- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Üdv!
Szerintetek egy kínai, (2, vagy 4GB memóriás) integrált Bay Trail, vagy Cherry box hozza a Kabini teljesítményét?
Torrent, videólejátszás, böngészés, YT lenne a felhasználási terület.Ilyesmire gondolok:
VOYO V2 TV Box Windows 10 -
Üdv!
16.7.3-as Crimson ajánlott, vagy maradjak a 16.3.2-esnél?
-
Oké, Ti tudjátok...
-
Üdv!
Használ valaki Alpine M1 hűtőt LCpower LC-1350mi házban?
Csak mert 1mm-en múlik, hogy beférjen a cooler...
-
AMD AM1 Platform and Athlon 5350 with GTX 750 Ti
+
topik véleményEzek alapján nemigen tudja kihajtani a 750-et, ha már mindenképpen GPU-t akarsz mellé rakni, akkor inkább apróról egy HD 7750, vagy R7 240, 250 (persze DDR5-tel). De akkor inkább megéri egy FM2+-os konfig, A8-as APU-val, szintén apróról.
-
Köszi, akkor nem parázok, belevágok!
-
Üdv!
HTPC-nek, letöltőgépnek terveztem egy AM1B-ITX + Athlon 5350 párost, 4GB RAM-mal. Napi max. 8-12 órát menne, passzív bordával, 120mm-es házventivel.
Ha van valakinek ellenvéleménye, az ne tartsa magában. Köszi.
-
Akkor átfogalmazom: jó lenne tudni, hogy pontosan milyen házat használsz.
Ha már a borda megnyirbálására gondolsz, az már régen rossz. Inkább válaszd az aktív AC M1-et, vagy hagyd a gyárit, és a hátsó ventit cseréld le mondjuk egy SWIF2-80P-re.
(#3900) raidx
Videózni, netezni elég kell legyen a 4GB is, Dual Channel-t amúgy sem kezeli a platform.
IGP-nek ilyen felhasználásra 512MB is bőven elég.Ha ennyire nem tudod hová rakni a pénzed, csak szólj, küldöm a számlaszámom...
-
válasz
#90933760 #3766 üzenetére
Ez tényleg nem a tuning platform: office + net + multimédia + letöltés az, amire elég, esetleg 720p-n némi casual játék.
Esetleg megoldás lehet egy olcsó, A68-as FM2+ lap, és hozzá egy A6 apróról. Richland topikban volt sok videó, A6-ossal elég jól el lehet játszani 720p-n, persze nem a mai nagy címekkel.
(#3767) djculture
+1 -
Azért én mégis sajnálom: sokkal egyedibb, szerethetőbb volt, mint az FM-vonal, ráadásul több teljesen valós igényt tudott lefedni, szóval szvsz nagyon eltalálták. Kár érte. Inkább az A10-es APU-kat kellett volna kukázni az elejétől kezdve...
(#3552) Baltoafarkas
+ ha a Dual Channel memóriakezelést is megoldották volna AM1+-ban, akkor tuti áttértem volna s1150-ről. Persze ennek nem volt realitása. -
+1, bár van, aki D3-at simán tolta az IGP-vel.
Ha mellérak az ember egy R7-240-et, akkor használható, de akkor már inkább egy FM2+-os APU-val sokkal jobban jár az ember.
(#3472) Baltoafarkas
Játékra ezért nincs értelme az FM2+-os A10-nek sem: a sávszél annyira visszafogja az IGP-t, hogy az A8 alig marad el mögötte, sokkal jobb az ár/érték aránya, mindez 65W-on. -
válasz
JimBeam007 #3211 üzenetére
Max. mérhet, de nem fogod érzékelni.
-
válasz
MiklosSaS #3142 üzenetére
Az áramon megspórolja az SSD árát.
(#3143) Baltoafarkas
ASUS-ban lehet húzni a procit, és van hűtőbordája
ASRock-on 4db SATA csatit raktak, míg az összes többire 2-őt.
Biostar-on van még egy PCIEx1 sín.
MSI-n van csati wlan kártyának.Mindegyiken x4-es a PCIE-sín, a fizikai méretétől függetlenül.
Dönts, hogy mire van szükséged! -
Az igen! Köszi a linket!
Az AC nekem amúgy is a költséghatékony megoldásairól jut eszembe, ez a két M1 meg pláne beleillik a profiljukba!Ahogy nézem a gyári oldalt, a passzív 40W-ig, míg a ventis 50W-ig van hitelesítv. Utóbbi ráadásul 0.1 Sone zajszennyezéssel jár, ami a többi hűtőjük 0.3-0.4 értékéhez képest elég jó érték - a 80mm-es ventijét meg jóval könnyebben lehet a későbbiekben cserélni.
-
válasz
MasterMark #3072 üzenetére
40k-ért az jó kis konfig volt, és az A8-7650k-hoz is csak helyeselni tudok!
mITX lapokból csak az Asrock gyárt A78-ast, viszont az A88-asuk láthatóan minőségibb elemekből van összedobva, nem mellesleg ez a piac egyetlen mSATA SSD-t kezelő FM2+-os deszkája. A kettő közül az utóbbi szvsz megér +5k-t, a többi gyártő meg csak A88X-es ITX-eket gyárt, szóval nincs alternatíva ebben a formátum-kategóriában.
Pedig milyen jó is lenne egy olcsó, mondjuk 15k-körüli A68-as FM2+ ITX lap, mást nem is ajánlanék mini konfigokba.És igaz, ár/érték/használhatóság szempontjából általában jobb a mATX.
-
válasz
Mister_X #3065 üzenetére
Az A10 Kaveri valóban kicsit túlárazott, és (a 34GB-os memória sávszélesség miatt) az IGP-je sem tud sokkal többet az A8-asokénál, viszont az A8-7600 ajánlott, vagy most fog jönni az A8-7650k is, később meg az egész vonalra egy refresh. Inkább a 25k-s alaplapok (A88 chipset), és a gyors Dual Channel RAM szükségessége miatt drágább a platform.
A88 mITX lap + A8 APU + 8GB DC RAM = kb. 70k
Ha neked így megéri, akkor viszont hajrá, 900p-ben nem lesznek gondjaid.
-
válasz
Polllen #3050 üzenetére
Izé... 2x4GB-ot akartam írni.
A rendszer alapból megeszik 3-at, és a jövőre sem árt gondolni.(#3051) Mister_X
Egy Béta játéknál ezt nem lehet előre tudni, de talán érdeklődj a topikjában - én sajnos még nem kaptam kulcsot. Az eddigiek alapján szerintem 720p-ben játszható lesz, legfeljebb dobsz mellé egy Low Profile R7-240-et. Ha megnézed a hivatalos oldalt, láthatod hogy nem tették magasra a lécet.Bár lehet, hogy megéri megtartani az erősebb konfigot...
-
válasz
Polllen #3048 üzenetére
Szerintem ma már egyetlen gépnek sem árt a 4GB, multitasking, stb.
Hű, most nézem, eléggé lementek az árak:
ASRock AM1B-ITX - 9k
AMD Athlon 5350 Box - 13,5k -
válasz
Mister_X #3045 üzenetére
Dota2 1080p, élsimítással folyamatos
LoL 1080p, 20-30fps
Space Hulk 1200p, 25-30fps
CS:GO 720p, folyamatos
L4D2, Skyrim 720p, folyamatos
WoW...Mindenképpen az elérhető legerősebb APU-t választanám (5350), ha játék is lesz, valamint 6-8GB RAM, és egy SSD ugyancsak nem árt mellé.
-
Oké, köszi a tapasztalatokat - ismét!
Igazából azért kérdezgetem ennyiszer, mert nagyon szimpatikus a platform, sokszor megfordul a fejemben a váltás lehetősége, de aztán mindig kénytelen vagyok belátni, hogy ez nekem kevés. Kivéve, ha veszek mellé egy konzolt...
-
Régi teszt, ami új volt számomra...
AM1 Platform and Athlon 5350 with GTX 750 Ti -
Illetve rájöttem, hogy korábban én magam linkeltem ezt a tesztet. Öregszem, na.
-
Üdv!
Kérdésem lenne: ha az 5350-es dGPU-val, 1080p/max alatt az alábbi értékeket hozta, akkor egy R7-240/250-essel, 720p/medium-ban nagyjából mire lenne képes? Ugyanezeket az fps-eket el lehet érni?
-
Nem tudom, észrevettétek-e, de a varázslónál kapható a Biostar AM1MH DTX formátumú lapja, 10k-ért, két PCIE-sínnel. Abszolút nyerő lenne szvsz, ha alapból 4 SATA-portot raktak volna rá, mint az Asrock cuccaira, így viszont... meh.
-
válasz
mandras81 #2874 üzenetére
Ha neked fontosabb a megtakarított 5k, mint a biztos minőség, akkor nyugodtan vedd az utángyártottat, jó lesz az neked.
Úgy tudom, notitöltős használat esetén nem aktív a PCIE-sín... de ezt majd megmondják tutira a tulajok.
(#2876) vegyszer
Az oké, hogy tovább lehet bontani, de bírja a lap az eszközök ellátását egy 90W-os adapterrel? -
válasz
mandras81 #2870 üzenetére
Lite-On laptop adapter 19V 4.74A PA-1900-05
Lite-On laptop adapter 19V 4.74A PA-1900-24Mindkettő 8.700,- , a 3k-s, az utángyártott, és gondolom olyan is.
Én az FSP-t venném.Egyébként kár, hogy nem megy a notiadapterről 3 SATA eszköz + egy TV-tuner / kisebb VGA.
-
válasz
mandras81 #2867 üzenetére
A kézikönyv írja, hogy pontosan milyen típus kell, de én nem adnám 90W-os alá, biztos ami biztos.
"Please use a 19V power adapter for the DC jack. This jack accepts dual barrel plugs with an inner diameter of 2.5 mm and an outer diameter of 5.5 mm, where the inner contact is +19V (±10%) DC and the shell is GND."
-
Ne csináljátok már, ez azért nem egy 125W-os Phenom X6...
-
válasz
Balázs0916 #2541 üzenetére
Természetesen érdemes! Grats az új masinádhoz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15" Workstation és vegyes Lenovo Thinkpad 8-11. gen.
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest