- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A HMD visszalép az USA piacáról
- iOS alkalmazások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
Redneck #27131 üzenetére
"Az a baj hogy értem a koncepciót, csak megfelelő házhűtés és szellőzés nélkül ez egy sütő."
Hát ez az, hogy az egész hang gond a gyári hűtőjéből fakad, na meg nem beszélve a melegedésről. Amint normális hűtőt szerezne be, már nem is lenne szüksége ezekre a szivacskákra. Kisebb csoda amúgy hogy nem égett még le az a gépsárkánya eddig.
-
lee56
őstag
válasz
85Slaci265DC #27108 üzenetére
Úgy érted a több magon, jobb tuningolhatóságon, alapon kevesebb fogyasztáson (jobb energiagazdálkodás C1E, C6) kívül? Utóbbi két év játékai már nem nagyon jönnének zavarba ha 4 magnál többet látnak azért, szóval már az se szempont hogy nem használná ki semmi.. De mondjuk mivel nemsokára jön a zen, már inkább kivárnék a helyedben, hacsak nem jó a jelen lapod FX-ek hajtására is. Az FX-4 valóban nem lenne előrelépés, de FX-6 vagy -8 már igen.
-
lee56
őstag
válasz
Dendytv #27078 üzenetére
Ha az alaplapod gyártói hivatalos oldaláról töltöd le, akkor jó lesz. Amúgy ajánlott vírusírtót meg minden felesleges programot kilőni mielőtt használod, de előtte mondjuk nem árt leellenőrizni a géped vírusok után meg hogy elég stabil-e, mint minden BIOS frissítéssel úgy itt is van kockázat áramszünet pl. de pont gigánál van dual bios, úgyhogy minimális esély hogy bármi nagy gáz lenne belőle.
Pontosan nézd meg milyen tipusú lapod van, gyártó oldaláról (minden lapnak sőt rev-nek is külön BIOS-a lehet) nézd meg melyik a legfrisebb lehetőleg nem túl béta BIOS, de ha a többi nagyon régi akkor az is jó lehet, töltsd le a fájlját, és @BIOS-ban BIOS frissítése file-ból-ra menj rá, aztán a többi már elég egyértelmü a progiban, nem nehéz mutatvány. Van lehetőség arra is hogy lementsd az aktuális BIOS verziódat.
Amint frissítésre nyomsz pár másodpercig eltart a folyamat, utána restartot kér, meg nem árt restart után nyomni egy "load bios defaults" BIOS-ból, aztán ha szükséges utána állíts be mindent úgy, ahogy volt ha átállítottál valamit előtte. AHCI-ra vigyázz, ha a windowst nem AHCI módban telepítetted abból gond lehet, ha alapból arra rakja nem tudsz addig bootolni, más veszélyforrás most hirtelen nem ugrik be.
-
lee56
őstag
válasz
HERR Z #25949 üzenetére
Nem száz, de azért 99 %
Ugyanis nekem is M2N-E volt a régi lapom, és ugyanezt produkálta mikor megvettem a 970-es phenomom. És megjegyezném akkor még benne volt az is a CPU support listába, ami kinn volt asus honlapján (különben meg se vettem volna..), valószínűleg miután írtam nekik pár levelet emiatt (próbáltuk megoldani hátha tudja vinni a procit normálisan, de ugyanúgy 800MHz volt a vége mindíg, bármit csináltam BIOS-ban), szépen ki is vették.
Azóta már csak a 955 vagy 45 a legmagasabb támogatott CPU, azt hiszem. asus...
-
lee56
őstag
válasz
errorcode06 #25737 üzenetére
Nyilván a CPU Voltage-t, A CPU-NB-é külön van (az a kisebb). És tényleg nem nagyon van értelme túl magasra állítani, csak a hőt termeli egy ponton túl, és nem minden program profitál belőle, csak amelyik nagyon L3 cache "függő" Mert a Phenomnál is a CPU-NB a prociban levő memóriavezérlő mellett az L3 gyorsítótár órajelét is meghatározza. Persze ha már a feszültségéhéz hozzányúlsz, akkor azt (mármint a frekvenciát) is meg kellene emelni, ami szintén külön állítható a processzorétól.
HT-t meg aztán abszolút nincs értelme, általában amúgyis magasabb az órajele a CPU-NB-nél. Egyedül RAM és CPU-NB tuningnál lehetne értelme növelni, de a CPU-NB tuning tűrése úgyis hamarabb elfogy mire elérnéd a HT-t frekvenciát, legalábbis legtöbbször.
-
lee56
őstag
-
lee56
őstag
válasz
HERR Z #25220 üzenetére
Na igen, ott a RAM lesz inkább a kevés.. Nekem 3.5GHz alapfrekin is gyorsabbnak érződik a BF4 multiban a 3-nál, még úgy is hogy eléggé bugos még, de úgy tűnik tényleg faragtak kicsit a motor hatékonyságán DICE-ék. És mi lesz még itt decemberben? mantle
. De szerintem én is futok a boltba egy i7-ért, mert 320x240-ben nem eléggé csillió az FPS szám. Ez kibírhatatlan.
-
lee56
őstag
válasz
Redneck #24717 üzenetére
Talán azért mert a processzor erő és a ramok gyorsasága is kb évek ókta jóformán csak stagnál (vagy ha van is fejlődés az minimális, nem úgy mint régen egy-egy új processzor megjelenésénél), és még mindíg a hagyományos winyók a leglasabb alkatrészek a gépben, így ezen a téren lehet felzárkózni SSD-vel. De teljesen egyetértek veled, sokan eltúlozzák a jelentőségét, tény hogy sokat lendít a mindennapi felhasználáson is, de bőven lehet élni nélküle is. Nálam is kb az utolsó szempont gépújításban, hogy SSD-t vegyek. Először legyen meg minden más, aztán ha marad rá keret, akkor talán majd egyszer.
Főleg ár/értékben még sokat kell javulniuk, még mindíg úgy érzem.
(#24718) Tomko78 : Tudom hogy az idő pénz, és akinek pl munkát gyorsít az már más téma, de hétköznapi egységnyi R sugarú usernek, már nem biztos hogy megéri hogy pár másodpercet nyerjen böngészés közben, vagy mapváltáskor.. (ezért is írtam az ár/értéket, erre még nagyon luxus kategória a legolcsóbb ssd is, ha azt nézed hogy csak időt spórolsz vele)
-
lee56
őstag
válasz
seederking #24690 üzenetére
Főleg a kiadás utáni állapotokra gondltam amikor azt mondtam, tény hogy régebben alig jött ki pár patch a játékokhoz, most meg nem ritka a 9 és mégtöbb, és nem azért van ez mert régen nem törődtek a játékokkal kiadás után annyira.
Amúgy meg a phenom2 egy nagyon jól sikerült proci, és simán megállja a helyét ma is, ja és nekem is az van, még mindíg.
Sőt akár nagyobb VGA-val is megbírkózik, főleg ha nem low-ra állítjuk a grafikát.
-
lee56
őstag
válasz
seederking #24687 üzenetére
Kezdetben tényleg optimalizálatlan volt, de manapság melyik játék nem az. Amúgy eredetiben minden patchel (steames változt) semmi gond nincs, még kétmagoson is tűrhetően fut. Attól hogy rosz virágbolti verzióval toltad, a játék még nem szar.
-
lee56
őstag
válasz
HERR Z #24414 üzenetére
Vagy áttérsz FX-re te is, és akkor nincs ilyen gond.
Amúgy ha nem sürgős, akkor várnék a helyedben pár hónapot, amíg ki nem derül hogy lesz-e végülis Steamrolleres FX folytatás AM3+ba, és ha igen, akkor jöhet a generál upgrád.
Magonként nézve az már amúgyis erősebb lesz mint a Phenom2, mondjuk a Piledriverrel is egész jól felzárkóztak a kezdeti Bullok után, és várhatóan a SR-ben húzósabb változások lesznek, amik még egy-két lapáttal rátesznek a preformance/wattra. -
lee56
őstag
válasz
HERR Z #24401 üzenetére
És nem véletlenül nem reklámozzák, van ugyan magfeloldás a legújabb alaplapokban is, de már nem műxik olyan jól mint a régebbi 7-8 szériásoknál.. Nem egy olyan hszt olvastam hogy működött mind a négy mag neki phenom 2 X2 felodása után, aztán vett új lapot és már csak 3 maggal stabil, meg hasonlók, szóval nézz utána a dolgoknak ha procit még nem újítanál csak lapot, erre figyelj oda.
-
lee56
őstag
válasz
#90933760 #24283 üzenetére
Ha giga akkor UD3-as lapot vegyél minimum. 970-UD3 vagy 990XA-UD3 csak arra figyelj hogy rev 3.0-s legyen, azok már újabbak és UEFI-ük is van. Teljesítmény tuning szempontjából sem mindegy teljesen mit veszel, mert a drágább lapokra azért általában minőségibb komponenseket raknak és főleg jobb hűtést, low kategóriás lappal meg még ha te gyártanál rá frankó hűtést akkor se tudnád tuningolni mert a tápellátás nem bírná. Amúgy asrockkal tényleg sok rosz tapasztalat gyűlt össze az FX topikban, asus-giga-msi-asrock; kb ez a minőségi sorrend a 9es chipkészletű lapgyártóknál.
AM3+ jövője egyelőre elég ködös, a hivatalos AMD roadmapek csak a jelenlegi Piledriveres Visherát (FX 43xx 63xx 83xx) mutatják asztali piacra egész évben. Persze ettől még lehet hogy lesz később Steamrolleres változatos FX is, szerintem sokan örülnének neki, de azért ez abszolút nem biztos. FMx foglalatba a Trinity van jelenleg max négy "maggal", azt váltja majd a Kaveri (ez már Stemroller modulokkal) érkezik ősszel elvileg, de szintén max négy "mag" fog beleférni az erős IGP mellett.. Lesznek persze abból is IGP-letiltott darabok, de attól még több mag nem terem bele sajnos.
-
lee56
őstag
válasz
Redneck #23693 üzenetére
A bordák egy dolog, attól még okozhat gondot a hőemelkedés, egy jó processzorhűtő azért kell, meg jó házszellőztetés ha nagyteljesítményű CPU-ba akarsz fektetni majd. Na meg az alaplap VRM részén is sok múlik, az FX-ek egyetlen hátránya a nagy fogyasztás, ha a lap tápellátó áramköre nincs a helyzet magaslatán adódhat olyan eset, hogy hiába vetted meg a leggyorsabb 8 magos FX-et mert folyamatosan fékezni fogja magát hogy kímélje a lapot adott esetben. A te 970-UD3-ad még az elmegy kategóra
de egy asrock 970 pl csak 4+1 VRM és hűtése is roszabb, főleg ezekről a gyengébb lapokról beszéltem, szívtak velük elegen már akik olcsóbb lappal akarták megúszni a fejlesztést.
Azért ajánlottabbak inkább a 990-es valamivel drágább lapok (bár az asrocknak itt is vannak olcsóbb lapjai a 990 extreme3 pl szintén 4+1 gyenge VRM-es így nem igazán ajánlható, szóval vannak kivételek, legjobb ha utánanézel vásárlás előtt, ez mondjuk egy univerzlis jótanács az életben
), mert azokon a hűtés és a VRM még jobban meg van oldva általában, amúgy meg lényegében a több PCI-E sáv az ami a különbség a két chipset közt.
-
lee56
őstag
válasz
Tomko78 #23687 üzenetére
Na azért ne essünk túlzásokba 20-25-30 ársávban is van sok 990 chipes alaplap, ami bőven jó 8magos FX-ekhez akár még tuninggal is, akik extrém tuningra vágynak azok persze vehetik a méregdrága asus crosshair formula meg asrock ex9 szintű jószágokat, de ez messze nem kötelező
-
lee56
őstag
válasz
Gyurma23 #23516 üzenetére
Ahogy írta stratova kolega is az imént, sok mindentől függ hogy mit érzel gyorsabbnak; magok, megagigahertz, aztán a program, amit vagy megírnak úgy hogy kihasználja a magokat vagy nem. Pl. az említett Skyrimnak aztán tök mindegy hány mag van, jó ha 2-t kihasznál, ha BF3-ban multizol, akkormeg a sok mag dominálhat magasabb frekvenciás kevesebb magos procikhoz képest is.
-
lee56
őstag
válasz
Malibutomi #23376 üzenetére
Nemsokára én is upgrádolok FX-re, remélem az antituning pechszéria ezzel véget is ér nálam is
-
lee56
őstag
válasz
HERR Z #23363 üzenetére
Az se semmi
Az én 970-esem 4GHz-et még 1.45V-al sem tudott stabilan, igaz én csak szorzóval próbálkoztam, lehet ahogy írod jobban menne, de nem akarom túlfeszelni, inkább alul kéne.
Jó kis feloldható kétmagosod van neked Z úr
Tommi000001 nem vagy egyedül anti-tuningos processzorok vásárlásában nehogy azt hidd. -
lee56
őstag
válasz
Alister71 #23341 üzenetére
Persze attól függ milyen játékról van szó..
Azért ez elég merész kijelentés, így hogy az újgenerációs konzolok is a nyakunkon vannak, lassan keresni kell majd a szar optimalizálatlan konzolportokat is, persze most még igazad van, de ahogy jönnek az egyre több szálon futni képes játékok is (legfrissebb példa - Crysis3), egyre kevésbé fogja megállni a helyét amit itt leírtál. -
lee56
őstag
válasz
Gyurma23 #23182 üzenetére
Alapórajelen ha minden magot kihasználó programmal hasonlítod össze, akkor az övé kéne hogy győzzön, és a BF3 multi az ilyen, de a cinebench is többszálon tud futni. Viszont ha tuningolt phenommal veted össze akkor már megelőzheti (vagy ha ő is tuningolt de megfogta valami gond (VRM túlmelegedés vagy az APM), akkor máris előnyben vagy vele szemben), mivel ahogy mondták előttem is, szálanként nem erősebb a Phenomnál, így csak ott lenne előnye, ahol kijön a plusz két száljának az ereje.
-
lee56
őstag
válasz
Desmond74 #23084 üzenetére
Ezaz, és ha azt nézed mekkora a gyártástech hátrány, ahhoz képest elég szép eredményeket érnek el még így is, a fogyasztás már más kérdés, de rengetegen ezt is túldramatizálják, csak annyit látnak hogy 125 vs 77, aztán levonják a következtetést, pedig valós használat mellett azért már az is meglepő volna hogyha jópár év alatt behozná mondjuk egy i7 és egy FX között az árkülönbséget, ha csak a villanyszámlát nézzük..
-
lee56
őstag
válasz
apollo12 #23076 üzenetére
Akkor pontosítsunk; a sokkal helyett legyen valamivel gyorsabb a Phenom. Négy mag pedig mindegyikben van, FX esetében viszont osztoznak bizonyos erőforrásokon egymással (a modulok!), de az i3-al ellentétben ahol tényleg valós két mag a HT-s logikai szálak segítségével + 10-20%-ot hoznak, addig ez FX-nél jóval hatékonyabb 60-80%..
Nem ártana művelődni a témában mielőtt tovább terjesztenél ilyen féligazságokat, hogy finoman fogalmazzak, avagy ha nem vagy biztos benne miről beszélsz, inkább maradj csöndben. -
lee56
őstag
válasz
Desmond74 #23051 üzenetére
Hééékás, nekem is Phenomom(2) van (még)
, lehet hogy az alaplap miatt, de elég volt csak a szorzót állítani a RAM-nál 1600-hoz, mint ahogy Lord Vader is írta.
Mindíg a második sorozat a nyerő, ez mondjuk, így csöppet túlzás, de tényleg szépeket javítanak másodjára
Ha gondolod be is ruházhatsz egy új FX-re, támogassuk az AMD-t, ugye, mert már azokból is van második.
Amúgy jó kijózanodást. -
lee56
őstag
válasz
csongi #22441 üzenetére
Jah kicsit elnéztem, azthittem kétmagosról váltanál
Hát így tényleg nem nagyon éri meg, hacsak majdnem nullszaldóval úsznád meg a cserét maximum akkor.
Ha fejleszeni akarsz és a lapod bírja, akkor inkább 6-magosítható X4 után nézz talán az lenne a leg költséghatékonyabb megoldás, vagy az új Piledriveres FX-8320 elég jó áron van, már amikor épp lehet kapni
, és már ha ki tudod használni persze.
-
lee56
őstag
válasz
Alister71 #22397 üzenetére
Minek linkelgessek, aki akar utána tud nézni nem? Amúgymeg nem annyira olcsó azért az se, úgy írod mintha 50%-nyi különbségek lennének, holott max 1-2 ezer forint a difi.. Csak azért írtam amúgy mert ma már te vagy a második a fórumon, aki ezt a régi Freezert ajánlgatja, persze biztos nem rosz az se, de ha egyszer van jobb is..
-
lee56
őstag
válasz
IntelKiller7 #21890 üzenetére
Hát mivel azoknak is egyre alacsonyabbak az árai, és napok múlva jön az új FX széria, én inkább azokból válogatnék, már ha nem száll el nagyon a kezdőár, vagy ha nem sürgős, várnék.
-
lee56
őstag
válasz
IntelKiller7 #21864 üzenetére
Mivel már jó ideje nem gyártják a phenomokat, így minden a forgalmazókon múlik amiknél még maradt raktáron, óriási áresésre ne számíts, főleg hogy már így is nagyon olcsók az X4-ek.
-
lee56
őstag
válasz
apollo12 #21854 üzenetére
Akkor már miért nem "[Arctic Cooling Freezer A30]" nem sokkal drágább, viszont újabb és jobb a légkavarója is.
Amúgy rengetegen ajánlják az Alpenföhn Brockent is, csak nem ok nélkül
-
lee56
őstag
válasz
OverKiller #21699 üzenetére
Ha 0ról indulsz az más, de ár/értékben az Intel sosem volt túl jó, szerintem most sem az, másik hogy amit kapsz teljesítmény meg lehet hogy feleslegesen sok, átlagos felhasználásra és játékra (értelmes felbontáson) nem kell bivaj erős CPU teljesítmény, a videókártya sokkal fontosabb tényező a legtöbb esetben.
PCI-E 3.0...:
"AMD latest flagship graphic card, the Radeon 7970, launched on January 9, 2012, is the world's first PCIe 3.0 graphic card.[27] Initial reviews suggest that the new interface would not improve graphic performance compared to earlier PCIe 2.0, which, at the time of writing, is still under-utilized. However, the new interface would prove advantageous when used for general purpose computing with technologies like OpenCL, CUDA and C++ AMP.[28]"Wikin ezt írják, és ez is volna a lényeg, ha a 7970et nem hatja meg a PCI-E 3, akkor gondolhatod mennyit profitál belőle más, gyengébb videókártya.. marad továbbra is amit állítottam, ha speciális GPGPU-s munkára kell akkor talán lehet már értelme, átlag felhasználásra, meg ahogy mondtam 1-2 generáció mulva.
A csökkenő élettartam meg a feszített fejlesztési tempó miatt van, minden évben új FX-et kapunk, ez csak jó mert van mire váltani, már ha lehozzák AM3+-ra a többit is.. És a procid nem fog attól megromlani hogyha már esetleg nem gyártják, szóval nem érzem át ezt a nagy drámát
-
lee56
őstag
válasz
OverKiller #21696 üzenetére
Ez mind szép, csak a PCI-E 3.0-hoz még 1-2 VGA generáció kell, hogy értelme is legyen, a 22nm-ből te meg csak annyit fogsz megérezni hogy pár wattal kevesebbet fogyaszt, míg a haszon nagy része az intelénél marad..
-
lee56
őstag
válasz
bluemirage #21693 üzenetére
Csak mivel ugyanaz a CPU-része az új APU-knál mint az új FX-eknél, így az nem túl logikus, hogy egy kis erőfeszítésbe kerülő AM3+ portolást nem lépnének meg szerintem, de majd meglássuk mi lesz, jósolni a szomszédnéni is tud.
-
lee56
őstag
válasz
bluemirage #21691 üzenetére
Igen, és? Ráadásul ez még nem teljesen hivatalos, szerintem még a következő CPU rész finomítását is lehozzák mondjuk FX x4xx-ként AM3+-ba, sokba nem kerülne legalábbis.
-
lee56
őstag
válasz
HERR Z #21687 üzenetére
Az Athlonok mindíg is ár/érték bajnokok voltak
Én inkább arról beszéltem ha boltból vennék, a Phenomok árai egyre mennek fel, mivel nem gyártják már, és az Athlonok se lesznek olcsóbbak, szóval előbbutóbb az FX fog győzni ár/értékben is.
A kiegyensúlyozatlan teljesítmény nekem is okoz fejtörést (mivel nem csak és kizárólag BF3 érdekel), de azt hiszem elég nagy frekvencián (álá tuning) már nincs ezzel sem probléma. A régebbi játékok, amik meg 1-2 magot hajtanak, azok között ritkaságszámba megy itt a phenomomnál is hogy 50% fölött terheljenek egy core-t, azt hiszem amire te használtad ezek lehettek a kivételek, ahol az erős egyszálas teljesítmény számított igazán, ezért vagy az FX-ekről ilyen kissé negatív véleménnyel szerintem.
-
lee56
őstag
válasz
Gyufaaa #21682 üzenetére
Akkor se nem biztos hogy azért mert 5%-al jobban teljesít mint egy hasonló kaliberű új proci ezért egy 5éves architektúrás procit vennék ma egy ez, másik meg hogy már legalább annyi pozitív véleményt hallottam FX-ekről mint ahány negatívat, szóval egyáltalán nem olyan rosszak mint sokan megjelenéskor hitték.. Szóval ha most kellene új procit vennem, biztosan nem Phenomra esne a választás, és nem is ajánlanék senkinek, esetleg talán használtan
Tényleg nem kell majd valakinek majd egy 970-es? Ez itt a reklám helye
-
lee56
őstag
-
lee56
őstag
válasz
endruboy1 #21634 üzenetére
Az AC Freezer A30-nál meg 320W..
150W hűtési teljesítmény, annyit jelnt hogy épphogy nem fog fellforrni, de kb. max fordulatszámon fog pörögni a venti ha 140W-os procira rakod .)Arctic Cooling Freezer A30 - http://www.argep.hu/product_1895204.html
Ez is 8-9-10k, de ennél olcsóbban nem nagyon fogsz kapni hasonló teljesítménnyt.
Ha tuningolni is akarod és azt akarod, hogy ne legyen hangos is, annak ára van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- iOS alkalmazások
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest