- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Biztos nem lesznek olyan olcsó lapok. Nem éri meg nekik olcsón dolgozni ha drágán is megveszik. (meg azért 65W az nem 25W)
De AM4 sem Kabini, szóval plz arról is a másik topikban beszélgessetek. -
szaszlaci
addikt
Nekem volt passzív gép, kínzás a rendszer minden elemének. Ott majd az lesz az elmebaj, hogy serceg a RAM, az alaplap, meg akármi. Egy minimál hangú venti hatalmas könnyedség az építőnek is és a gépnek is.
Aztán rájöttem, hogy felesleges az egész zajcsökkentés egy bizonyos szint alatt már. A nagyon halk jó, és ésszerűen megvalósítható.Proci melegedésnél meg ott szívat a passzív, ha olyan, hogy kap egy kis munkát, és a túl kis helyre elosztott tranzisztorok csinálnak olyan hőt, hogy a relatíve rossz hővezetésű borda csak úgy tudja elvezetni a hűt, ha relatíve jól le van hűtve; ami a passzívnak nem jellemzője. (Pl. az Atom jó volt ilyen szempontból, és még jó forró is lehetett.)
-
szaszlaci
addikt
Ahogy nézem, egyre jobban tűnnek el az AM1-es lapok, a CPU ára meg szépen kúszik fel, lassan eléri a 20 pénzt. (Hardveraprón is általában el vannak gurulva a gyógyszerek.)
Lap+CPU fél éve 20e volt, szinte ez ma 30e.
Nyilván, akinek van, az örül neki, én a magam nevében nyilatkozok, aki mééég mindig nem vett gépet, de ilyet már nem is fog, megvárja a következő hasonló kategóriát.Azt lenne jó tudni, hány Wattot kér egy G4560 a gyakorlatban. Van hozzá mATX lap, ami a gyakorlatban alig nagyobb, mint a mITX, mert nem szabványméretű, ahogy nézem; és nincs elszállva az ára sem.
Az is kérdés, mit várhatunk Zen fronton, mert lehet, csinálnak egyszerűbb, olcsóbb, kis fogyasztású modelleket is. (Remélem.)
i7-7700t: 120 ezer csak a proci, ezt nem sokan engedhetik meg maguknak, ez eléggé más út.Mi ez az a12-9800e? Lehet (vajon a jövőben) BGA-s alaplappal kapni?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
A bordához ezek járnak.
Az alaplaphoz nem jár CPU rögzítő csavar, azt a CPU-hoz adják. De ezek ugye nem használhatóak Passive bordához.
Vissza kell küldeni a hűtőt és adnak egy másikat. Külön csavart nem fogsz kapni, mert ilyen esetben mindig egyben cserélik az egészet. -
szaszlaci
addikt
Megy azzal is. Viszont itt pont a memóriavezérlő a gyenge pont, lehetnek esetek, amikor ez érdemi lassulást okoz. Miért vennél lassabbat, ha tudtommal alig van áreltérés?
1.5 Voltost illene, bár elvileg megy a nagyobb feszt igénylőkkel is. Viszont megint nem látom értelmét az utóbbi, régebbit venni.Csak nekem tűnik úgy, hogy az üzletekből kezd kifogyni az AM1B? (Még mindig nem vettem meg, pedig el van már döntve. Annyira nem sürgős, így majd ha személyesen járok Pesten.)
-
törölt tag
Van azért hangja, szélhangja leginkább. Ha néma HTPC-d van akkor zavaró lehet, mondjuk attól is függ a TV mögül mennyire hallatszódik ki. Előbb próbáld ki valahogy. Nekem itt van mellettem szóval nem volt jó, én szétszedtem, átraktam egy ATX táp házába, persze vágtam belőle, hogy alacsonyabb legyen, és kapott egy 12 centis ventit, 4V-on megy.
-
szaszlaci
addikt
Mi az, hogy túl sok amper?
15 A mínusz a veszteség. Ettől még persze én se vinném nagyon 100 W fölé, legalábbis míg alaposabban meg nem vizsgálom. A Kabinivel viszont a fele is elég.
Kiforrottabb a 19 Voltos, mint a 12 -, és még el is terjedtebbek? Megjegyzem, mert eddig nem tudtam... De ha van már laptop töltőd, akkor nem is szándékozol vásárolni külső tápot?
Természetesen te tudod, de ha ez az alaplap lecserélődik, megy vele a rászerelt táp is, míg a PICO táp nagyon nagy eséllyel még nagyon sokáig használható marad. És forrasztható a madzagja az igényeknek (és lehetőségeidnek) megfelelően.
-
szaszlaci
addikt
Jó minőségű tápból elég kellene, hogy legyen az 50 W. Ha meg az Ebayen keresel valami olcsóbbat, akkor a másfélszerese.
Ha pedig rátennél, csak ideiglenesen, egy gyors DVD olvasót, az ha felpörög, igen sokat fogyaszt pluszban, közel 20 Wattot! Szerintem ezt el sem bírja az alaplap, vagy legalábbis határon lehet. Ha meg már itt tartunk, miért nem a sima AM1B-t veszed, és mellé egy PICO tápot? Hirtelen ezt találtam, a 180 Wattot valószínű túlbecsülték, de ehhez biztosan elég, esetleges kiegészítőkkel együtt. És akkor lenne egy tápod a későbbiekhez.
-
törölt tag
Richland ne is legyen, mert az már elég régi, ráadásul a modulos, magas órajeles architektúrájú processzorokra épül, ami nem épp jó ide.
Az AM1 csak egy különcködés volt, nem is várható el, hogy folytatása lesz ebben a formában.AM4-re fog jönni Zen, alacsony TDP-s osztályokba, az lesz az utódja, de gondolom még vagy fél év legalább.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
vegyszer
addikt
Nekem egy Asrock QC5000-ITXWiFi deszka van. Gyakorlatilag az első boot után a gyári ventilátort leszedtem a bordáról. És az egészet egy LC-Power 1320mi - Mini ITX házba tettem (PicoPSU táppal). Az a szép ebben a házban, hogy egy 9cm-es Sharkoon Silent Eagle venti pont befér a ház tetejére erősítve a borda fölé.
Igaz, kb 6mm van köze, de 570-es fordulat mellett hangtalan a rendszer. Gyakorlatilag csak a 2tb-os vinyó hangja jön ki. És még az E350 esetén mértem meg, hogy ez 20 fokot nyomott le a procin teljes terhelés alatt.
Sajnos nem passzív a rendszer, de majdnem.
-
Csatlakozom PuMbA kolléga álláspontjához! Valamiféle légmozgás szükséges a gép belsejébe, ha másért nem, hát a többi melegedő alkatrész miatt (pl. a HDD-nek sem tesz jót, ha nincs legalább egy kis légmozgás).
Az általad említett hűtővel én így oldottam meg:
Gyakorlatilag a funkció nélkül maradt tápegység dobozt használtam fel ventilátor tartónak. A fordulatszámát az alaplap szabályozza. Nem mondom, hogy nem jön ki egy kis hang a házból, de hacsak nem figyel rá direktben az ember, akkor nem lehet meghallani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Fotók, videók mobillal
- Revolut
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest