- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzseki
csendes tag
Nekem kettő is van:
1.) MSI AM1I + 5150 + 4GB RAM HTPC/média szerver (Win 10)
2.) Asus AM1M-A + 5350 @2250MHz Oh yeah!+ 6GB RAM Asztali gép (Win 7 - amióta megvan (2015) azóta nem volt újratelepítve
)
-
dzseki
csendes tag
válasz
szaszlaci #4483 üzenetére
Én is hasonlóképpen vagyok, ha évente egyszer kétszer rámjön a játszhatnék akkor leveszem a polcról ar R7 250 kártyámat beteszem a gépbe aztán hajrá, különben meg kiveszem és keveset fogyaszt a gép
A játék fejlesztőknek nem érdeke hatékony játék motort írni, mert sok munka és nem vesznek új hardvert a népek: tervezett avulás van itt is. -
dzseki
csendes tag
Tök amatőr kérdés, pláne, hogy két AM1-es lapom is van, de én még sehol nem láttam, hogy hol lehet a VGA memória méretét állítani, valaki fel tud világosítani?
MSI AM1I és Asus AM1M-A lapjaim vannak, de egyikben sem találtam eddig.Más:
Volt szó az AM1 tuningról, ennek apropóján az Asus lapban bekapcsoltam az "auto tuningot", emelt 5MHz-et az FSB-n (Athlon 5350@ 2150MHz), semmilyen problémát nem tapasztaltam a gép működésében azóta (sem). -
dzseki
csendes tag
válasz
sanyi0627 #4062 üzenetére
Én 5150-et vettem HTPC-nek, igaz 3D-m nincs, de BD50 megy simán ezen is, mellette persze megy a torrent, van benne 2GB RAM, minimalista cucc, de a fenti kettőre nekem eddig mindig elég volt, napi szintű internetezésre ez már nem kényelmes, de ez is inkább a kevés RAM miatt lehet.
-
dzseki
csendes tag
Ha beállítom a Kabininél, hogy kapcsolja ki a monitort x idő után akkor vajon kisfogyasztású módba küldi a GPU részt? Csak mert az R7-250 videokártyámon, pl. ha aludni megy a monitor akkor a GPU-n is leáll a ventilátor, és gyakorlatilag semmit nem is melegszik az egész. Ez azért érdekes mert NAS-ként használom az egyik ilyen gépem.
-
dzseki
csendes tag
Suia!
Csakazértis kipróbáltam: felnyomtam a BCLK-t 110-re (5350+AM1M-A) a beépített USB 3 vezérlő tényleg visszaugrott 2.0 módba de az alaplapi ASmedia úgy tűnik még bírja, igaz, nincs USB3-as eszközöm, hogy mélységeiben is teszteljem.
Én azt mondanám, hogy nem volt szerencséd az alaplap választással, de ettől még nem lesz az egész platform vacak... és a vicc az, hogy ez az alaplap olcsóbb is, mint a tied. -
dzseki
csendes tag
válasz
iMaverick #3735 üzenetére
Az igazság az, hogy egyszer véletlenül benyomtan az auto-tuning-ot az ASUS-on és felnyomta a procit 2150-re, de gyorsan vissza is kapcsoltam
Régen én is nagy barátja voltam a tuningnak, de aztán rájöttem, hogy ezekkel a 10-20% tuningokkal (ami normál erőbefektetéssel kivehető) nem igazán lehet semmit elérni, mert pl. ha egy játék szaggatott, akkor 20% tuning után sem lesz játszható, az meg hogy 40fps helyet kapnék 45-öt nem érdekel -
dzseki
csendes tag
válasz
Rainbowzero #3685 üzenetére
A te listádról nem. Magam részéről a Dreamfall chapters-el játszom, az a kabini+R7-250 kombón jobban megy, mint régen a Q6600+HD4850-en.
-
dzseki
csendes tag
válasz
Rainbowzero #3683 üzenetére
igen.
-
dzseki
csendes tag
válasz
Rainbowzero #3681 üzenetére
A Stalker III-at próbáltam, 1280x1024 max grafikán akadás nélkül ment (fps-t nem mértem), amíg ki nem fagyott, aztán már a menü is lefagyott akármit csináltam vele... tovább nem kísérleteztem vele.
-
dzseki
csendes tag
válasz
Rainbowzero #3679 üzenetére
Milyen játék érdekel téged?
-
dzseki
csendes tag
válasz
Rainbowzero #3673 üzenetére
Én a héten fogok egy 5350-et AM1M-A-t, 4GB RAM-ot, SSD-t és egy R7-250-et összepárosítani...
-
dzseki
csendes tag
-
dzseki
csendes tag
válasz
ggeleven #3619 üzenetére
Közben én meg rájöttem, hogy én meg nem MadVR-t használok (hanem EVR-t), az beállítástól függően nagyon el tudja vinni a terhelést, tehát ez lehet az alapvető differencia.
Én mindig ezzel szoktam tesztelni, ha ez nem megy akadás mentesen a rendszeren, akkor előbb vagy utóbb elő fog kerülni egy olyan film is ami beszaggat. Ha jól emlékszem MadVR-el ebbe bele is tört a kis 5150 bicskája, de nem is ez volt a fő szempont ami miatt nem azt választottam. A videó fent van youtube-on is, de az nyilvánvalóan nem 40mbps sávszélességű...[ Módosította: radi8tor ]
-
dzseki
csendes tag
Észrevettem, hogy néhány filmnél idővel szétcsúszik a kép és a hang szinkronja, be van kapcsolva természetesen a DXVA, K-lite codec packet használok MPC-HC-val. Mi lehet a megoldás?
-
dzseki
csendes tag
Én is... Majd szerzek valami "falbadugós" mérőt valahonnan
Az egész onnan indult, hogy egy laptop töltőt átalakítotam 12V-osra (a visszacsatolás változtatásával) és az eléggé melegedett (iit mértem meg, hogy akkor mennyi is az annyi), fogtam és elővettem egy jó öreg 50W körüli toroid trafót áttekercseltem a szekunder körét, hogy 12V legyen szűrés után és ezzel full terhelés mellett még langyosnak sem mondanám. Lehet, hogy valami gerjedés is volt a rendszerben, mert amióta a toroid van benne a PicoPSU is kevésbé melegszik... -
dzseki
csendes tag
Csak egy érdekesség, nem olyan régen megérkezett a picoPSU tápegység klónom és megmértem mennyi áram folyik a 12V-os bemenő ágon, amiből P=U*I szerint jön a fogyasztás (tehát nem a hálózati fogyasztás mértem). 5150 CPU, AM1I lappal és egy 640GB WD green HDD-vel alapjáraton 10W körül fogyaszt, csúcson 36W körül. Nem akartam hinni a szememnek ezért nem csak multiméterrel mértem meg hanem oszcilloszkóppal is és ugyanaz jött ki! Érdekes, hogy minden egyéb tesztben ahol hálózati fogyasztást mérték az alap fogyasztás legalább 20W körül volt, ennyit elnyelnének a "nagy" tápok kis terhelésen (vagy ennyire megbízhatatlanok az olcsó fogyasztásmérők)?
-
dzseki
csendes tag
válasz
AxBattler #3550 üzenetére
Ha belegondolunk a konkurens intel integrált processzoros lapok esetén sem jobb a helyzet, sajnálni sem kell, itt legalább annyi az előny, hogy vásárláskor jobban válogathatsz az alaplap/CPU/hűtő összeállításban. NAS-nak HTPC-nek még 3 év múlva is jó lehet , akkor is ha mindenki elfelejti volt ilyen is...
-
dzseki
csendes tag
-
dzseki
csendes tag
Én 5150-et vettem 2GB rammal és MSI alaplappal, szintén HTPC-nek, és tökéletesen bevált. Én is olyan ramot vettem, mint amit te kinéztél, csak 2GB-os modulban, annak a teszteredményei nem megnyugtatóak, nagyon lassú az elérése, filmezéshez mindegy, de ha netezni is akarsz akkor lehet érdemesebb volna gyorsabb modult beszerezni.
-
dzseki
csendes tag
válasz
#90933760 #3483 üzenetére
Csak az a baj, hogy két teszt szerint is ez van, és az érzésem is ez néha, pl firefox ablakok közötti váltás, de amúgy annyira nem érdekel a dolog, mivel film nézéshez nem nagyon kell a memória, amire vettem arra ez így is megfelel, csak éppen emiatt rágódok, hogy belevágjak-e a második vásárlásba, oda biztos nem ezt a ramot venném...
Ha ti is lemérnétek nektek mit mér memóriaügyileg az segítene. Én Aida64 5.20.3400-al mértem.
-
dzseki
csendes tag
Ha kicsit visszaolvasol én bevágtam saját teszteket Q6600, Athlon 5150 és P8700 procikkal. Nekem is Q6600 a napi használatos gépem (még), de jó pár napig használtam az 5150-et (amit HTPC/NAS-nak vettem), nehéz persze összevetni a két platformomat, mert a Q6600 mellett SSD van, és 4GB RAM, az Athlonhoz csak 2GB, és WD Green... első érzésre nincs nagy különbség, de hosszabb használat után visszatérve az 5150-ről pattogósabb a Q6600-as gép, de valami nálam nem stimmel a RAM-mal az Athlon ban (1600MHz CL11), tesztek szerint gyors az írás olvasás, de nagyobb a késleltetés, mint kéne lenni és a windows élményindex is csak 4,5 pontot ad rá, ennél egy single channel DDR2 667 is többet kap.
Egyébként Q6600 előtt nekem (C2D) E6600 volt és átlagos felhasználásnál semmi különbséget nem tapasztaltam a kettő között.
A Q6600-as gépem nyugalomban fogyaszt 100W-ot terhelve meg 140-et is, hétvégén szinte egész nap megy, én is erősen gondolkodom a második Kabini konfigomon. -
dzseki
csendes tag
válasz
Armagedown #3468 üzenetére
Persze akartam is írni, hogy ezt én sem tekintem objektív mérésnek, de ahhoz nem volt türelmem, hogy 20 játékot egyenként végigpróbáljak, mellesleg meg a játékokat is optimalizálják valamire (vagy pont nem...) -ugye, szóval attól sem lennénk sokkal beljebb. Én egyébként meglepődtem, hogy az alacsony fogyasztás ellenére HD8400 milyen közel van a 7950GT-hez, érdekes az is, hogy a 6600 ennyire lemaradt mindenben.
-
dzseki
csendes tag
Csináltam tegnap egy gyors tesztet 3DMark06-al és a fiókban lapuló VGA kártyákkal:
Alaplap: MSI AM1I
CPU: Athlon 5150
RAM: 2GB Kingston 1600MHz CL11
HDD: 640GB WD Caviar Green
VGA1: GeForce 6600GT 128MB
VGA2: GeForce 7950GT 512MB
Nem éppen játékra lett összeállítva na de sebaj. -
dzseki
csendes tag
Csináltam egy kis házi tesztet, úgy tűnik az 5150 partyban van (némileg jobb is talán) a C2D P8700-al, érdekes, hogy AES-ben a kis AMD majdnem tízszer gyorsabb, mint a Q6600...
Látott már valaki olyan tesztet, ahol a Kabini GPU-ját régebbi (DX9-10) kártyákkal vetik össze? Azt értem, hogy új játékokhoz kevés, de ahhoz kevés a CPU is, de ahogy a tesztemből látszik egy 7 évvel ezelőtti (jó) processzorral kb. egy szinten van így logikus volna az ilyen korú GPU-kkal összevetni a teljesítményét.
-
dzseki
csendes tag
Én is eredetileg teljesen hangtalan gépet akartam (értsd ventilátor nélkülit), de ahogy leszabályoztam a gyári hűtő fordulatának minimumát 12%-ra a biosban, azóta ezt elvetettem, gyakorlatilag nincs hangja és nem került semmibe.... Az Asus alaplapod nem tudja leszabályozni a fordulatot?
-
dzseki
csendes tag
-
dzseki
csendes tag
Miért kéne ahhoz 1080i videó? A windows szépen félképekre osztja a progresszív videót, 96Hz-es félkép-> 48Hz teljeskép, ha be van kapcsolva a vsync akkor duplázódnak a kocák-> szép a mozgás. Viszont mivel a megjelenítő mint mondtam CRT projektor ezért nem vibrál a kép mint mondjuk azt 1080P 48Hz-en tenné pedig ugyanazt a sávszélességet és sorfrekvenciát igényli (analóg világ)
-
dzseki
csendes tag
Nekem sem mutatja jól win7-ben, MSI AM1I lapban, de őszintén szólva nem érdekel... egyébként nyilvánvalóan valami eltolódás van a leolvasásban, mondjuk adj hozzá 25-öt fejben és meg van oldva
-
dzseki
csendes tag
Technikailag igen, de attól még az LCD monitoron a megjelenítés nem váltott sorosan történik. Váltott soros megjelenítést csak analóg megjelenítők tudnak (persze egy plazma tv-nek is beadhatsz 1080i-t de az úgyis felskálázza 1080p-re) szóval ezért van ma már minimális jelentősége gyártói szempontból, sajnos...
-
dzseki
csendes tag
válasz
radi8tor #3341 üzenetére
Az asztali gépem egy DELL, abban C2D Q6600 van 4GB RAM meg egy HD4850, SSD-vel, játszani nemigen szoktam (utoljára talán a portal2-vel játszottam, meg point&click játékokkal amik nem túl erőforrásigényesek), jóformán azzal a géppel viszont csak netezek, viszont fogyaszt, mint a dög, meglátom hogyan teljesít az 5150, aztán lehet veszek ahelyett is egy ilyen AM1 konfigot csak mondjuk 5350-el...
-
dzseki
csendes tag
Én is építeni szeretnék egy Kabini alapú gépet, a cél filmnézés projektoron illetve kvázi NAS funkció (torrent, másik két gép kiszolgálása adattal), netezés egyáltalán nincs tervben, kérdés melyik procit válasszam? Másik kérdés, hogy valaki esetleg már kísérletezett-e 1080i felbontással az APU-n, esetleg CRU-t (custom resolution utility) használt-e ilyen gépen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest