- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
Gyurma23 #23516 üzenetére
Ahogy írta stratova kolega is az imént, sok mindentől függ hogy mit érzel gyorsabbnak; magok, megagigahertz, aztán a program, amit vagy megírnak úgy hogy kihasználja a magokat vagy nem. Pl. az említett Skyrimnak aztán tök mindegy hány mag van, jó ha 2-t kihasznál, ha BF3-ban multizol, akkormeg a sok mag dominálhat magasabb frekvenciás kevesebb magos procikhoz képest is.
-
lee56
őstag
válasz
Gyurma23 #23182 üzenetére
Alapórajelen ha minden magot kihasználó programmal hasonlítod össze, akkor az övé kéne hogy győzzön, és a BF3 multi az ilyen, de a cinebench is többszálon tud futni. Viszont ha tuningolt phenommal veted össze akkor már megelőzheti (vagy ha ő is tuningolt de megfogta valami gond (VRM túlmelegedés vagy az APM), akkor máris előnyben vagy vele szemben), mivel ahogy mondták előttem is, szálanként nem erősebb a Phenomnál, így csak ott lenne előnye, ahol kijön a plusz két száljának az ereje.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Gyurma23 #23182 üzenetére
Az FX-6100 kb egy Athlon teljesítményét hozza az FX-4100 megy egy Sempron !
Azért volt morgolódás az elején a mert az AMD mondhatjuk visszalépet az előre helyett,2010-ben amikor összeraktam a gépemet én is gondolkoztam egy Bulldozeren de milyen jó hogy maradtam a PII-nél ! -
Tomko78
őstag
válasz
Gyurma23 #23033 üzenetére
Asrock Fatal1ty volt 52 ezer ft , a MSI 970 A -G46 vettem 21 ezer ft ért , és szerény véleményem szerint , a MSI nem sokkal rosszabb lap mint a tőle jóval drágább Asrock
, az a pár apróság meg nem tudom ér e 30 ezer ft ot , mikor a G46 is tudja már a SLI-t egy Phenom II 965 meg szerintem bőven elég a 970 lap is , egy 8350 már lehet jobb a 990 fx es , de ez a szerény véleményem ami azért nem sokat ér
Gabrikovics nekem ilyen belülről
[link]
-
Desmond74
tag
válasz
Gyurma23 #22978 üzenetére
Én egy 975-öst hajtok 3.8 Gigán..., 1.3875 volton..., ahogy itt olvasgattam 4 Gigás órajelnál már kajál rendesen.., de kiszámoltátok, hogy ez a 200 Megahertz mennyi százalékban?
Segítek, 5% körül..., ezért van, aki kockára teszi az alaplapját...., rendben..., de csak jó lapban, és jó hűtővel ajánlom!
-
Lavidaloka
aktív tag
-
pepusos
senior tag
válasz
Gyurma23 #22851 üzenetére
Adj neki még feszt ha bírja a hűtőd, és fog az feljebb is menni. Nekem pl. 1.473 volt kell a 4-GHz-hez. Tesztek alatt ne vidd 62 fok fölé, akkor nem lesz gáz soha játékok alatt. NB-hez én nem nyúltam, vagyis igen de nálam 100 MHz emelésre is gépnemindulás a válasz, ha adok neki plusz feszt, ha nem. Memória kezelésen gyorsít valamit, de meg lehet lenni nélküle. Üdv!
-
zsole84
senior tag
válasz
Gyurma23 #22764 üzenetére
Alpenföhn Gletscherspalte, a ventije cserélve lett Scythe Slip Stream-re. TT V3 házban 35000 mhz-en ment alapfeszen, viszont most nem is a proci melegszik, hanem inkább a lap... 60 fokig is felmegy prime alatt, így alulfeszelve viszont semmi gond nincs. ( a ventilátor 400-1000 fordulat között forog, ami nekem lényeges a zaj szempontjából, ezért sem szeretnék + feszt). Az lenne most a kérdés, hogy az a 200-400 mhz mennyit számít ezen a felbontáson.
seederking: Anno belőttem 3500-ra ( TT V3-ban) és nem is foglalkoztam vele, mivel 5770 volt mellette. Most tűnt fel a lap hőfoka. ( Gondolom a ház miatt melegszik jobban ). Ha hazérek kipróbálom amit írtál, elvileg ez tuningbarát proci. (Anno Herr-Z-től lett véve és ez volt a "drágábbik", jobban húzható)
Viszont, ha mégsem megy 3400 mhz főlé normális hőfokokkal, akkor érdemes 7850 mellé, vagy nem? Hűtés tekintetében is korlátozottak a lehetőségek, mivel max. 154 mm-es hűtő férne be. ( A jelenlegivel 60 fokot mutat prime alatt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest