- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
válasz
TeeBee73 #22870 üzenetére
Mindenki gondoljon amit akar.Nálam itt volt a cucc,láttam a mért hőfokokat,tapogattam a hűtőt,és a proci kupakjának szélét,és azt mondom,hogy igaz volt a hőfok amit kiírt.
Nagyon eltaláltam a paszta mennyiségét,és egyenletességét,így tökéletes volt a hő átadás.Platformváltás után már nem sikerült ilyen jól,az i5 már eléri a 60 fokot prime alatt,viszont a hűtő szó szerint hideg.Persze lehet,hogy a mag és a kupak közti hőátadással van gond,de nem foglalkozom vele mert játék alatt ez sem éri el az 50 fokot,és 600RPM-el teljesen néma a hűtő. -
seederking
őstag
válasz
TeeBee73 #22557 üzenetére
""Hogyan amortizáljuk gépünket rovatot látták"
Vegyél már visszább kicsit.Kérdezz mielőtt baromságot írsz.Ki a f@szom mondta,hogy így használom??
Teszteltem,,és ez alatt a határokat feszegetve volt,hogy fölugrott a hőfok 70-re.Ennyi! tisztában vagyok vele,hogy 62 fok fölé nem szabad engedni,,ezáltal nem 70 fokon használtam/használom.
Válaszként írtam arra a hsz-re,hogy mikor tilt le a deneb,,értetlen.
Mostani beállításaim következtében játékok alatt max 58fok.Ami egy ekl cold tower-től "jó"-nak mondható.
Ennyi! -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
TeeBee73 #22557 üzenetére
Múltkor feltettem itt egy kérdést, hogy sikerült-e már valakinek kinyírni a Deneb-jét. De senki nem válaszolt.
Lehet nem mennek tönkre akkor se 3 évig tolod neki 80 fokon.
Már tényleg rohadt kíváncsi lennék hogy mit kell neki adni hogy összefossa magát.. mert csak riogatjuk itt az embereket a gyárilag megadott max 62 fokkal, ami gyakorlatilag a leggyengébb hőtűrésű procik közé sorolja, pedig gyárilag megengedett a tuning a szorzó zár mentesség miatt... de gyakorlati példával még nem találkoztam..
Sok pénzem lenne akkor az is lehet hogy csinálnék egy ilyen tesztet..
Annó anyám Willamette magos prociján állt meg a hűtő, mert a szabályzója tönkre ment, 2 hétig használta úgy, hogy 80-100 fokon ment. "biztonság" kedviért rá nyomtam egy prime95 öt 92 foknál, stabilan ment a gép! Megcsináltam a hűtést, most 60 fölé nem megy, azóta eltelt 4 év, és a gép napi használatban van, stabil, pedig az a proci már annyira gyenge akár egy mai weblaphoz, hogy pl ha facebookozol, folyamat 100% on van a terhelés.Mondjuk persze az még nem volt ennyire finom technika.
-
OverKiller
tag
válasz
TeeBee73 #21296 üzenetére
Már nem azért, de a tesztekben látszik, hogy az i3-as 2100-as kb. 8%-kal gyengébb mint egy X4 955, és ha az i3 2125-öt nézed, amibe már az új Intel HD Graphics 3000 feszít, akkor már lehet hogy az majdnem olyan gyors (processzorilag) mint az X4 965, és nem kerül olyan sokkal többe.. Sőt, ha beleszámoljuk, hogy az X4-es processzorokhoz kell venned új, kb 5-8e Ft-ért hűtőt, akkor ugyan ott vagy.
(Haveromnál tegnap szereltünk össze egy X4 965-ös AMD-t, bekötöttük, és csak a windows alapjáraton ment, és 90%-on - 7000-es RPM-en - forgott a ventillátor.)
AMD fan vagyok, mert régen elég nagy különbség volt az ár/teljesítménynél Intel és AMD között, viszont most látom, hogy elég jó ez a "BELÉPŐ SZINT"-nek nevezett i3-as.Amúgy még egy gondolat a "játékok alatt a VGA a mérvadó" kijelentésedhez: Nem. Nem mindig. Nálam például nem! Nemrég volt egy 9800GT 512-es videókártyám, és a mostani kis X2 6000+om. Valószínűleg a sok használattól - melegedés, lehülés - valami megadta magát, és a Win nem fogadta el a drivert hozzá, és kuka lett a kártya.. Vettem egy MSI GTX460 OC 1Gb-ot, és az FPS-em kb 40%-kal lecsökkent a játékoknál.. A CPU egyszerűen nem bírja kihajtani, így vennem kell egy újat.
-
törölt tag
válasz
TeeBee73 #21194 üzenetére
Az igen. Bár engem a hőmérséklet érdekel amúgy, hogy alapon mekkora hő után kezd hibázni, de szerintem ezt senki nem fogja megnézni.
Húzással meg gondolom ez az érték is csökken, előbb fog hibázni a melegbe ha húzva is van.
A kupakhő miért melegebb a maghőnél? Ennyit elmér az alaplap meg a proci?
-
-
d33plin3
csendes tag
válasz
TeeBee73 #20767 üzenetére
Nem tudtam, hogy ez számít.
Tavaly nyárig inteles rendszereim voltak, akkor cseréltem az alaplapot, processzort, meg a vga-t, és bevallom nem minden részletét térképeztem fel az ilyen mértékű váltásnak. Az előtt configurációkat használtam, ez az első, amit én magam válogattam, és raktam össze egyedül. Mostanában derül ki, hogy jobban belemerültem a teljesítmény növelésébe, mi mindenre kellett volna még gondolni.
Először persze ati-sat nézegettem, de valahogy mégis ez lett belőle. Azt hiszem ez főként a helyi számítógépes kolléga jó eladó készségének köszönhető. Helyben volt, olcsó, és azt mondta jó, és végül is gondom nem is volt vele, azon kívül, hogy az újabb játékok már beszaggathatnak nagy textúrán.
De hát ez mindig is így volt a hardver piacon, és már 1 éve fut a ez a gt440.
-
d33plin3
csendes tag
válasz
TeeBee73 #20753 üzenetére
Én elektronikus formában műveltem abszolút, az FL studió 3-as verziójától kezdve.
akkor még fruity loops volt a neve
Egy szintim van csak hozzá, a szólóhoz meg nekem nincs torkom.
Nekem sem volt túl sok komplett kész zeném. talán 15-20 track. Viszont volt rengeteg elkezdett, de be nem fejezett project, meg nálam szokás volt, hogy ha eszembe jutott valami, akkor azt gyorsan reprodukáltam, és úgy hagytam, hogy majd később még előveszem felhasználni. No meg a sok-sok kezdő próbálkozás, amelyek agymenések voltak, de jót mosolyogtattak. Na mindegy. Ma már ezek után, valahogy el is ment a kedvem tőle. Olyan ez, mint mikor egy hosszú levelet fogalmazok 2-3 órája, és a macska felugrik a "del" billentyűre, és a kezdeti düh után apátia következik, és már nem állok neki újra.
Fájdalmas emlék marad azt hiszem, mint a menyasszonyom. :/ -
d33plin3
csendes tag
válasz
TeeBee73 #20743 üzenetére
Na akkor ezért
Legszivesebben felrobbantanám az egész gyárat. Zenéket írok, és zenélgetek is. 75 giga általam válogatott, javarészt pótolhatatlan zene veszett el, plusz a 15 éves produceri munkám gyümölcsei, amelyekről ugyan készült biztonsági cd, de azokat már rég nem olvassa semmilyen hiper szuper rom, mivelhogy a bytek valahogy lekoptak róluk. Most is a sírás fojtogat, ahogy ezt leírtam.
Ez azért van így, mert hiába mentegettem át éveken keresztül egyikről a másikra, általában 2 vinyón is rajta volt, de egyszer úgy jött ki, hogy a rendszer vinyó, és a biztonsági is beszart, és akkor éppen nem volt pénzem egy újat venni. -
Alister71
nagyúr
válasz
TeeBee73 #20632 üzenetére
Ezen nem veszünk össze, ahhoz már túl "öregek" vagyunk.
utoljára P4 i865-ös lapom volt AS Rock, akkor sem volt bajom vele, most meg azért nincs mert azóte se vettem csak Gigát meg Asust.FuRiONight: ha valakinek válaszolsz, használd légyszi a "válasz" gombot, mert így nem tudjuk kinek írsz.
Smani: linx
-
Alister71
nagyúr
válasz
TeeBee73 #20549 üzenetére
A New Hope-ot 1979-ben láttam a moziban, 2-ikos voltam általánosban. De szines volt, nem fekete-fehér. Viszont még az eredeti vágatlan verzió volt, mikor az elején Luke távcsővel nézi az eget, majd berohan a kocsmába, és közli, hogy valami csata folyik az űrben.
Sőt még az Alderant is mutatták, hogy zajlik az élet rajta, mielőtt szétlőtte a Halál Csillag.
-
tomgabor
őstag
válasz
TeeBee73 #20518 üzenetére
Ha előbb szólsz megtudtam volna nézni
Megyek másik topikba mert ez szerintem már nem ide tartozik.OFF:
Nem tudom elegendő lenne a 16x+4x-es csati a CF-hez. valami 6850 lesz a közeljövőben, meg a bátyám gépében le kéne már cserélni az AGP-s 3650-emet.
Ezek nem fölös HDD-k létfontosságú dolgok vannak rajta, még egy 2-3 TB-os kell majd. ASRock: 4CoreDual-Sata R2.0 volt az első lapom és az nem felet meg ezeknek a követelményeknek.
-
waterdragon1
tag
válasz
TeeBee73 #20478 üzenetére
Mondjad a hűtőket kíváncsi vagyok max 10k körülig. Az alja a min a tx3 evo de ettől jobbat szeretnék talán jövő hónapban lesz is rá keret addig alapon nem húzva + semmi többórás játék talán elmegy.Vagy megveszem ismerős schytech mugen-jét bár nem tudom felmegy e elvileg igen "ő is amd-n csak am2-őn használta", ez még a legelső mugen nem 2-3. Na megyek jövök holnapután.
-
Zeratul
addikt
válasz
TeeBee73 #18401 üzenetére
TeeBee73: Pl.: megugrott a feszültség hálózati tüske +szar táp + lassú alaplapi VRM együttállással. 1.475 nem lesz sok gyári VIDnek?
D.Orion: Primer95: In Place FFT sokkal érzékenyebb mint a másik kettő. IBT stabil feszen ráküldtem rögtön dobott egy kékhalált, pedig majd 10 fokkal kevésbé fűti mint az IBT.
-
D.Orion
veterán
válasz
TeeBee73 #18401 üzenetére
Nem hozzáértő tuninggal bármit haza lehet vágni.
Nincs az a védelem, ami hülyeségbiztos lenne. Ezzel nem azt mondtam, hogy bárki is hibázott, csak érdemes odafigyelni. Tisztában kell azzal lenni, hogy 0.1V nem tűnik soknak, de ha %-osan nézzük, akkor bizony jelentős plusz terhet ró az alkatrészekre.
-
-
Cole86
senior tag
válasz
TeeBee73 #18122 üzenetére
Korrekt
sith7 : A barátocskámnak pont ebből a megfontolásból 965öst vettem, de ott sincs garancia rá akkora mint a 980asoknál ,h nagyon szépen húzható..
Láttam már pár gyérebb 965öst is mint 955öt.. fura ,de nagy külömbségnél (955@3200) vs 980@3700mhz) ott már tuti válogatják a chipeket.. 3400et minden 955ös képes teljesíteni alapfeszen bőven.. 3700et vagy fölötte már nem biztos.. és nem adhatnak nagyon úgy el egy "csúcskategóriás" AMD x4et ,h abban már ne legyen semmi tartalék.. főleg, h BE tehát húzásra szánják..
-
janika1337
tag
válasz
TeeBee73 #17573 üzenetére
Na ezt ne mondtad volna
Phenom x4 965 (alap 3,4) nekem 4,1-en stabilan ment vele... most cserélem vízre és kíváncsi leszek, hogy mi lesz belőle... 4,5-ig meg akarom még húzni... ja és a 4.1 az alapfeszen volt... akármit csinálhattam neki és le se állt, újra se indult és 55 fok felett nem is láttam nagyon a procit...
-
Alister71
nagyúr
válasz
TeeBee73 #17562 üzenetére
jó darab. Viszont 4.2 felett ennek is vége, 4.3-at még megyeget, de már feszelni kell nagyon.
2 profilt teszteltem ki egy 3.6 - 2.4 1.26, 1.1 kombót és a keményebb helyzetekre egy 4.0 - 2.6, 1.37, 1.2 kombót. (cpu - nb)
4.1 GHz felett hirtelen brutálisan elkezdi kérni a feszt, oda már a TX3 nem elég. -
Gyufaaa
veterán
válasz
TeeBee73 #16140 üzenetére
Az az 1.56v, nah az a k..rva sok.
Egy kicsit durván nyirod a procidat kb plusz 1-200Mhz-ért.
Ilyen időben azért egy fél órás Prime teszt után megkukkantanám én azt a ~60C° környékét. Hacsak nem télen, nyitott ablaknál tesztelted.
(#16139) sith7.: Mindezt hány fokos szobában méred?
-
Alister71
nagyúr
válasz
TeeBee73 #15831 üzenetére
Hát,
szerintem 39-ért egy 975, hát mit is mondjak erre. A C3-as 955, 26-ért is tudja ugyan ezt. Én a lap feszeit nem csavarom ki 3-5 fps-ért, és megelégszem az alapfeszes, vagy alul feszelt teljesítménnyel is. Nem vagyok maximalista.
De ha a VGA nem szab határt kiállok bármilyen játék tesztre. A GTX470 egy kicsivel gyorsabb mint a HD6850, de ha megtalálunk egy nagyjából azonos vga beállítást, mert egy kis tuning-al hozom az alap GTX470-est, hát kard ki kard, rajtam nem múlik. -
krystman
őstag
válasz
TeeBee73 #15124 üzenetére
Értem köszi szépen! Hát szokott lenni PS, MAYA is, de játék inkább. Azért is kérdeztem, hogy ez mennyire lehetne érezni. Vagy inkább így maradna alapon, és akkor menne 800mhz-en a memória is. Akkor ez a X4 840 alap 3.2Ghz-en bőven elég lenne a 5850 alá? Mert vannak olyanok is akik állítólag még a i5 sem elég neki! :-) És így a mai játékok tapasztalatod szerint mennyire használják ki a 4magot?
-
válasz
TeeBee73 #15118 üzenetére
hat kiv leszek mit tudhat de azt nem szoktam olvasni hogy az sb leveri csak hogy az sb teljesitmenye korul lesz... erre nem lehet alapozni
szerintem amugy most nemvlatok procit v 2-3 evig akkora nagy tejestmeny novekedest nemtudok elkepzelni mar... inkabb cf be fogok akkor gondolkodni.. de erre is majd fel evmulva terek vissza mikor mar a kartya lejebb megy 10k val min..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest