- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
pepusos #23307 üzenetére
+1
3,6GHz 1,305v az enyémen is megy 3,7GHZ 1,325v eddig a TX3 hűtő tökéletes 3,8GHz körül már kér egy kis feszt Prim95 stabílra efölött már nem sokat nyersz mert melegszik rendesen
Léteznek tuningprogik de jobb ha BIOS alól tuningolsz !
Vigyáz azzal a lappal nem egy tuningbarát ezért inkább 3,7 fölé ne menj -
seederking
őstag
-
bul07
nagyúr
válasz
pepusos #23071 üzenetére
Én AIDA64-et használok ilyen célra, mentem is hogy később vissza is tudjam nézni (két évre visszamenőleg magvam a gépemről az adatok)
BC2 alatt így használja a gépemet
Jól látható hogy BC2-nél erősen processzor limitem van , míg a BF3-nál processzor és vga limitem is van
(#23070) Menyus911
Ajánlom hogy te is nézd meg hogy menyire van terhelve a géped játék alatt , és kiderül hogy mi a gyenge láncszem -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
pepusos #21989 üzenetére
Nem pár óra 70 foktól lesz baja, hanem ha állandóan felugrál 70-80 fokra. Akkor egy idő után degradálódhat, nem fogja vinni azt a frekvencia + feszültség értékeket amiket előtte, instabillá válthat, az hogy totál tönkre menjen pár óra alatt ahhoz nagyon adni kell neki az ívet.
Nem is tudom hogy lehetne tönkre tenni... sok pénzem lenne ki kísérletezném.. 100 fok 2V os magfesszel? Pár hétig bírná?
-
BalaNce87
addikt
válasz
pepusos #21981 üzenetére
Hát azt viszont érzem, hogy itt már kezd felborulni a feszültség és órajel arányossága.
A 3200 at szerintem 1.15-1.17 körül elvinné.
A 3600 at 1.216-1.248-on viszi.
A 3800 hoz már 1.3 körül kell neki!
Szerintem a stabil 4ghz-hez nekem is kérné a magas feszt, de egyszerűen leolvadna a rendszer.
Mivel lehet ezeket lehűteni 1.4-es fesszel??? -
-
Alister71
nagyúr
válasz
pepusos #19416 üzenetére
Nekem is a házzal van a gond, mert van az oldalán egy nagy 23-as venti, ami eléggé benyúlik. A TX3 is éppen befér. Ha nagyobb hűtőt vennék, ki kéne szedni az oldalsó ventit, hogy beférjen, ami nem biztos, hogy megérné, mert így telibe fújja az egész alaplapot. Lehet előbb megpróbálok még egy elszívó ventit is feltenni a TX3 másik oldalára, hátha az is hoz pár hőfokot, a felfogatók megvannak hozzá.
-
Alister71
nagyúr
-
laca000
őstag
válasz
pepusos #19358 üzenetére
Most ez komoly, vagy hülyéskedsz, totál be vagyok tojva, hogy tönkrement...
Egyébké csak én lehetek ekkora szerencsétlen, hogy max 3900mhz bír el ez a processzor, hogy miért?
Azt nem tudom, 4000mhz-nél játék közben "BUMM", egy idő után kidob!
Pedig a hőfokok stimmelnek!
Alig melegszik!Akkor meg nem értem miért????
Mekkora feszre lőjem be? -
adam432
tag
válasz
pepusos #19291 üzenetére
kép Sztem félremér, ha jól tudom a Giga lapoknál előfordul ilyen probléma (az enyém 770TA-UD3), h indokolatlanul magas hőmérsékletet mutat. Bár lehet ez inkább csak arra a 80 fokra vonatkozik, és a 75 fok tényleg ilyen magas :S ... az a 2.29V max. CPU VCORE is zavar engem, ez normális lenne így?
-
gonoszember
csendes tag
válasz
pepusos #19103 üzenetére
Üdv!
Megprobálom leirni mi a problémám hátha van valakinek itt ötlete hogy most mi van....
Összedobtam egy gépet tegnap elött:
965 BE
Asrok 880gm LENa ma gondoltam tuningolok egy kicsit, feldobtam a cpuZ ét, és elinditottam a prim tesztet... Csak igy alap minden tuning nélkül, kiváncsi voltam hogy teljesit a hütö
(Artic cooling rev2)! Visszajövök cigizésböl, nézem a hömérsékletet jo,.... jo,... igen, ez is fasza, jo a hütö... Erre nézem a CpuZ ét, mit látok? 1.512 volt a procinak!!!! Alpon! Semmihez nem nyultam. Gondoltam mivel használt a lap ebayröl biztos egy kis pistike elállitgatta. Bemegyek a biosba F9, F10, OK!Beröffentem a gépet megin 1.512 terhelés alatt! Megnézem terhelés nélkül 1.506.... Ujra bios!
Beállitom 1.4 re! Ugy ni!
Beröffentem megin, prim elindit, höfokot néz, jo fasza, cpuZ elindit........ 1.488v ÉÉÉÉÉÉÉÉ
Bios megint! Megnéztem a hv monitort ott 1.488, de egyébként 1.4 re van állitva manulba. Na jol van mondom csal a lap "felfele" Leveszem 1.3650 re (kb 1.4 nak kell lennie gondoltam). hv szerint 1.392 lett. Elvileg ez a procinak az alap orajele kb. Na mondom had jöjjön a tunig! Hát 3600 fölé nem ment de érdekes hogy prime altt 40 fok fölé nem megy 20 perc után se. Na adjunk neki egy kisFeszt! Visszadobtam a biost defaultba. Gondoltam meglesem azzal a fesszel amit alapbol ad a procinak (elvileg az lenne az alapfesz tudtommal). 1.475 igy áll defaultba! Ez normális? Megnézem a hv mit ir 1.506 hát mondom valaki hazudik, de mostmár nem állok el a szándékomtol dobtam is neki egy 20 szorzot! Prim teszt 20 perc (tovább nem merem mert a cpuZ 1.512v öt irt, ezt terhelve, amugy terhelés nékül ugyan azt irja mint a hv). A höfok 50, és 51 között mozog!
Na gondoltam ez igy fasza is, Csak le kéne venn a feszkot, és csinálni egy 2 orás tesztet. Bios, 1.475 röl levettem 1.3875 re. Hv és Cpuz szerint 1.416 lett. De igy sajna 3700 on 18.5 szorzoval azonnal feladja! Ez létezik hogy egy c3 mas 1.4 volt felett nem képes 3.7 gh re prime alatt, vagy hazudik a hv, és az a pontos amit a manulba állitok? Nekem az is fura volt hogy 1.512 voltnál nem akart 51 fok fölé füteni a proci, mert azért annyira nem fasza a rev 2 es hütö!Valaki segitsen ez az elsö tuningom, és nem tudom mit évö legyek igy!
-
Crossfit007
senior tag
válasz
pepusos #18713 üzenetére
Large FFT mindent terhel, Small FFT csak procit.
Large-nál terhelve van a CPU/NB,L3, és a RAMOK is teljesen!Vagy vegyél vissza RAM-ból kicsit, vagy CPU-NB-nek adj egy kicsivel több feszt. ( pl. 1.225V, ha itt is hibázik akkor 1.25V is nyugodtan mehet neki 2.6GHz környékén. )
-
Cole86
senior tag
válasz
pepusos #18197 üzenetére
1kártyás rendszernél best buy volt az msi N480GTX twin frozr ii 55-60körül.. Kicsi húzással már be is érte az 580ast lazán..
Ati oldalról az 5870lehet nagyon jó választás mostanság vagy 5850 CF vagy egy 6950 ami módolható 6970-re, nekem volt szerencsém hozzá 3-4hónapig
Ezek közül válogass, ha kicsit normalizálódtak az árak és a piac (vagy használtat garival)
-
Cole86
senior tag
válasz
pepusos #18195 üzenetére
Erősen necc.. full hd körül és felett talán.. de én 90-95%os kihasználtságra tippelném a vgakat,de ez beállítás és program függő..FULL HD alatt meg még kevesebb %..
4200-4300körül talán elég lenne ,de több kártyás rendszerekhez érdemes már talán 6magosat ha AMD-ben gondolkodsz vagy intel i2500k.. az kihajt 6970es CF-et is 5000mhz körül
Ott van értelme már egy ilyen erős procinak, 1kártyás rendszerhez felesleg.
-
Zeratul
addikt
-
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
pepusos #17168 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok, de én AsRock lappal, igaz nekem van olyan opció ahol tudom állítani az NB feszt, de hiába adom neki a kraftot a legkisebb órajel emeléstől (szorzó emelés) egyből instabil lesz a gép. Arra gyanakszom, hogy a RAM-okkal kell valamit varázsolni, de sajnos nem jutok egyről a kettőre. Tudom nem segítettem ezzel semmit, de beírtam azért, hogy lásd nem vagy egyedül.
És persze kíváncsian várom a fejleményeket.
-
apollo12
veterán
válasz
pepusos #17160 üzenetére
a ht vedd majd vissza 9x mert akkor 9x250 en 2250mhz en menne és nem érdemes 2300mhz főlé menni, a procit 16x250 próbál meg proci fesz 1.4volton a memokat vedd vissza 800mhz re és adj neki 2.0voltot az nb nek adj 1.25 voltot elsőnek azt majd vissza veszed
és majd prime alatt figyeld a hőmérsékletet 62Cfok főlé ne menny tartósan,
-
-
apollo12
veterán
válasz
pepusos #17153 üzenetére
Szerintem tuningolj fsb vel, és akkor az nb is növekszik, a memokat meg vedd visza 800mhz re, és akkor 240fsb mellet a memok 960mhz, a ht 2400, és az nb is 2400mhz menne, a proci meg 16x240fsb 3840mhz, 16.5x240fsb 3960mhz, 17x240fsb 4080mhz en ha pontosan 4000mhz et akarsz akkor, 16x250fsb 4000mhz és a ht 2500 az nb meg 2500mhz mennek
-
reset
senior tag
válasz
pepusos #17135 üzenetére
Úgy látom, nincs a lapodnak külön topikja - ott jobban találnál megoldást - esetleg itt is. Nálam a RAM-ok 1600 körül mennek, de a CPUZ ezt 800-nak írja / a dual channel miatt...Egyébként - hogy on is legyen, én emelt órajeles környezetben, 2500 NB frekivel hajtom a vasat: CPU 3.5 GHz-en
-
reset
senior tag
válasz
pepusos #17131 üzenetére
A lényeg az, hogy ne állíts olyan frekit vagy időzítést, amit a RAM vagy a CPU mem. vezérlője nem tud kezelni. Általában az szokott a típushiba lenni, hogy emelik a ref.clockot és nem veszik észre, hogy ezzel párhuzamosan emelkedik a RAM-órajel is. Vagy esetleg észreveszik, csak azt nem látják, hogy a RAM-időzítések viszont változatlanok, tehát azokon is változtatni kell.
Nem tudom milyen RAM-jaid vannak, de az a 2,3 V-os feszültség soknak tűnik...
NB-frekit nyugodtan emelhetsz úgy is, hogy a RAM-okat a gyári értéken (vagy akár alatta) hagyod. -
Ger_man
senior tag
válasz
pepusos #14838 üzenetére
Biztos h jól fog működni, nekem GA790X-UD3P-m van, már vagy egy éve tökéletesen muzsikál benn egy négy-magosított 720BE (X4 B20).
AM2+-os lapokban az AMD szerint az AM3as procik többet fogyaszthatnak, ill. ebből kifolyólag magasabb lehet a hőfok, de itt 1-5° ill. 10-15W-ról beszélhetünk, de ahol szerepel a támogatás bios frissítés mellett, ott gond nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest