- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- Magisk
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konfigos
őstag
válasz
AxBattler #4385 üzenetére
Ha a cikk írója szerint a popi 400astól jobb hangot kapott a htpcvel az már nekem teljesen elég lenne,mert a popi 400 jobb mint a wd..Ha nem muszáj nem akarok beruházni külön kártyára egyelőre.Na majd kiderül,leadom a rendelést az asrock lapra és hétvégén már megtudom a választ hogy adtam a s**rnak egy pofont vagy jobb lett,de ha már azt a szintet az is elég nekem egyelőre.Még mindig olcsóbban megúszom mint egy nas+60k-s lejátszó,sokkal.Hely pedig van neki ahova eldughatom és duruzsolhat 0-24.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #4207 üzenetére
Ha van rá akkor valami jobb 120-as. Nem a mérete miatt, hanem mert sokkal gyorsabb a több csatorna/nand elosztott műveletek miatt. Én csak 60-ast vettem, mert hiába pár ezerrel drágább csak a 120, nem volt pár ezrem már... De érezhetően lassabbak. Persze vinyó után durva, meg amúgy netezni, használni gyors így is.
Olyan ez, mint a 4-8GB ram. Elmegy 4 Gigával, de ma már ne szenvedjünk vele. Ugyanúgy 60 Gigás SSD-vel se. Persze ha nincs rá pénz az más megint. -
alcsa
senior tag
válasz
AxBattler #3982 üzenetére
Koszonom a valaszt.
Az apro szamomra felejtos, mivel nem Magyarorszagon elek. Nem szeretnek uj konfigot osszerakni most, csak gondoltam, hogy ha mar ugyis ezt hasznalom, talan egy GPU-val tudnam novelni a lehetosegeimet.
Engem csak az zavar, hogy nem 16X-es a pci-e port az alaplapomon. Olvastam teszteket, hogy ez mennyire fogja vissza a teljesitmenyet a GPU-nak, de szerintem nem ezzel volna a bajMegegyszer koszonom a valaszt.
-
-
válasz
AxBattler #3898 üzenetére
Esetleg kipróbálnám Dual RAM-okkal is, hátha dob a videoteljesítményen.
Single channel-es mind a Brazos, mind a Kabini.
(#3900) raidx: szvsz. felesleges a 4GB-nál több bele... Ráadásul a mai ram árak mellett? (Viszont érdekes, hogy másnak nem jelentkezett a nálam fennálló memória szivárgás... A neten sem találtam semmit. Na mindegy, "kínomban" most kitaláltam, hogy a gamer PC-ből az egyik modult kicseréltem a Kabini-ben lévővel, meglássuk. Mind2 DDR3 1600MHz.)
-
-
raidx
őstag
válasz
AxBattler #3894 üzenetére
Nem tragédia csak meglepett. Valóban elírta az IPON mert az Asrock SATA3-at mond mindenhol. Valószínűleg összekeverték az USB2-USB3 csatikkal.
@iMaverick én is PicoPSU-kat használok. Egyik 90 wattos wide a másik 80 Wattos 12 voltos.
Most bütyköltem meg a táp bemenetet a QC5000 wifiantenna helyére. Majd átkell telepíteni a házra a csatit.
Ehhez (AM1B-ITX) lehet találni valami alacsony passzív hűtőt, vagy inkább ventiset vegyek? A pici házba csak egy fél magas Ötzi férne el.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #3553 üzenetére
Nem, mert akkor már konkurenciát állítottak volna az olcsóbb FM vonalnak.
Nem tudom hogyan lesz a jövőben, egyetlen AM4-es socket lesz abba kerül minden. Lesznek kisfogyasztású APUk is bele, meglátjuk mennyire lesz jó meg milyen alaplapok lesznek alá, lehet még alternatíva így is AM1 után. -
dzseki
csendes tag
válasz
AxBattler #3550 üzenetére
Ha belegondolunk a konkurens intel integrált processzoros lapok esetén sem jobb a helyzet, sajnálni sem kell, itt legalább annyi az előny, hogy vásárláskor jobban válogathatsz az alaplap/CPU/hűtő összeállításban. NAS-nak HTPC-nek még 3 év múlva is jó lehet , akkor is ha mindenki elfelejti volt ilyen is...
-
T.Peter
őstag
válasz
AxBattler #3172 üzenetére
Én ma szereltem be a raijintek metis házamba az alkatrészeket. Húsvét utánra tervezem az m1 passive és a laptop táp beszerzését és akkor végre eljön a passzív időszak végre. Még ez a metis is túl nagy ehhez a pici konfighoz, viszont a jövőre nézve elég jó választás. Ennél kisebb házat nem találtam, amibe beférne 160mm-es cpu hűtő (ha netán kéne).
-
törölt tag
válasz
AxBattler #3149 üzenetére
Igaz, jó hogy szóltál. Bár egyáltalán nem használok DVD meghajtót, de nagy ritkán előfordul és IDE nincs egyiken se, ezért szereznem kell egy sata DVD-t, viszont akkor mindenképp a 4 satás lap kell, SSD, vinyó, DVD miatt.
Ebből pedig csak kettő van a B-s és H-s Asrock. A B-s az olcsóbbik azt veszem akkor. Viszont nem látom a H-s miért kerül 5 ronggyal többe? -
törölt tag
válasz
AxBattler #3144 üzenetére
Hát igen az Asus kinézetre is sokkal menőbb. Akkor az lesz.
Itt meg ki is derül a helyzet, x4-et visz a VGA, illetve még van 4db x1 amit be lehet osztani külön slotokra és a lanra. Ennyit tud a proci, hiába van meg a teljes sín az összes tüskével az MSI lapon, nincsenek bekötve úgyse.
Viszont csak 2.0 mindegyik az elég gáz, de ha belegondolok egy 7730-as vidi max ha kerül mellé annak röhögve elég. Ha egyáltalán kerül mellé.
Tuningot nem tervezek, de ki tudja, az opció legyen meg. -
-
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #3076 üzenetére
A mostani Kaverik közül egyik 95W-ost se lehet lenyomni 65W-ra BIOS-ból, tehát ez sem biztos. Ha meg lenyomod, akkor kb. ugyanott vagy, mint egy A8-7600-zal
Kíváncsi vagyok az első tesztekre, hogy lesz-e ennek valami értelme, a teljesítmény / fogyasztásból majd kiderül.
-
MasterMark
titán
válasz
AxBattler #3069 üzenetére
Nekem A78-as chipset van, A6-6400-al, 8 GB 1866-os Dual Channel rammal. Amikor a gépet vettem, csak egy darab 4 GB-osat vettem bele, később bővítettem DC-re, játékokban dupla FPS lett lényegében.
Az egész volt 40k, majd a plusz RAM plusz 10k.
Tervezem erősebb Kaveri APU-ra cserélni a mostanit, A8-7650 vagy A10-7700-ra.
Az A78 és az A88X között nagy különbség nincs, csak a crossfire támogatás, ha jól látom.
Szerk.: Ja igen és én MicroATX-en vagyok, ha valaki nem használja ki az ITX kis méretét, akkor szerintem nincs értelme azt venni.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
AxBattler #3061 üzenetére
Hirtelen nem jut eszembe, hogy milyen felbontáson tolták, de ment (ha nem metrón leszek, visszakeresem a screenshotokat), de i3-as laptopok meg i5 desktopok voltak emlékeim szerint. Nagy általánosságban, amin a LoL elmegy 100FPS-sel, azon a HotS 60-nal fog, csak még hajlamos memory leakelni, összeomolhat az engine (átmegy diavetítésbe, fatal error, stb.) meg ilyenek, mert még zárt béta.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
AxBattler #3052 üzenetére
Emlékeim szerint mindenki Inteles és már kaptam tőlük IGP eredményeket
Én 8GB RAM-mal tervezem megvenni a gépet, sosem lehet tudni. Kiutalok az IGP-nek 1GB-ot, like a boss és a maradékkal meg elgazdálkodik a rendszer.
ASUS AM1I-A alaplapot néztem ki, azon nincs teljes PCI-e sín.
-
Polllen
félisten
válasz
AxBattler #3054 üzenetére
Én 4 GB RAM-mal használtam, és úgy is játszottam win 8.1 pro 64-biten. Ha nem futtatsz 30 programot a háttérben, akkor nem fogsz belőle most profitálni semmit. Mire kellene a rendszernek 4GB+ addigra elfogy az igp meg a cpu is játékok alatt. Máshoz meg minek?
Amúgy a windowsban van prefetch, a gyakran használt alkalmazásokat betöltve tartja a memóriába, így az, hogy 3GB-t lefoglal, nem jelent semmit.
-
-
vegyszer
addikt
-
vegyszer
addikt
-
törölt tag
válasz
AxBattler #2736 üzenetére
Köszönöm!
Nem akarnám "szétjátszani"
Szemre 15-20W-al még elboldogulhat a tápja, négy lemezes nas-t már nem ezen bikáznám
(#2737) radi8tor1 és (#2738) vegyszer : természetesen mindkét beállítást próbáltam, a gyári PWM-es ventit is lökdösi, beállítástól függetlenül.
A PWR-fan(3-tűs) csatlakozóval hibátlanul működik a szabályzás, a 12V-is stabil.
Egy másik dugasz tápot még kipróbálok, de nem akarnék ehhez is Pico psu-t venni.
Arra gondoltam hogy fixre(700rpm) bekötöm a CPU-n a ventilátort, és a 4cm-es szellőztető dugom a PWR csatlakozóra, nyáron még jól jöhet.A házról túl sokat nem tudok, "silver L100" a fantázia neve, ezt PHaprón vettem kijelző nélkül, 12K-ért. Ebay:[link]
CPU hűtőt én eszkábáltam:
80-as ventilátorrács közepét kivágtam. Ez és a ventillátor közé i5-ös cpu hűtő van szorítva. Két szemes saru van ráfűzve a rács egy-egy szárára, és a saruval kompatibilis csavarral+gumigyűrűvel került az alaplapra. -
-
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #2247 üzenetére
Cserélhető procisban csak SO-DIMM memóriát fogadó lapot láttam, de meglévő normál "asztali" modulok miatt a noti RAM-os nem jöhet szóba. Találtam összehasonlító tesztet, procierőben elég tisztességesen elveri a 1037U az 5350-et is. Az A4-5000 még alacsonyabb órajelen megy, mint az 5350, továbbra sincs dual chanel. Ha ezek ellenére alkalmas még bőven a Kabini az említett feladatra, akkor mégis azt választanám a Celeronnal szemben, mert az alaplap sokkal jobban felszerelt.
-
Polllen
félisten
válasz
AxBattler #2037 üzenetére
Van az a játék, ahol meghálálja a nagyobb kártyát is. Stalker tesztet is csináltam egy 6850-nel.
Meg bf3-t is kipróbáltam.
Szóval ha valakinek ilyen apu van és szeretne mellé tenni dvga-t 1-1 játék miatt, tegye. Persze tisztán dvga-s rendszerhez én is intel-t vennék, már csak a továbblépés lehetősége miatt is.
Anno én már nem tudom, h melyik haswell pentium-t néztem, de 30%-kal volt drágább az intel lap+cpu és kb. 30%-kal is volt gyorsabb cpu erőben is.
-
Polllen
félisten
válasz
AxBattler #2015 üzenetére
LoL-t teszteltem, L4D2 is teljesen jól futott, de csak pár percet ment.
D3 is élvezhetően fut, uh Torchlight vagy Van Helsing nem lenne szabad, hogy gond legyen. Amúgy nálam rajta van mindkettő a még játszani kell listán, uh előbb-utóbb beírom ide az infot.
Most Serious Sam 2-vel játszom, tökéletes.
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #743 üzenetére
Nem a dual channel hiányzik, hanem a proci gyenge. Single channel ehhez a szinthez elég. Sok tesztnél látszik, hogy hiába tesznek alá erősebb VGA-t egy Max Payne 3 alatt 17 fps-ed lesz a proci miatt...F1-nél is ez a 30 körüli fps nevetséges HD6850-nel, mert egy erős procival 90 is meg van, tehát egy harmad ilyen gyenge kártyával is lenne 30 fps-ed. Nézz meg egy DDR3 sebesség teszet, még a leglassúbb RAM-mal is megvan 80 fps-ed egy Core i5-tel...
-
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #380 üzenetére
Itt Intel G1620 szint körülbelül
Újabb játékokkal bajban van, de 2-3 évesekkel már jól boldogul
-
HeavyToys
senior tag
-
-
-
canniball
nagyúr
válasz
AxBattler #339 üzenetére
Ahogy radi8tor1 írja.
(#341) zsolt501!
Ahogy mondod! Az esata még nem is annyira vészesen hiányzik, ha van négy belső akkor abból még be tudnék áldozni egyet az esata kivezetéshez, na de kettőből...(#346) radi8tor1!
"...multimédia gépnek."
Na annak biztosan nem: soros és párhuzamos portok szép számmal találhatók a lapokon, ellenben a már említett optikai csati szinte mindről hiányzik, sőt némelyikről még a HDMI is. De szvsz multimédiás platformon sem különleges dolog az ha valaki ODD+SSD+HDD felállásban gondolkozik, és akkor ő is meg van lőve.(#348)
"Én nem szeretnék egy 4 HDD-s zúgó PC-t a TV mellett hallgatni filmek alatt."
Jelenleg egy olyan táp van a HTPC-mben ami minden HDD-t könnyen lepipál, filmek alatt ezt sem hallani.Persze ez "nem normális állapot", csak arra akartam utalni hogy ha valaki halk HDD-ket válogat össze és rezgéscsillapítottan szereli be őket akkor szerintem az nem lehet zavaró filmnézés közben.
(#349) Mercutio_!
"Ettől függetlenül biztos van olyan réteg akinek ez jogos elvárás, de nem ez az átlag..."
Nem tudom mennyire követed a HTPC topikot, manapság a kérdezők 90 százaléka úgy jön oda, hogy szeretnék egy filmnézős-letöltős gépet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Filmvilág
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest