- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nálam is volt ilyen hiba Kingmax ramokkal, miután kitakarítottam a slotot féktisztítóval, csak akkor csinálja, ha működés közben mozgatom a ramot a slot-ban, szóval egyértelműen KH
Vastagabb nyákú memóriával nincs ilyen gondja, és a Kingmax is működik rendben, másik gépben is, amíg nem mozgatom.Ezzel az esettel több Kingmax gyártmánynál, és több konfignál is belefutottam az elmúlt 10 évben, ha van tolómérőd összevetheted a PCB vastagságát más gyártmányokkal, de megmozgatva érezhető hogy mozog/nem mozog a csatlakozóban.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Domi_Jani #2926 üzenetére
"...használt RAM utóbbi sajnos rossz úgyhogy elküldtem gariztatni."
Ha visszakapnád azzal a modult hogy letesztelték és 100% hibátlan takarítsd ki a lapodon a memóriafoglalatot.
A kingstone/kingmax memóriák egy hajszálnyival vékonyabb nyákra épülnek, így nem feszül be kellő erővel a kontaktusok közé, és pict még lötyögnek is a foglalatban. Szennyeződés+mozgatás hatására lehetnek vele problémák.(#2933) iMaverick: elég népszerű külső hangkártyát használni ha nem lenne rajta optikai kimenet valószínű foglalkoztak volna a kérdéssel hogy rákerülhessen a spec. listára.
-
törölt tag
válasz
vegyszer #2876 üzenetére
Nem hiába korlátozták 2 eszközre a csatlakozók számát, a lapon lévő DC-DC csinálja a 3,3V/5V/12V-ot (amiből a CPU is táplálkozik, így lett kompatibilis az ATX csatlakozóval is.)
Alapból "komoly" terhelés van a 12V-on, nem fog tudni elindítani egyszerre több nagy-áramú 3,5"-os winyót a CPU-val együtt.
Valószínű hogy egyszerűbb 2,5"-os HDD-ből akár 4-et is elbír (az csak 5V-ot eszik)
De a találékony userek miatt vissza kellett venni 2-re a tápcsatik számát, mert nekik hiába írnák le a korlátozást a manualban.... -
törölt tag
Procit, elemet, Clear-Cmos jumpert, memóriát kiveheted, pihentesd egy 10 percet, a cpu mellett, foglalatban lévő 8-lábú ic-t óvatosan emeld meg 1-2mm! majd nyomd vissza a helyére.
dugd rá a tápot+1db ventillátort a kopasz lapra és nyomd meg a power gombot. vedd el tőlle a tápot. Ezután csak a CPU-t rakd vissza. és adj neki tápot majd power gomb...leállít memória vissza power-gomb.
Ha van multimétered ellenőrizd le a közeli kondenzátorok lábain, hogy a CPU(1,2...1,3V) memória(1,5...1,6V) feszültségek beállnak-e, ha ezek után sem történik meg, nyugodtan küldheted vissza a lapot, mert még a bios sem tér magához. -
törölt tag
válasz
vegyszer #2752 üzenetére
Üresen, meghajtók nélkül a Biosban is csinálja, saját tápjával 3,3, 5, 12V-ot mértem 5%-on belül, és egy tizedet sem változik, a DC-in csatlakozón szintén stabil 18,98V van.
Kipróbáltam 160XT pico psu-val+150W-os dell táppal, amit egy D2700-as lappal használok és ugyan úgy pulzáltatta a ventit.Szerintem ez a lap kehe lesz. Egyenlőre kikerültem a dolgot, és amíg stabilan működik addig nem gariztatom le csak e miatt.
Köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
válasz
canniball #2744 üzenetére
Szerintem a bios és a PWM ic-k között lehet valami gubanc mert teljesen egyszerre csinálják, kétcsatornás oszcilloszkópon néztem. OS-felől nem hinném hogy meggyógyulna.
(#2736) AxBattler:
12cm-es PWM Venti rádugásánál egyből újraindult a gép úgyhogy nagy áram tartalék biztos nincs. Hot plug 2,5"-os hdd bedugásakor csontáfagyott a Win.CPU:1.15V@2100Mhz, Mem:1.375V@1600 9-9-9-24 1T nevetségesen alacsony hőmérsékleteket produkál a cucc Burn in Test alatt, 40-42C°
(#2748) vegyszer: 4 féle ventilátorral próbáltam, úgy is hogy a kezembe fogtam a ventillátort. Az összes venti 100%-os.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #2736 üzenetére
Köszönöm!
Nem akarnám "szétjátszani"
Szemre 15-20W-al még elboldogulhat a tápja, négy lemezes nas-t már nem ezen bikáznám
(#2737) radi8tor1 és (#2738) vegyszer : természetesen mindkét beállítást próbáltam, a gyári PWM-es ventit is lökdösi, beállítástól függetlenül.
A PWR-fan(3-tűs) csatlakozóval hibátlanul működik a szabályzás, a 12V-is stabil.
Egy másik dugasz tápot még kipróbálok, de nem akarnék ehhez is Pico psu-t venni.
Arra gondoltam hogy fixre(700rpm) bekötöm a CPU-n a ventilátort, és a 4cm-es szellőztető dugom a PWR csatlakozóra, nyáron még jól jöhet.A házról túl sokat nem tudok, "silver L100" a fantázia neve, ezt PHaprón vettem kijelző nélkül, 12K-ért. Ebay:[link]
CPU hűtőt én eszkábáltam:
80-as ventilátorrács közepét kivágtam. Ez és a ventillátor közé i5-ös cpu hűtő van szorítva. Két szemes saru van ráfűzve a rács egy-egy szárára, és a saruval kompatibilis csavarral+gumigyűrűvel került az alaplapra. -
törölt tag
Ilyet raktam össze Édesanyámnak, nettel-ismerkedős, filmnézős gépnek:[link]
Elsőre ki kellett takarítanom féktisztítóval a második memóriafoglalatot, mert (diszkrét VGA-nál megszokott)memóriahibára utaló színzaj ült a képre, ha hozzáértem a memóriamodulhoz.
Frissítettem 1.40-re bios-t, de még mindig kb.:két másodpercenként ~+20%-al megbőgeti a CPU-hűtőt, majd abbahagyja. Custom/silent/normal beállítások mellett is csinálja. E nélkül, egészen csendes lehetne. -
törölt tag
Szeretnék segítséget kérni:
Kalibrált IPS monitor, saját színprofillal, de most elég furán néz ki. Mit kell átállítani a catalistban, hogy ne legyenek ennyire szaturáltak a színek? -
törölt tag
Találtam aprón jó áron 5350+ AM1h-itx félkonfigot, amit bele szeretnék műteni egy ilyen házikóba:[link]
Mivel nem fér el benne a gyári hűtő ezért régi socket 478-as hűtő borda részét műtöttem rá, reményeim szerint a ház oldalában lévő 40mm-es ventillátor csinál egy minimális légmozgást a bordán.
Összeszerelés után arra lettem figyelmes hogy 53C° fölött nem mutatott növekedést a CPU hőmérséklete. Miközben kis adagokban hőlégfúvóval melegítettem a bordát a hővédelem lelőtte a gépet 80C°-körüli bordahőmérsékletnél. Majd visszahűlt és engedte elindítani a gépet, beléptem a Bios/HW monitor részre már 65C°-ot írt és folyamatosan csökkent a CPU hőmérséklete(ventillátor).
Visszahűlt ~48C° alá és hagytam megint melegedni, megint nem mutatott 53C°-többet, közben a borda 56-58C°-os volt és folyamatosan melegedett a kontakt hőmérő szerint!
Ezen kívül még arra jó volt, hogy kiderült sípolnak rajta a tekercsek, így nincs értelme passzív hűtéssel vergődni, mehet neki ventillátor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- iPhone topik
- Windows 11
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÚJ Intel Core Ultra 5 245KF 4,2GHz 24MB LGA1851 BOX 3év
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest