- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
félisten
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
Szerintetek egy ilyen vas NAS-nak mennyire lenne jó? Leépítem megint az asztali gépet és újra egy ilyen gépben gondolkodom egyelőre htpc-nek, aztán ha már kevés, beállítanám NAS-nak. Igazából az új amd-kből szeretnék majd valami jobb htpc-t összerakni, már ha tényleg jók lesznek.
Szóval ez egy átmeneti megoldás lenne, amit vagy megtartok nas-nak vagy elpasszolok később.
Az alternatívák:
N3150-ITX, ez 10k-val lenne nekem drágább, tovább bírná, mint htpc
Celeron G3900, ez 11,5k-val lenne drágább, mint az athlon és ezen játszani is lehetne ezt azt. (itt jegyezném meg, hogy 720p-ben d3-ztam is az athlon-nal...)
A braswell-t drágállom, NAS-ként is kb. 5-6 év mire megtérülne az árkülönbség nálam. A celeron-n meg jó, de nas-nak szerintem sokat eszik, átmenetre megvenni, meg bukó. Ha nem bíznék az új amd-kben, tuti ez lenne a befutó.
Tudom fél off, de ki mit gondol? Már ha van még itt valaki...
-
Polllen
félisten
válasz
gordonfreemN #3935 üzenetére
Persze. Ha rákeresel a nevemre, láthatod, pár játékot játszottam rajta és beírtam az eredményeket.
Amúgy bf4-nél a játék felétől egy gtx 750-nel is elfogyott a cpu.
-
Polllen
félisten
válasz
djculture #3525 üzenetére
Igen, mindenféle hülye nevet adnak sajnos neki. Az AM1B-ITX lapon az usb 2.0-s portokat ki lehet kapcsolni. Az egeremen a led nem világított és nem is lehetett vele felébreszteni.
Tamoo
Időközben megnéztem és az on/off play csak az audio rendszert tartja ébren, az USB nem szabad, hogy hatása legyen.
-
Polllen
félisten
-
Polllen
félisten
válasz
gabenn4241 #3350 üzenetére
Egyikkel sem jársz rosszul sztem.
Intel:
+ ~2x egymagos teljesítmény -> ez érezhető netezés közben, de ettől még 5350 se lassú
+ összességében kicsivel erősebb cpu-ban
+ később egyszerűbben bővíthető, ha kevés lenne a cpu erőAMD:
+ lényegesen erősebb IGP
+ fele fogyasztás
+ filmezéshez jobb választás (pl. 3D támogatás)Én korábban a jobb igp miatt az amd-t választottam, mert játszottam is rajta.
-
Polllen
félisten
válasz
JimBeam007 #3195 üzenetére
Ha 35k-ét hajlandó vagy mellé kártyát venni, akkor inkább intel vonalon nézelődj. Egy g3220 is csodákra képes egy GTX 750-l. (pl bf4 900p-ben)
Az alap igp-vel próbáltam több játékot is amúgy, keress rá, régiekkel szépen elvan 720p környékén, többet nem tud.
-
Polllen
félisten
válasz
AxBattler #3054 üzenetére
Én 4 GB RAM-mal használtam, és úgy is játszottam win 8.1 pro 64-biten. Ha nem futtatsz 30 programot a háttérben, akkor nem fogsz belőle most profitálni semmit. Mire kellene a rendszernek 4GB+ addigra elfogy az igp meg a cpu is játékok alatt. Máshoz meg minek?
Amúgy a windowsban van prefetch, a gyakran használt alkalmazásokat betöltve tartja a memóriába, így az, hogy 3GB-t lefoglal, nem jelent semmit.
-
Polllen
félisten
válasz
MiklosSaS #2985 üzenetére
Én használtam 5350-t (meg én diablo 3-ztam is vele) és most egy G3220 van a gépben dvga-val. A pentium IGP teljesítményéről nem tudok nyilatkozni, mert ez utóbbit már egy gtx 750-nel nyúzom, de a pentium-s gép böngészés közben kicsit pörgősebb. (A pentium egy szálas teljesítménye jobb.) A többi általad felsorolt dologban nincs különbség.
7k-t mindenképpen megér és bukni sem fogsz rajta, ha nem jön be. (sztem)
-
Polllen
félisten
Szia,
nagy csatába nem mentem bele, de tavaly májusban még 1680x1050-ben minden low mellett 30 fps megvolt.
-
Polllen
félisten
válasz
MasterDeeJay #2708 üzenetére
Az további tesztelés, ami több költség. Lehet belefért volna egyébként az idejükbe, de ez is egy szemlélet.
A lelkes user úgyis kiteszteli magának.
-
Polllen
félisten
válasz
MasterDeeJay #2705 üzenetére
A mérnökök valószínűleg inkább biztonságos működésnek hívják.
-
Polllen
félisten
válasz
Francia91 #2555 üzenetére
Pl. AM1B-ITX tuti nem csíkoz d-sub-n.Legalábbis nálam.
Rossz embernél leskelődsz.
Gigabyte superB 4xxW-s táp (ezer +1 éves), d-sub és nincs csíkozás. Ma állítottam így hadrendbe lubuntuval az ősöknél.
Mercutio_De nem ám, hacsak nem raksz közéjük picoPSU-t vagy paneltápot. Amúgy paneltáppal sem csíkozott nálam.
-
Polllen
félisten
válasz
vegyszer #2544 üzenetére
Ugyan én win8-cal csináltam, de újratelepítés nélkül-> Athlon II X3 440+ATI 6850 -> AMD 5350 -> Pentium G3220 + GTX 750
HW csere után kicsi gondolkodás, egy újra aktiválás és kész.
Most kerül egy SSD a gépbe, ez is menne telepítés nélkül, de sztem itt inkább már újrahúzom.
-
Polllen
félisten
Ki nem hajtja, de nagyon sok játékhoz bőven elég.
zed1983
Láttam, hogy pentiumhoz is kerestél megoldást. Ha jól látom külső táppal együtt 20k... abból már kijön egy csendes sfx táp és még marad is valami. A kártya terhelés alatt úgy sem lesz csendes.
Francia91
Teljes terhelés alatt tuti halkabb, mint a gyári. Ha megkergeted valami jobb játékkal, olyan a hangja, mint egy miniporszívónak.
-
Polllen
félisten
válasz
szabieable #2440 üzenetére
Bulletstorm 2011-s, 720p-ben megy csak.
-
Polllen
félisten
válasz
szabieable #2438 üzenetére
Az nem rossz.
Mindig meg tud lepni a kis gép.
(nagy dilemma is, hogy ez vagy a G3220 maradjon)
-
Polllen
félisten
válasz
szabieable #2436 üzenetére
Sztem az felejtős. 720p-ben gondolkodj.
-
Polllen
félisten
válasz
iMaverick #2403 üzenetére
Én mondjuk azért nem frissítettem főleg, hogy ne kelljen a venti profilokat újra állítgatni...
Egyébként ha már bios, most van egy intel-s H81-s giga lap nálam. Na az űrtechnológia ahhoz képest amit eddig asrock-nál amd fronton láttam. Kb. duron óta csak amd volt, lapból meg asrock...
-
Polllen
félisten
Gtx 750-t, mint egyetlen értelmes ár/érték alternatíva LP-ben.
Amint megjön a lap, rakom is össze. Pcx-n múlik, max 1 hét. (remélem)
Pumba
Igazából 2010-s játékok is szépen futnak, kategória függő. Sokat kipróbáltam az APU-val és jól vizsgázott, igaz legtöbbször 720p-ben. D3 is elfut.
Nekem egyébként teljesen elég lenne az 5350 teljesítménye játékra is, szeretem a régi darabokat. De a saját és haver steam profilján van egy rakás játék, amivel még nem játszottam és egy dvga-val ez elérhetővé vált. (ezért nem is vettem konzolt játszani)
Mivel nem érdekel a csilivili grafika, és így is futnak fullhd-ban, a platformváltás felesleges macera. (meg költség, hiszen amit vettél, vesztett az értékéből, el kell adni, újat beszerezni, az intel lap drágább, stb-stb)
Most is csak azért megyek bele, mert a szüleimnek kell egy olcsó gép, megkapják az apu-t én meg, amíg játszani akarok lesz egy intel. Aztán amikor már nem mozgat, dvga el és vagy marad az intel htpc-nek vagy nem (attól függően hol tartanak akkor az amd apu-k meg az intel igp támogatás) -
Polllen
félisten
Ez így nem igaz. Pl. egy Alan Wake, Sniper Elite v2, stb-stb játszhatatlan 720p-ben is R3-mal. Míg egy dvga-val már tökéletesen futnak fullhd-ban. Persze R3-mal is nagyon sok játék szépen fut, de a dvga-t is meghálálja.
Nálam is most még talán 1 hétig van dvga az 5350 mellett és Bf3-tól kezdve nagyon sok minden szépen fut vele. Aztán a kártya megy egy g3220 mellé és eldöntöm melyik marad.
-
Polllen
félisten
válasz
Francia91 #2383 üzenetére
Nem a legújabb bios van fent, de ott csak a cpu ventit lehet beállítani 3 vagy 4 pinesre. A sima 4 pines nem engedi nálam sem szabályozni a 3 pines ventit. Az sg05-ben egy artic cooling ventivel oldottam meg, aminek van saját ventiszabályzója hőmérséklet alapon.
Most meg a 3 pin-s csatit használom 2 ventivel.
-
Polllen
félisten
válasz
Francia91 #2371 üzenetére
Hali,
az AM1B-ITX USB 3.0 header bizony Asmedia.
1 x USB 3.0 Header by ASMedia ASM1042A (Supports 2 USB 3.0 ports) (Supports Full Spike Protection)
Nálam működik és az eszközkezelőben szerepel is:
Szóval ha szerencséd van driver gubanc csak.
-
Polllen
félisten
válasz
tatararpad #2224 üzenetére
Azokra amiket felsoroltál a kabini is tökéletes.
-
Polllen
félisten
válasz
tatararpad #2222 üzenetére
Nem tudom, de ha erősebb lesz benne a vga, akkor várós.
Deus Ex: HR 720p-ben 20-30 fps... Pont csak egy kicsi kellene, hogy játszható legyen.
-
Polllen
félisten
válasz
szabieable #2195 üzenetére
Majdnem azt mondtam, hogy milyen drága már ez, erre látom van benne egy 120W-s paneltáp.
-
Polllen
félisten
válasz
szabieable #2183 üzenetére
A hőmérséklet az OK, viszont a ventinek csak teljes fordulaton van hangja, 4000+ fordulaton. Szóval szerintem nézd meg, hogy mennyit pörög a venti. 3000 alatt nincs hangja.
-
Polllen
félisten
válasz
KingBradley #2180 üzenetére
Ha egyáltalán nem indul el a gép & usb-s a billed, akkor neces.
Ha lehúzol mindent az usb-ről, el kellene indulnia.
Vagy marad a bios reset jumperrel vagy elemkivéttel.
-
Polllen
félisten
válasz
KingBradley #2178 üzenetére
Elméletileg usb-ről szeretne bootolni, de nem talál drivert az eszközhöz. Boot sorrendnél állítsd át, h ne az első legyen az usb.
-
Polllen
félisten
válasz
szabieable #2124 üzenetére
FSP szokott lenni az ajánlott márka, ha rákeresel itt, találhatsz is konkrét ajánlatot rá.
-
Polllen
félisten
válasz
AxBattler #2037 üzenetére
Van az a játék, ahol meghálálja a nagyobb kártyát is. Stalker tesztet is csináltam egy 6850-nel.
Meg bf3-t is kipróbáltam.
Szóval ha valakinek ilyen apu van és szeretne mellé tenni dvga-t 1-1 játék miatt, tegye. Persze tisztán dvga-s rendszerhez én is intel-t vennék, már csak a továbblépés lehetősége miatt is.
Anno én már nem tudom, h melyik haswell pentium-t néztem, de 30%-kal volt drágább az intel lap+cpu és kb. 30%-kal is volt gyorsabb cpu erőben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest