- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Tommi000001 #23360 üzenetére
Én azért cseréltem anno, mert 3.8-ig ment jól, fölötte meg durva feszeket kért és nem is volt betonstabil. Most elégedett vagyok, mert a mostani proci végre szalad szépen.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
csabika0001 #23337 üzenetére
Attól függ mikkel játszol.
Talán a 8150 helyett még jobb a 6300, ugyan 4 helyett 3 modulos, de magonként a vishera erösebb. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
csabika0001 #23333 üzenetére
Nagyjából kihajtja, ha nem is maxon.
Elvileg am3+-ba még jön a steamroller, de csak 2014-re. A procid meg csak egyre kevesrbbet fog érni. Amúgy a 8320 ár/értékben jobb választás lenne mint a 8350. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
BalaNce87 #23202 üzenetére
Nem mondanám lutrinak. Mindegyik (értsd aki megfordult a topicban) fx viszi 1,25-1,3V között a 4ghz-et.
Nekem a 8120 1,244V-on ment annyit, a 8320 1,28V-on. 1,36V-al már 4,2-n megy.
Épp most ortam Oliverának hogy kéne ilyen teszt is, mert minden tesztben csak alapon, és zsarráfeszelve/húzva nézik meg. Pedig simán elképzelhetőnek tartom, hogy 4ghz-1,28V-on kevesebbet eszik, mint a gyári órajelen, a gyári marha magas fesszel. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
bluemirage #23199 üzenetére
Minek cserélnél memóriát?
Egyébként igen, annak a legtutibb befektetés, aki használja melóra is, renderelés, videóvágás stb. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Alister71 #23193 üzenetére
Igen, a 6300-ast nagyon eltalálták, árazásban is. nagyon pöpec kis proci.
Az a jó, hogy a 6300-as még kevésbé melegszik mint a 83xx-es visherák, szóval olyan 4,7 körülig fel lehet pattintani viszonylag könnyen.
Amúgy nagyon durva mennyit hozott ez a resonant clock mesh a hőtermelésen. FX-8320 4ghz-en prime alatt éppcsak átlépi az 50 fokot (kupak). -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Gabrikovics #22990 üzenetére
Nyugtass meg hogy elírtad ezt a tx3 13.000ft-ért mondatot!
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
Lavidaloka
Kész lett a passmark téma, itt van:
[link]
Semmi nagy csoda, de talán van aki talál benne hasznos infót. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Lavidaloka #22953 üzenetére
Vehettél volna az árából egy jó léghűtőt meg egy jó házat
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Lavidaloka #22935 üzenetére
A játékokra gondoltam, ott van cpu limited.
A 7850-nél arra tudok gondolni, hogy alapon megy, és a régi drivere van fent, mert nekem a 7870-el 4751 lett.
Na de elég az offolásból, mert már kidobnak minket innen -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Lavidaloka #22932 üzenetére
Akkor érthető miért megy "fullon"
A videokártyás kérdés is válaszra talált. CPU limiten játsszol, nem a gpu határolja be hogy megy a játék, és az nv kevésbé cpu igényes mint az amd kátyák. Ezért érzed jobbnak az nv kártyát. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Lavidaloka #22931 üzenetére
Javits ki ha tevedek, de 1280-as felbontason tolod?
Csak a linkelt 5:4 aranyu kep miatt kerdem. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Lavidaloka #22925 üzenetére
Nem akarok többet offolni, de itt valami fogalomzavar és/vagy user error van nálad.
Egyrész a 7770 erősebb az 550ti-nél (valahol a gtx460-560 között ha jól rémlik).
Másrészt a fullon nem tudom mit jelent nálad, mert hogy "fullon" nem játszol FC3-at azzal a kártyával az tuti. Maximum dx9 beállítással, és esetleg high beállításon. Mert FHD ulta beállítással esélytelen.
Persze mindenki azt vesz amit akar, és a saját tapasztalatára támaszkodik, de most hirtelen találtam vagy 5 tesztet, ahol a 7770 8-10fps-eket ver az 550ti-re (warfighterben és fc3-ban is).De ha most elégedett vagy a géppel, akkor az a lényeg. Végülis amikkel játszik az ember, azok menjen úgy ami neki megfelelő, és kész.
Mod: ja hogy nem FHD-n nyomod.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #22923 üzenetére
Fx-8350-re keress, arról van sok tesz.
Egyébként a kevés magos játékokban az intel van előrébb valamivel, a többiben meg kb egyenlőek.Ez mondjuk tuningos teszt, mindkettő 4,8-on megy: [link]
Lavidaloka
Komolyan érdekelne a történet, mi volt a gond, mert most visszanéztem, 10.29-én még leborulós smiley-val ajánlottad másoknak is az asus lapod, hogy milyen jól megy benne 4 gigán a proci, meg kicsivel utána örültél a 7770 kártyádnak. Két héttel később, meg
-vel irtad be, hogy mekkorát csalódtál a 8120-ban, és még nagyobbat a 7770-ben.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
HERR Z #22919 üzenetére
Pontosan így van ahogy HERR Z írja.
Nem régi 20.000Ft alatti lapokba kell belegyömöszölni az új procikat. Az új lapok közül csak az Asrock gyenge sorozatainál jelentkezett droppolás, mert alulméretezték rajta a tápellátást, és annak a hűtését.
25K körül már vannak jó lapok amik simán viszik bármelyik FX-et: Giga 990XA-UD3, Asus M5A97 pl.Lavidaloka
Az első Bullok tényleg melegedtek, de nem jobban mint egy 4giga körülre húzott Phenom. Azt mondjuk nem mondanám, hogy utálja a tuningot, 3,1GHz->4,2GHz jobb mint amit az x4 955-öm ment. A 8120-am 1,25V-ra alulfeszelve ment 4gigán, és még sok embernek megy 1,25-1,3V között. Szóval azért mert te egy antituningos darabot fogtál ki, nem kellene leherótozni mindegyiket.Ezzel együtt én is azt mondom, aki váltani szándékozik, az mostmár inkább 8320-at nézzen, az most az amire érdemes. A Piledriver magos procik clock to clock 10%-al erősebbek, kevesebbet fogyasztanak, és sokkal!!!! kevésbé melegszenek mint a Bulldozerek (értsd ugyanazon az órajelen 6-8 fok). A kevesebb fogyasztás miatt pedig általában a droppolás is eltűnt a gyengébb lapoknál is.
A 8320 már simán i5 szinten mozog játékokban, munkában meg van ahol 3770K szintjén.
Nekem 4,5-en megy 24/7-re, itt még nem is melegszik, és gyönyörűen futnak a kevés magot használó játékok is (AC3, skyrim). -
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #21094 üzenetére
Hát ha 2,6-on hagyod, akkor emelheted a feszt igen. De nekem pl. a 2,4-es CPU-NB 1,125V-al megy.
Egyébként szerintem egyenként próbáld ki mi mennyit bír, mert így túl sok az ismeretlen.
Tedd az NB-t alapra, nézd meg pár napig, hogy mennyin stabil a proci ha ez megvan, akkor próbálgasd az NB-t. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #21092 üzenetére
CPU NB feszt ne emeld tovább, a 2400-et majdnem alap feszen vinnie kell.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #20980 üzenetére
Nekem a chassis fanok fix lvl 3-on vannak ez kb 850-es fordulat. A CPU centi is lvl 3, ez 900as fordulat, a target ennél 53 fok. Mondjuk nekem egy Brocken hátő van a procin, játékok alatt nem is szokott feljebb kapcsolni, 50 fok körül megáll akkor. Csak tesztek alatt megy fel, ott viszont jól jön ha lentebb van a target, mert mint mondtam, kissé lassan reagál az asrock vezérlője. 53 fokos a terget, ha eléri az 54-et, akkor kezdi feltekergetni a hűtőt, de mire eléri a maxot addigra 57-58 vagy akár több fokos a proci.
Szerintem egyébként, ha 3,6 stabil müködés a cél, akkor először hagyd a ventiket magasabban, úgyis futtatod a teszteket. Szép lassan kezdd el csökkenteni a feszt. 1,35v, ha ott jó, akkor lemehetsz 1,325v-ra, stb. Ha megvan az alja, akkor állitsd hozzá a ventiket.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #20968 üzenetére
Ahogy Vader irta, 3.6-ra eleg kell legyen 1.3v korul. Nekem 1.35v mar a 3.8-hoz is eleg. Ha asrock lapod van a target hofokot tedd lejjebb mert lassan viszi fel maxra mikor azt eleri. Nekem 53 fokra van allitva.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #20867 üzenetére
Nekem 970ext4-ben a 955 Phenom 3,8-ig megy alapfeszen (1,35), csak szorzóemeléssel.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
HabyRolika #19995 üzenetére
Nem rossz proci, nekem 1,35-ön viszi a 3,8-at, 1,4-en a 3,9-etm de a 4Gh-hez már 1,4375-öt kell beállítanom, ott már eléggé melegszik, maxon megy a cpu hűtő ventije akkor megáll 52-53 fokon, de amúgy melegedne tovább.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Vasinger! #19804 üzenetére
"prevent the CPU VCORE from dropping under load, a situation known as “vdroop”. Normally if the idle VCORE was 1.300v and you put a heavy load on the CPU the VCORE would drop to 1.28 to 1.24, sometimes even more then .1v! What LLC does is watch for that drop and supply more power to prevent it, keeping the VCORE at a steady level and helping avoid crashes caused by the suddenly lower VCORE."
Vagyis a terhelés alatti feszültség esést kiegyenlíti elvileg.
Most 1,435-ön megy 4GHz-en már egy jóideje
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #19802 üzenetére
Úgy fest megoldottam-->load line calibration biosban.
-
Malibutomi
nagyúr
Érdekes dolgot vettem észre, 1,45v-on tudom 4GHz-re húzni a procim, nem is vészesen meleg, 53 fok körül megáll, játékokban nincs is gond, de tesztben 4-5 perc után halál.
Ami az érdekes, azt figyeltem meg, hogy 10-15 másodperccel a fagyás előtt, hirtelen leesik a proci hőfoka. Mondjuk 53 körül mozog, majd hirtelen 52-51, és már várom a restartot.
Mi lehet? Már arra is gondoltam hogy lekapcsol a lap mert túlmelegszik a FET, és emiatt fagy ki mert elveszi a tápot a procitól...ez magyarázat lenne a hirtelen hőmérséklet csökkenésre is, de azért ennek a lapnak ezt szerintem bőven bírnia kellene. -
Malibutomi
nagyúr
Ha ma úgy vettem észre hogy többet megy a cpu fan mint szokott, és 5-6 fokkal melegebb a proci idle, akkor valószínű hogy a pasztázás lehet a ludas ugye? Kipucoltam a gépet a minap mondjuk, lehet elmozdult a hűtő...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
sirarcheer #18764 üzenetére
Viccet félretéve, ha némi tuning lesz, és a halkság fontos, a freezer nagyon jó. A gyári hűtőt én két napig bírtam elviselni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
sirarcheer #18762 üzenetére
1. Gyári hűtő megfog
2. Gyári hűtő szekrény aljába hajítás által elhelyez
3. AC Freezer 13 Pro megvásárol (házat lecsekkol elfér-e)
4. AC Freezer 13 Pro felhelyez
5. Élvezi a csend -
Malibutomi
nagyúr
válasz
mobilissimo #18034 üzenetére
A hozzá adott gyári hűtő kb. 200dB-en üvölt, és 5000-es fordulaton. Én két napig bírtam, aztán vettem egy AC freezert hamar. Ha jót akarsz fel sem rakod.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
apollo12 #17977 üzenetére
Ha 3,8-ra akarnám húzni, FSB-vel, akkor 238x16 mondjuk? De akkor az 1600-as ramjaim vagy 1904-en kéne menjenek, vagy visszaveszem 1585-re. Az nem gáz ha a ram lassabban megy kicsit?
Egyébként, észrevehető a különbség, vagy csak a tesztekben? Mert ha utóbbi, akkor nem küzdök vele -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Gabormester #17858 üzenetére
Az 1GHz-1V-ban semmi furcsa nincs, a C&Q ennyire veszi le, nekem is 800MHz-0,9V-ra veszi le.
Azt viszont furcsállnám, ha 1,425-ön még nem megy a 3,8-on, de 1,45-ön meg stabil lenne 4GHz-en. -
Malibutomi
nagyúr
Nekem is ciripel, nemtom hogy a lap vagy a táp, de valami hallatszik. Pedig nekem nincs agyonhúzva, sőt alul van feszelve,
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Crossfit007 #17715 üzenetére
Valszeg vinné, csak most én vagyok úgy hogy 150Mhz-ért nem akarom már feszelni, ha ilyesmi feszen 4Ghz menne az más
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Crossfit007 #17711 üzenetére
Jah csak felraktam a szorzót. Ha van ötlet szívesen veszem.
Most 3700-on megy csak szorzónöveléssel 1,325-ön stabil. 3800 szorzóval, már 1,375-öt kér. -
Malibutomi
nagyúr
Bárcsak az enyém is menne 4-et, de már a 3900-hoz is kell 1,475....
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
bluemirage #17635 üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
bluemirage #17631 üzenetére
Vegyél egy Freezer 13-at annak 800-1600-ig ugyanolyan a hangja, vagyis nincs neki. Ha max fordulaton megy 2000-en akkor van egy kis susogás.
Ezzel el is hárulna a gondod. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
goodboy007 #17602 üzenetére
Na végre valaki akinek rosszabb mint az enyém.
Bár az enyém olyan jó közepes:
1,280 - 3600
1,325 - 3700
1,375 - 3800Nekem mondjuk 1,35 az alapfesz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Cole86 #17418 üzenetére
Nekem is volt úgy hogy a freezer 13 felfelé fújt magában, és egy hátsó venti ( ez a CM 370 alapfelállása). Csak azzal hogy a hátsó ventit felülre raktam 5 fokot csökkent a proci.
Most van felül 2 Swif2 5V-on ami kihúzza a meleget, oldalt egy ami a procira nyomja, és elöl egy. -
Malibutomi
nagyúr
No tesztelgettem a procimat kicsit, hát sajna a C3 stepping ellenére nem egy tuning bajnok, de sebaj.
Az alapfesz nálam 1,35V
3600-at tudja 1,275(1,280)-on
3700 - 1,325V
3800 - 1,375V
3900-ba belefagy 1,4 volton isEzzel együtt ugye emelkednek a terhelt hőfokok is 52-54-57-59-re
Szóval a 4GHz-ről lemondtam.
Marad 3,6-on 24/7-re -
-
Malibutomi
nagyúr
No nekem is sikerült lejjebb rugdalnom a fogyasztást, 1,275V-on stabil 3,6-ra húzva.
-
Malibutomi
nagyúr
CPU NB VID-re kell egy kis plussz fesz ha NB-t húzod
-
Malibutomi
nagyúr
Hello
Igazából ezek nem kiugróan magas hőfokok, ha nincs rajta valami bika hűtő, akkor simán lehet terhelés( játék satöbbi) alatt az 50-55 fok, alapban meg a 40.
A gyári hűtő szörnyű hangos ezeken, elismerésem hogy eddig bírtad, én két nap után vettem egy Freezer 13 hűtőt rá, addig is már szenvedtem vele. -
Malibutomi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- Tesla topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elden Ring
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest