egy-egy kisebb nagyobb karc. -
Sárpac
nagyúr
válasz
LEON-T #14573 üzenetére
Apró karcokról csak annyit a legtöbb origi új terméken van valamilyen kisebb nagyobb fizikai sérülés. Ennek oka egyszerű futószalag, vagy tesztelés során keletkező sérülések stb. Nagyon nehéz igazságot tenni a dologban ugyan is nem lehet megállni a boltban és nagyítóval átnézni, hogy minden ok-e. Régen volt egy keményebb garis ügyem 100k vga miatt. MSI volt abból is a csúcs, betettem a gépbe és abban a pillanatban ahogy bekapcsoltam szétégett a vrm része. Persze nem akarták gariztatni sokáig, míg kiderül, hogy jó egynéhány olyan kari ugyan így járt, később szériahibásnak kidobták és cserélték a kártyát közel 2hónap várakozás után miközben az ára a felére zuhant. Annyit kedveskedtek, hogy egy DOOM3 boundeles OC-s speckó hűtős origi karit küldtek helyette.
-
kasa85
őstag
válasz
LEON-T #13871 üzenetére
Hát igen én is így vagyok ezzel nem szeretem a nagy feszt nehogy degrantállódjon nekem a proci.A gyártó valós 1.36V ig biztosítja a hibátlan működést.Gyakorlatilag mivel magas a vid a procimnak 1.3V ezért azt írták el mehetek 1.45V ig is max afelett már rohamosan csökken az élet tartalma.Lehetőleg jó hűtéssel megspékelve nehogy az alaplap meg a procihűtő le folyon nekem itt az asztalomra
1.45V felet már várható a degrantállódás hosszútávon 1-2év folyamatos fesz kíséretében.Gondoltam veszek egy ilyen prockót aztán majd feszíthetek 4GHZ felett is,de hát kegyetlen az éllet mint mindig
.Majd alákapcsolok a karimnak is aztán legalább az is befűt itt nekem mert keveslem a 30C fokot a tetőtéri szobámban
Max 1.4v ig megyek el Bios ban ami azt jelenti valós 1.36V-ot enged a procimnak ezért még a biztonságos határértéken belül vagyok.Meg azt is olvastam,hogy kinek minél nagyobb a Vid-je annál nagyobb feszt társíthat a procijához +30% feszt ami 1.3V az alap mivel ez a Vid-je és ahhoz még +30%-nyi feszt rátolhatok nyugodtan.Remélem a 6xxx szériával is megúszom a proci cserét.
-
kasa85
őstag
válasz
LEON-T #13388 üzenetére
Eddig én sem bíztam az auto beállításokra,de kilestem melyek azok a feszültségek amiket megpiszkál nagyon ezért amit nem találtam fontosnak azt auton hagytam a többit belőttem kézzel a megfelelő értékre remélem így már jó lesz.Majd kiderül háta a ramokat kellet volna beállítani kézzel és akkor végre nem fognak kellemes meglepetéseket okozni a kék képernyőkímélők
CPU Vcore feszt 1.39V adtam neki Bios-ban.Figyeltem a valós legmagasabb feszt és 1.36V fölé nem ment ez a biztonságos határérték amit a gyártó megadott.A proci 1.45V ig bírnia kéne minden egyéb meghibásodás nélkül,fő hogy legyen ezalatt a feszültség alatt megfelelő procihűtő.(PL:Mungen:2,vagy vizes block)Egyéb ilyen energia mizét kikapcsoltam mert egy a teljesítményt rontja,kettő ettől is tény hogy fagyhat a gép ez volt az első amit kilőttem.
-
kasa85
őstag
válasz
LEON-T #13373 üzenetére
Végül is tény,hogy a lapkák különböznek,és teljesen más értékkel működnek ez igaz.Ami jól jön egy kis kiindulási pont mivel a refekel szórakoztam vagy egy hónapot meg a a ram feszekel.Vcore stb,stb(+ Sacee kolega segítségét is alkalmaztam a Bios ban ,és az sem).Most a CPU Vcore-feszt álitotam saját értékemhez ,a Dram Voltage:2v-ra,és hozzá tartozó refeket is,utána a CPU PLL mindenféleképpen mert a szemét tuning hatására átlépi elég szépen a biztonsági küszöböt ezért a alap 1.5v ra fixáltam,a továbbit hagytam auton azoknak legalább biztonságos értéken belül vannak,és majd emeli ha akarja,de jól működik nincs tulfeszelés ahogy elnéztem.Amit kipróbáltam a kép alapján a déli híd magja nem volt megemelve alap 1.1v volt most a második értékre raktam, vagyis eggyel magasabb értékkel toldottam meg, ICH Core:1.4V hátha ez volt a ludas + a Beta bios letörölve az elemet kivettem reseteltem az ellem helyén az alaplapon a lábakat össze zártam csavarhúzóval,talán az is segíthet.Majd meglátjuk, jelenleg stabilnak tűnik.Ja igen még a mem hez tartozó értékeket is beállítottam 5 . 5 .5 .15-re hátha itt a pont.
-
kasa85
őstag
válasz
LEON-T #11573 üzenetére
Szia.Próbáltam,de sajna Windows 7 re nincs csak Xp Windows 2000.Azt olvastam,hogy állítólag RGB kábel miatt nem látja a Hertz eket mert nem viszi át a tulajdonságokat a monitor helyes frekvrenciájáról valami ilyesmit olvastam.Ezen az oldalt azt mondják van megoldás,de sajna nem tudok megfelelően Angolul és emiatt nem is tudom alkalmazni,valami buherálást kell végre hajtani azt állítólag menni fog RGB kábellal is nem véletlen raktak rá bemenetet a moncsira,kép minőségben vetekedne egy IPS el is igaz élességre picit hátréb van mint egy LCD ,de szinhűség+ fekete+látószög ben király RGB kábellal meg az élesség is az LCD ék közelében van,csak sajnos max 60 hertz en akármelyik felbontáson.1600x1200 (100Hertz en tolnám)sajna itt is 60Hertz a max,és a felbontásom nak is itt a vége mikor 2000 fölé is lehetett menni vele max 85 Hertz el.link:
http://www.epanorama.net/documents/vga2rgb/interfacing.html#vga_5bnc -
BullKoxa
őstag
válasz
LEON-T #10189 üzenetére
hi!Szerinted mi lehet az én Physx emel?pedig így csináltam mindent,igaz nem(195.62) ezzel az Nv driverel hanem a 196.21-el,legfrissebb physx driver.(Mondjuk a patch után mikor restart volt nem indult a win, reset kellett neki)Most felteszem az MSI progit megnézem monitorozza -e a 2.Gpu-t.
-
BullKoxa
őstag
válasz
LEON-T #10186 üzenetére
igen a játékban be van kapcsolva!amikor beszélek az emberrel a kocsmában vagy miben ott látni a gyertya lángját hogy jobbra balra megy ahogy a levegő mozog,a köd vagy mi fene az is nagyon szép.
Felül az Nv alatta az Ati.A Gpu Load nálad sem sinál semmit a teszt alatt?a kép nem tudom mért ilyen amióta az a nagy moncsi van igy csinálja a képeket,a rendszerem új,tegnapi.Itt 3114 Pontot adott.ha a Gpu-z nem lenne megnyitva akkor többet adna 35 ponttal.Nv kari gyári értékeken.
Kösz szépen hogy próbálsz segíteni!!most lépek mert De-s vagyok.Szia.
-
BullKoxa
őstag
válasz
LEON-T #10184 üzenetére
fluidmarkal ha Physx ki akkor 1500 pont,ha be van kapcsolva 3150 pont.Van különbség!csak nem értem mért nem aktív az Nv a játék közben,nem látom Gpu-z vel 0.4.0 az Ati-t igen.Ötlet mivel láthatnám hogy aktív az Nv-is?Neked mutatja mondjuk a Gpu-z hogy az Nv karid aktív??
-
BullKoxa
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
-
candyman83
csendes tag
VRM? Erre most nem tudok válaszolni, de folyamatosan monitoroztam az afterburnerben, az mutatta a ~70 fokot.
1.25-ön(véletlenül apply-oltam itt) is stabilnak látszott, bár úgy csak pár percet ment, mert már félig aludtam, azt hagytam a répába.
Jaj még1 kérdés: a mem 1220-on már megmakkant. Annak hogy tudom a feszültségét állítani? Lehet egyáltalán? (Bocs, ha buta kérdés, de csak nagy vonalakban látom át a tuningot, még tanulom.)
-
ffodi
veterán
Afterburnerrel tuningolom mindkét vga-t. Szépen kezelei mindkét vga-t egyszerre, működik a hőmérséklet, terhelés figyelés stb, egyszóval minden ahogy kell. Amúgy nem tudom milyen profilokra gondolsz, de nekem nincs semmyilen profil, amit állítgatni kéne.(Afterburner 1.5.1)
A driver biztos jó, és a mérete sem túl nagy. Majd lehet hozzáadom a cikkhez, mert praktikusnak tűnik. Köszi a linket
-
ffodi
veterán
Nekem működik úgy is, ha nem terjesztem ki(196.21), de ki van terjesztve, mert így tudom tunigolni a GT220-at.
Nincs kedved, egy ugyan ilyen tesztet csinálni, 5850+GT240-el?(elég, ha csak 1 mérést csinálsz, kiváncsi vagyok mennyit számít, hogy erősebb a GT240 Leírom, mit, hol, hátha van kedved tesztelni: A D6-os pályán, amikor menni kell a reaktorhoz, mielőtt jönnek azok a felrobbanó valamik, ott dobj el 3 gránátot, és lődd szét a falat, kb 1 perc.).
-
Tody56
aktív tag
Igen kb 60-65 fok körül ment a vrm úgy emlékszem, de hozzáteszem most a vízhűtésem darabokban és épp hogy csak van a radin hűtés. A gpu most max 40-45.
Ha visszatér a normál raditáro hűtésem akkor vrm talán 50-60, a gpu pedig 35 terhelve.
Tuning nélkül terhelve kb vrm 40 max 50, gpu 33-34.Egyébként csak tanács: Én is használtam kb 2 hétig gyári hűtéssel. Ha 900 fölé mentek tuningal akár alap feszen is, akkor állítsatok rá a ventilátor fordulatra. Ne hagyjátok autón.
Lehet, hogy stabilnak tűnik, de azért hajlamos elmelegedni még akkor is, ha "csak" 65 körül ír a gpu-ra.
Ezek a kártyák sokkal inkább a vrm hűtésére érzékenyek. A gpu-t nem nehéz lehűteni. -
CptMisi
őstag
nem, csak egy teszt erejéig, amúgy nekem folyamatosan gyári órajelen megy, majd ha egyszer nem lesz elég valamire defaulton, akkor mehet tuninggal
na OCCT röviden lefutott, most is gyári órajelen 5percig ment a teszt, ezalatt beállt stabil 67°C-ra 60%-os venti mellett...ennél melegebb már nem lenne szerintem, mivel Bad Company 2 10perc és 2óra után is ugyanannyira melegítette fel...
-
Tody56
aktív tag
Hát engem is jól megleptél ezzel az OCCT-vel. Én meg örültem mint majom a f@rkának, hogy simán fut a szőrösfánk.
Ez az occt butális.Nekem végül 1.175v lett 1ghz-re vizzel. Itt már az occt is stabil. Játékokhoz és szőrösfánkhoz simán elég az 1.15v-is, de a tudat !!!!
Szóval 1.175-kell neki.
Még egyszer köszi a segítséget LEON-T
-
fsb1000
nagyúr
950/1350 nem kell 24/7-re.. csak vantage-nak.
Alapórajelen szándékozom használni, mert szubjektíven alig van különbség, legfeljebb a ventizaj.Valamit nem értek:
10.2 driverrel ment a Furmark, aztán töröltem a drivert és jött a 9.11.
Most nem megy a furmark, mert azt mondja legalább openGL 2.0 kell neki, de a Catalyst info centerében meg az van hogy OpenGL 6.4 aktív. -
Giot
addikt
Nem azt mondom hogy nincs igazad de, a Heaven Benchmark 98%-ban terheli a GPU-t kb 5percen keresztül. Ez nem elég hiszen a legtöbb játék nem terheli 100%-on a magot? Változó a terhelés, vagyis ha 5percen betonstabil közel 100%-on akkor nem lesz vele gond játékban. De azért utána nézek ennek az OCCT-nek
.
Egyébként a Benchmark előtt volt Dirt2 is 850/1200-on csak amikor továbbhúztam 870/1250-re akkor lökött egy szürkét így jött a tesztprogi hogy megnézzem kb hol a határ tudom a sorrend nem éppen ésszerűde elég nagy önbizalommal próbálkoztam be vele hiszen sok jót hallottam az 5850 tuningpotenciáljárrol (ettől meg alapból sokat vártam mivel Toxic) !
(#9089) LEON-T[/B]: Ja remélem én is hogy valami korrekt overdrive progi készül hozzá! Mert ez az AMD GPU clock tool nem valami felhasználóbarát.
-
fsb1000
nagyúr
130K-ért vettem a GTX275-öket 1 hónapja, a legújabb 1792MB-os verziók voltak.
Ha nem lett volna az a pici sli stuttering, akkor nem adom el, mert ekkora teljesítményt ennyi pénzből csak ez a páros tud (szerintem). Illetve az 5850 CFX-ben, de az dadogósabb megoldásnak tünik
Tehát most downgrédelek a jobb jétékélmény és a kevesebb zaj reményében...
A víz drága mulatság, és mivel gyakran váltogatom a cuccom, ezért már nem használom.Még ma megrendelem az 5870 vagy 5850 valamelyikét, de még mindig nem tudtam dönteni melyiket és melyik gyártótól...
Talán MSI 5870 a legsanszosabb... és lehet mégis meghajtom 1000/1300-val, de léggel, esetleg egy kis hátlapi +hűtéssel a vrm felett.
Talán szerencsém lesz a ramokkal a GPU-tól kevésbé félek. -
fsb1000
nagyúr
Természetesen számít az ár, mert én is el tudom hamburgerezni azt a 30K-t amennyivel az 5850 olcsóbb, vagy upgrédelhetném belőle a ramjaim 8GB-ra, de szerencsére a 2db GTX275-öt 100K-ért adtam el, igy ebből tudok VGA oldalon gazdálkodni.
Jogosnak tartom a linkeden látható hűtés mixelgetést, mert ezeknek a csere-hűtőknek a legnagyobb gondja, hogy a VRM és a RAM hűtés meggyengűl és főleg a GPU-ra koncentrálnak. Az a gyári "fémlemez" nagyon hasznos a gappadokkal és nem nagyon pótolja egy vékonyka borda, amit adnak ezekhez a cuccokhoz.
Legszivesebben egy fullcover vizhűtésre cserélnék, mert az is szépen felfekszik a hűtendő alkatrészekre és vagy vizzel vagy kis barkács után léggel hűteném.A Vapor-x kétségtelenül a leghatékonyabb léges hűtés már a technólogia miatt is, kár hogy nem tudták megoldani, hogy a meleg levegő egy része ne a házba távozzon.
(ez persze nem mindenkinek gond!)
Az ASUS-nak is van extra hűtése, ahol 4 lapított hőcső megy a GPU-ra és ugyanúgy egy léges "fullcover" szerű fémlemez veszi el a hőt a többi alkatrésztől.Na.. szóval ha nincs szerencsénk, és a gyári hűtéssel nem megy a 900/1200, akkor a 5850 hűtésének feljavatisával könnyen el lehet herdálni azt a pénzt - vagy egy részét - amit megsporoltunk az 5870-el szemben.
És akkor még csak azonos teljesítményt adnak, és elfelejtjük, hogy az 5870 is húzható lenne, bár kisebb eredménnyel.De én nyitott vagyok az 5850-re is csak több pozítív érv kéne.
Pl. melyiken bukok kevesebbet ha 1 hét vagy 6 hónap múlva lecserélem. -
front3r
őstag
A feszültséget nem lehet vele szabályozni. Az Afterburn menüjében bepipáltam hogy unlockolja a feszültségszabályozást, illetve a cfg-t átírtam telepítés után. Csak GPU/MEM órajelet enged húzni a programban, de feszültséget nem. Az ASUS BIOS-nál engedte a feszültséget is, de ott meg játékban szürke halált kaptam, így visszakerült a gyári BIOS.
Tehát nincs más mint várni az unlockos BIOS-ra... -
fsb1000
nagyúr
Kösz az infót!
És "mflex" által említett furmarkos akadást nem tapasztaltad húzott 5850-vel?
Főleg játékra gondolok.Most hogy írta, eszembe jutott hogy ATI-val nekem is akadt a furmark, de akkoriban nem foglalkoztam vele. AZóta meg 4-5 fajta NVIDIA-m volt és azokkal megy folyamatosan, meg a játékok is.
-
fsb1000
nagyúr
Köszi a válaszokat mindenkinek!
LEON-T: Jól értem, hogy meg lehet bűtykölni úgy az afterburnert, hogy más gyártó (nem MSI) VGA-ján is szabályozza a feszt?
A 900/1200-hoz mennyi lenne a gyári fesz?
És a vrm-ek mennyit viselnek el a mostani hűtéssel LOADNál.///
Egyébként már más VGA-knál is gondolkodtam, hogy peltierrel meghűtőm a VRM-et a nyák másik oldaláról. Meg sem kell bontani a gyári hűtést, csak egy bazi nagy gappad kell hozzá, meg rézlapok.
Kb 8-10W-ot lehetne lehúzni onnan különösebb erőlködés nélkül (gigánál segített a dupla rézréteg) ami azért jó pár fokot jelenthet a VRM-nél.És vajon ha most veszek 5850-et még mindig a "gyorsramok" lesznek benne? Mert 1200Mhz ramfreki nélkül nehéz lesz produkálni a 5870 szintjét.
Van egy "képletem" amivel számolgatom a GPU teljesítményeket (techpowerup eredméynek alapján) és nekem is a 900/1200 jött ki 5850-re, ahol már utoléri az alap 5870-et.
Viszont egy 5870 10% tuningnál 950/2640-nél csak 7% a nyereség, azaz önmagához képest 107%-on megy, Ha ugyanezt a 950/2640-et rá lehetne értelmes hőfokokkal erőltetni 5850-re, akkor az 105%-on menne alap 5870-hez képest.Ebből azt szűrtem le, hogy 5870-et nem nagyon kinoznék tuninggal, viszont 5850-et igen.
Kérdés hogy birja, és az általad említett VRM gond emnnyire orvosolható. -
front3r
őstag
Nekem nem ref. kártyám van, ez most gáz? Saját BIOS-omat módosítanám...
Még valami, hogy hány voltig mehetek el kb? Szeretném az 1000-1050Mhz-et elérni, ha lehetséges.Előjött egy szürke képernyő csíkokkal, az egyik BIOS-nál játék alatt, meg is ijedtem, hogy akkor tönkretettem a kártyámat. De visszaraktam a BIOS-omat, amit előtte természetesen lementettem, és semmi gond sincs vele. Másnál is előfordult hasonló?
-
Tody56
aktív tag
Ennyire azért nem vagyok bátor, de érdekes felvetés
Az vele a gondoom picit, hogy nem igazán leszek vele előrébb. Nekem a cél az 1ghz/5ghz, mivel azt tényleg könnyen viszi.Csak érdekességnek jegyzem meg, hogy mielött szerkesztettem hozzá új biost kipróbáltam az istenített asus és msi biost is, és azzal nagyon nem akart menni a kártya.
1ghz környékére sem értem, bár bevallom az első kifagyás után nem is erőltettem. Szóval 1 szó mint 100 még mindig ez a gyári Sapphire a tuti átírt órajelekkel. -
CptMisi
őstag
-
Tody56
aktív tag
Ezer hála.
Ott tényleg nem írta át én meg nem figyeltem ezt.
Hazaérek melóból és kipróbálom.Köszi még 1x
ffodi: 1100mhz az még szerintem stabilizálható, de nem hoz akkora pluszt, hogy megérje. Nagy feszültség és fogyasztás többletet kér érte.. AZ 1000hez még csak + 0.05V kell ami fogyasztásban is keveset jelent. Ez simán bevállalható folyamatosban. Vízzel meg hűvösebb még így mint a gyári hűtéssel idle alatt
-
Tody56
aktív tag
Hetek óta használom így 1gigán 1.15-el, hibátlan. 1.25-el már közel 1100-at megy. Elég jó példány
Vízzel a mag idle 30-31 load max 35 fok körül van, és a vrm is talán 50 terhelve ekkora fesszel. Abszolút nem meleg a nyák."probaltad rbe gpu registerbe a 0x17 nel atirni?" : sajnos ezt nem értem, de átnézem hátha rájövök mire célzol
-
Stukker1987
senior tag
Látom nézed a hirdetéseket
Nekem holnap lesz róla tapasztalatom..Egyébként nem hiszem h bármi eltérés lenne semmiben a ref karihoz képest,csak az órajeleket nyomták följebb,elvileg ekkora tuning nem jár feszemeléssel és hőmérséklet emelkedéssel sem...
Megbízhatóságról szerintem ember nem tud nyilatkozni,mert nemrég nyomták ki...,de ha van rá gari, akkor olyan nagyon rosszul már nem járhatsz..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Formula-1
- iOS alkalmazások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest