- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nálam egy N330 volt az első, azt váltotta egy E350, az már filmhez is jó volt. Most egy 5150-es apu szolgálja ki a házi szerver funkciókat és a médialejátszó gépet.
Szerintem egy jól kitalált cucc, csak a helyén kell kezelni. Nem játékra való ez a platform, de van a környezetemben egy-két nyugdíjas gép ( a felhasználói korosztály), netezni, skype-olni, levelezni egy ssd-vel teljesen használható. -
-
raidx
őstag
Azért mára is jutott egy kis szívatás. Megjelent egy ismeretlen esszköz Asmedia USB3 driver amit alifg tudtam beszerezni. Valami Driver Easy progi talált használhatót éa el is tünt az ismeretlen eszköz. Furcsa, hogy az Asrock oldaláról nem tölthető le. Volt is gond régen az USB3-al de nemigen használtam ezért ki is volt kapcsolva. Vagyis Auton volt ami USB2-őt adott. Ha megtalálom egyszem USB3-as kártyaolvasómat, ki is próbálom.
-
-
raidx
őstag
Rájöttem az USB problémára. USB2 kütyü USB2 portba. Driver telepítés után működik ŰŰŰUSB3 porton is.
Nyomtató telepításe utánn nem használható addig még egy másolat létre nem jön. Azt kell használni nyomtatáskor. Ez Epson AL M1200 advenced esetén van. Más nyomtatóm nincs.
Crimson eltávolítása utánn a 15.7-es Catalystot tettem fel. Minden leállítás utánn eltünt a driver. Restart esetén nem! A 15.7.1 felrakása után már rendbe volt minden. Sajna az MS álltal korábban kiadott wushowhide.diagcab proram a csomagok bevezetése óta nem működik, ezért tiltani kell a driverek frissítését, ha valamelyiket nem jóra cseréli a rendszer.
-
törölt tag
Minek a W10 ezekre a kis gépekre amúgy? Nekem még 3 évig kopik a hetes, aztán megyek át Linuxra. Hacsak a W10 annyi idő alatt nem készül el használható állapotra.
Nehéz lesz az embereket leverni a hetesről, sokkal nehezebb, mint XP-ről. Az XP már elavult volt, korlátozott, DX9, 2GB/4GB korlát, SSD szar kezelése... Ehhez képest a W7-ben semmi eget rengető elavultság nincs, a humbuk DX12-n kívül. Nem is akar majd senki leváltani róla, nem véletlenül vergődik ennyire a Microsoft, hogy képes a még 3 évig tartó kiterjesztett támogatása alatt letiltani a frissítéseket az új procikon. XP-nél nem voltak ilyen húzások. -
Igen, tiszta.
Ami a poén: lehet is ebben a dologban valami: a másik, játszós gépen update-lés volt (ráadásul ez még az első verziós Win10-től volt updatelgetve), és igen érdekes mutatványokat csinál a CU óta... Pl. a DX mint olyan, eltűnt a szoftverkörnyezetből: az hogy teszem azt a Battlefield 4 nem indul el, az egy dolog, de amikor az MPC HC sem akart DXVA-val elindítani egy filmet, az már "gyanús" volt... Most eljutottam oda, hogy (mint az XP-s időkben, SICC!) a DXinst2010jun.exe-vel (vagy valami ilyen neve van) fel kellett raknom a DX-et, most már megy a DXVA (EVR custom presenter-rel), viszont a feliratot még most sem tudja megjeleníteni.
Gondolkodom egy tiszta telepítésen ott is...
-
szaszlaci
addikt
Annak ehhez semmi köze. Ha nem figyeli az alaplap, akkor be tudod kapcsolni úgy is, ha még nem kapta meg a jelet a táp felől. Pontosabban hajlandó bekapcsolni az alaplap, és elkezdeni a BOOT-ot.
Azért írtam Pilu részére, hogy akkor nem lesz túlterhelés a még teljesen el nem indult tápra, ha így elosztóval akarja valaki kapcsolni.
-
törölt tag
Persze, mivel a fHD-t gyorsítja az IGP így annak brutálisan magas bitráta kellene, hogy kiakassza, amit még a BD50 se ér el szerintem.
Ellenben 4K-t nem gyorsítja, így ott a proci szenved és a bitrátától függően akad. Ha kikapcsolod a gyorsítást az IGP-n akkor fHDból is lenne olyan ami elkezdene akadni, de nem mind.fHDnál egyedül a VP9 kodek izés, mert azt se gyorsítja és magasabb bitrátánál az is akadhat, de jellemzően még nem szoktak. Idővel ahogy terjednek viszont egyre többször fut bele az ember majd, de addigra már tutira lesz olcsón Zen opció ami meg majd tudja a 4K VP9-et is és akkor nyugi van. Az 5-6-8K VP10-ig legalábbis.
-
radi8tor
MODERÁTOR
HDD-s kérdésekkel a HDD-s topikba fáradj át.
Ott van bőven válasz erre a kérdésre is! -
szaszlaci
addikt
Olyan, mintha fej- vagy IC hiba lenne.
Adatsebesség, de még programtöltés szempontjából sem igazán az lesz a mérvadó, hogy milyen gyorsan pörög. Az csak marketing és fórumos hülyeség. Ha meg csak adattár, arra bármi elég.
Ha jó áron van a kék, rendben van. Azt hiszem, a Red mostanra kicsúszott a "jobbak" kategóriából, a Purple elvileg most a megbízhatóbb. Ha nem sokkal drágább. Vagy Black, ha van pénz és nem gond a plusz zaj, azokat tényleg a jobban sikerült darabokból rakják össze.
(Csak Greent ne, az nem lehet olyan olcsó, hogy megérje.) -
szaszlaci
addikt
Vitán kívül, szerintem egy kisebb csoda, hogy egy ilyen árú és fogyasztású, nem ilyenre szánt termék, erre képes játékok alatt. Integrált GPU-val, a rendszermemóriát használva egy darab 64 bites csatornán keresztül.
Természetesen játékokhoz nem ez lesz az ideális választás. (Bár CPU részről ki tudja... -- én nem értek hozzá.) -
szaszlaci
addikt
"sokan a Brazossal is játszani akartak"
Mondjuk attól függ, mivel. Évente egy -- két alkalommal előszedek valamit, ezek például jó grafikával, normális felbontáson, szépen mennek rajta: Half Life 2, Portal 1 -- 2, Painkiller, stb. Ezek szerintem mai szemmel is szépek, bár nem tudom, mik vannak ma, nyilván sokat léptek előre, ha kinézet terén olyan nyagyon talán nem, gépigény terén biztosan, ahol egy Kabinit is vicces ilyenre ajánlani, legalábbis a saját IGP-jével biztosan.Csak mint érdekességet írtam, hogy egy jól megírt motorral van élet a Flappy Birden túl is.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezt inkább itt beszéld meg, nagyon off AM1 a topikban orange pi.
-
-
-
Az a baj, hogy a cégnél dolgozó elektromos kollégák szerint is 3-4 év egy ilyen adapter élettartama. A mostani is 3 év után dobta el magát... Végülis benne volt a "korban".
Mindegy, nem volt akkora érvágás az a 4500Ft, csak a macera. (Arról nem is beszélve, hogy előtte előadott ilyen fura hibajelenségeket: lehalt az USB vezérlő, rendszertelen újraindulások... Egyszóval fura volt. Aztán egyszercsak leállt a gép és be sem lehetett kapcsolni.)
-
raidx
őstag
Van még furcsább is. Már routert akartam cserélni mert az utóbbi időben sokszor elment a net és a hiba oka a DNS szerver (router) nem elérhető. Mióta kikapcsoltam az USB 3-at ez a hiba is megszünt. Mivel Win 7-es gépnél nem jelentkezett a hiba így valószínűleg Win 10 a bűnös nem a QC5000 alaplap.
-
raidx
őstag
Végül megoldódni látszik a gond. Van egy ARM-es kütyü aminek tartozéka egy kódkulcs. Azt bedugtam hátra ahol nehezen férni kicsit hozzá és ott is hagytam. Úgy néz ki az okozta a gyakori kernel hibát.
Nem tudom mit bűvészkedett a Digi ma. Már a routert is kiiktattam de sokszor bejelentkezni sem tudtam a netre. Orrigo és google 90%-ban elérhatő volt ha egyáltalán volt net. A többi oldal 90%-ban elérhetetlen volt. Már gépet is cseréltem eredménytelenül majd kb 13 órától visszaállt a rend. Pár hete is volt ilyen a diginél. Már új routert kezdtem keresni mert a wifire szükség van.
-
raidx
őstag
Mióta szervízbe járt a Qc5000 nagyon sok bajom volt vele. próbáltam a BIOS/UEFI-t újra rakni de nem engedte, vagyis nem csinált semmit. Végül tegnap a TH2-re frissítés után megint megpróbáltam most Windows alól. Többszöri próbálkozásra el sem indult a program. Végől elindulni látszott de nem történt semmi. Frissítés miatt újraindítástkért a rendszer. Akkor ez UEFI-be találtam magam és csak anyi kiírás, UFI frissítés ne kapcsoljam ki a gépet. Elég sokáig tartott de úgy néz ji megérte. Azóta nem jött a kékhalál vagyis hiba miatt újraindítjuk a rendszert. A logot nézve s driverekkel volt valamio gond, de hiába telepítettem a legfrissebbet vagy a régen jó voltat. Az a mocsok elem sok galibát okozott. Pedig állítólag a BIOS/UEFI tönkretehetetlen mert újra húzza magát. Na ez nem történt meg! Rmélem mostmár megint stabil gépem lessz!
-
apatyas
Korrektor
Olyannal találkoztam, hogy (régi, T7800-as) laptopban az USB3.0-s pendrive a 2.0-s lyukban nem akart elindulni, de ha közberaktam egy rövid toldót, akkor már ment. A hibát a laptop aljzatának tulajdonítom be, hogy a 3.0-s dugóval nem jól érintkezett.
Próbálj meg vmi kábelt közérakni, hátha segít.
Jut eszembe, ami jobban idevág, a Kabini-s laptopomon meg fordítva van, az USB2.0-s lyukba dugva hagyja abba a töltést a 2.0-s telefonom fél perc után, sőt a rendszer se látja tovább a csatlakoztatott tárhelyet. Ha a 3.0-sba dugom, akkor rendesen feltölt. Erre még nem találtam megoldást, de van egy olyan érzésem, hogy legelőször nem így volt, és én piszkáltam el valamit. -
radi8tor
MODERÁTOR
Fura, mert a gombelem azért van rajta, hogy ne felejtse el a beállításokat BIOS amikor nincs áram alatt a gép. Ha be van dugva a hálózatba, akkor nem is használja tudtommal.
Sok gépnél akkor derül ki, hogy rossz az elem benne, amikor kihúzod a konnektorból és pihen pár percet. -
raidx
őstag
Feléledt a ki QC5000-es lapocska és jól meg szívatott.
Visszaraktam a helyáre gomdolván pöccre indul a Win 10 de hosszas szöszmötölés után közölte. Hibát talált és újraindul. Ez így ment párszor még megunva gondoltam lemezképből visszaállítás. A legszebb az, hogy eltüntek a lemezképfájlok a winyóról. Maradt az újratelepítés. Már az Office telepítése zejlott mikor kiderült, a nehezen felrakott Crimson nem működik rendesen. Egy két funkciója hibával kiszáll. Ehhez hozzájön, hogy a gépház is megkergült. Végül is mivel nem tudtam a megfelelő felbontást beállítani jött egy Win alapra állítás ami több mint dupla ideig tart mint a telepítés. Na kivártam és végül AMD Catalist oldotta meg a problémát. A frissítések telepítése körül volt a szokásos nem sikerült a telepítés. 64 bites cucchoz 32 bitest hozott az update meg hasonlók. Végül is egy napi küzdelem utánn sikerült a megszokott rendszert előállítani.
Annó mikor a Win 7-ről frissítettem Win 10 re. A hetes mentését szintém legyalulta. Arra viszont nem gondoltam, hogy a sajátja is útba lessz! Pláne, hogy egy külön winyón volt a mentés. -
-
-
Akkor átfogalmazom: jó lenne tudni, hogy pontosan milyen házat használsz.
Ha már a borda megnyirbálására gondolsz, az már régen rossz. Inkább válaszd az aktív AC M1-et, vagy hagyd a gyárit, és a hátsó ventit cseréld le mondjuk egy SWIF2-80P-re.
(#3900) raidx
Videózni, netezni elég kell legyen a 4GB is, Dual Channel-t amúgy sem kezeli a platform.
IGP-nek ilyen felhasználásra 512MB is bőven elég.Ha ennyire nem tudod hová rakni a pénzed, csak szólj, küldöm a számlaszámom...
-
-
zsolt501
nagyúr
Megesik az ilyen, most abba kell bízni, hogy az alaplapot nem nyírta ki.
Sajnos a tartósság a fóliakondenzátorok esetén nem túl rózsás, főleg ha nagyobb hő is éri akkor igen gyorsan képesek megadni magukat, de sokszor az összeszerelés és a használt anyagok is befolyásolják az élettartamot.Van egy ismerős aki azzal kezdi ezeknél a fólia kondenzátoros tápegységeknél, hogy ellenőrzi azok minőségét és azt hogy milyen hőmérsékletre van hitelesítve, és ha gyenge akkor azt cseréli, mert ez "párszázforintos" kondenzátor magas költségű kárt is tud okozni.
-
zsolt501
nagyúr
Mindenképpen csinálj táp próbát, mert akkor lehet tudni, hogy milyen irányba indulj el, és nem ártana megmérni milyen feszültségeket is ad ki ez a psu, mert lehet hogy működik, de kérdés hogy jó feszültségeket ad e ki, mert ha nem jók a feszültségek akkor az is kinyírhatja az alaplapot.
-
az SSD-nek nem rendeltem szerelő tálcát
Ez jó! Én meg amikor rendeltem a 240-es Savage SSD-t, külön rendeltem tálcát, mert nem írták sehol, hogy lenne benne. (Az papíron valami Deluxe verzióhoz lett volna, persze felárért.) Elmentem a cuccért az iPon-ba, hazavittem, kibontottam az SSD dobozát és nem ott mosolygott a tálca?
Szóval nekem meg van tarcsi. (Persze nem kell sehová, de a lényeg hogy van.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest