- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Mobil flották
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
jobesz
tag
Kabini is over
5350 és 5370 processzorra már nincsenek raktáron ajánlatok, és a legtöbb helyen az jönn vissza rendelésre hogy sorry
-
jobesz
tag
Én a servisec.msc ben tiltom a wuaserv et és igy nem frissìt, sajnos elvesztettem a fonalat, nektek mi is a gondotok végülis a gpu driverrel?
-
jobesz
tag
válasz
szaszlaci #4653 üzenetére
Érdekes ìrás , én már meggyőztem magam, ha nem jelenik meg vásárolhatóan az a12-9800e ,akkor én is intel (T végüre) -re váltok van i 3,i5,i7 vonalon is 35 w os , annyi hogy ez a hd graphics 530 és 630 van bennük, ami önmagában nem túl acélos.
Ez a bristol 35w jó alternativa lenne kabini után, de ez lenet only oem megoldásokban lesz elérhető -
jobesz
tag
Hogy picit visszakanyarodjunk kabini re, és kabini utánra , páran az am4 es olcsó alaplapok megjekenésében bìztak, ma megjelent több cikk, az első am4 alaplapok árairól, 100 euró, tehát ilyen hazai 10 ezres am4 alaplapok, mint kabini esetében ,azt gondolom nem várhatóak, még asrock márkát érdemes megvárni, hátha olcsó moddelek is lesznek kìnálatukban.
-
jobesz
tag
nekem már volt pár passzív kísérletem , ez lett volna a harmadik, és igen, volt már megsült memóriamodulom,lapom fsp zen táp miatt, amit szintén nem lehetett önmagában passzívan gépen belül tartani
eddig 1 alaplapot sütöttem meg ( chipset ment 65 fok fölé) és 1 pár (2db) ramot.
Pedig a full passzív azért valljuk be erősen vonzó megoldás lenne, ha működne, de sajnos nem működik...
nem is a tdp itt a lényeg a tdp azt gondlom önmagában nem árulja el a bordán disszipálódó hőmennyiséget nyugalmi illetve teljes terhelt állapotban, a hatásfok számít, egy processzor hiába vesz fel 25w ot ha ebből 10 wattal mindíg melegíti a bordát, a hatásfok az ami a tdp ből az eldisszipálódó hőt jelölné...
még nem jutottunk el oda hogy egy processzornál megadják a rajta disszipálódó hőmennyiségeket idle/ full throttle esetén, pedig akkor el lehetne gondolkodni hogy passzívra alkalmas vagy sem. -
jobesz
tag
Bios ban tegnap 56 ig ment, ma levettem a ház tetejét, speccy ben ma nem ment 46 fölé. Lehet valami venti kelleni fog
Az a gond ez a seasonis 300tfx táp ventije max max ha 500 on megy ráadásul a laptól 15 centire, mivel ez egy matx ház. Az alaplap felöli részen nincs semmi, ha melegedni fog teszek valamit... -
jobesz
tag
válasz
szaszlaci #4621 üzenetére
Ez az általad megjelölt processzor más ligában játszik mint a kabini, a bristol E szintjén van teljesìtményben, de 20 wattal több (elméletben) a tdp. Szerintem nem igazán htpc nek való
Inkáb az i3 6100Te (35w), sajnos gpu tekintetében gyengék...
Ez az intel nekem is opció, ha nem jön a bristol amd 35w os procik elérhetően -
jobesz
tag
Sajnos melegszik az 5350 es proci az matx házamban, az arctic m1 passive hűtő elégtelen, a tápventivel(seasonic 300tfx)
A házhűtő egy kb 8 centis akármi, de az a táp oldalán van, kérdés a bordára mit tudok rátenni hogy a procit ne engedje 56 fok fölé? Valaku m1 passive ra tett ventit?
Ezt a passzìv dolgot úgy látom még nem kell erőltetni , 15 perc alatt 56 fokos a cpu, borda kéznek már égetős. -
jobesz
tag
ha picit utánanézel már létezik ideacentre és hp barebone 35w os tdp jű bristol procikkal és ebay en itt ott van proci is amit ezekből vettek ki, csak más forrásból nincs még elérhető ezekből
-
jobesz
tag
Már csak emgem mozgat a kabini?
Úgy fest jó darabig be kell érjük vele, mert a bristol ridge E vagy 35w tdp-s proceszorok valóban oem parnerek felé mrnnek, már van a12-9800e processzoros ideacentre, és hp mini barebone is, de am4 processzorként sehol nem árulják.
Még bizakodó vagyok, hogy lesznek, de ki tudja
Alternatìva mondjuk még intelnél a i7-7700t (35w) csak gpu tekintetében kétségbeejtő, nem véletlenül amd gpu kat akarnak a procikba... -
jobesz
tag
üdv! am1H-itx Hdmi kimenete sbs fullhd 3d-t képes kiküldeni?
Nem igazán vágom hogy ez mitől függ, és ez azért érdekelne, meg hát hogy a proci ezt még legyűri e ( athlon 5350)2x2 gb ram, 1db ssd ..
-
jobesz
tag
Senkinek nincs vmi helyettesitő?
A menet és a hossz lenne a lényeg
[kép] -
jobesz
tag
A borda dobozában 1 csavar volt. 2 rugo,2 alátét, most legyek okos,irtam nekik, kiv leszek.. valakinek ötlete? 2egyforma hasonlója?
-
jobesz
tag
Aqua-ból megjött a lap, és a passive hűtő, de csak 1db csavar van a zacskóban, mi a teendő? Ìrtam nekik, ilyen csavarom nincs itthon, mert egy ideig távtartó, nrnet nélküli. Valakinek ötlete,arctic m1 passive csavarra vonatkozóan? Cserélniük kellene amúgy? Nekrm elsőre semmi nem jön össze
-
jobesz
tag
Ma rendeltem meg aqua tól az am1h-itx lapot és az arctic m1 passive hűtőt
Az a kérdésem hogy leiras szerint ddr3 1600 mhz support, de akkor az 1333 as ddr 3 as memória x4 5350 procival nem is menne? Még nem vettem ramot, de ezutan dönteném el hogy milyen kell pontosan,illetve ajánlott a 1.5 voltos belőle?
-
jobesz
tag
nagyon kicsi a világ, most intéztem egy microatx házat, és abban pont seasonis tfx táp van, féltem hogy hangos lesz, de még mindíg nem vettem meg az alaplapot, nem tudtam kipróbálni, csak most szedem össze a géphez a dolgokat, és most ez lett meg belőle.
tényleg halk ez a táp?
ha nagyon halk talán lemondanék az am1h-itx ről, és am1b-itx et vennék és ezzel az matx házzal seasonic 300 tfx el menne,nem pedig külső 50w os táppal, jók ezek a tápok?
[seasonic tfx 300]az fsp zen 300 -t sajnos szépen nem tudom felpakolni a tv mögé,úgyhogy arról most lemondtam addig amíg szabvány atx tápegységet fogadó itx házat veszek.....
-
jobesz
tag
válasz
szaszlaci #4547 üzenetére
Én az intel nuc,és egyéb eszközöknél vettem észre, hogy bizonyos watt felett(50-65)átváltanak a 19 voltos adapter és feszültségszintre, feltételezem magasabb feszültségen kevesebb hőt disszipálnak egyes tápegységelemek,és némi spórolást lehet elérni a kissebb áramerősség mellett.(olcsóbb a kissebb áramú megoldás)
Én is szeretem a 12 voltot,mert az olyan szabványnak tűnő, de nem véletlenül van az intel nuc, gigabyte brix, és egyéb eszközökben is bizonyos watt felett a 19 volt preferálva.Én laptopszervizben dolgoztam,és ott sokszor belefutottunk menthetetlenül szétégett alaplapi tápcsatlakozókba ahol a pad is elégett, én mondom jobb a kissebb áram, nagyobb feszültség kombó
Ha stimmelni fog a laptoptöltőim vége a lapba akkor azzal hajtom, ha nem ,vásárolok valami 50w körülit -
jobesz
tag
válasz
szaszlaci #4545 üzenetére
Az általad küldött táp 12 voltos, és szinte bizonyosan kb max 120w(12 volt mellett a 180w hoz már túl sok amper kell) de én a 19 voltosakat jobban kedvelem, kiforrottabb ,elterjedtebbek,vsn itthon pár régebbi laptop töltő, emiatt.Az alaplapot azért a H sat preferálom, mert ott van választási lehetőség, de használtan b,és h sat is vennék, aqua nál szeretném, ott van arctic m1 hűtő is.
Ha valaki előlenditené a projektem ìrjon privit -
jobesz
tag
Azért kár hogy a kabini utódjának tekínthető richland sorozatú amd procikat nem csinálták meg am1 re vagy akár egy másik új foglalatra, hiszen kabini is volt laptop hardverben és és ritchland máig van számos laptopban
A10-5757M (4 mag) 2,5/3,5 GHz 2 x 2 MB 8650G 384 600/720 MHz 35 W
A8-5557M (4 mag) 2,1/3,1 GHz 2 x 2 MB 8550G 256 554/720 MHz 35 W
A10-5745M (4 mag) 2,1/2,9 GHz 2 x 2 MB 8610G 384 533/626 MHz 25 W
A8-5545M (4 mag) 1,7/2,7 GHz 2 x 2 MB 8510G 256 450/554 MHz 19 Wezek közül biztosan tudnék választani ,ha lenne itx ben , nem embedded ben kizárólag
Majdcsak lesz valami alternatívája a 35w tdp ig bezárólag jellemző htpc, low eng gamer vonalon.
Én nagyon hiányosnak érzem ebben a szegmensben az amd kínálatát és nem foltozza be egy utólag kiadott 5370 processzor -
jobesz
tag
köszönöm a segítséget. ssd lesz , nem 3.5 es hdd ezért lehet megpróbálom az 50 wattos táppal
Azért kár hogy a kabini utódjának tekínthető richland sorozatú amd procikat nem csinálták meg am1 re vagy akár egy másik új foglalatra, hiszen kabini is volt laptop hardverben és és ritchland máig van számos laptopban
A10-5757M (4 mag) 2,5/3,5 GHz 2 x 2 MB 8650G 384 600/720 MHz 35 W
A8-5557M (4 mag) 2,1/3,1 GHz 2 x 2 MB 8550G 256 554/720 MHz 35 W
A10-5745M (4 mag) 2,1/2,9 GHz 2 x 2 MB 8610G 384 533/626 MHz 25 W
A8-5545M (4 mag) 1,7/2,7 GHz 2 x 2 MB 8510G 256 450/554 MHz 19 Wezek közül biztosan tudnék választani ,ha lenne itx ben , nem embedded ben kizárólag
Majdcsak lesz valami alternatívája a 35w tdp ig bezárólag jellemző htpc, low eng gamer vonalon.
Én nagyon hiányosnak érzem ebben a szegmensben az amd kínálatát és nem foltozza be egy utólag kiadott 5370 processzor -
jobesz
tag
Asrock am1h-itx alaplapon kétféle tapszatlakozó van, kérdésem hogy a 19 voltos táp esetén mi a legkissebb ami elbìrja az alaplapot, procit, 2 ramot...
50w vagy 65w?
Egyenlőre nem tervezek videókártyát bele, milyen külső tápot ajánlanátok am1h-itx hez? -
jobesz
tag
Fsp zen 300 passzìv fanless táppal akarom( 5 éve őrzöm erre), ha elindul majd a am1h-itx lappal 5350 cpu val. Nyitott itx ház a tv alámögé, de jó lenne ha full fanless módon sem menne a proci 59 fölé a nyári melegben sem az arctic alpine passzìv hűtővel.
Ha melegedni fog ,egy noctua vagy sunon maglev, scythe s flex et 5v ról kb 500 as fordulaton forgatnék a bordáról elszìvásra
-
jobesz
tag
full passzívban van akinél megy az arctic alpine coolerrel, nem melegszik nagyon? én most akarok venni egy 5350 cpu-t és am1h-itx lapot, ezzel a passzív [arctic alpine passive am1 cooler] hűtővel üzemeltetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Mobil flották
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest