- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szaszlaci #4684 üzenetére
Voltam már Linuxos egyébként, nem is tudom mi a francnak jöttem vissza. De még van három évem amíg lejár a W7, ez még jó rendszer, majd utána lesz megint Linux.
Mondjuk én blackpantherOS-sel nyomtam, az se épp felhasználóbarát, lehet azért hagytam ott anno. Csak a neve tetszett. -
törölt tag
Minek a W10 ezekre a kis gépekre amúgy? Nekem még 3 évig kopik a hetes, aztán megyek át Linuxra. Hacsak a W10 annyi idő alatt nem készül el használható állapotra.
Nehéz lesz az embereket leverni a hetesről, sokkal nehezebb, mint XP-ről. Az XP már elavult volt, korlátozott, DX9, 2GB/4GB korlát, SSD szar kezelése... Ehhez képest a W7-ben semmi eget rengető elavultság nincs, a humbuk DX12-n kívül. Nem is akar majd senki leváltani róla, nem véletlenül vergődik ennyire a Microsoft, hogy képes a még 3 évig tartó kiterjesztett támogatása alatt letiltani a frissítéseket az új procikon. XP-nél nem voltak ilyen húzások. -
törölt tag
válasz
szaszlaci #4634 üzenetére
Persze, mert ilyen picit bordánál a 12 centis alig fúj rá valamit, szétterül nagy felületen, lokálisan kis helyre nagyon keveset fúj. Annak akkor lenne értelme, ha nagy lenne a borda is amit fúj, pl az AC passzív bordája.
92-es vagy 80-as ventit kell rátenni a gyárira, de azt se közvetlen, hanem messzebb tőle és kicsit eltolva, mert a motor így is kitakarja jó részét.
Ennél kisebb ventinek viszont nincs értelme, mert azok vékonyodnak is és magasabb fordulat kell a légmozgatáshoz. -
törölt tag
Persze, mivel a fHD-t gyorsítja az IGP így annak brutálisan magas bitráta kellene, hogy kiakassza, amit még a BD50 se ér el szerintem.
Ellenben 4K-t nem gyorsítja, így ott a proci szenved és a bitrátától függően akad. Ha kikapcsolod a gyorsítást az IGP-n akkor fHDból is lenne olyan ami elkezdene akadni, de nem mind.fHDnál egyedül a VP9 kodek izés, mert azt se gyorsítja és magasabb bitrátánál az is akadhat, de jellemzően még nem szoktak. Idővel ahogy terjednek viszont egyre többször fut bele az ember majd, de addigra már tutira lesz olcsón Zen opció ami meg majd tudja a 4K VP9-et is és akkor nyugi van. Az 5-6-8K VP10-ig legalábbis.
-
törölt tag
válasz
szaszlaci #4566 üzenetére
Alapvetően nem igényli, mert a prociban lesz a déli híd, csak a drágább alaplapokon lesz pluszban déli híd, hogy az extrémebb igényeket is kielégítse. Sok Sata, sok USB stb.
A nagyot szólás attól függ melyik procit veszed bele, a Zen biztos nagy lesz meg az jön eleve ilyen szegmensbe is, de az még vagy fél év. Az Excavator modulos megoldásokról amiknek mostanában kellene jönniük már végre egyszer, csak nem igazán akarózik.... Ezekről meg jelenleg csak ennyit tudni. [link]
Ennyiből sejthető, hogy azért ez nagyságrendekkel masszívabb lesz, de nem azért mert jók, hanem mert alapból nem HTPC procik, legfeljebb a 35W verziókat lehet arra használni.
Teljesítmény tesztek sincsenek még persze, mivel nincs hozzá alaplap... Csak nagyjából sejteni lehet, ha keresnénk róla tesztet, a 2 GHz Kabinihez képest a 3 GHz modulos proci annyira nem nagy eresztés, nem lesz ekkora különbség közöttük teljesítményben. Főleg ha a nagy IGP miatt még vissza is veszi, hogy beleférjen a 35W-ba.
De ez csak tipp, meg kell váni a teszteket róla. -
törölt tag
Van azért hangja, szélhangja leginkább. Ha néma HTPC-d van akkor zavaró lehet, mondjuk attól is függ a TV mögül mennyire hallatszódik ki. Előbb próbáld ki valahogy. Nekem itt van mellettem szóval nem volt jó, én szétszedtem, átraktam egy ATX táp házába, persze vágtam belőle, hogy alacsonyabb legyen, és kapott egy 12 centis ventit, 4V-on megy.
-
törölt tag
Richland ne is legyen, mert az már elég régi, ráadásul a modulos, magas órajeles architektúrájú processzorokra épül, ami nem épp jó ide.
Az AM1 csak egy különcködés volt, nem is várható el, hogy folytatása lesz ebben a formában.AM4-re fog jönni Zen, alacsony TDP-s osztályokba, az lesz az utódja, de gondolom még vagy fél év legalább.
-
törölt tag
Nagyon jó dolog lenne ez a low level api és meg is mutatja mire lenne képes. Csak sajnos ahhoz, hogy ez érjen valamit a játékok nagy részének támogatnia kéne.
Ez pedig nem fog megvalósulni még mindig jó darabig, egyrészt az AMD nem elég nagy hogy ezt tolni tudja, másrészt ott vannak a piaci konkurensek akik nagyobbak és a saját megoldásukat akarnák erőltetni.
Ebből születnek a nagyjából nulla vagy minimális sebességjavulást hozó low level apis játékok. -
-
törölt tag
1080/60p-nél youtube alatt inkább azon múlik van-e hardveres gyorsítás vagy nem. A régebbi videók HEVC h.265 kódolásúak, amit tud az IGPvel gyorsítani és viszi is. Az új VP9-es videókat viszont nem tudja gyorsítani, csak a proci, az viszont nem tudom magában elbírja-e.
De azt se tudom VP9 egyáltalán van-e 1080p-ben, mert jellemzően a 4Kra nyomják mindig és az 1080p az marad h.265, de nem biztos. Az a baj a youtube se írja ki épp melyik videó melyik. -
törölt tag
válasz
radi8tor #4478 üzenetére
Ahh, te jo eg macska...[\off]
]Az a durva a Celeronos GT730 szemetek is erősebbek ennel, szóval nem tudom hogy lehet gemernek hívni egy mediagepet. Maximum flappy birdre.
Bar azért egy HD7730 szintű karit elbir, de az se egy nagy játékos es minek akkor a 10W proci, ha a kártya 50.
Ilyenre Athlon X4 való az elbir a kozepkategoria tetejevel, az mar esetleg gemer. -
-
-
törölt tag
válasz
ebegab92 #4408 üzenetére
Az 5%-ot úgy ajánlja fel szerintem, hogy van egy feles szorzó amit rá lehet még dobni és azzal variál.
Lehet az Asus lap kivétel volt, de az USB3 és az AHCI az 1-2 MHz emeléstől elszállt mindenkinek kb., onnantól meg értelmetlenné válik a tuning is, ha döglassú IDE módba vagy más portra kell kötni az SSD-t. Alapvetően ezért nem is vacakolt vele senki komolyabban.
-
törölt tag
válasz
ebegab92 #4405 üzenetére
AM1-et nem lehet tuningolni, mert minden alaplapi cucc fixálva van a base clockhoz. Ahogy emeled, emelkedik minden más is, eldobja a SATA portokat, eldobja az AHCI-t, eldobja az USB3-at, de még az analóg monitorkimenetet is.
Csak úgy lehet tuningolni, ha ezek ki vannak kerülve egyéb eszközökkel, de a PCIe kártyákkal kiváltás se sokáig jó, mert 110 fölött elkezd instabil lenni az is.
Elvileg az alaplapi USB2 jobban bírja arról lehet bootolni IDE módban és alaplapi digitális monitorkimenetre kötni képet, de ezen kívül használhatatlan lesz a gép. Kb. 130MHz base clock ameddig bírják, az olyan 2.7 GHz. Ide már a gyári hűtés nem elég és a szar háttértár miatt lassabb is lesz jóval. -
törölt tag
válasz
AxBattler #4207 üzenetére
Ha van rá akkor valami jobb 120-as. Nem a mérete miatt, hanem mert sokkal gyorsabb a több csatorna/nand elosztott műveletek miatt. Én csak 60-ast vettem, mert hiába pár ezerrel drágább csak a 120, nem volt pár ezrem már... De érezhetően lassabbak. Persze vinyó után durva, meg amúgy netezni, használni gyors így is.
Olyan ez, mint a 4-8GB ram. Elmegy 4 Gigával, de ma már ne szenvedjünk vele. Ugyanúgy 60 Gigás SSD-vel se. Persze ha nincs rá pénz az más megint. -
törölt tag
Ha játszani akar akkor ez nem lesz jó, oda az FM-es APUk kellenek. Abból is a 384 shaderesek közül valamelyik, azok olcsón mennek. Hogy közepes grafikára az elég-e nem tudom, talán igen. De ez az AM1 biztos, hogy nem. Ebben az IGP arra van hogy képet adjon, meg filmezéshez a hardveres gyorsítást adja. Azt is már kezdi elavultan tenni, nincs VP9 pl. 1080/60p Youtube már akadhat ezen.
-
törölt tag
válasz
GamerLaci123 #4128 üzenetére
Nem. FM2+ foglalatban nézelődj.
-
törölt tag
válasz
szaszlaci #4111 üzenetére
Szerintem legjobb megoldás, ha maradsz az 5350-nél vagy ha kapni akkor 5370. Meg egy USB DAC, aztán a későbbiekben se kell foglalkoznod utána az optikai kimenettel, hogy van-e. Mert a következő alaplap vásárlásodnál is ugyanez lesz majd, hogy nincs rajta és most melyiket vedd stb.
Az N3150 nagyon durván ki van spórolva, azért ilyen gyenge ugyanannyi mag és órajel ellenére. Hiába az alacsonyabb csíkszél, azért 6W az 6W és nem 25 vagy 15. Nem egy kategória az AM1-gyel, alatta van.
-
törölt tag
válasz
Polllen #4102 üzenetére
Elég régen néztem már friss roadmapet, de most nyáron jönne a foglalat, vele együtt az Excavator APUk. Majd ősszel jönnének a Zen procik és jövő tavasszal a Zen APUk. Aztán hogy abból mikor jön alacsony TDP-s is az jó kérdés, de AM1-et leváltó cucc egy évig tuti nem lesz. Legfeljebb ha a most nyáron jövő Excavator APUkból adnak ki 35W-os verziót, de hát azt se mondanám AM1 leváltónak.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
sanyi0627 #4062 üzenetére
Én azt nem venném meg, még a régi Terascale GPUra épül, nem GCN. De nagyjából azonos teljesítményre. Prociban is nagyjából azonos, csak ott két mag van, szóval single thread erősebb csak.
Jók az APUk, de olyan régit semmiképp, minimum A8-7600 esetleg az A6-7400. De ezek eleve 20 fölött indulnak. Igaz annyival erősebbek is. -
törölt tag
És mik vannak? 768MB-ot ki lehet választani? Minecraft miatt érdekelne, mert 650MB körül kér. Bár végül is el tud menni 512-vel.
2.8GB ramot foglal a gép játék alatt, ha hozzáadom az IGP-t is akkor 3.5GB-nál lenne, úgyhogy a 4 GB ram az épp elég, nem is fogok 8 Gigával erőlködni, amúgy se tudnám megvenni. Bár modokkal már ki fog futni a 4 Gigából, de akkor majd pakol lapozóba, az van bőven.
-
törölt tag
Biosban hogy lehet az IGP-nek a vram mennyiséget beállítani? Kézileg berísz bármit vagy csak pár értéket lehet kiválasztani? És mi a minimum, maximum?
-
törölt tag
Azt próbálta már valaki, hogy a gyári hűtőn leállítja/leszedi a ventit és passzívan használja? Elbírja vajon terhelve is? Vagy mindenképp meg kell venni az AC passzív bordáját?
És ezeknél hogy alakul a max hőfok, bírják ezek is a 70 fokokat? -
törölt tag
Az érdekes, én hagytam auton a lapozót és alapból 2GB ram+2GB lapozó foglalt.
Minecraft közben pedig felmegy 5GB körülire a lapozó és 3.5GB a ram. Na ha ebből még leveszek fél Gigát akkor már necces.Jó hát végül is meglátom, 8k egy 4GB-os és 14k egy 8GB-os, valahogy majd teszek rá félre pénzt. Ennél olcsóbban nincs, ez 1600CL9-es, ennél kisebbért pénzt nem adok ki. Meg amúgy is egy ezressel olcsóbbak csak a CL11-es vackok, meg az 1333-asok. Szóval annak semmi értelme elspórolni.
Szívem szerint 1600CL8 kéne, de az meg már 19ezer a 8GB, na azért az elég beteg. Főleg ha kiderül hogy a CL9-es is menni fog CL8-on.
Tényleg a ramokból mekkora feszültségűeket támogat? Mert ezek 1.5V-os modulok, de ha 1.65-re fel lenne pakolva talán tényleg tudna a CL9-es CL8-at. Nem mintha számítana, az 1333 vs 1600 a lényeg inkább, azért az amúgy is szűkös sávszélt meghálálja biztos.
-
törölt tag
Ja. A másik bajom, hogy nagyon nincs pénzem a 8 Giga ramra, pedig elkélne bele. Ha levesz majd 512-t az IGP, a háromfélnél már bele lehet futni elfogyásba, vagy őrült lapozózásba egy Win frissítés alkalmával, aztán olyankor alig mozdul a gép netezés közben.
Eddig 1-2 alkalommal már olyan is volt, hogy kiírta zárja be progikat az adatvesztés elkerülése miatt, megtömte a 4 Gigát is. Szóval na. -
törölt tag
Engem csak az b.sz fel, hogy az AMD nem adta ki a Beema-t vagy CarrizoL-t AM1-re, de ha ide nem is legalább valamelyik alaplapgyártóval adtak volna ki BGA-s verziót, de még csak az se, tudtommal csak notebookba jöttek ki.
Pedig az A8-7410 a legerősebb ezekből pont azt tudja amit egy jól meghúzott 5350, persze 25W-ban. 2.5GHz, 847MHz IGP, 1866MHz ram (933 NB). Pont elfért volna ide, mint idei csúcsproci az AM1-be.
De ezek szerint ennyire kevesen vették, hogy nem érte meg nekik foglalkozni vele.
Mindegy jó lesz így ahogy van, aztán azt a két évet amíg a Zen kijön és lemegy az ára, addig kihúzza, utána meg lehet arra cserélni. -
törölt tag
Kicsit utánajártam a tuningnak, ha jól látom az Asus lapjában volt egyedül normálisabb tuningolási lehetőség, de később az Asrock is megkapta újabb Biosban a funkciókat. Az MSI-t nem tudom.
Amit tudni a két gyártóról. IGP-hez nem lehet nyúlni, persze HCLK-kal együtt nő az is.
A ramok és a NB változtatható de csak lefele, felfelé ezek is csak HCLK-val nőnek. Alapból DDR-1600 és 800MHz NB, a NB nem lehet kisebb a ramnál (a ram felénél, mivel DDR). Van ram időzítés és proci, ram feszkó állítás. Asrocknál 1.3V, Asusnál 1.4V a max ami procinak adható, ha jól látom.
A proci fél szorzóval húzható csak, annyit hagytak benne nyitva, tehát az 5350 az így kerek 2100MHz-en menne.Lényegében ennyi. A komolyabb tuningot a HCLK adja meg, amit a jobbak 130-135-ig viselnek el, 2.7GHz környékén járatva ezzel a procit. Persze az Asrock feszültségállítása ide már kevés szerintem, na meg a hűtés is. Az IGP itt menne 800MHz körül, ennek tudtommal nem állítható a szorzója, de nem hinném hogy korlátozna, a GCN eleve ennél magasabb órajelre tervezett. A NB itt már 1000MHz, de ez visszatehető a szorzókkal, ahogy a ram is ami 2100 körül menne már.
És akkor a probléma. A HCLK tuningra nagyon érzékeny a platform, először is már 1MHz emeléssel ugrik az USB3, a külön alaplapi megoldások, már ahol van, azok elvileg viszont működnek tovább. Aztán ugrik még az AHCI mód is.
Arról nem tudtam érdemi infót szerezni a PCIe-re milyen hatással van a tuning, nyilván 101 MHz-től nem fekszik meg, de 130-on már lehet hogy a kártyákat is eldobálja, instabilan működtetné.
Továbbá az analóg, d-sub monitorkimenet megint csak megfekszik a HCLK elállításától és csak a digitális portok mennek jól. -
törölt tag
Na és aki ezt a kis masinát rendes PC táppal hajtja, nekem 300-as Seasonic TFX van. Vajon a kis terhelés miatt elmenne a táp passzívan? Leszedve a burkolatot, hogy levegőzzön.
Még anno a notimnál két vinyót így hajtottam kívülről és azt röhögve vitte hideg volt a borda. Az olyan 10W, Kabini se ehet sokkal többet. -
törölt tag
Emmmm. Nem nagyon találok normális teszteket erről az A6-7400K-ról. De ilyen olasz meg orosz tesztekben azt látom, hogy nagyon alulteljesít. Jó tudom a Winrar alkalmatlan bármire is, mert még attól is változik a pontszám, ha csúnyán nézel a monitorra. De egy Core2Duo tud 1900 körül, a Kabini 2100 körül a tesztek szerint, az A6 meg 1600-at. Keveslem.
Aztán Cinebench, az már picit okésabb, ott azt látom, hogy az Ivy Pentium 3.2GHz majdnem dupla olyan gyors, mint a 3.5GHz-es A6. Az Ivy Pentium egy kicsit húzott Core2, tehát nagyjából azonosak, de az A6 nagyon csúnyán lemarad itt is. Ennyivel lassabb volna? Nekem nagyon úgy rémlett, hogy ennek a Core2-k fölé kell kerülnie, ahelyett jóval alá ment. Megint visszatérünk így a Kabinihez ennyi erővel.Ennyire lefogná a 3.5GHz? Ennyire kell a tuning meg a magas órajel ennek a modulos vacaknak? Vagy az L3 hiánya, meg a felezett L2 miatt? Valamiért elég karcsú.
-
törölt tag
válasz
djculture #3773 üzenetére
Ennyire lefogná a procit az egycsatornás mód? Egy 1600-as rammal még mindig az egykori dual 800-as DDR2 sávszélén vagyunk, ami ugye röhögve kiszolgált egy Core2Duo-t. Egy 5350 meg pont egy Core2Duo szintjén van. Miért kevés akkor? Az A4 pedig szintén egy Core2Duo szintjén van. Az IGP meg nem zabál fel annyit netezés közben.
Az A4 hiába gyorsabb 1 Gigával, ha egyszer órajel teljesítményben a Kabini megfogja. A probléma inkább az, hogy csak négy szálon tudja, ami ha nem adott, csak kettő, akkor meg már felére lassul. Ez viszont tény, ezért is gondolkozom még mindig rajta.
De Richland tuti nem kell, nem cserélem le az őskövület E8500-at, egy kevésbé őskövület AMDre. Nem sokra megyek a GCN-nel, de akkor már inkább az mert újabb, meg a Steamroller is, mint a Piledriver. -
törölt tag
válasz
djculture #3770 üzenetére
De ha ez elég akkor a Kabini miért nem jó? Mert IGP-re talán erősebb is, nem tudom a Terascale2-GCN1 az shader to shader hogy áll egymáshoz, mindkettő 128.
Prociban meg szintén szinte azonosak, max annyi a hátránya a Kabiniek, hogy egy szálon harmat, sajnos a neten még mindig sok minden egyszálas.
Meg amúgy sem akarnék Kaveri alá adni, ha arról van szó. -
törölt tag
válasz
djculture #3767 üzenetére
Nem szeretnék VGA-s gépet, persze a legnagyobb Kaverit kellene megvennem, az lenne a legjobb csak nincs rá pénzem, vagy legalább az A8-7600, de még csak arra sincs.
Nem játszok. Néha májnkráftozok.
Viszont tartok tőle, hogy komolyabb netezéshez, full telek.rt flash oldalaknál, főleg ha több is nyitott hátha kevés lesz ez. Ebből a szempontból a hasonló árban lévő kétmagos A6-7400 jobb vétel lenne, igaz csak kétmagos de összteljesítményre szerintem erősebb, meg egyszálasban is, szóval az A6 jobbnak tűnik. Plusz IGPben dupla akkora, van hozzá dual channel is ami eteti, van abban is vésztartalék.
A Kabini szimpatikusabb meg "cukibb", de az A6 szerintem erősebb is meg jobb vétel is lenne.30-35-öt tudok rászánni, ebből az AM1 pont kijönne, amire eredetileg gondoltam 4 Giga rammal, 5350 15k, deszka 10k, ram 8k.
Viszont a 8 Giga rammal már drágább 4-5kval bár Kabininek nem létszükséglet, ha az A6 lesz akkor a proci is drágább 4k-val, az alaplap is drágább 3k-val és annak már azért kéne több ram., bár... Tehát kiesik az áron. Ezért maradtam végül is a Kabininél még mindig. De tényleg fogalmam sincs. -
törölt tag
Akkor gondolom HCLK tuning van csak, és azzal együtt nő minden órajele, ami problémákat okoz.
Az a helyzet, hogy árban viszont ez a platform van csak konkrétan, az Intel megoldásai viccek, AMDből az FM2+ meg sokkal drágább, még a legolcsóbb négymagos is 26k, az A8-7600.
Bár sokkal erősebb is az tény, csak kifizetni nem tudom. Kétmagost meg nem tudom ma érdemes-e megvenni, ahhoz az IGPhez végül is elég, pl. egy A6-7400, az "csak" 19k.
De végül is ezzel is jól járnék még, dupla annyi IGP, van sávszél ami etetni is tudja (dual channel ugye), a proci igaz kétmagos, de összteljesítményben az 5350 szintjén lehet, viszont az egyszálasa jobb, ahol az kellene. Talán még jobb is volna ez, mint a Kabini. -
törölt tag
Hát valahogy be kell erőltetnem a 8 Gigás modult az árba, mert sokkal jobb, mint 4 Giga. Egyszerűen ma már kell a zökkenőmentes használathoz, mert egy komolyabb munkánál elfogy. De egy Win frissítés is megakasztja a gépet ha 4 Giga van, egy Minecraft is kiakasztja, pláne ha még fél Gigát eleve az IGP vesz el.
Szóval kell a 8 Giga.1600CL9 Corsairt néztem ki, 14k. Ha szerencsém van CL9-ben tud 1866-ot is. Csak jó lenne tudni, hogy az alaplap tuning beállításokban mit tud. Én azért egy kicsit szeretnék rajta húzni, anélkül nincs gép.
-
törölt tag
Hali rég voltam itt. Kb fél év után megint megpróbálom összerakni ezt a kis masinériát azért.
5350 lesz természetesen. Asrock AM1B-ITX lap lenne, mert mITX lapot akarok és kell a 4db sata port is, ilyen meg csak ez az egy van.
Az lenne a kérdésem, hogy ebben lehet tuningolni a proci, IGP és ram órajelét is? Lehet ram időzítést állítani? Meg feszültségeket?
Gondolom USB boot-ot tud, mivel nincs sata DVD meghajtóm így penről menne fel a rendszer.Aztán, egy Seasonic 300W-os TFX tápom van, 80+ minősítés. Vajon mennyire fog örülni annak a 10-20W idle terhelésnek, hatásfok gondolom béka segge alatt lesz majd. De olcsón normális, kicsi tápot csak ezt kaptam.
Ramból én 1600 CL8-at nézegettem, egy ezressel drágább talán kettővel az 1333-hoz képest, akkor meg miért ne. 4 Gigás, abból még ha lejön 512 az IGP-nek, még marad elég akár játszani is, ha az ember nyomorogni akar kicsit egy Stalkerrel pl.
Bár lehet akkor inkább gy 8 Gigás 1333 kéne, nem tudom mennyibe kerülnek, a 4 Gigás 1600 az 7-8k.
Mert a W7 4Giga mellett eléggé megkívánja a 6 Giga lapozót néha, lehet kéne még ram hozzá. -
törölt tag
válasz
AxBattler #3553 üzenetére
Nem, mert akkor már konkurenciát állítottak volna az olcsóbb FM vonalnak.
Nem tudom hogyan lesz a jövőben, egyetlen AM4-es socket lesz abba kerül minden. Lesznek kisfogyasztású APUk is bele, meglátjuk mennyire lesz jó meg milyen alaplapok lesznek alá, lehet még alternatíva így is AM1 után. -
törölt tag
Az ilyeneknek nem szoktam hinni sose, bár netezés közben valószínű kb ennyi különbség lehet közöttük, még ennyi se. Netezni ugyanúgy tud mind a kettő, ugyanolyan gyorsan.
A nyers erő más tészta, jó nagy a különbség, ami nem csoda. Az egyik egy régi csúcsproci, a másik meg egy kicsi netezős procika. Nem is érdemes nagyon hasonlítani össze őket, ha netezni kell akkor ez, ha nem akkor maradjon a Q6600 vagy jobb. Ennyire egyszerű a kérdés.
Majd nézek VGA teszteket is mert látom érdekelt pár embert. -
törölt tag
Na ja, ha fele-fele arányban vesszük is marad 6400MB/s az igpnek, de tegyük fel megvan a legjobb érték az is max 9000 lehet. 12800 az elméleti, abból jó esetben valamennyi megvalósul meg egy kicsi kell a procinak is.
A HD7730 az 512 shaderrel is megkap 72000MB/s-ot, ha leosztod negyedére ami 128 shader és feltételezzük az egyenes skálázódást, bár itt valószínű megvan kb. Még mindig 18000 lenne. Ehelyett a felét se kapja.
Már érthető miért is nem erőltette az AMD a nagyobb IGP-t, egyszerűen semmivel se volna gyorsabb.Meglátjuk a Zen mit kap majd, de a 128 bites memvezérlő elég sok helyet foglal, nem véletlenül hagyták ki. Bár ha támogat majd DDR4-et, akkor valamennyire javul a sávszél 64 biten is.
Az 5350 négy maggal egy plafon Core 2 Duoval van egy szinten. A single thread kb fele. Úgyhogy a Q6600-nál jóval lassabb, de nem feleannyi, mert a Q6600 nem a plafon volt.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
apatyas #3423 üzenetére
A wikis meg német cikkből nem derül ki semmi, csak hogy a Beema 1.1-es. Ezt tudtuk eddig is.
Viszont a PH tesztből úgy sejlik, hogy a 1.1-es lesz a Kabiniben is, mert egy újabb átdolgozottabb chipet kapott az akkori igp-khez képest. Viszont ha jól látom egy kicsit módosítottak rajta pluszban is a sima 1.1-hez képest, hozzáigazították a Kabinis felhasználáshoz. -
törölt tag
válasz
radi8tor #3419 üzenetére
Valaki kérdezte, hogy melyik lehet benne és mivel nincs róla semmi infó ezért próbáljuk kideríteni.
Egyébként alapvetően semmi különbség nincs az 1.0 és 1.1 között, a powerstate állások, meg turbo, zerocore cuccok vannak benne változtatva, finomítva. Meg a setup motor. De ezek közül itt a Kabiniben egyik se érvényesül. -
törölt tag
Nem írnak róla semmit, de most megnéztem megint, úgy néz ki a múltkor tévedtem. Azért nincs a DX12-ben felsorolva, mert csak DX11.1-et támogat, az pedig a GCN1.0 lesz valóban.
Persze azért izés így is, mert minden GCN támogatja a DX12-t, szóval. Végül is mindegy melyik van benne, mert itt jelentősége nagyon nem lesz, a teljes támogatást meg tudja így is úgy is.A GCN1.1 egy időben jelent meg a Jaguarral, tehát végül is lehet benne 1.1 is. Majd ha lesz időm lehet mélyebbre túrok architekturálisan is, mert abból lehet megtudni pontosan. Bár szerintem tök mindegy.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #3411 üzenetére
Persze hogy marad, mivel a foglalat nem változik ezért nagyon nagy változások nem lehetnek semmiképp. Maga a SoC is ugyan az mindenestől. Csak gyártástechnológiai javulás van a Jaguar és a Puma között. Kisebb szivárgó áram, alacsonyabb feszek. Emiatt lehet magasabb az órajel ugyanakkora TDP mellett.
Lényegében csak órajelnövekedés lesz, vagy ugyanazon órajelen alacsonyabb fogyasztás. Illetve a turbo, meg a magasabb ramórajel, de ez is mind órajel kategória. Semmi más.Meg az UVD motor frissül 4.0 helyett 4.2-re, azt nem tudom mi a különbség, de gyanítom semmi eget rengető.
-
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #3383 üzenetére
Nem lehet tudni, mert az A4-5100 a legközelebbi BGA-s társa és az 15W-os viszont alacsonyabb az IGP órajele is. Lehet, hogy az 5150 a magasabb órajel miatt már 25W-os. Vagy a gyengébbeket amik magasabb feszt kértek azokat beszórták socketesbe, a BGA-s verziókra meg a jobbakat hogy beférjenek a 15W-os határba. A BGA-s verziók voltak a fontosak, az AM1 csak egy mellékvágány. Lehetetlen megmondani, az is lehet tényleg 25W-os az is lehet hogy csak 15W, de inkább az a valószínű hogy van közöttük mindkettő, ember nem mondja meg melyik 5150-es melyik. Legfeljebb az alapfeszekből lehet sejteni.
-
törölt tag
válasz
creation #3299 üzenetére
Ez mekkora egy faszság, nekem is volt régen kétventis de átalakítottam egyventisre. Ha jó képet találtam a belsejéről akkor mondjuk megértem miért kell bele ennyi, mert olyan brutálisan össze van zsúfolva a rengeteg alkatrész egymásra és a borda is egy szimpla vastagabb aludarab. Ez egyszerűen átgondolatlan hanyag tervezés.
Mindenesetre én lecserélném a francba az ilyen hulladékokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Goddess of Victory: Nikke
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen R5 2600 / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen R7 5800X 3D / 20 hónap Aqua.hu garancia / Beszámítás OK!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest