- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Francia91 #4801 üzenetére
SSD topikban biztos tudnak segíteni. Tegyél be oda róla egy képet SSDOK progiról.
De általában abból ered a hiba, ha nem Windows saját drivert használod, vagy AsMedia portra csatlakoztattad az SSD-t. -
raidx
őstag
válasz
Francia91 #4742 üzenetére
Sikerült kierőszakolni egy BIOS frissítést és megint bootol az Asermedia csatikról. Reméllem a többi gond is megoldódik mostmár. Win10 alól nem lehet frissíteni a Biost, ezért az Instantnet opciót használtam. Az meg a verziószám alapján közölte, hogy a legújabb van fent és nem csinált semmit. Végül letöltöttem az Instatflash Romot és Biosból az InstantFlash opcióval sikerült. Először a Cressless részt frissítette, majd magát a Biost. Beállítottam újra mindent és működött. Áttettem az SSD-t az A1-re és símán bootolt a rendszer. Nyilván amíg csak lehet, marad a TH2-es Win. Nem engedem frissülni.
-
raidx
őstag
válasz
Francia91 #4740 üzenetére
Hibát kiszűrendő próbáltam átrendezni a meghajtókat és ugyan látszott az oda csatlakoztatott meghajtó de nem indult a rendszer. visszaraktam az SSD-t az alaplapi csatira és simán ment a boot. Emlékeim szerint nekem is volt régen ott az SSD és nem volt semmi gond. Mivel én is olvastam, hogy jobb az alaplapin átrendeztem őket, majd jött a CU és a gond.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Francia91 #4688 üzenetére
Igazából még egyetlenegy értelmes indokot sem láttam, miért jobb a 10, mint a 7. Lassabb, erőforrás pazarlóbb, erőszakosabb, ostobább, szarabb, és még jobban is kémkedik.
Csak a két hülyeség: ami újabb biztos jobb, és a biztonsááág... Meg a DX12, aminek gondolom itt komoly súlya van. (Még telefonon is csak a baj van a tízzel, és nem is apró gondok.)
Szóval ahogy érzed. -
válasz
Francia91 #4691 üzenetére
Nálam "egyszerűbb" volt a képlet: a játszós Corei5-ös masinában volt egy 120GB-s Corsair Force3 SSD. Csak hát ugye sikerült "kihízni", kellett egy 240-es (HyperX Savage). Most mit csináljak egy használt 120-assal? Eladni nyilván nagyon áron alul tudtam volna... Gondoltam egyet és betoltam a Kabini-be. Süti.
-
válasz
Francia91 #4688 üzenetére
Hajrá! Ha már úgyis költöztetni kell a rendszert az SSD-re, akkor szerintem már jobban jársz egy Win10 telepítéssel. Az a tuti.
Nálam eleve 2x4GB ram van: volt a már korábban leírt memória szivárgási gondom, és a 4GB-ból állandóan "kifutott" a rendszer.... (Először 7 alól néztem, utána rápróbáltam még akkor a 8.1-re, majd vissza a 7-re. A vége az lett, hogy beletoltam még 4GB-t és azóta semmi gondom.)
-
nrbx
tag
válasz
Francia91 #4664 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, lehet, hogy valami szellősebb házba kellene tenni a konfiguraciot, mert ebben a kis Streacom F7C-ben elég kevés hely marad levegőmozgásra így, hogy van benne 2,5-os HDD, DVD olvasó valamint grafikus kártya is. Megemelem a CPU hűtő meg a házventilátor fordulatszámát is.
40-60%-os CPU terhelést mutat egyébként a rendszer videó lejátszás közben.
-
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Francia91 #4074 üzenetére
Muszáj volt lépniük Intel N3700 Pentium-ra.
De még mindig nem érte utol órajelben/fogyasztásban. -
válasz
Francia91 #4074 üzenetére
Az újdonság azoknak a felhasználóknak éri meg, akik eredetileg nem Athlon 5350-nel vásárolták meg a Socket AM1-es alapot,
Ez össze is foglalja a lényeget... Egy pillanatra megörültem, de aztán olvasom a részleteket... Viszont ha valaki most akar venni ilyen rendszert, annak jó lehet!
-
-
-
Bass
addikt
válasz
Francia91 #2943 üzenetére
Hat egy youtube videot nem tud mar megnezni rajta 😀 nekik ez a lenyeg meg a face es a csaladi fotok nezegetese,semmi extra no meg neha egy film. Azert erre biztos jo. Kulon vga nem lesz benne hanem csak az alaplapiilletve ooo a cpu ban velo 😀 Majd ha megerkezik kiderul .
-
ooszi
senior tag
válasz
Francia91 #2853 üzenetére
Köszönöm a gyors választ most rendelem a cumókat.
Alaplap: ASUS AM1I-A mITX
Proci: AMD Athlon 5350
Memória: 4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury BlackFontos lenne a négy Sata csatlakozó, az Asus-on kettő van de szimpatikusabb mint az Asrock, amin négy van, nem nagyon kedvelem az Asrock-ot, egy kettő már beszart nálam.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Francia91 #2694 üzenetére
Köszi ez jó hír
És és és és van jelentőssége, hogy 1600 vagy 800 a mhz? Valós életben.. mert oké, hogy tesztben jobb az 1600 de a 800 érezhetően lassabb, vagy mondjuk csak 5-10%-al? Vagy még annyival se?
Amúgy holnap kapom meg az 5350-et alaplappal, már csak ramot kell vadásznom hozzá azért érdeklődök...
Köszi
-
válasz
Francia91 #2677 üzenetére
Beállítottam hogy 40 foknál kapcsoljon be a venti de nem éri el pedig 5 en játszanak éppen rajta minecraftot mindíg max órajelen pörög. 13-18w ot eszik. Asus ai suiteben extreme vcore downgrade van benyomva, még kézzel nem löttem be. Valszínű fix maxra rakom az órajelet a legkevesebb stabil fesszel.
-
-
Polllen
félisten
válasz
Francia91 #2555 üzenetére
Pl. AM1B-ITX tuti nem csíkoz d-sub-n.Legalábbis nálam.
Rossz embernél leskelődsz.
Gigabyte superB 4xxW-s táp (ezer +1 éves), d-sub és nincs csíkozás. Ma állítottam így hadrendbe lubuntuval az ősöknél.
Mercutio_De nem ám, hacsak nem raksz közéjük picoPSU-t vagy paneltápot. Amúgy paneltáppal sem csíkozott nálam.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Francia91 #2498 üzenetére
D-subon analóg jel megy az összeszedhet egy csomó zajt, de valszeg ez a rendszer már digi kepkimenetre lett tervezve a d-sub csak szükségmegoldás, illetve piacszélesítés olyan helyeken való alkalmazásra ahol nem lényeg a kép minőség csak legyen valami megjelenítő a drót végén.
-
iff
senior tag
-
válasz
Francia91 #2402 üzenetére
és Pollen: természetesen nem kötelező. Azért néha javítanak dolgokat, én ezért szoktam felrakni. Semmibe sem kerül (pl. ha fejen állva kellene valami bantu esőtáncot eljárni és ilyen sámán/táltos szöveget mormolni hozzá, akkor én sem szórakoznék vele.).
Ennél a lapnál meg külön tetszik, hogy bemegyek az UEFI-ba és online leszedi. Még a Win alá sem kell semmilyen bios frissítő progi.
-
Polllen
félisten
válasz
Francia91 #2383 üzenetére
Nem a legújabb bios van fent, de ott csak a cpu ventit lehet beállítani 3 vagy 4 pinesre. A sima 4 pines nem engedi nálam sem szabályozni a 3 pines ventit. Az sg05-ben egy artic cooling ventivel oldottam meg, aminek van saját ventiszabályzója hőmérséklet alapon.
Most meg a 3 pin-s csatit használom 2 ventivel.
-
Polllen
félisten
válasz
Francia91 #2371 üzenetére
Hali,
az AM1B-ITX USB 3.0 header bizony Asmedia.
1 x USB 3.0 Header by ASMedia ASM1042A (Supports 2 USB 3.0 ports) (Supports Full Spike Protection)
Nálam működik és az eszközkezelőben szerepel is:
Szóval ha szerencséd van driver gubanc csak.
-
spidersoft
senior tag
válasz
Francia91 #2327 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy honnan fúj és hova, valamint milyen messziről. Ha nincs rajta, de relatíve közel van, akkor a venti közepének tökmás légszállítása van, mint a szélének. Ha kis légsebességgel fúj, akkor a meleg levegő mint egy párna körülöleli a bordát és nem tud belefújni, nem lesz jó hűtés.
Anno a GCLF2 esetében próbáltam lecserélni a gyári igencsak hangos hűtőt... 1200RPM-es 12 centis ventit tettem úgy 10 centire a bordáktól. Az eredmény: felballagott a hőfok úgy 60 fokra... nemtom hol állt volna meg, ez már elég volt nekem, hogy itt lekapcsoljam és mást találjak ki. vettem rá Zalman pontrávaló bordát (ócsóé volt), de azzal se volt jobb. A megoldás végülis egy 8 centis venti lett, ami kb. 600RPM körül andalgott, és két csavarral rá lett lógatva a bordákra, így a proci és chipset bordát a venti pereme lehelgette. 40 fok környékén dolgozott a cucc, gyakorlatilag alig hallhatóan... túlordította a laptopwinyóm (WD3200BEVT), pedig az nem olyan nagyon hangos.
-
-
stratova
veterán
-
-
PuMbA
titán
válasz
Francia91 #1797 üzenetére
Most néztem meg Passmarkon, hogy a Core 2 Duo P9700 kétszer gyorsabb a Sempron 2650-től
Jó kis gép az még...nekem a laptopomba csak sima Core Duo van nem 2 és az jóval lassabb
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Francia91 #1688 üzenetére
Hello !
Egy öreg, noname 250W-os ATX tápról megy épp a gép és így sem az integrált VGA sem a külső VGA képe nem zajos.
Te próbáltad már nem noti tápról hajtani ? Neked úgy mit mutat ?
szerk: szerintem nem a táppal van a baj, hanem az asrocknál használtak szar minőségű alkatrészeket a dc-dc konverterhez...
-
mrgg
tag
válasz
Francia91 #1483 üzenetére
Én próbálkoztam ilyen kártyával, szintén ThinkPad-ből bontva. A driver telepítése után Error 10-et kaptam, míg a kártya egy ThinkPad-ben vígan működik a mai nap is.
-
válasz
Francia91 #1448 üzenetére
A notebook-om meg SSD-vel (SATA2-ot tud a noti), még azt sem látta bootolni
Akkor meg ne mutasd neki, mert rögtön SSD fog kelleni!
Komolyra fordítva: van jópár ismerősöm, akik a mai napig az SSD árán szörnyülködnek... Ugye én meg csak "mesélem" nekik azt, hogy pl. a Win7 secpec alatt felbootol, szinte pislantani sincs időm. Egyszerűen nem tudják elképzelni. Na mindegy is, itt bent melóban a főnök úgy sem venne minden gépbe... (Persze az övében az van.
)
-
törölt tag
válasz
Francia91 #1445 üzenetére
Az egy dolog hogy 1600-ig támogat, de talán elmegy vele akkor az 1866 is? Attól függ a memvezérlő mikor fekszik ki.
Ja hát ahogy olvasgattam refclockos tuning van csak van valami izé hogy nem nagyon bírja a ref emelést hiába fixált a PCIe freki. De ez változó. Hát egy 2.5-re szerettem volna megrántani, tuning nélkül olyan.....És a 25W amiből franc tudja mennyi a proci 10W talán, fogyasztani fog 15-öt úha.
-
törölt tag
válasz
Francia91 #1439 üzenetére
A prociban x8 2.0 PCIe van tehát akkor az alaplap butítja le, akkor olyan alaplap kell amibe van erősebb PCIe sín.
Most látom hogy ez nem is dual channel? Akkor tök marhaság két ramot vennem, elég egy 4 Gigás. De abból akkor kellene egy 1866-os CL9.
Meg sajnos azt látom, hogy R7 240 kariból is csak DDR3-as van, egyetlen egy DDR5 van de az se LP. Hát akkor sok mese nincs, mindegy HDready felbontáson talán nem probléma a kisebb memória sávszél.Érdekes érzés amúgy egy ilyen gépet összerakni, teljesen más mint azokat a bazi nagy gémer cuccokat.
Izé. Menni fog vajon a tápom? Netezés közbe mennyit fogyaszt egy ilyen gép 10-15W? Nem fog az FSP lekapcsolni mert túl kicsi a terhelés? Max terhelése is 10% lesz, bár a bronz táp kis terhelésen is tud 82%-ot elvileg... De legalább elmegy majd félpasszívan.
Mert tápot a legvégén akarok csak venni. -
törölt tag
válasz
Francia91 #1437 üzenetére
3.0 4x-et tud a Kabini? Mert az még talán okés. Annyi mint a 2.0 x8.
De nekem nem kell DDR3 kari, mindenképp DDR5 kell.
Viszont ez a 240 jópofa, kevesebb a shader de magasabb az órajel is ami ellensúlyozza gondolom ez akkor a 7730 szinte? Vagy annál gyengébb? Viszont a tdp meg alacsonyabb is. -
törölt tag
válasz
Francia91 #1416 üzenetére
47W a 7730 és 25W a proci. És kb sose mennek egyszerre peak játék alatt. Ez kb 70W. A 30W-ba nem fér be a ram, vinyók, alaplap?
150-es picoval az a bajom drága, de amúgy gondolkozom rajt hogy inkább valami kisATX táp kéne vagy paneltáp vagy valami ilyesmi. Paneltáp lenne jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED monitor topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest