- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ventur@
senior tag
Ránézek a hétvégén akkor
.
Azzal viszont felvillanyozhatnátok, hogy ez a Prime teszt mégis mire jó
. Az biztos, hogy az éven nem volt semmilyen fagyásom, meg hát annyira nem is hajtom a masinát. Nem mondom, hogy nem szoktam játszani, de tudom, hogy a jelenlegi konfigommal a mai játékok csak keservesen mennének, így inkább pár évvel ezelőttieket tolok
. Na jó kivétel a DiRT Rally, meg Assetto Corsa
.
-
Ventur@
senior tag
Nincs, de ha nagyon kell csinálhatok egyet
. Bár fogalmam sincs milyen Prime beállításokkal kellene, mert eddig egyszer használtam Prime-ot, még a 4800+-nál. Az meg nem ma volt
.
Egyébként stabil a masina azóta is mióta meg van tekerve. Alapórajelen sem volt semmi baja és a játékokkal sincs problémám
.
-
-
-
4 x 4GB-al nem ment az 1600, az tuti. Jó rég volt, de emlékszem rá.
Azóta eladtam őket, mert még a Sony Vegas sem használta ki HD-s munkáknál a 8 GB feletti memóriát... és a böngészés gyorsításához is elég egy 512MB-os ramdisk... szóval már csak 2 modul van egy ideje.
Azzal ment az 1600. Kb. 2 éve szórakoztam vele, egy kis feszemelés mellett megvolt. De a kódolások alatt nem hozott akkora többletet, hogy tovább szórakozzak vele, így aztán csak a CPU-t szoktam húzni 3,7Ghz-ig, ha valamit kódolni kell... ahhoz elég az alapfesz. Egyébként 3,2Ghz-en megy, és azt természetesen alulfeszelve viszi.
A hűtő valszeg bírná egy kicsit túlfeszelve is... talán akkor meglenne a 3,8Ghz is... de az az ember, nem én vagyok...
---
Most épp azon gondolkodom, hogy mivel a stúdiós munkáknak már vége, így lassan váltok egy GT740 + I5 párosra és azzal a modernebb konfiggal elleszek megint 6 évig... mint ezzel. Ennek előbb utóbb a lapja, tápja, hűtője stb.. már lassan lejár. -
BalaNce87
addikt
Nekem 955 ös procim van, de nekem 1.216 on viszi a 3600-at. Most 3800-on járatom 1.294 körül. Sajnos ez lutri, hogy milyen procit fogsz ki. Az is sokat számít, hogy milyen steppinges, illetve a lap milyen.
Nálam amivel gond volt az elején az a CPU NB feszültsége. Ahhoz, hogy stabil legyen a rendszer 1.1-ről 1.15-re, 1.2 re kellett emelnem. Ez alatt a gép rendszeresen fagyott és alvó módból nem tudott felébredni.A NB nekem 206*12, a HT 206*11 en ketyeg.
-
---Lasali---
Közösségépítő
3000 mhz es gyári órajelű proci 1.35 volton hogy akarod járatni 3600 -on ha alapból 0.875V - 1.425V közé van belőve?
Próbáld meg 1.400-el.
Sok proci meg 2400 as cpu nb hez már kéri az 1.25 öt.
Ha nem akarsz meghülyülni a fagyásoktól, először hagyd alapon a cpu nb-t! És próbáld a procit stabilizálni, kitesztelni, úgy használni, ramokat is hagyd alapon.
HT -t hagyd 2000 körül, többi cuccra meg ne adj plusz feszt, mert hazavágod az egészet, aztán soha nem lesz stabil.
VDD-re extrém nitros tuningon kívül máskor nem kell feszt emelni.
NB -re meg csak magas fsb nél érdemes, ha már nem akar miatta stabil lenni. -
Z10N
veterán
Tegnap este mindent tulfeszeltem legalabb 100mV-tal CPU VDD, CPU-NB VDD, CPU, CPU-NB, NB, HT (csak az SB es a DRAM maradt alapon). Eredmeny ugyanaz, kifagy egy fel percen belul a desktopon, "Bypass" nelkul mar OS botolaskor is. Erdekesseg, hogy a CNQ-t letiltottam es BSOD-vel fagy ki (ertsd kekhalal), mig a tobbinel csak szimplan nem reagal semmire es resetelni kell. Utolsonak majd meg megprobalom a PhenomMsrTweaker-t, de ilyet meg nem b@sztam, hogy 20% tuningot nem bir, semmi extreme, kezd duhiteni
-
duc
aktív tag
Szerintem először keresd meg a procid határait, ne egyszerre mindent... Értem ezalatt, hogy a proci órajelén kívül mindent állíts alapra. Ha ott megvan a proci vége, utána emeld a többit.
A memóriák beállításainak nézz utána a neten, az alaplapok nem mindig találják el. Jobb manuálisan belőni.szvsz egyébként a NB fesz lesz kevés, de ez csak tipp. HT meg elég 2000-en.
Ha nem válik be, Remélem egy overclock guru tud majd segíteni... -
///Krisz\\\
senior tag
Attól még, hogy 2 modullal ment adott beállítások mellett, egyáltalán nem biztos, hogy 4 modullal is menni fog ugyanazokkal a beállításokkal, mert nyilván ez nagyobb megterhelést jelent a memóriavezérlőnek.
Ezenkívül figyeltem és megint csak oda fogunk kilyukadni, hogy ez is egy terhelés növekedés a memóriavezérlőnek ami már amúgy is egy hivatalosan nem támogatott órajelen üzemelő RAM-ot próbál kiszolgálni.
De én nem akarlak semmire se rábeszélni, nyugodtan erőltesd az 1T-t az 1600MHz mellett. -
audi100td
nagyúr
-
fasterware
aktív tag
-
///Krisz\\\
senior tag
"...Amugy 1600MHz-n jaratom oket..."
A Phenom II-esek memóriavezérlője (hivatalosan) max 1333MHz-es RAM-okat képes kezelni az 1600MHz-en való járatás már tuning amire ugye nincs garancia, hogy stabil lesz. Én első körben megpróbálnám 1333MHz-en hajtani (az összes modult) és úgy megnézni, hogy fagy-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Windows 11
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest