- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
Teodor52 #23459 üzenetére
RAMok nálam is ugyanezek, csak én 1333-mon használom, mert kevesebb feszt kér és nagy különbség nincs a két beállítás között.
Az enyém nem volt 4 magosítható és még 1 vagy 2 embernek abban az időszakban amikor vettük. Előtte többeknek sikerült, de főleg az 550-esek voltak működőképesebbek. Az enyém szorzózáras volt de ezt tudtam mikor vettem, azt hiszem 21 rugóért. Akkor az X4-esek jóval drágábbak voltak és még kapható volt pár Phenom I is.
Szerk:
Üröm az örömben, hogy a 460SE helyett legalább 7850 kéne, de inkább 660-asÉs mindig van olyan termék ami még kéne... Jobb CPU hűtő, SSD, komolyabb ház, satöbbi.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Teodor52 #23454 üzenetére
Meg voltam vele elégedve én is, de BF3 miatt kénytelen voltam újítani. Kevés ráfordítással váltottam [Giga 770, 4GB CL4 HyperX DDR2, HD 4850 512MB] Sapphire Edition rendszert Giga [970, 8GB CL9 HyperX DD3, GTX 460SE] felépítésű gépre.
Az előző gép:
Phenom II 545@3.6Ghz
800Mhz DDR2 CL4 HyperX
HD 4850OCAz új:
Phenom II 965@3.8Ghz
1333Mhz DDR3 CL9 HyperX
GTX 460SE ->ezzel mákom volt648/1700 helyett 850/2000 amit tud és olcsón hozzájutottam 2,5 év garral.
Az X2-es kevés volt az újabb játékok zökkenőmentes futtatásához, az X4-gyel nincs ilyen gond. Hűtés, kell neki, de szépen teszi a dolgát. A VGA mindig többet számít játéknál.
Desmond:
Miért zavar hogy ebből élnek? Ha az eladó garantálni tudja hogy megy 4,2Ghz-en 1,4V alatt akkor én is veszek abból a szériából ha időben tudok róla... Ha adózik rendesen rendben van, ha nem adózik, úgy is éri még annyi stressz az életében hogy ne legyen nyugodt -
Teodor52
senior tag
válasz
Teodor52 #23225 üzenetére
Tegnap este azért még azt csináltam hogy lehúztam a csatlakozót a tx3 evonak az alaplap cpu fan aljzatáról majd vissza és még annyit hogy tegnap 10 óra játék után nem rá 3 percre hanem 10 percre kapcsoltam ki a gépet!25 fokra hűlt vissza a cpu!Amúgy meg 28-29 fok volt mikor 3 percre rá kikapcsoltam!
Ezt a kettőt csináltam és nem zúgott fel a ventilátor!?
Amúgy 1012 márciusában mértem 2 óra prime in-place large fft tesztet órajelek,feszültségek,hőmérsékletek ugyan azok voltak a két méréskor és 3-4 fok eltérés született!
A felső kép az cooler master pasztával az alatta lévő meg mx2-vel készült:
-
endruboy1
senior tag
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Teodor52 #21888 üzenetére
Ui: most ráengedtem egy prime95-öt és most magas frekvenciájú hangot képez!
A ventillátor
Nem elér valamit ? egy pucolás tuti segítene ... nem a táptól megy a hang ? házventiket leszedni amíg körbejárod .... csak proci ventije menjen és ha még hallod , akkor pár másodpercre lehúhod és figyeled , hogy a hang maradt-e , vagy ezzel elmúlott ?! Nemnehéz kiszűrni ilyen dolgot . Lehet még akár VGA cooler is ludasvagy tápegység / é ...
-
válasz
Teodor52 #21137 üzenetére
Keresztbe, azaz ramok felől szívjon. Másszóval hátra fújjon, ahonnan jobb esetben egy házventi kiviszi a levegőt.
Nekem anno azt mondták, hogy nem lehetLegalábbis AM3 felfogatásnál nem! És itt is és a ventis fórumon is írták, hogy nem lehet. Ezért vettem bő 1 éve CM Hyper 212+...
Megőrülnék, ha Lord Vader vagy más Freezer 13 pro tulaj azt mondaná, hogy nem így van... -
icons
addikt
válasz
Teodor52 #21116 üzenetére
És net nélkül? Tehát idle-ben? Ha úgy visszaveszi, akkor a böngésző a ludas nem a C&Q, vagy valami más. Nekem is egész gyakran felkúszik, mert a zseniális flash (ala YouTube) megköveteli a 3,2GHzes proci 30-80%át, miközben a másik három magra nem is rak terhelést. Így meg ugye szépen felemeli a teljesítményt a C&Q. YT nélkül pedig 800MHz-n pörög...
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Teodor52 #20108 üzenetére
Nincs ott semmi hiba, az alaplapi hőszenzor mindig pontatlanabb a magokban lévő szenzorral szemben, ezért mindig a magok hőmérsékletét érdemes alapul venni.
Hivatalosan max 62°C-ig bírják ezek a procik, de ajánlott 60°C alatt maradni hosszú távon. Az előbb leírtak miatt, igen a magok hőmérsékletét érdemes figyelni.
-
Motaba78
addikt
válasz
Teodor52 #20090 üzenetére
Helló
1. semmit nem tudni a konfigodról, mivel nincsen kitöltve semmi az adatlapodon.
2. "Gondolom az, hogy alapfeszen nem tudok kihozni 3,8GHz-et a prociból nem jogosít fel a garanciális cserére mert 4 napja vettem,így lenne még 4 a csere lehetőségére?"
milyen garanciális cseréről beszélsz ? a garancia nem vonatkozik semmiféle tuningra, a tuning "szerencse" kérdése, nincs két egyforma alaplap, memória, cpu stb. mindegyik más eredményt tud. Az egyik megy alapfeszen 3,9Ghz-et, a másik meg 1,45V kér kb +200Mhz eléréséhez.
Mivel a cpu tudja a gyári értéket nincs helye garanciának.
A garanciával kapcsolatos topicban a feltételekről többet tudnak. -
Asbee
veterán
válasz
Teodor52 #20090 üzenetére
Nekem is hasonló volt a procim. 1,35V-on 3,6-on elment+ NB 2,4-en, felette szét kellett feszelni.
Ez nem igazán jogosít garis cserére bár az ilyen 3-8 napos cserék nem tudom hogy működnek.
Én még arra jutottam, hogy az a 2-300 Mhz nem ér meg annyi + feszt, neked is ezt ajánlom nézd meg alapfeszen mit bír 3,6-ot szinte 100%, hogy tudni fogja és hagyd azon. Amúgy prime alatt az ilyen 50-51 fok az teljesen jó. Mivel hűtőd? Prime-ot hagyd legalább egy óráig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest