- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Xiaomi Scooter 5 Pro - emelkedőkre, városba, megfelelve a szabályoknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Polllen #4369 üzenetére
5150-es 4 Gb ram, a funkciók: kodi, samba, ftp, torrent (transmission), 2 éve kiszolgál, és nincs panasz. Belső hálós megosztás (samba) korrekt sebesség, ftp hozza a limiteket, amit beállítottam ( fel-le), torrent elit rang a magon. Nálam asrock lap van 4 sata csatival, és egy pci-e kártya, 2 SATA 2, és egy ide (a lemezes egység a gépben ide), ssd rendszer (win10, de lassan áttérek linuxra, ha a digihez használt dvb-c tunert rendesen be tudom állítani), FileZilla ftp server, Transmission daemon for windows, windows file megosztás. 7/24 megy és semmi gond nincs.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Polllen #4365 üzenetére
Persze hogy vagyok.
Szerintem teljesen jó NAS-nak, bár nem írtad melyik procival gondoltad a négyből. Szerintem 5150-el is teljesen jól működne, kb ilyen proci van a HP Microserveremben is (N36L).
Ha találsz olyan alaplapot ami kiszolgálja az igényeidet (elég SATA port), akkor szerintem simán használj Athlon-t NAS-nak.
-
törölt tag
válasz
Polllen #4102 üzenetére
Elég régen néztem már friss roadmapet, de most nyáron jönne a foglalat, vele együtt az Excavator APUk. Majd ősszel jönnének a Zen procik és jövő tavasszal a Zen APUk. Aztán hogy abból mikor jön alacsony TDP-s is az jó kérdés, de AM1-et leváltó cucc egy évig tuti nem lesz. Legfeljebb ha a most nyáron jövő Excavator APUkból adnak ki 35W-os verziót, de hát azt se mondanám AM1 leváltónak.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Polllen #4090 üzenetére
Akkor csak egy ilyen (kétes) átalakító marad, ami szinte összemérhető a lap árával.
Ha nem lesz új ebbe, gondolom érdemes megvárni a következő felhozatalt, úgyse holnap veszem.
zsola32: most Brazos E350 van, egyedül a hulladék flash tartalmakkal van gondja, nincs mit tenni, előbb-utóbb cserélni kell. Reggel néztem szét, mi van mostanában, és ez a 20k lap+proc baráti.
Nem HDMI-s. Egyszer kellene már egy USB-s DAC, de hát az sincs ingyen. Akkor legalább ez a gond is megoldódna a jövőben, ami nem volna rossz. Már a korábbi Atomos lapnál is keresgélni kellett.
Köszi!
-
Ermac
tag
válasz
Polllen #3533 üzenetére
Igazából azóta összejött a dolog amint kipróbáltam külső nagy táppal pöcre működött, aztán visszadugtam antek isk 110es 90wattos tápjára és azzal is beindult ! Már vagy pár napja használtam a gépet hiba nélkül, ma megint ezt műveli úgy látom mintha alacsony fordulattal pörgetné a procihűtőt de kép az nincs, a power gomb hosszan nyomva nem reagál semmit egyedül a táp kihúzásával kapcsol ki....mi lehet ez ??
-
törölt tag
válasz
Polllen #3535 üzenetére
Érzésem szetint is tervezesi hiba,de hatha nem az.Gondoltam arra,hogy a laptop toltovel taplalva amin nincs vedofold bekavar a monitornak ami vedofoldelt es osszeszed zajt.Az erositok is ezert nem kapnak vedofoldet.A dsub csatlakozo meg ravezeti a vedofoldet az alaplapra.A vedofoldet es vedofold nelkul uzemelo keszulekeket meg nem ajanlatos kozositeni.Amugy lestem mikor van zaj az lcd-n.Arra jottem ra,hogy akkor csikozodik amikor dolgozik az ssd.Amint nincs hasznalatban az ssd,nem tolt stb,a zaj megszunik.
-
válasz
Polllen #3050 üzenetére
Izé... 2x4GB-ot akartam írni.
A rendszer alapból megeszik 3-at, és a jövőre sem árt gondolni.(#3051) Mister_X
Egy Béta játéknál ezt nem lehet előre tudni, de talán érdeklődj a topikjában - én sajnos még nem kaptam kulcsot. Az eddigiek alapján szerintem 720p-ben játszható lesz, legfeljebb dobsz mellé egy Low Profile R7-240-et. Ha megnézed a hivatalos oldalt, láthatod hogy nem tették magasra a lécet.Bár lehet, hogy megéri megtartani az erősebb konfigot...
-
válasz
Polllen #3048 üzenetére
Szerintem ma már egyetlen gépnek sem árt a 4GB, multitasking, stb.
Hű, most nézem, eléggé lementek az árak:
ASRock AM1B-ITX - 9k
AMD Athlon 5350 Box - 13,5k -
PuMbA
titán
-
sagit
veterán
válasz
Polllen #2964 üzenetére
720p-ben akkor jó lesz az nekem, nagyon ritkán játszanék rajta a nappaliban, játékra van asztalim. Köszi a választ.
Többiek : ha érkezik a foglalatba másik proci akkor az Gpu-ban is fog fejlődni?
Ezt az alaplapot találtam én is amit linkeltetek , de mivel nem kell mellé paneltáp nem baj h drágább szerintem.Egy jó kis házat nem tudtok ajánlani hozzá? Olcsó kellene mert 4 gb rammal és 64 gb ssd vel 70e lenne a projektre.
-
Bass
addikt
válasz
Polllen #2950 üzenetére
Az a lényeg,face email és böngészés legyen zavartalan a többi ne érdekes,nem fognak kódolni,meg szerkeszteni :-) Ha egy tömörítés 30mp-l tovább tart az sem gáz. L300-s toshiba laptomom van ami nem mai gyerek de én is ilyenre használom és semmi gondom,azt a szintet biztos megüti. Majd felhúzom 4ghz-re
A gyári hűtőjét ismeri valaki? Gondolom elég az rá ha azt adják mellé.
-
válasz
Polllen #2835 üzenetére
Á-á-á! A többiek jól írják! Ezzel én is megszívattam magamat!
Ok: a Win7 telepítő nem ismeri az ASmedia USB 3.0-s controller-t. Ennyi. Az Ubi lehet hogy ismeri.
(#2830) CO2: told be a hátlapi USB2-re! Azzal menni fog! (Mondjuk én nem pendrive-ról, hanem USB-s DVD-íróról telepítettem, de a lényegen ez nem változtat.)
-
válasz
Polllen #2706 üzenetére
Bár kevés intel procim volt/van de úgy tudom hogy igen változatos vcore értékeket kaptak. AMD is foglalkozhatna vele. Sempi simán mehetne 1v-al is a gyári 1.3v helyett. Vagy adhatnának ki low power verziókat, marketingből is jobb lenne ha mondjuk 15w-osként adnák ki őket kicsivel drágábban.
Rengeteg AMD procim volt és a régiektől eltekintve mind mind alulfeszelhető volt. -
válasz
Polllen #2660 üzenetére
Gyakorlatilag ugyanez átkerült a Kabini-be is, bár itt rajtahagytam a proci ventit is... Olyan picuri a gyári hűtő, negymár ezvégett legyen valami baj.
(#2661) varmi2: nem azért írtam! Félre ne értsd! Nekem 8 milyen házban használod. Bár magam is elgondolkodtam, amikor írták a többiek, hogy mennyi hely áll ott üresen....
Igazából jó lenne valami echte ITX-es házba beköltöztetni a Kabini-t. Korábban itt linkeltek valami LCPower (?) házat, asszem 11-12e Ft-rt. Na az "céleszköz" egy ilyen Kabini-hez. Csak hát sajnálom rá a suskát...
-
apatyas
Korrektor
-
Mercutio_
félisten
-
Francia91
veterán
válasz
Polllen #2445 üzenetére
Jaa, hát mondjuk ki mire használja
. Én nem játékra vettem, hanem netezésre és filmezésre a szüleimnek, meg öcséimnek alkalmi játékra (FIFA '11-et nyomja, meg GTA San Andreas, SpinTires és TOCA Race Driver 3, ezek majdnem fullra húzva mennek 1280x1024-ben). Így a venti vígan elvan 100-1200-as fordulaton, szinte tök némán.
-
zed1983
őstag
válasz
Polllen #2447 üzenetére
Köszi a linkelt hozzászólást beszélek flashpointer -el!
PuMbA
Eddig egy T-s pentiumban gondolkoztam, de aztán az AM1-es AMD is szóba jött, de még mindig nem tudom, a lényeg, hogy fejleszthető legyen!
A lényeg, hogy egy kicsi saját tervezésű házba akarok rakni egy ITX lapot+procit és egy alacsony fogyasztású dVGA-t, ha úgy lenne kedvem, hogy Fifazok egy kicsit akkor normálisan menjen!Egyébként Film, Net lenne a fő feladat!
-
zed1983
őstag
válasz
Polllen #2445 üzenetére
És ah mondjuk egy celeron 1820-at rakok a gtx750 alá az mennyivel dobná meg a fogyasztást?
Ez a paneltáp még így is elbírná?Szerk: Oké csak egy kicsi házba akarom rakni, ahol nem nagyon van hely csak Pico PSU vagy Paneltápnak és ráadásul 2 napja adtam el az FSP SFX-emet!
-
-
xLt`
tag
válasz
Polllen #2390 üzenetére
Milyen vga-t hajtasz? Kb mikor lenne az intel csere? Lehet azt megvárnám, ha mostanában teszed
Pumba: Nekem most az lenne a célom, hogy minél kisebb költségvetésből, használhatóbb gépet csináljak. Mivel pénz szűkében vagyok, ebből kell gazdálkodnom, viszont szeretném arra az időre a lehető legjobbat kihozni. Remélem érthető voltam
Ui: Full-HD-nál kissebb felbontás játszik.
-
PuMbA
titán
válasz
Polllen #2390 üzenetére
Ja értem, az én olvasatomban a régi játékok 2007-2008 körülieket vagy előbbieket jelent
Ezek a játékok már kihasználják a több magot rendesen
DVGA pedig tényleg hasznos, ha FullHD-ban akarunk játszani, de itt nekem mindig előjön a kérdés, hogy most HTPC-zünk vagy játszunk és akkor már megint ott vagyunk, hogy miért vettünk játékra AM1-et, ami tök nem arra való és csak pazarlásnak van benne a prociba a VGA, ergo jobb lenne egy Intel proci ebben az esetben.
-
Francia91
veterán
válasz
Polllen #2372 üzenetére
Na letöröltem az USB 3.0 drivert, amit az alaplapi DVD-ről tettem fel, és egyből megjelent az AsMedia USB 3.0 Host Controller felirat az Eszközkezelőben. az egyik előlapi USB 3.0 működik is, viszont a másik nem. ez már biztosan nem driverhiba, mer áramot sem ad a másik port... Megy vissza gariba a ház
Még 1x köszöntem!
-
Francia91
veterán
válasz
Polllen #2372 üzenetére
Itt van a kutya elasva... Nekem az ASMedia XHCI feliratnal 1.0 felirat van, semmi USB 3.0.... Driver. De hogy az alaplap DVD-jerol telepitve sem volt jo... Nosza, letorlom, es nekifutok addig, amig nem sikerul.
Koszontem a hozzaszolasod!
Most mar tuti, hogy driver gebasz van, aramot kap minden eszkoz, amit radugok a porta. -
tatararpad
őstag
válasz
Polllen #2225 üzenetére
Annyira azért nem. Használtam, és pont hiányzik ez a kicsi szufla belőle az én érzésemnek. Nyilván egy 25 Wattos (Beema esetében 15) processzorról nincsenek illúzióim, de van egy sebesség, amihez az inteles laptopoknál hozzászoktam, és jobb ha ehhez minél közelebb van. Ahogy túrom a fórumokat még a Beema után is jön egy processzor majd az AM1-be, az már maga lesz az igazi kánaán.
-
-
betyarr
veterán
válasz
Polllen #1787 üzenetére
csak kell majd egy kis modding.nem maradhat így a proci hőfok!egy ilyen silvrettát kéne valahonnan szerválni olcsóért.vagy valami nagyon hasonlót.a big shuriken tuti nem férne el a ramtól.
érdekes,hogy a biosban próbáltam állítani a házventi pörgésén,de füle botját sem mozdította.full fordulaton megy,hiába a silent mód,vagy custom.
-
betyarr
veterán
válasz
Polllen #1777 üzenetére
mondjuk alapon 43-45 a proci,csak ha tornáztatom akkor ugrik fel.nálam mondjuk a ház az oldalt nem nagyon tud szellőzni mert kb 1cmre van az íróasztaltól,felül még annyi sincs.plusz nincs bekapcsolva egyáltalán rendszerhűtő.a cpu ventit meg levettem silentre,tehát 1400-as fordulaton pörög.
-
Francia91
veterán
válasz
Polllen #1777 üzenetére
Ugyebár nálam, ahogy korábban írtam, a ház kialakításából fakadóan friss levegőt kap a CPU venti, így nálam 15 perc Prime95 után megy fel maximum 43 fokra az Athlon 5350-es
Nemtom, ki hogy csinálta, de én pl összerakásnál a borda alján lévő "eredeti" pasztát hagytam úgy ahogy van, nem tettem semmi pluszt hozzá -
-
betyarr
veterán
válasz
Polllen #1661 üzenetére
tehát ezek közül az akygák közül egy 90W-os nem megoldás?mintha valahol az 500. hsz körül olvastam volna egy ilyenrről,amit ajánlott valaki.
-
betyarr
veterán
válasz
Polllen #1654 üzenetére
(A dell pont nem jó.)
és akkor melyik lenne megfelelő hozzá?nem lesz benne semmi,csak egy ssd.és innen rendelném a konfigot,tehát a tápot is innen kellene megoldani. nyilván egy olcsó,de megbízható kellene.
Amúgy netezni, filmet és zenét hallgatni nagyon jó kis gép.
pontosan ezekre kellene,egy kis skype-al és asterisk-el kiegészítve 7/16-18-ban.ubuntuval a fedélzeten.
-
Francia91
veterán
válasz
Polllen #1651 üzenetére
Nemtom, hogy ennel az AMD APU-nal mennyit er a kisebb fesz.
Nekem notim van, ThinkPad T500-as, abban pedig egy Intel Core 2 Duo P9700-as proci lapul (2,8 GHz, 1066 MHz FSB, 6 MB L2 cache, 28W TDP). Ezt szepen alulfeszeltem, az eredeti maximum 1,3 V helyett most 1,075-ot kap max orajelen (minden szorzonal ilyen aranyban csokkentettem az arra esedekes feszultseget), es ez 11 fokot jelentett a procinak. -0,2 V hozott a C2D-nak 11 fok csokkenest. En el tudom kepzelni, hogy itt is jelenthet 5-6 fokot. Bar en nem piszkaltam semmit az UEFI-ben, a ventibeallitasokon kivul minden alapon van hagyva.Most lőttem megint egy képet 15 perc Prime95 után közvetlen:
-
Polllen
félisten
válasz
Polllen #1640 üzenetére
Újrapasztázás és másik ház venti. Bár ez utóbbi csak hangban hozott változást.
Kijelenthetjük, hogy teljesen mindegy, hogy újrapasztázzuk-e vagy sem.
(a minimumokat ne nézzétek, mert ez gépbekapcsolás után volt csak ennyi) Így persze fogalmam sincs, hogy lehet másnál 1000 RPM-n 40 fokos. Nálam ehhez 2000 RPM kell.
Most már csak sztem az sfx táp hangjával kell valamit kezdenem, azt lett a leghangosabb, a vinyó után. Vagy kap egy 8 cm-s új ventit vagy paneltáp. (bár ekkor le kell mondanom a dvga lehetőségről, meg az sg05 is feleslegessé válik.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest