- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
BRIKLY #22860 üzenetére
Üresen csak win7 fut gyári hűtővel 40fok normális érték?
biosban beállítottam a cool and quiet-et mert eddig 3500on pörgött folyamatosan, azóta 2000-1800. így lényegesen némább lett a gyári hűtővel is.
Ha ez ilyen néma lett 1500on el sem tudom képzelni ad e ki hangot a tx2 800-as fordulaton -
BalaNce87
addikt
-
törölt tag
válasz
BRIKLY #22857 üzenetére
kb 1 évig használtam az x6-nak a gyári hűtőjét. (nem volt se tuning, se pénz másikra)
Most x4 965 van , ránézésre ugyan az a hűtő de hangosabbnak tűnik.
Tehát tisztában vagyok vele milyen, csak számszerűen akarnám tudni.
Mint írtam elvoltam én a gyárival is, ezért egy EKL cold toweren gondolkozom!
Remélem halkabb lesz. netezés közben mire számíthatok ? -
Sz.L.
aktív tag
válasz
BRIKLY #22638 üzenetére
Az FSB nálam is a ramoknak köszönhetően emelhető. ( -400mhz, mert akkor 18x a szorzód FSB emelés nélkül.) AMD esetén saját tapsztalataim alapján még mindig az FSB emelés hatásos. Próbáltam én is 4Ghz-en (20*200), de jobbak az eredmények 3,8Ghz-en (18*212) és a Cool & Quiet is működik. Mivel mindent 1360*768-on fullon, simításokkal játszok elég a teljesítmény. Az i5 valóban jó, de akkor mi lesz az AMD-vel
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
BRIKLY #22634 üzenetére
Az alaplapod hasonló, mint az enyém. Én BIOS-ban belőttem, azóta működik. Hozzáteszem hogy win(7) alatt az energiasémához is hozzá kellett nyúlnom, hogy tuninggal is normálisan működjön (energiaséma=>energiatakarékos). Ha mégis azt szeretném, hogy ne játszon a szorzóval és a feszültséggel, akkor energiaséma=>kiegyensúlyozott.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
BRIKLY #22628 üzenetére
Igen, próbálok majd értelmes keretek között tesztelgetni, de azért kisütni se szeretném. Ha esetleg a TX3-at le tudnám cserélni, akkor lehetne szó az ilyen drasztikus fesz emelésekről is, de azért azt is figyelembe kell venni, hogy a fogyasztás is négyzetesen növekszik már ekkora mértékű fesz emelgetésnél.
Mondjuk 6770 mellé nem is kell nagyon 3.6 fölé húzni úgy gondolom.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
BRIKLY #22559 üzenetére
Enyémnek az előző gazdája is adott 1.55 öt azt hiszem, de lehet megvolt az 1.6
Most meg már fél év üzemidőt belenyomtam szerintem a jelenlegi beállítással. (4017Mhz 1.425V CPU-NB: 2884Mhz 1.325V)
Mondjuk nyáron a nagy melegben kicsit visszavettem, mert a passzív vízhűtésem a 32 fokos szobában már nem működött valami hatékonyan...Jártam egy ismerősömnél segíteni biost beállítani, mert nem szabályozta a proci ventit jól, nagyon hangos volt. Neki 965 öse van, gyári hűtő nagyon hamar elporosodik, és akkor gyakorlatilag nem tudja átfújni azokon a kis sűrű lamellákon a levegőt a venti, akármilyen fordulaton van, és neki terhelés alatt felment 70 fölé is, 72 nél stabilizálódott a hőfok. Szóval ha játszott, akkor simán elképzelhető hogy 62 fok felett használta rendszeresen, és még hány ilyen eset lehet? Mert az emberek többsége nem szokta sűrűn takarítani a gépét, főleg hogy normálisan kiszedd belőle a kosz csömböllékeket, ahoz ki kell pattintani a ventit a helyéről, azt meg már sokat nem vállalják be. És mégsem tolonganak a forumokban hogy hűhűh besz@rt a processzorom..
-
Redneck
nagyúr
válasz
BRIKLY #22215 üzenetére
CM arany pasztát. Túl sokat tettem volna?
Szerk:
Nem 62 fok a max amit a processzor bír? Amúgy úgy derült ki ez a melegedés hogy a 60 fokra beállított BIOS riasztás néha becsipogott :S Házventilátorok vannak amúgy.Szerk:
Egyébként ezen a beállításon betonstabil:
1,375V @ 3,9Ghz
1,105V NBNem akarom megsütni de azt láttam sok helyen hogy 62 fok a max ennek a procinak ami még egészséges.
-
Alister71
nagyúr
válasz
BRIKLY #22082 üzenetére
23-ért újonnan nem találsz jobbat. Ha lenne 100-ezrem konfogot újítani, én is I5.öt vennék. Az I3-ak is drágábbak, és azok se jobbak játékokban, max egy minimálissal. De ezek is 30 körül vagy felett vannak. Szóval ennyiért jó ez. Egy GTX460, HD6850, HD7770 mellé jó 1680-ra, én 1920-hoz beraknék mellé egy 7850-est vagy GTX660-ast. Nagyobb vga-t már nincs értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Anime filmek és sorozatok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest