- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
endruboy1 #25985 üzenetére
Abból indulj ki, hogy játékok alatt nagyjából a Kaveri/Trinity/Richland szintjét hozza egy Phenom alap órajelen. A Kaveri tesztjeiből meg kiderül, hogy rengeteg játék esetében még egy HD7970 szintű kártya se nagyon érzi meg, hogy Kaveri vagy Haswell van alatta és erre még csak rátesz a Mantle.
Szóval tuti észlelhetően fog gyorsulni a rendszer az új kártyával, nem fogja nagyon vissza.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
endruboy1 #25980 üzenetére
Ha még nem tetted volna meg, akkor ezt olvasd el. Kérdéseidre választ kapsz. Hasznos írás szvsz.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
endruboy1 #25975 üzenetére
"4.6GHz alatt meg kb nem is éri meg tuningosan használni sztem." Elég az 3.6Ghz-nek is.
3.6Ghz-hez bőven elegendő az alapfesz (1.35v)! Még a C2-es 955-nek is elég volt. Sőt, volt ami alatta is ment. 4Ghz-hez kellhet az 1.45v. A felett már teljesen felesleges nyúzni a procit. Csak zabál, de nem nyersz vele akkora sebesség többletet. Vedd lejjebb a feszt. NB-t emeld. Az is ad pluszt. Ott max 1.3v-ig érdemes elmenni (1.2v-ra belőheted és felteszed 2.4Ghz-re). A felett már azt is csak kínzod. Stabilitás az alaplapodon is múlik, nem csak a prociban lévő tuning potenciálon. Milyen ramokkal, hány Mhz-en és mennyi modullal hajtod?
Tuning nem a sz@rráfeszeléssel kezdődik/múlik.
-
Redneck
nagyúr
válasz
endruboy1 #25899 üzenetére
Szerintem jobban jársz. Érdemes még kivárni ki tudja hány magot és milyen platformot vagy foglalatot kíván a jövő.
Egyelőre egy combos kis VGA-val még jó a Phenom, de lassan több fog kelleni szerintem.Kipróbáltam az FX családot is (FX-6300/8350) és az i5/i7 (2500k-3470-3570k-3770) procikat és egyelőre az Intel engem megvett kilóra a közepes i5 CPU családdal. Természetesen az eddig látottak alapján. Az AMD konzolok miatt még változhat a játékok PC-s teljesítménye.
-
brady28
tag
-
Redneck
nagyúr
válasz
endruboy1 #21993 üzenetére
Én is így gondoltam, ezért nem fostam úgy hagyni 3900-on. Van hűtés a házban. A TX3 és feszültség miatt sajnos 60 fok a stress test plafon OCCT-vel. A többi program 57nél nem mutatott többet.
A jelenlegi beállítás
1,4V - 3800Mhz
NB 1,175V - 2200Mhz
Így OCCT-vel maximum: 56 fokÍgy már nem megy 60 alá BF3-ban az fps és talán nem kell többet huzigálnom (TX3 miatt egyelőre nem is lehetne többet). Egyelőre stabil, a tesztek megvoltak, BF3 se akasztotta ki 1 óra alatt. Majd kiderül.
Szerk:
Az alaplapon a bordák pedig egyáltalán nem tüzelnek, langyosak, majd szerzek hőmérőt.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
endruboy1 #21993 üzenetére
C3 asnak nincs az az isten hogy 1.475 legyen a gyári...
Azoknak 1.4 vagy 1.425 a max. És általában 1.375 re szokták az alaplapok beállítani.
Egyébként ezeknél a phenom magoknál simán előfordul hogy mindenféle hülyeséget állítanak be az alaplapok, erről korábban volt is szó már többször. -
BalaNce87
addikt
válasz
endruboy1 #21945 üzenetére
Nekem mikor megvettem az új hűtőmet ugyanez a jelenség fogadott.
Kicserélték és utána teljesen rendben volt.
Nekem se takarja be teljesen a kupakját de így is tökéletesen hűt.
A pasztás dolog is közbe szólhat, de ennyivel nem romlik a hűtési teljesítmény, mert a felesleges anyag nagy része oldalt kipréselődik. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
endruboy1 #21906 üzenetére
Gyárilag megadott 62 fok fölé nem nagyon kell engedni, aztán kész.
Én tesztelgettem ezeket a phenom II magokat sokat, 1.425 ig érdemes vele szórakozni, utána szerintem már mindent nagyon süt. Valamint ami 1.425 ön nem megy érdemi teljesítményt, az felette se fog már 0-24 ben használható eredményt elérni. -
-
norbi0604
aktív tag
-
endruboy1
senior tag
válasz
endruboy1 #21651 üzenetére
Na megvan az EKL Cold Tower (Merlin). Szinte semmi hangja nincsen, pedig minden fordulat szabályozást hagytam automatikusan ahogyan volt. A gyárival Prime alatt olyan 64 fok körül volt és onnan lassan kúszott még felfelé (sokáig nem néztem csak 64-nél azt láttam hogy tartotta percekig) míg a Cold Tower 56 fok körül tetőzik. Viszont BF3 alatt nagy map és sok játékos mellett nem nagyon megy 50 fölé sem (51 volt sztem a max), szóval azt mondanám hogy Primeon kívül nem lehet 50 fölé nyomni nagyon semmivel.
OC-től kímélném mivel úgyis a VGA-m a bottleneck most a gépben szóval felesleges volna. -
HERR Z
veterán
válasz
endruboy1 #21640 üzenetére
ekl colt tower 1 ventivel 1.325V-ig jó tuningolva, 2 ventivel 1.36V, ekkor még nem hangosak, ha nem zavar a hangja akkor 2 ventivel jó lehet 1.375V-ra is ebben a melegben
Mondjuk....én ocz vendetta2-re váltottam róla(aprón 5-6k ha van néha)azzal a 2 ventishez képest egy noctua p12-vel -7 fok, azonos fesz mellett +3MHz FSB, szal ha nagyobb pénzmaggal akarsz akkor ez elég karaj, 1.425V-ig vállalható, úgy hogy halk(p12..)
Ami viszont fostubus volt az a ninja 1 revB,az alig jobb az ekl-nél 1.35V fölöttőszintén c2-es procira víz kellene hogy menjen 4ghz-en, szal........vegyél egy ekl-t, a maradék dellából meg ápgrédelj egy c3-mas 955/965-re 20-21é' azokkal nagyobb esélyed lesz a 4 ghz-re
hűtés: 3k, procc biznisz 2k
esetleg ha marad $ akkor +1 8-as venti 1k -
OverKiller
tag
válasz
endruboy1 #21634 üzenetére
Akkor vegyél egy Cooler Master Hyper TX3 Evo-t, lehet, hogy picivel több mint a 3-4.000Ft, de megéri, mert elég jól lehet vele tuningolni (nekem most 3,6-on megy a 965-ösöm és load alatt 50 fok fölé nem megy, és alapjáraton C'n'Q-tel 28 fokra megy vissza), és halk.
Ez alatt nemigen hiszem, hogy fogsz találni olyat ami ténylegesen el is hűtené tuninggal együtt.
Ha nagyon szeretnéd letesztelhetem azt is, hogy 4Ghz-en mekkora hőt termel ezzel a hűtővel. -
lee56
őstag
válasz
endruboy1 #21634 üzenetére
Az AC Freezer A30-nál meg 320W..
150W hűtési teljesítmény, annyit jelnt hogy épphogy nem fog fellforrni, de kb. max fordulatszámon fog pörögni a venti ha 140W-os procira rakod .)Arctic Cooling Freezer A30 - http://www.argep.hu/product_1895204.html
Ez is 8-9-10k, de ennél olcsóbban nem nagyon fogsz kapni hasonló teljesítménnyt.
Ha tuningolni is akarod és azt akarod, hogy ne legyen hangos is, annak ára van. -
kovi831
aktív tag
válasz
endruboy1 #21583 üzenetére
Az is a gondom, hogy a vga felől szívja a meleget.Igaz csendes, de csak eg 65w-os cpu-t kell neki egyelőre hűteni.
Szóval a tápnak nem tesz jót ha felfelé fújja a levegőt?(chiftec 500w,csak kíbírja)bluemirage:
Jöhet privátba a tipp, összeget is írhatsz, kíváncsi vagyok hogy állanak az árak
-
válasz
endruboy1 #21550 üzenetére
Most még el tudod adni a 2x2GB-ot... évek múlva már keveseknek fog kelleni 4GB, 2 darabban... főleg, hogy már most terjednek a min 1600-os modulok.
Úgy tudom, hogy nem mellesleg a memória is gyorsabb 2x4-el, mint 4x2-vel, ez utóbbi szerintem a memóriavezérlőt jobban terheli.
Persze a váltás némi pénzveszteséggel járna, de jobb megoldás lenne, mint a (2+2)+(2+2).
-
norbi0604
aktív tag
válasz
endruboy1 #21548 üzenetére
Azt nem mondom, hogy próba szerencse, mert azért ez nem így megy.
Nem 100%, hogy működni fognak egymással a modulok, általába vagy 2-es vagy 4-es kit-et szoktak ajánlani amd lapba, különböző márkájú/típusú mondulok még ha egy órajelen, időzítésen vannak se biztos hogy nem lesz összeakadás. De le beszélni se akarlak igazából mert az is lehet, hogy semmi probléma nem lenne és stabilan futna a bővített cuccal is a gép.
Vagy esetleg eladod a mostanit és veszel egy 2x4gb-os kiszerelést. Az egy biztosabb megoldás lehet.
Üdv.
-
OverKiller
tag
válasz
endruboy1 #21536 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok. Minden szenzor tökéletes csak a CPU-t nem bírja mérni a lap..
A régi X2-esemre is folyamatosan 64 fokot jelzett vissza.
Na mindegy, akkor marad így, emiatt nem fogok beruházni új lapra meg ramra, csak azért, hogy jól mérjen.De azért köszi, a programot elrakom, később jól jöhet.
-
OverKiller
tag
-
Gyufaaa
veterán
válasz
endruboy1 #21507 üzenetére
Ne tedd. BIOS-ból állíts be fix feszültséget. Csak annyit kell tenned, hogy a cpu feszt fixálod 1.35v-ra a szorzót pedig emeled a számodra megfelelő értékre. Így nem fog feleslegesen magas feszt kapni. Jobban jársz. Utánna még annyit megtehetsz, hogy NB sebességét felemeled 2000Mhz-ről 2400-ra. Ezzel is sebességet nyersz.
-
lacam71
tag
válasz
endruboy1 #21320 üzenetére
Semmire nem céloztam, el sem olvastam hogy mid van, nekem egy GA-MA852-us2h-van házilag felszerelt vrm hűtéssel és még így sem állja a kezem a 4GHz-es 1.425V-on a meleget VRM-en. Szóval jó lesz vigyázni...csak ennyit akartam leírni. Esti(mesének) olvasmánynak tanulságos szerintem.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
endruboy1 #21320 üzenetére
Tartalékod az lesz dögivel. Csak egy erősebb hűtés kell majd rá. 4Gb az mára már nagyon a minimum. Főleg BF3-hoz. A két proci illetve rendszer közti különbség kb a Trabi vs Ferrari. Át tudom érezni a helyzetet. Nekem is volt szerencsém elég sok rendszert tesztelgetni.
(#21321) =WiNTeR=: Az vagy user error, vagy alaplap hiba. Nem ismerem azt az alaplapot sajna. Azt a tuningot röhögve alulfeszelve viszi a C3. Ezt figyelmesen olvasd el.
-
Alister71
nagyúr
válasz
endruboy1 #21316 üzenetére
Tegyél rá egy Freezer 13-at, 4GHz-ig elbír vele, és elég szép csendben teszi a dolgát.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
endruboy1 #21316 üzenetére
"Saját tapasztalatom a gyári hűtéssel kapcsolatban ugyanis az, hogy alapjáraton, netezésnél egyáltalán nem hangos, alig lehet hallani. "
Majd akkor tudod meg, mi is a halk, mikor lecseréled egy komolyabb hűtésre. Játék közben sem kell fülhallgatót feltenni. Nincs baja a stock hűtásnek. Azért is adják hozzá gyárilag. De nem sokan vagyunk/vannak akik alap órajelen kergetik ezeket a "szörnyeket". Az pedig, hogy jobban futnak rajta a gémek nem csoda. Nem lehet a két procit egy időben említeni. Játéknál pedig inkább a memória mennyisége az elsődleges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest