- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
TomiLi #15879 üzenetére
Én is úgy gondolom felesleges találgatni. De kiszivárgott információk, tesztek kicsit túlzóak. Hogy majd a 67XX fogja hozni kb az 58XX teljesítményét. Szerintem fake, rendben növelik a chip nagyságát, ami sajna drágítja is, meg a fogyasztás is növekszik meg optimalizálják a felépítését de nem csökken a csíkszélesség, tehát olyan ugrás mint a 4XXX-5XXX sorozat között kizárt véleményem szerint.
-
Cybertrone
veterán
válasz
TomiLi #15664 üzenetére
Hát nem úgy volt hogy idén, év vége?
Az NV szerintem nem tud már ujat dobni, hacsak nem teszik ki a palettára a teljes fermit 512 cudával (biztos nem már igy is szorítja őket a fogyasztás
, vagy egy 2 magos vga dobná fel még a piacot, pl egty nyákon két 460-as magja, de hát ez sem járható út hisz ez sem fér bele a fogyasztási maximumba
)
-
jonner
tag
válasz
TomiLi #14633 üzenetére
Ez a 'szépségbeli' különbség általános vagy csak egyes játékoknál érződik így? Nincs lehetőségem kipróbálni a konkurens kártyákat egymás mellett így viszont nem könnyű dönteni. Egyrészt várnék a GTX 475-re, másrészt évek óta ATI-m volt és nagyon meg voltam velük elégedve.
-
Giot
addikt
válasz
TomiLi #14631 üzenetére
GTX295?? Kicsit kikérdezlek ha nem bánod. Nagyobb teljesítményt akartál? Vagy a laggolás téma miatt, esetleg a phsyx?
És mi volt a tapasztalat a GTX-el, hogy nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket?Szerk: Utána néztem az ARMA-nak eddig én biza nem túl sokat hallottam róla. Képek alapján valóban szép.
-
kasa85
őstag
válasz
TomiLi #12915 üzenetére
Köszi.Az ára miatt elég jó választás lehet csak a márkáját nem ismerem ezért félek tőle megvenni nehogy hozza a nem elvárt szintet.Maradok inkább 700W felett biztos ami biztos legalább nyugodtan bővíthetem a gépemet ,vinyó + venti stb.Majd veszek valamikor 1200W-osat ,hogy a porszívót is ráköthessem
Köszi a help-et
-
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TomiLi #12691 üzenetére
Na csá, bocs, hogy csak most írok, de csak ma(szerk: vagyis tegnap, mert már elmúlt éjfél
) tudtam lemenni haverhoz (hétvégén volt elsőáldozás rokonoknál meg minden), a helyzet ugyan az mint nálad, szerintem ez olyan lehet mint a crysis esetében, ott is ezt csinálja(még a régen a 2900xt is és a 3850-es is ezt csinálta). Az Arma2 viszont tökéletes volt.
-
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TomiLi #12548 üzenetére
Ez a textúra kitöltési "hiba" nálam a crysis-nál jön elő, amikor először indítom a gamét beletelik 2-3 mp-be mire fel texturázza a tárgyakat, ez nem a kari hibája, ez inkább a game vagy a driver hibája lehet.
Neked melyik gaméban csinálja Arma2? (csak mert ha kell megnézem neked, hogy az én karimmal mit csilál, elmegyek haverhoz a vga-val, nagy arma rajongó a kolléga!)Amúgy a 2gb ramnak van létjogosultsága, 2-3db FullHD-s monitor társaságában, mondjuk ide már egy gpu kevés úgyhogy egyből 2db 2gb-os 5870-et kell venni, na én ezért maradok a jó "öreg" 1db 24"-os FullHD-s monitoromnál.
(amúgysem szeretem kapkodni a fejem vagy túl távol ülni a monitortól)
-
Giot
addikt
válasz
TomiLi #12540 üzenetére
A Gddr5-ös chipek azért járnak ilyen magas frekin hogy a 256-bites sávszél semmiképpen ne legyen limitáló tényező. Az nV azért alkalmazott annak idelyén pld a Gt285-nél 512-est mert ők akkor még Gddr3-at használtak és az tényleg megfogta a volna a GPU-t 256bit-el. Sokat piszkálták az ATi-t ezért hogy ő miért nem használ nagyobb sávszélt és most amikor az nV is áttért a Gddr5-re azt láthatod hogy ő is csökkentette a sávszélt. A Gtx465-nél pedig 256bit lett a 384-ből. Az nV a Gtx470/480-as esetében ,ahol 384bit-et használ, alacsonyabb órajeleken járatja a Gddr5-ös memókat mint az ATi a 58XX-nél. Tehát relax nem hülyék üldögélnek az ATi-nál.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TomiLi #11810 üzenetére
Eddig nekem a Giga és az Asus lapok jöttek be a legjobban, (persze ha kinézel egy lapot előtte nem árt egy-két napot azzal tölteni, hogy utánnajársz, hogy milyen nyűgjei vannak és mire kell odafigyelni) de tetszik egy két evga lap is és ha egyszer kapok egy jó ajánlatot akkor olyan lesz, mert azok sem rosszak.
Szorítok, hogy kifogjál valami jobban sikerült darabot és a konfigodnak is tetszen, mondjuk ahogy hallom mostmár ez a lagolós téma is kezd megoldódani (10.6-os cata)
.
Egy kis kedv csináló a kari vásárláshoz
Az össz pontszámot a kis q6600-as procim vissza fogja, de a gpu pontszám az tükrözi, hogy van ám kakaó a kicsikében. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
TomiLi #11804 üzenetére
Én is szeretek újítgatni, de ez a motyó már annyira a szívemhez nőtt, 1,2125v vid-es kis q6600-as és a jó kis G.Skill memók és a Giga X48-as lap meg a többi cucc, mondjuk a giga x48-as lapot nehéz volt belőni, de ha egyszer be van lőve akkor olyan stabil, hogy az leírhatatlan!
2-3 év múlva fogom legkorábban lecserélni az egész motyót, esetleg a vga-t előbb jó kis 6xxx szériásra. -
Giot
addikt
válasz
TomiLi #11791 üzenetére
Én a jelenlegi konfigom csak összeraktam és nincs gond. Illetve ami mégis az meg nem zavar minimális. És valóban ha pozitív a dolog azt olyan természetesnek vesszük. Soxor már magam is untam hogy ezt írtam mindig "hát nálam nincs gond" más meg szídta mint a bokrot......... akkor csak arra gondol a delikvens hogy ott a másiknál lehet valami hiba. Még annyit hogy jó az ha új ATi-t vesz az ember csak ne a tegnap piacra dobott fejlesztést vegye, hanem amivel már vannak tapasztalatok. Nekem 3 hónapja van meg a Sapphire 5850 Toxic nincs rá panaszom igaz ehhez át kellett esni egy Bios cserén, mert gyárból nagyon antituningos Bios-al jött ki. de ezt Sapphire-ék javították és írtak hozzá egy másik hivatalos Bios-t ami kiváló.
(#11792) Armor72: Jaja a szoftveres háttér, ház dolgoznak rajta a srácok és próbálnak minden eshetőségre felkészülni na ez az ami nem könnyű. Bár azzal ma már nem értek 1et hogy címfüggő hogy milyen VGA-t vegyen valaki. Talán a GTAIV amivel sok rossz tapasztalat volt, de azok sem a saját tapasztalataim, és én leginkább abban bízok.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TomiLi #11779 üzenetére
Én pont ezért nem cserélem le a jól bevált rendszeremet, eesetleg ha jön még egy 5870(cf-be) vagy váltok 6xxx szériára, akkor fogok venni egy 9550-es procit ami megy 4ghz+-on, de amúgy a kis Q6600-as procimmal is megvagyok elégedve, így 8*440-en nagyon hasít és FullHD-hez bőségesen elég, egyszer megnéztem alapon (2400mhz) és úgy sem mentek nagyon rosszul a gamék, a max fps csökkent jobban, de a min és átlag fps-ek nem sokat csökkentek.
-
Giot
addikt
válasz
TomiLi #11785 üzenetére
Hát szerintem ha van tapasztatalat hát osszuk meg egymással. És úgy tűnik neked is van.
"Azt megtanultam, hogy egy friss kiadású ati vga-hoz türelem kell, vagy csak akkor szabad megvenni, ha beérett."
Ezzel is 100%-osan egyetértek meg azzal is hogy valszeg bizonyos szinten konfigfüggő a dolog. Az ATi jó kártyákat gyárt driveresen vannak gondok amit persze lehet orvosolni, ezt a gondolatot alátámasztja az hogy mostanában mindig megjelennek nagyon korán a béta driverek. Próbálják javítani. de azért bosszantó lehet sok mindenkinek ez a szerencsétlenkedés. Nálam nincs gond ezért engem annyira nem idegesít, csak akkor forr egy kicsit az agyvizem amikor nV userek ATi-ra váltanak és nem stimmel valami akkor egyből jön ez a szöveg hogy "nagyon megbántam hogy ATi-t vettem" hát ezzel már a hócipőm tele van. Akkor vegyen nV-ét.
-
-
maflame
aktív tag
Szia, a Grid-del nincs ugyan tapasztalatom de a Dirt2-vel(ugyan az a gyártó) hasonlókat tapasztaltam én is.
Tehát a fps 60-körül (vsync on), mégis külső nézetekben és a menüben be-be szaggatott. Erre az volt a megoldásom, hogy pillanatra leküldtem a játékot a tálcára, majd újra vissza és ez után már jó volt. ..vagy legalábbis sokkal jobb. Ezt a problémát az 1.2-es patch teljesen megszüntette.
A Gridhez nem tudom van e patch, vagy ha van is már elég régi lehet, de amit feljebb írtam próbáld ki, hátha segít vmit. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szia! Nos én még Grid alatt nem használtam, de bemásolom ide egyik kommentemet, amit a egy másik topikban írtam le:
A furmark akad? Engem is visz a sírba, illetve csak az 1.8-as változatnál 2-5 másodpercenként egy kicsit megakad, de ezzel még nem is lenne gond, mert ezt játékban is észrevettem, bár van olyan ahol nem csinálja. Mivel minden új a gépben, csak egyre tudok gondolni, ez az ATI hibája, illetve a driver-é, ugyanis nem én vagyok az egyetlen akinek ez a hiba tapasztalható. Előtte nvidia volt, aztán cseréltem egy 4890-re, idegesített is, az akadások, rá 2 hétre cseréltem egy 5850-re, a probléma ugyanaz, utána kicseréltem a procit, jelenség ugyanaz, majd a tápot 650W thermaltake, majd a vinyókat, jah és persze a memóriát is, az alaplap is 2 hónapos.. raktam bele tesztként egy nvidia kártyát, lám a hiba megszűnt.. A CCC egy fos hányadék szoftver, nem a kártyákkal van gond, azok első osztályúak! :
Tehát ha tudod próbáld már ki, az új furmark alatt is. A battelfield alatt rohadtul ez volt a probléma, és ezt észrevettem az aliens vs predator alatt is, néha a mass effect2-ben is, de pl az MW2-ben és a Crisys alatt nem volt tapasztalható, megjegyzem az fps 50 alatt nem nagyon volt, éppen a fent leírtak miatt gondolom azt, hogy ez valamilyen oknál fogva CCC hiba lehet, esetleg akad valami mással, viszont ez sem mérvadó, mert amikor újrahúztam a rendszert és csak az ATI driver volt fent, meg a furmark, akkor is ott volt az akadás, de csak az 1.8-as változatnál, 1920X1200-ban az fps nem esik 50 alá, de a "FÁNK" akad pár másodpercenként, de mint írtam, ez nem lenne gond, csak játékban qrvára idegesítő, esetleg várom más javaslatát is, hogyan lehetne ezt orvosolni.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Boxi88
őstag
az időzítésen múlik minden, ahogy te is írtad... haver másfél éve rakott össze egy gépet, és csak most mentek le ugyan oda az árak hogy újra ugyan annyiból összerakhassa, amúgy több mint 70.000ft plusz lett volna ha a két időszak között rakja össze... és meg kell hagyni hogy az már nem kevés pénz!!!
-
Robi BALBOA
őstag
Hú hát az a 35-36mm az tényleg eléggé húzós!
A felső vga felett mekkora a hely?(csak azért kérdezem mert Pl: a HR-03 GT-t fordítva is fel lehet rakni és az hátha elférne fordítva, meg elég brutál hűtő!)
Az alsóra meg raknál TR-t.
Mondjuk van egy sejtésem, hogy nem akarsz két különböző hűtőt beépíteni! -
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
Csak azért lecserélni, hogy űber tuning spéci gamer gépnek nézzen ki? A kari már pusztán a méretei miatt tekintélyt parancsoló, az a zalman hűtő inkább egy 8800/9800-as karira vagy egy 4850-es karira való(méreteit figyelembe véve), erre akkor inkább egy ilyen és még mATX-hez is és a cf kiépítéssel sem lesz gond[link] Ezt régebben te is linkelted mondjuk nemtudom, hogy mennyire lehet kapni, amúgy most itt az aprók között láttam elég olcsón (5K-ért és 7k-ért is) zalman vf1000-et ha az érdekel.
-
Gerisz
addikt
Hiányosságai mindenkinek vannak. Én 27 éves fejjel kezdtem az egyetemet 2 éve és rájöttem milyen hülye vagyok
De azzal a hűtővel a hangot is bírnod kell. Állítólag hangosabb mint a vf1000. De ha bírod akkor hűvös lesz, ha nem akkor is hűvösebb mint a gyári de nem néma. Ha a vf1000-ből indulunk ki, mert nekem az volt a 8800gt-n meg az öcsém 4850-én is. De valahol láttam tesztelni gv1000-et meg valami hasonló zalman hűtőt 5850-en, estére megkeresem.
-
SimonYana
addikt
Ha minden igaz ez lesz az,de én ezt már leszedtem és feltattam,mégis DX10-et ír
-
Razermazer
őstag
Jah az a lényeg a techpowerup oldaláról letölthető[link] ez az asus kártyákhoz szánt bios ezt kell rátenni bármilyen másik kártyára és akkor lehet állítgatni, de szigorúan saját felelősségre, és lementeni az eredeti biost, plusz egy társkártya ha mégsem sikerülne, és kapsz egy döglött kártyát hogy vissza tudjad flashelni. [link]már támogatott benne az 5870-es kártya de csak ésszel
-
Razermazer
őstag
Szerintem az msi is ad hozzá szinte mindenki ezt használja az asusé helyett mert, egyszerűbb, és nem akad össze semmivel, nem úgy mint a smartdoki és a gamer osd bár nekem az van fent és semmi problem mivel asusom van. Az igaz hogy az asus biosa engedi csak a feszültség állítást, de lehet hogy az msi is, azt nem tudom majd megmondják.
Omikron: Hát nem megmondtam hogy az enyémet vigyed jáj
de ha semmi problémád nincs vele akkor oké, meg megvan minden papírja.
-
zuchy
őstag
-
- = Zk = -
félisten
ha sikerül, nem szakadok el a PH-tól
itt "nőttem" fel Csztem azért nem nőnek fel, mert qrva gyorsak. nemtudják utolérni saját magukat a szoftverkészítők. aztán kituddja mi áll valóban a háttérben...
(tán Abu tudna valamit)
sztem ez nehezen fog változni, de nagyon remélem hogy lesz valami! -
- = Zk = -
félisten
......
ha sikerül idén kiucolok Englandba melózni. kicsit belerázódom, keresek kint egy PC boltot
postázok haza magamnak egy 5870-et.....demajd még úgyis sok víz lezúdul a dunán addig.
sajnálom a CF-et, mert jövő sztem igenis van benne. de remélem valamit cask kialkudnak ATI-éknál is. (3870 X2-m volt)
én erre az "új technikára" való kényszerítést akkor éreztem, mikor felraktam a 9.11-et, és a Borderlandsban néhol megszünt a tapéta, vagy földfelszín. csak szürkeség. semmi díszes textúra..
ez van...csak kár, hogy ennyire "rohanunk".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Milyen routert?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 2025 - Íme a 29. héten megjelenő játékok listája
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest