- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
apatyas
Korrektor
Vidéki körutazáson:
- Bátya, és van maguknál rasszizmus?
- Hát, nincs, de igény az vó'na rá!Komolyra fordítva a szót, ilyenről még nem volt hír, noha az FP5-el meg lehetne csinálni. Egy-egy elvetemült gyártó talán megcsinálja.
A reményhal meg utoljára, és előtte a sejtszintű enzimműködés. -
apatyas
Korrektor
-
raidx
őstag
Van egy Ősi Intel atom D510 MO gépem. Anno mikor kijött a 10, arra is felkúszott simán. Igaz azóta sem néztem. Nasnak az is élég lenne otthonra. De megvan még az E350-es lapom is. Bízok benne, azért a Ryzenből is lessz egy jó-kis APUS- lapocska és asszonypajtás nézheti a 4k-s filmeket.
-
-
Polllen
félisten
-
raidx
őstag
Találtam AM1 ITX lapot és AMD Sempron 3850 X4 processzor, 1300MHz, 2MB, socket AM1, Box (SD3850JAHMBOX) gondoltam hozzá. Ez ha jól gondolom picit erősebb lessz mint a QC5000 ITX/PH
Vagy inkább AMD Athlon 5370 AM1 2,2GHz BOX Legyen? A QC5000-nél ha befut egy szoftveres tömörítésű videó néha kifagy de úgy megfogja, hogy mást nem lehet csinálni.
Rég nem foglalkoztam már gép építéssel így nem vagyok képbe. Ehhez elég a 120 Wattos Wide táp + 120W 12V tégla, vagy erősebb kell? SSd+2 HDD 4 Giga ram.
@ Baltoafarkas
Arra pájáztam de sógornőmnek kezdi a masinája megadni magát és azt már bővíteni nem éri meg. XP 256 Mega rammal 20 Giga HDD-vel. Mikor megvette is mondtam neki, hogy felesleges pénzkidobás.
-
Recommended 128MB... Ezt Te el is hiszed?
Oké, félreértések elkerülése végett egyszer hülyeségből telepítettünk egy HP Brio számítógépre (Celeron 400Mhz, 64MB ram) XP-t és a VLC-vel megnyitottunk egy XviD-es fájlt. Na az volt az igazi! Igazából lehet, hogy 32MB-val kellett volna megpróbálnunk.
(Részemről befejeztem az off-ot. A lényeg a lényeg: nem az a kérdés, hogy mennyi ram-mal hajlandó a számítógép még működni, hanem hogy mennyivel tudja a user ténylegesen használni.)
-
-
raidx
őstag
Vagy megunta vagy megjavult de már nem zaklat a quick stream miatt. Viszont időjárás widgetet ami működik is nem találok. Ugyan alapból le is tiltotta de az asszony kedvence így vissza próbáltam varázsolni. Olyan , mint ha nem tudna kimenni a netre, hogy adatokat kapjon de a tűzfalba nem találtam rá semmit.
-
gordonfreemN
addikt
Nekem is 4GB RAM, MSI AM1 alaplap és az 5150+ 64GB SVP200 SSD meg egy 250GB 7200as háttértár.. Semmi trükk a BIOS úgy van ahogy kell lennie. A video driver:
Szerintem a legujjabb, alapból ezt teszi fel a win10. Ha azt mondjátok illdomos cserélni, akkor cserélem.
Nekem a chrome lassübb mint az opera, ez érdekes.
korcsi valóban, sry és köszi
Francia91 Hát ha ennyire mondjátok ezt az MPC-t, ki is próbálom rögvest, a VLC-t már töröltem. -
törölt tag
Akkor gondolom HCLK tuning van csak, és azzal együtt nő minden órajele, ami problémákat okoz.
Az a helyzet, hogy árban viszont ez a platform van csak konkrétan, az Intel megoldásai viccek, AMDből az FM2+ meg sokkal drágább, még a legolcsóbb négymagos is 26k, az A8-7600.
Bár sokkal erősebb is az tény, csak kifizetni nem tudom. Kétmagost meg nem tudom ma érdemes-e megvenni, ahhoz az IGPhez végül is elég, pl. egy A6-7400, az "csak" 19k.
De végül is ezzel is jól járnék még, dupla annyi IGP, van sávszél ami etetni is tudja (dual channel ugye), a proci igaz kétmagos, de összteljesítményben az 5350 szintjén lehet, viszont az egyszálasa jobb, ahol az kellene. Talán még jobb is volna ez, mint a Kabini. -
tatararpad
őstag
Akkor már jobban járna egy picoPSU-val ott vezetékkel sem kell pöcsölni, viszont ha megnézed a ATX tápos háza van/lesz, egy értelmes ATX táppal sok sok év kellene mire pénzt látna a panel/pico táp nagyobb hatékonyságából, pláne hogy előtte kitudja milyen kocka van, és nem 7/24 megy a gép. Ha nem zavarja a hely és a hang simán járható út az ATX táp is, kicsit sajnálom hogy 300W alatt alig vannak már, aki alacsonyfogyasztású gépet tervezne ATX/mATX házba szerintem örülne egy minőségibb 100-200 Wattos darabnak.
(#3465) stigma: Ha még vacilálsz a tápon nézz szét a Bequiet tápoknál is, azok is FSP belsősek csak a hűtés egyedibb rajtuk, vagyis elvileg halkabb.
-
-
vegyszer
addikt
Ja, értem. De egy triviális kérdést azért megengedsz? Azt ugye tudod, hogy pl egy döglött táp egy köztes sata csatlakozóját kb 15 másodperc leszedni, és a megfelelő helyre áttenni se sokkal több? Mármint a gyári alaplapi 2 sata power ágat tovább bontani...
Milyen diszkrét VGA került bele végül?
-
iff
senior tag
-
Pista0001
addikt
Köszi, ez biztató. Az 5150 órajele alig magasabb, mint az A4-5000-é. Az asztali változat sem jön ki (sokkal) olcsóbban, az integrált mobil APU-nak viszont csak 15W a TDP-je
. Az Asus meg az MSI lapja 30-35 € plusz szállítás, a proci ehhez még kb 40 € (5150), viszont ezeken csak 2 SATA van. A "B"-s Asrock sajnos itt nem érhető el, csak a "H"-s, az viszont majd' 60 €, és így procival együtt már drágább, mint az integrált procis. Utóbbi mellett kicsi plusz a wifi és a kisebb fogyasztás, előbbi mellett az integrált táp. Mivel van egy PicoPSU 160XT-m a szekrényben hozzávaló kockával, az integrált táp nem jelent előnyt, főleg hogy szerintem a legalább 2 db 3,5-es vinyó amúgy is sok (de legalábbis határeset) lenne neki. Bár meg tudnám oldani noti vinyókkal is, de annyira nem erőltetném a RAID-et különböző gyártmányú meghajtókkal, és ilyesmire beruházni sincs kedvem. Úgy vagyok vele, mint a RAM-mal, nincs kedvem küzdeni vele, ha már egyszer ez megvan.
Szerk.: iMAverick: köszi neked is.
-
-
-
-
E.Kaufmann
veterán
Mondjuk a memtest sem mindenható. lehetnek olyan speckó körülmények, amik nem jönnek ki memtest alatt, meg vannak spéci hosszú tesztjei is, amik alapból nem futnak. Meg ha vannak hibák amik 3-4 pass után jönnek ki (sajna láttam ilyet régen), akkor lehetnek olyanok is amik egész éjjel nem.
De ha másik gépben nincs gond, akkor kompatibilitási gond, vagy a másik lap/proci nem tudja annyira kihajtani, mint ami az SPD-jébe be van írva és úgy stabil a memó. -
Szóval az APU anyukája egy ....
Kivettem a másik gépemből egy 4GB 1866-as ramot és megy rendesen.
A legjobb, hogy a Memtest kb 2 órája fut a másik rammal egy e350-es lapban hiba nélkül.
Szerintem az a ram megy a másik lappal és veszek helyette egy másikat.
Mondjuk a mai ram árak mellett örülök, hogy nem kuka. Egy éve vettem a mai árak feléért.
De javaslom mindenkinek, hogy nagyon figyeljen oda, milyen memóriát tesz ezekbe a lapokba. -
vlevi
nagyúr
Minden nem lehet rajta.Unalmamban végignéztem az alaplapgyártókat. Asus, Asrock, MSI kilőve, a Biostarnál viszont van ilyen lap.
-
-
A fene tudja... Gondolom ha a rendszerlemezt a "gyári" AMD-s SATA portra dugod, akkor azért olyan nagy baj nem lehet!
Nekem nincs ilyen gondom: 1 SATA lemez a system és az adattároló is. Ennek akarok ezzel segíteni, hogy az átmeneti vackokat a ram-ba csomagolja ki. Így amikor újraindítom a gépet, akkor a Temp is lenullázódik...
(#429) Mercutio_: azt tudom, hogy mi a lényege.
Nálam össz-vissz van 4GB, most abból szedettem le magának 768MB-t temp-nek. Így 2GB-ból gazdálkodik a Win, de asszem a VGA-nak az odacuppantott 1GB-t lecsökkentem 512MB-ra...
(#431) canniball: az oké is, de ha a temp-eket bízom rá, akkor minek kellene újraindítás után visszaírni azt a sok sz@rt? A C:-ről szoktam üríteni őket...
-
Mercutio_
félisten
Eigen, ezért írtam az usb3 - at, ha odd kell ott azusb-s azt dugom minden mmás eszközre is itthon 4GB - nyi cuccbol se hiszem, hogy 2-nél több kell, hogy nonstop elérhető legyen a többi hdd mehet külső házba, egyedül a raid ami tényleg hiányozhat, de oda már a nas praktikusabb talán.
Ettől függetlenül biztos van olyan réteg akinek ez jogos elvárás, de nem ez az átlag, a többit radi leirta
-
-
Asrock E350M1... A Sata-k száma nálam nem lehet gond, mert összvissz 1 db volt használva a 4-ből.
(#144) Mercutio_: az iPon-ban szoktam vásárolni, és általában a megrendelés után másnap mehetek a cumóért. Ezért lepődtem meg, hogy csütörtökön megrendelem, és következő hét szerdára írták az átvétel napját. Tegnap megkaptam a "végleges" értesítést: kedd du-n...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest