- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
Attól, hogy sokan mondanak valamit...
Amúgy meg gondolkoztam, hogy egy kellően flegma ajakbiggyesztéssel műkörömreszelést imitáló későkamaszhoz odamegyek a Westendben, és asszondom egy levegővel:
Kisasszony mi a véleménye a belépő kategóriás alacsony fogyasztású pécéken való windóz tíz használatról amik teljesen új hangkezelési algoritmust kaptak és Laci vagyok most jövök a Munkaügyi Központból.
Lehet, nem jönne be, mert kiszúrná, hogy vetítek, mert nincs is tízesem csak hetem... Hogy b.nék az ölébe egy 21 colos CRT monitort egyenesen a Weér Pista Múzeumból.
-
MP3 mellett YouTube-ról is hallgatok zenét
Áruló!
Kicsit hogy hozzá is szóljak: én is hallgattam MP3-at is (128-160-192-320kbps) és FLAC (+APE)-ot is. Nem állítom, hogy nincs különbség köztük, de ahogy hallgatja az ember, gyakorlatilag "elmosódik" a különbség. Legalábbis nekem. Szóval én még a mai napig a 320-as MP3-at erőltetem.
-
szaszlaci
addikt
Hifista vallási nézetekbe, még mikor erősen foglalkoztam is vele, akkor sem nem hogy nem mentem bele, de nem is olvastam az elvadult hifista topikokat.
Sokakat beszippantott a szekta
És mielőtt azt gondolnád, csak szimplán nem hallok jól, itt egy lassan hét éves bejegyzésem, ahol a veszteségmentes forrást propagálom. (Te is hozzászóltál egy néhányat, érdekes lehet visszaolvasnod, változott-e azóta az .mp3 és társairól alkotott pozitív véleményed.
Mert azért az elég meredek, hogy szerinted az egész W7 hangkezelése "trágyalé".)
-
szaszlaci
addikt
ASIO vagy társai...
iMaverick:
Szerintem a 10-et viszonylag szépen vissza "7-esítették.."
Na látod, itt a lényeg, ez mindent elmond..miközben a belseje meg már az új idők szeleit fújja.
A mondat másik fele meg hát ami kimaradt. Amúgy meg ki kell próbálni, hisz mi egymást nyilván nem akarjuk meggyőzni, aki meg olvassa, máshol is utánaolvashat, hogy tízből hét ember milyen gondokat ír. -
bil
tag
Van egy kis idobeli megjelenes a kettő között, de teny hogy az Intel agyonveri itt az amd-t es persze drágább is. Az rendesen intel odatette ezt a procit es jol is arazta. Ez sztem mar a zen/bristol miatt van.
Kinek mire kell, el kell dönteni es aszerint venni. Ha egy szalas kraft kell akkor eg és föld az intel javara ha ezt a ket procit nézzük.
Nalam a 2011-es space marine multijaval nagyon kuzd a cpu (5350). -
bil
tag
Igen, legújabb driver, de ehhez nem a crimson megy fel, hanem csak Radeon driver.
Nyilván tudom, hogy nincs értelme bármi ilyesmit futtatni rajta, csak kiváncsiságból akartam futtatni.
Space Marine-t sem tudja futtatni élvezhető szinten, pedig az 2011-es játék. Nem is ezért vettem, csak pót-netezős gépnek.
Köszi a választ mindkettőtöknek, még nézelődök a neten! -
raidx
őstag
Végig próbáltam a fellelhetőeket és bétákat de a hiba megmaradt. Most a 16.3.2 van fent. Most a 16.5.1 (Beta) -t ajánlgatja. Már a win 10 is gyanúba keveredett. Mivel a szervíz után gondok voltak így egy frissítést alkalmaztam, hogy ne kelljen mindent újra telepíteni. Lehet beragadt valami.
-
az AM1-től meg fillérekért tudsz csak megszabadulni tőle,
Akkor a Brazos tulajoknak most éri meg váltani. (Egyszerűen használtan kell megvenni, fillérekért.)
Olcsó az alaplap igen, csak az Intel lapjába beletehetsz 2-3 generációt, az AM1-től meg fillérekért tudsz csak megszabadulni tőle, mert már halott az egész platform.
Így múlik el a világ dicsősége! Pár éve pont az Intel ellen szóló érv volt, hogy azért kell az AMD-t venni, mert az Intel-nél alaplapcsere, ram csere, stb, és hogy ez így milyen drága.
Amúgy meg ha annyira nem tudom (majd) eladni a Kabini-t, akkor nekiadom faternak: a 2.8-as P4 (!) helyett ezzel szerintem elég jól el lesz...
szerk: a 60fps-es videókra... Hát nem tudom, mint írtam a YT bámulás nem az én asztalom. A netről leszedett BluRay biztonsági mentésekkel még nem volt bajom. Ha nagyon elkezdik ott is használni ezeket az "új" technikákat (H265, 10bit), akkor majd cserélek. Szerintem többen vagyunk ezzel így.
-
Most nem kötözködésképp, de írod, hogy "Egy kis Windows Update, mellette letöltesz, megnyitsz egy hangkódoló programot, hogy átnyomj egy számot más formátumba és simán meg van fogva egy AM1-es proci és ez mindennapi használat."
Utána a következő hsz-ban már "Belebotlottam a weben egy videóba, a londoni 2016-os újévi tűzijátékba, amit csak egyféle formátumban lehet legálisan letölteni, az pedig egy 10bit-es 4:2:2-es H264 egyenesen az angliai ingyenes földfelszíni sugárzási rendszerből".
Namost ez nekem már közel nem tűnik hétköznapi felhasználásnak. Sőt. A korábban általad említett 60fps-es YT videók sem olyan hétköznapiak. (Bár amennyit én YT-ozok...
)
A fura, hogy nekem nem tűnik fel ez a nagy korlátoltsága a Kabini-nek: HTPC, FTP-szerver, torrent... Plusz a Win7 "dolgai", köztük az update, természetesen. Nálad a Win7 miről fut? SSD? (Azért kérdem, mert amikor átnyergeltem ezen a masinán is SSD-re, azért a teljesítmény javult valamelyest.)
-
Benőke
őstag
Amúgy elolvastad mit írtam? Azért kérdezem mert marhára az jön le hogy nem, vagy nem érted, vagy egyéb.
Szóval részemről befejeztem így nincs értelme, légy szíves fáradj át másik topicba a témával mert ez már nem ide tartozik.
Úgy igen meredek egy témában vitába szállni hogy nem érted miről van szó.
-
PuMbA
titán
Illetve az okoknál maradva, hogy miért is mondom ezeket. Belebotlottam a weben egy videóba, a londoni 2016-os újévi tűzijátékba, amit csak egyféle formátumban lehet legálisan letölteni, az pedig egy 10bit-es 4:2:2-es H264 egyenesen az angliai ingyenes földfelszíni sugárzási rendszerből és míg az Intel gond nélkül lejátszotta processzorból, addig az AM1 alól elfogyott az egy csatornás memória sávszélesség és 40%-os processzorhasználattal szaggatott a videó bármelyik lejátszóval, mivel ugye a videót nem tudja gyorsítani a benne lévő Radeon R3-as. Át kellett konvertálnom 2 óra alatt az Intel-lel a videót, hogy meg tudjam nézni AM1-en
-
Benőke
őstag
Bocs de mITX re pörög az agyam. mATX ben van olcsóbb is. De ettől még nem változnak az arányok.
kis inteleknek jó a fogyasztásuk. Két külön tesztet nem lehet összehasonlítani. Már csak az alaplapok is okozhatnak különbséget. Aztán AM1 -ben elég egy memória modul. Hiába esik kevesebbet egy DDR4 amiből kettő kell, kettő együtt többet eszik mint egy DDR3 modul. A legolcsóbb lap sem tudom, hogy pl támogatja e 1151 foglalatban a DDR4 -et vagy a DDR3L -t, mert hogy a sima DDR3 -at nem. Részletekben van eldugva a lényeg. Hiába erőlteted az alma még mindig nem körte, és fordítva. Ha pedig az AMD felírat zavar akkor rossz helyen vagy.
AM1 lassan 3 éves platform. Van amit nem támogat. Ezt is figyelembe kell venni.
"nem fogja kibírni annyi évig, mint az Inteles konfig"
Bocs de ezt a hétmérföldes marhaságot aszádbakezedbe adták vagy egyedül találtad ki?Nem tudom 43 vs 35W nekem nem tűnik ugyan annak. Nyilván nem nagy a különbség. Csak hogy két külön tesztről volt szó. Más eszközökről. Más területre valóak.
-
Ueda
senior tag
Nekem nem sikerült 2x különbséget elérni az x264 és x265 között. Számomra reálisabb a 1,5 x szorzó. Ez saját hobbi mérés, annyira nincs kedvem foglalkozni vele, hogy bizonyítsam is. x264 és x265 bitráta közel azonos SSIM all mellett
Egy német Skylake teszt, amit találtam, itt 40,6 W a maximum fogyasztás. [link] -
PuMbA
titán
YT = YouTube. Az Athlon 5150-em például nem bírja a 60fps-es YouTube videókat, mert már akadnak, innen az ötlet az Intelre váltásra
radi8tor1: Arra elég a Kabini, csak ugye HEVC-vel fele annyi tárhelyet foglal ugyanaz a videóminőség
Csak mérlegelni kell a dolgokat, hogy kinek mi kell, milyen hosszú távon, mekkora házban
-
Benőke
őstag
Na most a két dolog nem ugyan az.
Ezek tesztek. A körülmények két külön teszt lévén nem azonosak.
Nem véletlenül van az intelből 35W példány a proc alapból max 65w kategóriába esik.
Még is 51 meg 54W -okat adnak meg.
Olvasmány az intel oldalán hogyan adják ezt meg. Lemérik egy valag programmal és a kiugró értékeket elveszik a maradékot meg átlagolják így kapják meg amit TDP nek írnak, tehát adott esetben simán ehet 65w ot is. AMD nél a 25W az a processzor űber max felvétele, nyilvánvalóan átlag használat alatt ezt nem fogja elérni. Tehát a kettő megadása eleve eltér egymástól.Ezen kívül alaplap és alaplap között is van különbség, illetve az alkatrészek is szórhatnak.
Lehet hasonlítani a körtét az almához de nem lesz egyforma.
Szóval tetszik vagy sem, az intel többet eszik nagy átlagban. Nem is merném egy AM1 -es hűtő kapacitásával működtetni, mert nem bírná el.
mITX lap intelhez 23k+ AMD AM1 ben már 8k tól van. 5350 11k / 5370 17k. G3900 14k G4400 17kTehát egy AM1 -es kijön 20k alatt is de mondjuk legyen 25 a friss procival. Intelnél 37-40k élből.
Szóval sehogyan sem egy kategória, kevesebbet fog fogyasztani hosszútávon az AM1 gép. Nyilván jó választás a másik is. AM1 low end HTPC -ben használatos inkább, míg G4400 már asztali gépes rendszer.
A 38W intelnél ráadásul átlagos, AMD nél 35W pedig max. Megint csak nem összehasonlítási alap.
A többletfogyasztást és árat pedig helyén kell kezelni. Nem éri meg minden esetben.
-
-
-
szaszlaci
addikt
Na igen, az ilyenek miatt hajlok arra, hogy ne siessem el a vásárlást, csak ha már muszáj.
Az a dühítő, hogy egy külső lejátszóprogrammal MINDEN YT videó megy a Brazoson, 720 sorral (1080-at nem támogat a program), 50 % terheléssel, online, villámgyors ugrással és röccenés nélkül. Amit meg a böngészőben művel, még HTML5-el is.. Kár, hogy ezt nem hekkelik be egy böngészőbe valahogy.
-
szaszlaci
addikt
Másodszor nekifutva tényleg érdekes.
Kérdés, hogy egy PICO táppal a rendszer idle fogyasztása mennyi. Úgy látom, ilyen 30+ Watt, ami nagyrészt a CPU/GPU, és azt kis bordával lehűteni nem lesz hangtalan. Plusz akkor már a házból is ki kell vinni a levegőt.Jelenleg pedig MiniITX lappal több, mint kétszer annyiba kerül, mint egy 5350/70 megoldás. Hogy netezéshez kétszer gyorsabb-e, vagyis kétszer hosszabb időre veszem-e, nem biztos. Elvileg a Brazos is támogatott minden félét hardveresen, jó döntésnek látszott.
Másrészről a hardver legyen olcsó, elmúlt, hogy vagyonokat adjak érte, és egy lap+CPU+GPU 40 – 50 ezerért drága, még ha tényleg korrekt a G4400. Nem munkaeszköz és nem játszok. Tízezres lappal újra végiggondolnám, de 25-öt egy üres, minimalista lapért nem adok, ez nem irány. -
szaszlaci
addikt
Ha az N3150 CPU teljesítményét nézem, akkor az 1632 pont, az 5350 APU 2580 pont. (Ráadásul a Cerka lap SO-DIMM notimemóriát használ, nekem már van egy 8 gigás normál, azt kellene felhasználni.)
A G4400 (3679 pont) és egy Mini-ITX lap úgy látom, 40 ezer fölött van, és még ott sem alapfelszerelés az S/PDIF megléte. A fogyasztása is nagyon sok, és ehhez már a (jelenlegi) PICO táp is kevés lesz, inkább dobozos "szörnyszülött" kellene neki. Hangtalan és kisméretű hűtést is elfelejthetem.
Ezeknek az alternatíváknak nem látom létjogosultságát az igényeim mellett.
A 40 – 45 Wattos fogyasztási értéket nem tudom komolyan venni, legfeljebb egy jó nagy és ezért sokat elfűtő táppal, több nagy merevlemezzel.
Nálam a Brazos + Noti Black HDD, konnektorból 20 Watt. FSP notitáppal 18 W. Gondolom ezek a Kabinik se kérnek túl sokkal többet. -
-
szaszlaci
addikt
De azok két-háromszor többet fogyasztanak, mint ezek a Kabinik, vagy tévednék?
Baltoafarkas: akkor marad az AM1H, ha majd az is kiszolgált, szerintem kelendőbb lesz, mint a többi ilyesmi. Eléggé zavar a QC5000 1.5 – 1.6 GHz-e a 2.05/2.2-vel szemben. Elvégre egy Brazosnyi különbség van a kettő között, ha a benchmarkokat nézem. 5 – 7 ezernyi különbséget ezek megérhetnek.
-
ttrap
tag
Rápróbálok, de a múltkor se oldott meg semmit a reset. Bios-t meg frissíteni sem tudtam mert a gép meg sem mukkant, az uefi setup sem jött be, és a Chrashless bios update sem jött össze. Sajnos szerintem most sem fog menni.
Gondolom megint kinyíródott a proci mint a múltkor. De mitől, ha minden más jó? -
-
vegyszer
addikt
-
varmi2
nagyúr
Letiltottam mindet az uefi-ből, az integrált lant, int. hangkártya(alapból le is van tiltva, mert van egy dedikált a gépben) as media usb3 controller. Továbbra is 1.3GB ram a hardvereknek fentartva.
Lehet hétvégén, nyomok egy uefi resetet, és felnyomom a win10-t tiszta telepítéssel. -
varmi2
nagyúr
Ha feltétlen kell a pontos típus, ki tudom venni a gépből. De valami 2133MHz-s magas kék hűtőbordás kingston. Arra emlékszem, hogy direkt a kompatibilitási listáról vettem. De ha megnézed a képernyő képeket, amiket kitettem, látszik, hogy látja a 4Gb-t. Csah a hardvereknek fenttartott ram menyísége 1300Mb, és pont ez hiányzik. Jelenleg a gpu-nak 256Mb van kiosztva.
-
-
+1, bár van, aki D3-at simán tolta az IGP-vel.
Ha mellérak az ember egy R7-240-et, akkor használható, de akkor már inkább egy FM2+-os APU-val sokkal jobban jár az ember.
(#3472) Baltoafarkas
Játékra ezért nincs értelme az FM2+-os A10-nek sem: a sávszél annyira visszafogja az IGP-t, hogy az A8 alig marad el mögötte, sokkal jobb az ár/érték aránya, mindez 65W-on. -
törölt tag
Az ilyeneknek nem szoktam hinni sose, bár netezés közben valószínű kb ennyi különbség lehet közöttük, még ennyi se. Netezni ugyanúgy tud mind a kettő, ugyanolyan gyorsan.
A nyers erő más tészta, jó nagy a különbség, ami nem csoda. Az egyik egy régi csúcsproci, a másik meg egy kicsi netezős procika. Nem is érdemes nagyon hasonlítani össze őket, ha netezni kell akkor ez, ha nem akkor maradjon a Q6600 vagy jobb. Ennyire egyszerű a kérdés.
Majd nézek VGA teszteket is mert látom érdekelt pár embert. -
törölt tag
Na ja, ha fele-fele arányban vesszük is marad 6400MB/s az igpnek, de tegyük fel megvan a legjobb érték az is max 9000 lehet. 12800 az elméleti, abból jó esetben valamennyi megvalósul meg egy kicsi kell a procinak is.
A HD7730 az 512 shaderrel is megkap 72000MB/s-ot, ha leosztod negyedére ami 128 shader és feltételezzük az egyenes skálázódást, bár itt valószínű megvan kb. Még mindig 18000 lenne. Ehelyett a felét se kapja.
Már érthető miért is nem erőltette az AMD a nagyobb IGP-t, egyszerűen semmivel se volna gyorsabb.Meglátjuk a Zen mit kap majd, de a 128 bites memvezérlő elég sok helyet foglal, nem véletlenül hagyták ki. Bár ha támogat majd DDR4-et, akkor valamennyire javul a sávszél 64 biten is.
Az 5350 négy maggal egy plafon Core 2 Duoval van egy szinten. A single thread kb fele. Úgyhogy a Q6600-nál jóval lassabb, de nem feleannyi, mert a Q6600 nem a plafon volt.
-
apatyas
Korrektor
Az előbb linkeltem.. a PH-s Kabinis cikkből:
"Szintén a rendszer része négy darab ACE (Asynchronous Compute Engine) egység, ami a parancsprocesszorhoz szorosan kapcsolódik és dönt az erőforrás allokációjával, a kontextusváltással és a feladat prioritásával kapcsolatban."Tehát a Kabiniben nincsenek ilyen parancsprocesszorok -> GCN 1.0A Kabini és a Beema közt nem volt különösebben hardveres funkciókat érintő változás. Az a trusted akármicsoda ARM magos cucc került bele/aktiválták, azon kívül a pipeline-t hosszabbították a magasabb elérhető órajelekért (Jaguar -> faPuma+). Meg reszelgettek a fogyasztáson.
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem írnak róla semmit, de most megnéztem megint, úgy néz ki a múltkor tévedtem. Azért nincs a DX12-ben felsorolva, mert csak DX11.1-et támogat, az pedig a GCN1.0 lesz valóban.
Persze azért izés így is, mert minden GCN támogatja a DX12-t, szóval. Végül is mindegy melyik van benne, mert itt jelentősége nagyon nem lesz, a teljes támogatást meg tudja így is úgy is.A GCN1.1 egy időben jelent meg a Jaguarral, tehát végül is lehet benne 1.1 is. Majd ha lesz időm lehet mélyebbre túrok architekturálisan is, mert abból lehet megtudni pontosan. Bár szerintem tök mindegy.
-
dzseki
csendes tag
Miért kéne ahhoz 1080i videó? A windows szépen félképekre osztja a progresszív videót, 96Hz-es félkép-> 48Hz teljeskép, ha be van kapcsolva a vsync akkor duplázódnak a kocák-> szép a mozgás. Viszont mivel a megjelenítő mint mondtam CRT projektor ezért nem vibrál a kép mint mondjuk azt 1080P 48Hz-en tenné pedig ugyanazt a sávszélességet és sorfrekvenciát igényli (analóg világ)
-
Murdock1981
tag
Igazad van persze, nekem is egy 5350 van. Viszont egyrészt van egy keretem, amibe az ssd-t mindenképpen bele akarom préselni, másrészt egy s478 as 2.4-es celeront váltana le, amitöl már ez is sokkal jobb, harmadrészt, ha kevés lenne, később ki lehet cserélni akár egy 5350-re is, a jó alap már meg lesz.
-
vegyszer
addikt
Addig ok, hogy "majd lesz" UHD/4K(H.265) dekódolás OpenCL alatt. Eddig nem is bántott a dolog, hogy még fejlesztés alatt van a dolog. De azért megkérdezném tőled, PuMbA, hogy ilyen irányú kísérletek végeredményét, beszámolóját már láttad, hogy igazándiból a Kabini a jelenlegi állás szerint képes, illetve képes lehet megküzdeni az UHD/4K dekódolás által rárótt feladattal?
Illetve az x.265 is ilyen nyűgös dolog UHD/4K mellett?Köszönöm a válaszod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Hardcore café
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-book olvasók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CPU léghűtés kibeszélő
- Microsoft Office és Office 365 topic
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest