Új hozzászólás Aktív témák
-
Sarkadi
tag
válasz
Picturemaker #26200 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszokat! Akkor nem piszkálom, szerintem elég jó eredményeket értem el vele és mint mondtam stabil, több órányi terhelés mellett is, ami a legfontosabb.
-
Sarkadi
tag
válasz
Picturemaker #26198 üzenetére
Azt hozzá kell tennem, hogy csak a borda a gyári Hyper TX3 EVO, a rajta lévő venti csapágyas lett, így cseréltem egy ARCTIC COOLING F9 Pro-ra, ami szabályozza magát a melegedéstől függően, ill. ezüst tartalmú paszta van alatta. Így esetleg lenne esély a további húzásra, vagy nem lenne értelme?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Picturemaker #26123 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet!
-
mikormit
csendes tag
válasz
Picturemaker #26045 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors reakciót!
A pasztázást már egy párszor frissítettem, úgy selytem az nem lehet a jelenség okozója így azt kizárom!
A V-core fesz ből már levettem 1.2V ra a rendszer stabil de a hőmérséklet maradt, esetleg van még más feszültség is amivel le lehet húzni a hőmérsékletet vagy akár kizárhatjuk a fesz problémát is, és akkor lehet hogy a lap hőmérséklet szenzora nem ad reális adatokat!?
Azért ha hazaérek még pasztázok eggyet... Hátha tehetségtelen voltam
-
Redneck
nagyúr
válasz
Picturemaker #26035 üzenetére
Auton hagytam a Reference Clock-ot (200 ami ugye 201,3 a Gigabyte órajelgenerátora alapján). Levettem 1333-ra a RAM-ot, Normálra raktam a feszültségét (1,51V) és hagyom így az egészet.
CPU: 3800@1,408V-1,44V között (tapasztalataim szerint itt az alsó érték a mérvadó)
CPU-NB:2200@1,1V alapfeszCPU órajel azért ennyi mert régebben emlékeim szerint egy lépcsővel lejjebb 1,392V és 1,424V között kékhalált kaptam.
Nem fogok szintetikus teszteket napokat futtatni, ha megy a CS:GO/BF3 akkor stabil. Prime95 és OCCT mehet órákig de nem dobják ki úgy a hibát.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Picturemaker #26028 üzenetére
CPU NB-ről beszélek de az én példányom antituningos ezt már évek óta tudom. Az enyémnek ebben a deszkában 2400 CPU-NB-hez kell 1,225 vagy 1,25V a 3800Mhz-hez pedig legalább 1,425V-ot kell beállítsak a Biosban amit droppol kicsit.
A kérdés az hogy húzott CPU-val és LEGALÁBB alapfeszen húzott VGA-val megy e a cucc és nem attól kapok e kékhalált hogy a táp nem bírja tovább ezt a terhelést.
125W TDP-s proci
150W TDP-s VGA
1 WD HDD
1 optikai meghajtó
2x12cm ventilátor
1x14cm ventilátor
1x8cm ventilátor
USB Xbox 360 gamepad receiver for Windows
USB Logitech G400
Phillips fejhallgatóAzért írok le mindent mert ezek mind a tápot szívják.
Elég vajon 400W-os Hexa? Mennyi tuning kell a GPU kihajtásához? -
Redneck
nagyúr
válasz
Picturemaker #26026 üzenetére
Most visszavettem majdnem gyárira az egész gépet.
2x4GB Dual Kit.
Jelenleg be van állítva 1,4V 3600Mhz és 2200-as NB alapon (1,1V). A lényeg az lenne hogy kihajtsa a 460 SE kártyámat főleg 1680x1050 felbontáson és néha 1920x1080-on. Valamint az hogy a táp elbírja az egész rendszert mert most ezen stresszelek. A furcsa az hogy nem tűnt számottevően másnak 3,8-on 2400és 2600-as NB-vel se a BF3 se a CS:GO.
Ami furcsa:
Magok kb közepes terhelésen mentek BF3 alatt, de a GPU alapon csak néha nyalt bele a maximum kihasználtságba, többnyire közepesen ment. Ha rátekertem a GPU-ra mégis közvetlenebb volt a játék, csökkent az input lag. -
Redneck
nagyúr
válasz
Picturemaker #26024 üzenetére
Memóriák 1600-on mennek gyári CL9-en 1.65V-on.
Igaziból annak örülnék ha 3800-on 2400-as NB-vel menne a CPU legalább alapfeszes VGA-val. 1 HDD-m 1 DVD-írom és 4 ventim van a házban. -
Deske89
csendes tag
válasz
Picturemaker #25795 üzenetére
Köszi, én is az mellett vagyok, majd fizukor elválik.
-
Beretvás
veterán
válasz
Picturemaker #25673 üzenetére
Köszönöm, akkor félre értelmeztem..
-
letepem
aktív tag
válasz
Picturemaker #25636 üzenetére
Persze állítottam ide is - oda is!
-
letepem
aktív tag
válasz
Picturemaker #25634 üzenetére
Pont ezt néztem, hogy eltűnt onnan az a menüpont
csak a "Processzor hűtési rendje" elérhető
-
Gyuri44
aktív tag
válasz
Picturemaker #25338 üzenetére
Az overlock mode-nál nincs olyan hogy manual,csak ezek vannak: auto, cpu,pcie async, cpu,pcie sync, optimized.
turbo core-t meg nem találtam. -
Gyuri44
aktív tag
válasz
Picturemaker #25334 üzenetére
Egyedül a proci szorzóját állítottam minden más alap.
-
djculture
félisten
válasz
Picturemaker #25334 üzenetére
Procitól függ az egész, nekem is ugyanabban az alaplapban ha tuningoltam nem ment a cnq átcseréltem a procit egy másikra( de dettó olyanra csak dobozos kódszámmal a másik tálcás volt ) és azzal meg ment.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Picturemaker #25289 üzenetére
Jaja minimum. Hidd el, pár ezres nem nagy ár az idegeskedés nélküli játékért
Nekem is csak azért van még mert nem akarok rá költeni
-
Z10N
veterán
válasz
Picturemaker #19894 üzenetére
Akkor szerencsem van, mar csak a 4x2GB @ 1600MHz 8-8-8-19-1T kene megoldani, a 2T helyett. Feszultseget allitottal vagy DRAM settingset? Meg ha a 4x2GB @ 1600MHz 9-9-9-24-1T osszejonne az se lenne rossz. A kerdes az, hogy mit kell finomhangolni (DRAM/IMC/NB).
-
laca000
őstag
válasz
Picturemaker #19658 üzenetére
Ez kizárt!
HD 3850-el jó volt.
HD 4850-el is egy darabig, utána ismét jelentkezett a hiba, az a kártya el lett adva.
Most a HD 4870-el sem jó.
És meg mernék rá esküdni, hogy a most érkező 4890-el sem lesz jó.
Játék alatt minden oké, viszont az asztal szellemképes..
Ez valami Catalyst probléma lesz.
Apropó:
A MONITOR JÓ!!!
-
laca000
őstag
válasz
Picturemaker #19656 üzenetére
Ez a párom gyerekének gépe, új kártya került bele de nem a vga rossz, miért kérded?
-
Tom5
addikt
válasz
Picturemaker #19607 üzenetére
Alapfesznek nekem is ennyit állít be default. De CnQ akkor is 1,136V.
apollo12 - CnQ megy nálad? Ha igen akkor milyen órajel/fesz mellett?!
-
apollo12
veterán
válasz
Picturemaker #19607 üzenetére
nekem a 960T 1.288volt, de most 6magon alul feszeltem 1.1voltra
gyári alu hűtő vígan le hűti
-
apollo12
veterán
válasz
Picturemaker #19491 üzenetére
én teszteltet vettem már
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Picturemaker #19084 üzenetére
Aha, akkor most okosabb lettem. Sejted, hogy ez nekem is ment volna?
-
apollo12
veterán
válasz
Picturemaker #13688 üzenetére
vannak nyugodt pillanataim
-
rumkola
nagyúr
válasz
Picturemaker #13688 üzenetére
egyetértek
-
rumkola
nagyúr
válasz
Picturemaker #13585 üzenetére
úristen dedurva
DD
-
beta
aktív tag
válasz
Picturemaker #7132 üzenetére
igy van, Intelnel vid = default vcore
ennek egyebkent miert van jelentosege, azon kivul, hogy mit ir ki a coretemp?
-
Oliverda
titán
válasz
Na, i7-nél már semmit nem jelez.[link]
-
Oliverda
titán
válasz
Darárolom?
Annyira nem érdekel hogy az Intel-nél hogy van pusztán csak annyit írtam hogy valószínűleg ott is hasonlóan működik a dolog. Leírtam hogy az AMD-nél hogy van megvalósítva. Az pedig hogy a gagyi core temp mit képes és mit nem képes reportolni az egy dolog.
Az AMD-nél és az Intel-nél is van egy gyári default vid ami "a proci egyedi jellemzője, az a feszültségérték, ahol biztosan tudja a megadott frekvenciát". Az AMD-nél ezt lehet változtatni BIOS-ból vagy akár windows alól is két kattintással bizonyos programokkal, és nagyon úgy fest hogy az Intel-nél is lehet. Az Intel-nél kiírja az a szerencsétlen core temp a gyári értéket az AMD-nél nem. Egészen pontosan AMD-nél mindg az aktuális VID-et írja ki még Intel-nél mindig a gyárit. Nem tudom hogy ezen mit volt annyira nehéz megérteni.
Intel LGA1366: [link]
Ott a CPU VID. Tehát a megoldásuk kb. ugyanaz mint az AMD esetében.
Nincs mit.
-
Oliverda
titán
válasz
Picturemaker #7116 üzenetére
Épp arról van szó hogy nem állandó. Leírom újra.
VID = Voltage Identification Digital
Nagyon leegyszerűsítve egy érték ami alapján a VRM egy bizonyos feszültséget ad a CPU-nak. Mondjuk ha ez az érték 58684 akkor 1.350V a feszültség. Ezt a BIOS-ban felül lehet bírálni csak ott nem ezek a számok vannak hanem az ezek alapján várható feszültség. A CPU tartalmaz egy darab "beépített" értéket (legyen ez most az 58684) amit nevezzünk az alapfeszhez tartozó VID-nek. Tehát ha ezt felülbírálom a BIOS-ban akkor az a bizonyos érték lesz az aktuális VID. A külöböző P-STATE-khez (power state) is különböző VID-ek tartoznak. A CPU ezek között váltogat C'n'Q alatt amikor terheléstől függően változik az órajel.
Nem ismerem az Intel-t de szerintem annál is hasonlóan működik.
"Kéne egy progi ami valóban a gyárilag előírt értéket olvassa ki, nem a beállítottat."
Beállítod AUTO-ra a BIOS-ban a CPU VID-et és megkapod. Esetleg leírod egy papírra hogy aztán el ne felejtsd. Vagy Te a nap minden órájában szeretnél gyönyörködni a gyári VID értékben?
Esetleg AUTO-n hagyod és akkor mindig láthatod.
Vagy nem a CPU VID-et állítod hanem a CPU Voltage-t és akkor is mindig láthatod.
-
Oliverda
titán
válasz
Picturemaker #7111 üzenetére
Először is a VID jelentése Voltage Identification Digital. A CPU egy 5-, 6- vagy 8-bites azonosítót küld a VRM-nek ami alapján megkapja a szükséges feszültséget. Ezt az adatot lehet állítani a BIOS-ban csak éppen ott már a feszültségek vannak feltüntetve.
"Intelnél az a fesz a VID, amire a proci gyárilag "be van állítva"."
Szerinted az AMD-nél nincs gyárilag beállítva?
"Ez típuson belül minden procinál más és más lehet. Az a szerencsés, ha ez az érték minél alacsonyabb, mert ez több tuningpotenciált sejtet."
Úgy fest hogy ez az újabb Phenom-prociknál is így van. A C3 stepping esetében legalábbis már biztosan.
"Ezek szerint az AMD-nél nincs ilyen és akkor semmi értelme a Core Temp által kiírt értéknek, főleg, hogy nem is a procinak adott feszt (még csak közelítőleg sem) írja ki."
A Core Temp egy akármilyen 3rd party házi készítésű progi. Az Everest kiírja normálisan. Amennyiben a BIOS-ban AUTO-n van akkor a gyárit jelzi ki, ha pedig kézzel ezt felülbírálod (emeled vagy csökkented) akkor értelemszerűen már azt fogja kiírni.
-
Oliverda
titán
válasz
Picturemaker #7108 üzenetére
Létezik. Az a procinak adott fesz. mint ahogy az Intel-nél is. Az hogy annál miért nem változik a Core Temp-ben azt nem tudom.
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz
Picturemaker #7042 üzenetére
Igen, igazad van, csak sajnos sok boltban elírják, és lényegében ugyanaz mind2...
Valószínűleg lecserélem -
CHIPman
nagyúr
válasz
Picturemaker #5563 üzenetére
Ez inkább a jobb kategóriába tartozik. Ha nézel teszteket, valahol 3300 1,5V-on volt meg, az azért elég gyenge.
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Picturemaker #5563 üzenetére
Elnézést elírtam a 3,7 hez 1,47 kell
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Picturemaker #5559 üzenetére
Nem volt agyon feszelve de a 3500MHz megvan 1,41 kell neki tovább emelve a feszültséget 1,45 nél 3700Mhz ez felett 1,5 kell ha feljebb akarok húzni de itt már instabil a rendszer de nekem jó a 3,4 ezen használom
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Picturemaker #5559 üzenetére
Tuningban ugyanolyan gyenge mindkettő. Inkább várj, és Athlon II X4.
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Picturemaker #5557 üzenetére
Hali
Nekem ilyen procim van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest