- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
jobesz
tag
ha picit utánanézel már létezik ideacentre és hp barebone 35w os tdp jű bristol procikkal és ebay en itt ott van proci is amit ezekből vettek ki, csak más forrásból nincs még elérhető ezekből
-
szaszlaci
addikt
Net, stb.
YT, ami miatt jó ideje muszáj lecserélnem a rendszereket. És ha elkezd szaporodni a 60 fps baromság, az 5150 meg tényleg nem viszi, akkor egy év múlva megint cserélhetem. Az 5370 meg már viszi jól, ha nem tévedek.Amennyit én játszok, azt a Brazoson is megoldottam.
A YT viszont már tényleg katasztrófa, ahogy a böngészés is elég fájdalmassá vált vele.
-
Konfigos
őstag
Ezt nehezen tudom elképzelni,mert ha igaz lenne nem lenne különbség a 20ezeres medialejátszó hangja meg a 300ezres között pedig ég és föld,ugyanúgy hdmivel megy ki a hang mindkettőn,szóval itt valami nem kerek abba amit mondasz...Nyilván nem hangerőre gondolok hanem minőségre,tisztaságra,térhatásra stb stb.
Itt ez a teszt is,ez sokkal komolyabb lejátszó mint a wd,és bőven volt hatása a váltásnak htpcre hang téren,az hogy ez minek köszönhető azt nem tudom,de biztos hogy hdmivel megy át a hang neki is mert az manapság már alap hd master audional stb mert az optikai kábel ahhoz már kevés,jack>rca-t meg se említem.
-
Konfigos
őstag
Hát akkor ezt benéztem rendesen
Én meg 2 napja nem tudok dönteni mit vegyek melyik realtek legyen.
Lappal kapcsolatba megvagy elégedve vele?Hd master audio,truehd+1080p megy vele rendesen nem szaggat hagy ki a hang stb?Erősen gondolkoztam 2 megoldáson az egyik ez az integrált cpu-s lap,másik pedig amire dc tápcsati van integrálva és hozzá egy athlon proci,de ehhez jobban húzna a szívem mert van itthon egy kis seasonic 300W-os tápom elfekvőbe.
Nekem igazából letöltőgépnek kellene és filmezésre(vegyes hang mikor mit nézek de főleg sima dolby digital és dts,de tervezek nézni hd master audiosat is néha néha),és még ha összejövetel van és tedd be ezt azt youtuberól arra.Wdnél ez már meghaladja az ingerküszöböt mert kb 20 szám után annyira belassul hogy újra kell indítani és a számok is szaggatással indulnak el rajta az első pár másodpercbe mindig.
-
-
PuMbA
titán
Nálam akad, látszik a dropped frames-en, ami folyamatosan nő
Athlon 5150-em van csak, gondolom azért
-
szaszlaci
addikt
Az 5370 pedig 2.2 GHz, az is még pár hangyafaroknyi plusz. Négyszer.
Az elméleti 15 - és 25 Watt vajon mennyi a gyakorlatban? Mert ahogy olvasom, az a 25 sincs annyi. A 15 viszont hihetőbb (mindkettőre).
Szerintem az fog dönteni, hogy kijön-e valami (új foglalatos) a jövőben, mert az optikaival (és nekem szükségtelen táppal) szerelt ASRock AM1H drága, elvégre csak egy minimal alaplap üresen.
Jelenleg a QC5000 korrektnek tűnik, az igaz.PuMbA: minden bizonnyal így van. Viszont nálam kicsi lapos ház van – már a sokadik saját, ami végre "tökéletes" – még egy félmagas VGA sem férne be. (Plusz az összköltség se hiszem, hogy olyan alacsony lenne.)
-
szaszlaci
addikt
CPU bench pontok:
Brazos: 754
A4 5000: 1896
5350: 2580
Azért nem mindegy, és még drágább is, mint az 5350. Egyébként mindenes PC, filmezős rendszerem nem hinném, hogy még egyszer lesz. Viszont a youtubenak minden héten erősebb gép kell, vagyis egy ilyen különbség lehet, plusz egy év. Néhány éve az Atom + minimal GMA GPU vitte a HD YT-ot. Ma meg...Attól függetlenül, amit írok, szimpatikus. Gondolom FSB állítás vagy valami tuning nem lehetséges.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Akkor nincs ötletem. Valamelyik háttérben futó folyamat elveszi az erőforrást tőle.
Moo0 System Monitor program valós időben tudja mutatni melyik folyamat használja leginkább a CPU-t. Telepítsd fel, egy próbát megérhet. Figyelni kéne melyik ugrik fel CPU részen, amikor megakad a zenelejátszás.
-
LógaGéza
veterán
Sajnos nem találtam más platformon se HDMI2.0-s lapot, pedig Skylaketől indultam...
Itt igazából azért érdekel, hogy mennyit bír a kis SoC VGA-ja, hogy benne van-e a hardveres gyorsítás 4K forrásokhoz (ugye procierőből kétlem...).
Ha kinnt lesznek a HDMI2.0-s lapok, úgyis platformcsere lesz.radi8tor1
Köszi, utánnajárok
Bár most hirtelen felindulásból csináltam egy DXVA tesztet Win10 alatt (igaz R9 270X-el), és ezt kaptam: [link]
Ha jól értem, akkor van remény? -
törölt tag
És mik vannak? 768MB-ot ki lehet választani? Minecraft miatt érdekelne, mert 650MB körül kér. Bár végül is el tud menni 512-vel.
2.8GB ramot foglal a gép játék alatt, ha hozzáadom az IGP-t is akkor 3.5GB-nál lenne, úgyhogy a 4 GB ram az épp elég, nem is fogok 8 Gigával erőlködni, amúgy se tudnám megvenni. Bár modokkal már ki fog futni a 4 Gigából, de akkor majd pakol lapozóba, az van bőven.
-
törölt tag
Az érdekes, én hagytam auton a lapozót és alapból 2GB ram+2GB lapozó foglalt.
Minecraft közben pedig felmegy 5GB körülire a lapozó és 3.5GB a ram. Na ha ebből még leveszek fél Gigát akkor már necces.Jó hát végül is meglátom, 8k egy 4GB-os és 14k egy 8GB-os, valahogy majd teszek rá félre pénzt. Ennél olcsóbban nincs, ez 1600CL9-es, ennél kisebbért pénzt nem adok ki. Meg amúgy is egy ezressel olcsóbbak csak a CL11-es vackok, meg az 1333-asok. Szóval annak semmi értelme elspórolni.
Szívem szerint 1600CL8 kéne, de az meg már 19ezer a 8GB, na azért az elég beteg. Főleg ha kiderül hogy a CL9-es is menni fog CL8-on.
Tényleg a ramokból mekkora feszültségűeket támogat? Mert ezek 1.5V-os modulok, de ha 1.65-re fel lenne pakolva talán tényleg tudna a CL9-es CL8-at. Nem mintha számítana, az 1333 vs 1600 a lényeg inkább, azért az amúgy is szűkös sávszélt meghálálja biztos.
-
törölt tag
Ja. A másik bajom, hogy nagyon nincs pénzem a 8 Giga ramra, pedig elkélne bele. Ha levesz majd 512-t az IGP, a háromfélnél már bele lehet futni elfogyásba, vagy őrült lapozózásba egy Win frissítés alkalmával, aztán olyankor alig mozdul a gép netezés közben.
Eddig 1-2 alkalommal már olyan is volt, hogy kiírta zárja be progikat az adatvesztés elkerülése miatt, megtömte a 4 Gigát is. Szóval na. -
raidx
őstag
A tápok optimális hatásfoka (fogyasztás) valahol a 60%-70%terhelés környékén található. Semmi gond, ha nincs kihasználva max pár forint villanyszámla többlet.
El vagyok szomorodva!
Migrálni akartam a rendszert SSD-re. Először az volt a baj, hogy négynél több particio van a HDD-n. Összevontam, töröltem és közölte nincs elég hely mert a migráláshoz neki 800 Megára szüksége van.
SSD 120 GB, rendszer HDD ugyan 500 GB de a rajta lévő adatmennyiség 72Giga körül van.
Akkor most jön egy Win újratelepítés. Amit szerettem volna elkerülni a rengeteg frissítés miatt. Egy probléma mentes belakott rendszert kell lecserélni. Ez a fejlesztés átka. Ja! Meg lehet az MS-sel bájcsevegni mert alaplap csere is volt. Bár most még aktivált a vin. Mert az Asrock E350M1 és Asrock QC5000 dríverei azonosak csak a magok száma több kettővel meg a VGA erősebb egy lépcsővel.
-
Heló!
Az OS betöltéséig eltelő időt (post?) tartották hosszúnak egy tesztben, de már nem találom hol.
Cicergés és egyéb kellemetlenségek nincsenek?(#3758) raidx:
USB3.0: Kell 2db a belső kártyaolvasónak, 2db a ház elején lévő csatiknak, és legalább egy darab a monitorban lévő USB HUB-nak. Nem életbevágó, de hülyén nézne ki, ha a ház elejéhez hátulról vezetgetném a kábelt viszonylag drága USB -> 20pin átalakitó kábellel. Vagy ha nem kötném be egyiket.
SATA: 1db rendszer winyó + 1db adattároló winyó + backup winyó ki-be kapcsolható keretben + DVD iró. Ez a jelenlegi felállás, de sokszor hiányzik egy eSata, vagy bármilyen sata port plusz egy winyónak.(#3759) qqcqqc: Gondoltam rá, de összességében olcsóbban jönnék ki egy mATX-es lappal, amibe olcsóbban tudok aprón venni 2 portos sata kártyákat, de ettől függetlenül még teritéken van ez a megoldás is, ha találok egy jóféle I/O kártyát.
Ez a megoldás inkább csak b.) terv, mert az ASRock-nál zavar az alaplapra integrált ASMedia sata vezérlő boot idő lassitása. Igaz, nem életbevágó ez a probléma, de szeretem, ha az OS minél hamarabb beindul.
Ezért kérdeztem rá erre az ASUS lap esetén. Ha az is lasső, akkor ez a szempont nem szempont.
Kérdés, hogy a PCI-E kártyák okoznak-e ilyen lassulást. -
raidx
őstag
Nemtudom megoldódott e már a memória gondod. Nekem Anno a Brazosnál bővítés után volt olyan, hogy nem vett tudomást a plusz 2 Gigáról. A megoldás: Startmenű, Futttaás, msconfig, enter. Rendszerindítás, Speciális beállítások. Itt kellett beállítani a max memóriát és onnantól látta rendesen.
-
törölt tag
-
-
-
Igaz, USB3 van rajta, csak ugye a bővítőkártyák darabja 4-5 ezer Ft legalább.
Egyébként az ASUS-ASRock között az is a különbség, hogy az ASUS a prociban lévő USB3 vezérlőt vezette ki a lapon lévő 20tűs csatira, és az Asmedia vezérő ment hátulra, míg az ASRock esetében ez fordítva van.
Kérdés, hogy melyik a jobb vezérlő.
Az ASRock-nál nekem volt olyan, hogy sleep-ből visszatérve nem működött az USB3 kártyaolvasó, de nem emlékszem, hogy a proci vezérlőjére, vagy a hátsó portra volt-e dugva... -
Archer
őstag
Köszönöm a segítséget. Nagyon szimpatikus ez a platform, kár, hogy egyelőre semmi hír új jövevényekről. Maradnék az Asus lapnál, inkább veszek egy olyan kártyát. Hűtőből érdemes venni hozzá egy Arctic M1-est ~2k-ért vagy jó a gyári? Rápajszerolnám a Scythe Grand Kama Cross-t de akárhogy nézegettem, szerintem nem megoldható
-
-
-
törölt tag
Az a passzív hűtő szimpi, mivel egy gépházventivel akarom megoldani mindennek a hűtését így a passzív megoldás lenne jobb, bár szerintem a sima gyári bordája is elég rá venti nélkül és az kapná a szellőt.
Az IGPtől tartok kicsit, nem akarnék kártyát mellé. De az APUk nagyon drágák. Persze mivel majdnem magában foglalja a kártyát is, de akkor is drága és nagyon nehéz használtan is beszerezni ezeket a cuccokat. Úgyhogy maradok ennél inkább, aztán ha tényleg nem elég az IGP akkor kap egy passzív kártyát. Majd meglátjuk egyáltalán kell-e.
-
Mindig próbálok valamit "beállítani", hátha AZ megoldja a problémát... Már volt Win7-8.1, az uTorrent-et lecseréltem Deluge-ra... Az AVG Free 2015 linkscanner-je is gyártotta zsinórba az eldobott (memória)lapokat, így az is ki lett iktatva. Most ez egész jó lett, de pl. pont ma megint újra kellett indítani... Filmet nyitottam volna meg és már nem bírt az MPC HC megnyilni...
Most megint körülnéztem a BIOS-ban... Találtam egy ilyen menüpontot a ram kezelésnél, hogy "power down". Amikor ráálltam, akkor valami olyasmit írt, hogy valamiféle energiatakarékossági dolog a DDR3-hoz.
Rágúgliztam és írják, hogy inkább disabled-en legyen, mert gondot okozhat. (Nálam persze enabled-re volt állítva...) Most ez lett letiltva, majd meglátom mit dob a gép.
-
Nálam azért még mindig meg van a memória szivárgás... Előbb vagy utóbb elkopik a memória...
Igazából tényleg nem tudom már mihez kötni a kezdetét, mint a legutolsó bios frissítéshez... (Asrock AM1B-ITX 1.50-es bios)
Előtte nem csinálta, volt hogy hetekig nem is indítottam újra a gépet.
-
sagit
veterán
Csak alkalmi legaue of legends lesz rajta, közben megnéztem és nem is nagyon kapni 1333-as ramot, vagy ha igen semmivel sem olcsóbb, jó lesz az az 1*4 GB 1600 MHZ CL9.
Pont ezt a házat találtam én is, nekem bejön, ő lesz a választott.
Az alaplaphoz az oldalon minimum 65W-os DC tápot ajánlanak, de szerintem inkább veszek egy 90W-os tápot, ne melegedjen. Kell amúgy 1 ssd+1 külső hdd, 1 ram modul és Athlon 5350 mellé ekkora? -
vitezlejszlo
őstag
DE hogy leheg ezt rosszul ratenni? Van az a ket muanyag lefogato baromsag a ket oldalan. Az eppen atmegy az alaplapon, majd beletolom a tusket. Vagy mennyire kellene atmennie? Mert nem tudom jobban attolni, mint kb 1-2mm.
A borda nem lotyog rajta, stabilan ul (forgatni lehet picit, de jobbra-balra nem billeg. A gyari es egy nem gyari kremmel is pont egyforman melegszik....
l
-
Annó a Brazos-t (a Kabini elődjét) még én is ilyen "normál" házba építettem be...
Aztán kaptam is a kommenteket a Brazos-os topicban, hogy "hú de szellős" és társai... Na erre jött EZ a megoldás.
A Kabini is ebbe került aztán bele.Semmi "extra", a ház meg megállt 3000Ft-ból.
-
Francia91
veterán
Úgy őszintén, ha Silent módra állítod a ventit (1000-1200 rpm), akkor a gyárinak sincs szinte semmilyen hangja
. Bár nem tudom, hogy az általad kinézett alaplapon lehet-e állítani, mint az ASRock AM1H-ITX-en
Amúgy ja, sztem jó lenne 120-as ventivel, elég nagy légszállítása lehet annak, akár 800-as fordulaton is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest