- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
betyarr #4010 üzenetére
AMD oldaláról kell a Latest APU drivers Windows 10 64bit-nél a Features fülön a Radeon Softwaret és az Optional downloads fülön az AMD Chipset Driverst
A chipset driver közül egyébként a SATA driver valamiért nem megy fel, ezért manuálisan az Eszközkezelőben a SATA vezérlő illesztőprogram frissítésére kattintva ki kell választani a c:\amd\amd sb-sata-ahci... mappát és így felrakja
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
betyarr #3705 üzenetére
Semmi előnyét nem látnád.
Csak akkor érdemes venni, ha olyan sok programot futtatsz a gépen, aminek kell szinte az összes RAM.
Ekkor éreznél gyorsulást 2x annyi RAM-al a gépben.Single channel annyit tesz jelen esetben, hogy nem gyorsítja az operatív tár műveleteket, ha teszel bele még egy modult. (amúgy nem a lap nem támogatja, maga az APU single channel-es)
-
válasz
betyarr #3687 üzenetére
Valami venti mindenképp kell a technikába! Az általam korábban linkelt képeken láthatod, hogy egy 12cm-s venti van a borda előtt.
Tehát gyakorlatilag a korábbi 1 hangos kicsi + 1 leszabályozott nagy helyett most van 1 leszabályozott nagy. Nálam nem ugrottak meg a hőfokok. Viszont nem győzőm hangsúlyozni, hogy valami légkavaró kell a házba, különben megsülnek a cuccok.
-
válasz
betyarr #3663 üzenetére
Szerintem, a Kabini-ban lévő UVD egység nem képes 4K videót hardveresen dekódolni, így a megszokott módon nem megy a dekódolás.
Vagy egy GPU Compute-os (pl. OpenCL) dekóder kell (pl.: ilyesmi), vagy egy hatékony CPU-s. Ez simán lehetséges egy későbbi lejátszóval, vagy a Windows 10-zel.
Az, hogy a Kabini erőforrásai elegek lennének-e erre, az nem biztos, de tippem szerint elégnek kell lennie. -
-
PuMbA
titán
válasz
betyarr #3656 üzenetére
Minden lejátszó le tud játszani 4K-t, de ugyanúgy akadás lesz a vége, mint most neked. A Microsoft HEVC dekódere (ami a Windows 10 része) a leggyorsabb dekóder, tehát, ha azzal nem fog menni, akkor semmivel
(#3659) betyarr: Elvileg halott dolog, de ki tudja, azért mondtam, hogy a Win10-et még érdemes lehet megpróbálni, mert annál fejlettebb dekóder nincs és nem igen lesz.
-
-
-
válasz
betyarr #3608 üzenetére
Nos csak ideért a GLS futárral a saját passzív hűtőm. (Arctic Alpine M1-Passive).
Természetesen (?) nem bírtam megállni és be kellett izzítanom a gépbe. Persze előtte megvizsgáltam a hőfokokat (hogy nehogy az időjárás miatt nagyon elütő eredményeket kapjak).
Tehát az alapok: Asrock AM1B-ITX+AMD 5350, A-Tuning-gal nézve a hőmérsékleteket.
Gyári hűtőborda:
"Sima" terhelés (Win7, torrent, AVG Free): 44C
Samsung Oceanic Life bemutató videó 1 órán keresztül loop-ban: 50CArctic Alpine borda:
"Sima" terhelés (Win7, torrent, AVG Free): 44C
Samsung Oceanic Life bemutató videó 1 órán keresztül loop-ban: 49CTehát érdemi változás nem történt, "csak" 1 ventilátorral lett kevesebb a gépben. (+1 meghibásodási lehetőséggel lett kevesebb)
Holnap teszek fel képeket is. Viszont addig itt van egy CPU terhelési kép MPC HC-vel:
-
válasz
betyarr #3608 üzenetére
OK!
Más kérdés: ezt a Kander.hu webshop-ot ismeri valaki? 1500+GLS futár-rt van náluk... Mivel nekem igencsak kiesnek, így a futárszolgálatos kiszállítással kértem egyet... (Ha most úgy nézem, hogy min. 2 BKV jegyem elmenne az oda-vissza útra, akkor a PCX-es 400Ft felár barátságos...)
-
válasz
betyarr #3608 üzenetére
Mivel én linux desktopra használom csak (nem terhelem nagyon), ráadásul mATX házban, így kevésbé mérvadó a véleményem, de azért leírom, hátha.
Nekem a venti nélküli passzív változat van. Az ITX-es lap felét lefedi kb.
Feltenni egyszerű, bár a tökig betekert csavaroknál görbül az ASRock lap láthatóan.A hűtése szerintem nagyon jó. Egy értelmesen szellőző venti nélküli házban a tápventi elég a normális hőmérsékleten tartáshoz, ha felső tápos a ház, és nem gyökkettővel forog a tápventi.
Szerintem valami kis légáram kell neki, ha sokáig lesz maxon hajtva - pl. játék.
Nálam linux destopon nem kell venti, de az alaplapon lévő apró IC-k, pl a hálókártya kb. 3*3mm-es kis chip-je tűzforró - gyári hűtéssel nem volt ilyen.
Rendeltem is rá apró bordát ebay-ről, remélem addig nem sül meg.
Normál desktop használatnál éppen csak kicsi meleget lehet érezni a borda közelében, tehát nem fűti a gép belsejét túlzottan. -
-
válasz
betyarr #3576 üzenetére
Nekem is 5350 van, és egyelőre örülök is, hogy nem jön jobb az AM1 lapba, mert nem kezdek el fölöslegesen gondolkodni újabb proci vásárlásán.
Persze minden igény más, de nekem bőségesen elég a linux desktophoz és minden általános műveletre.
néha nálam is 24/7-ben megy, és nem vettem észre változást a villanyzsámlán.
Sokkal jobban függ a számla a barátnőm vasalási és sütési-főzési szokásaitól, mint +/- 5 W folyamatos fogyasztástól. Akármilyen gépem van éppen mindig 90-100 kWh között van a havi fogyasztás. A korábbi 65W-os proci folyamatos működése hozott enyhe emelkedést; gyakrabban volt 100-hoz közel, mint 90-hez. -
-
válasz
betyarr #3570 üzenetére
Kb. 2-3 naponta úgy televerte a memóriát, hogy meghalt a Win-t. Szabály szerűen kékhalál, majd restart. (Win 8.1 és a mostani Win7 alatt is.)
Próbáltam driver frissítést is, az sem segített. És nem tudtam mihez kötni, mint az 1.50-ös BIOS frissítéshez (előtte nem tűnt fel). Most az 1.60-tal jóval ritkább lett. (Bár a minap egy flash videóban "seek-eltem" és egyszer csak megint előadta. De mint írtam, előtte 2-3 nap. Utána úgy belassult a gép, mintha egy P3-as konfig lenne. Ha nem indítottam újra, akkor egy idő után megcsinálta a Windows...)
-
-
Polllen
félisten
válasz
betyarr #1776 üzenetére
Arra gondoltam, hogy az itt jelenlévők közül eddig nálam volt a legforróbb fejű a cucc. 2500-s fordulaton 48 fok, játék alatt egy Silverstone SG05-s házban.
Na most ha alapon 50 fok és a venti pörög 3500-n ott azért valami gond lehet.
Pl. ha nincs házburkolat bőven 40 alatt van a proci. Most is 2000-s rpm és 44 fok.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
betyarr #1736 üzenetére
SSD topicban kérdezz rá, ne offoljátok jobban szét a topicot.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
betyarr #1682 üzenetére
Ha jól emlékszem 5%-10% a megengedett eltérés a névleges feszültségtől. Szóval ez bele fér még akkor is, ha nem tudod állítani (de miért ne tudnád hiszen így árulják a tápot)
Ne a tápos topicban kérdezz rá erre, hanem a webshopban, ahol rendelnéd. Nekik illene tudniuk (bár ők is csak megrendelés után szerzik be a terméket - nem áll a polcon). -
Francia91
veterán
válasz
betyarr #1658 üzenetére
Nekem ESET Smart Security 7 van az AM1-es konfigomon (Athlon 5350, AM1H-ITX, 3 GB RAM), Windows 8.1 alatt (tudom, hogy Linux a kérdés, de lehet viszonyítani sztem ebből) semmilyen lassulást nem veszek észre rajta a vírusvédelemmel együtt pl. Pörgős a Smart Security mellett is nagyon az egész rendszer/gép.
-
Polllen
félisten
válasz
betyarr #1652 üzenetére
Közel sem ilyen vészes a helyzet. Index betölt, rá pár másodpercre röccenés nélkül scrollozható a legújabb firefox-ban. És igen, ez a proci egy szálas műveletekben elmarad egy csúcsgéptől, böngészésnél ez számít.
Az AM1H-hoz nem kell paneltáp, csak egy megfelelő 19V-s noti táp. (A dell pont nem jó.) Persze rá lehet kötni sima tápot és panel tápot is, itt volt némi keveredés, mert a paneltáphoz kell a 12V-s táp.
Itt össze tudod hasonlítani mással a teljesítményt.
Amúgy netezni, filmet és zenét hallgatni nagyon jó kis gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest