- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
iMaverick #4864 üzenetére
Végül megvettem.
A n95öt végül gyengének véltem, amit a LCD nem ellensúlyozott, ezért AMr5-öt vettem Eu vásárlás volt 4-5 nap alatt volt itt. Aktivált win 11, meglepően kis méret. Érezhetően gyorsabb, de (hát egy 2014-es rendszert eszik meg éppen).
Ár: $304.35-7500 ft
Szállításnál a doboz csomagolása nem volt a legjobb.
Eddig egyetlen negatívum: elöl lévő jack csatlakozó.A régi lap megy nas alapnak, oda tökéletes még.
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
iMaverick #4864 üzenetére
nem én azt irtam, hogy a lap ára kb 50, és a Pc komplett ára: 60.... inkább a PCre szavaznék, igaz a fogyasztása nagyobb picit.
Persze irok, de egyelöre még most másik versenyzö is képbe került igaz 106:
[OUVIS-AMR5-Mini-PC]
Töled lopva: [proci hasonlitó]
Igazából most a 60 kontra 106on, vagy vegyek egy passziv tápot, azon elmélkedem, melyik legyen -
Ittnemaz
aktív tag
válasz
iMaverick #4862 üzenetére
ügy néz ki nekem tegnap adta meg magát a lap. cicereg a táp résznél, sima táppal meghajtva jó, csak az hangos, eddig passziv laptop táppal ment...
Tetszik az n100, de ha árban nézem akkor már inkább:
[ez komplett pc azon az áron] -
Pista0001
addikt
-
Ruszki
senior tag
válasz
iMaverick #4846 üzenetére
Win10 és Win11-et is kipróbáltam de nekem azt tűnt fel, - lehet valamit benéztem vagy csak beállítás kérdése - hogy mivel az alaplapon van egy HDMI is mindig azt veszi a legnagyobb prioritásnak és azon a tv-van. Itt ezzel nem sikerült mit kezdeni. Amit Pista0001 linkelt Manjaro linux-nál ez sikerült!
-
Ruszki
senior tag
-
A Gázos
csendes tag
válasz
iMaverick #4819 üzenetére
Hát ez az, hogy cserén gondolkodom. Nekem főleg iroda netezős gép, torrent a NAS ra tölt. Néha már gyengének érzem. De 200 K fölött van egy minőségi váltás. Ha éppen kapok... Amúgy az LC Power ház is bírja.
4 Gb. Ram van benne. Érdemes lenne bele tenni 4 vagy ne adj Isten 8 Gb-ot? -
apatyas
Korrektor
válasz
iMaverick #4819 üzenetére
A wifi éteren keresztül üzemel, amit a boltban ethereummal lehet megvenni.
Itthon is megy még anyám keze alatt a masina, de már eléggé szaggat youtube alatt. Időnként kipucolom a win alatti felgyülemlett trágyát aztán jól megy egy pár napig, szal talán nem (csak) a gép hibája. Bár ez még csak e-350 vagy 450 vagy mi volt. -
válasz
iMaverick #4798 üzenetére
Kössz, úgy látszik ez nagyon változó sebességű.
Az én 1.5 GHz-es (mégsem 1.6) Kabinim pár napja 52MByte/sec sebességgel húzta le transmission klienssel. Ez kb. a legmagasabb sebesség, ami kijön az 500-as netből, amivel próbáltam.
A proci sem volt túlterhelve; 45-52% között ingadozott, de csak egy magon. -
válasz
iMaverick #4796 üzenetére
Koszi, hogy megnezted!
Ha esetleg lesz valamikor feles idod, akkor egy Linux Mint torrentet letolthetnel barmilyen klienssel proba keppen ugy, hogy semmi mas nem fut a hatterben.
Nekem is gyanus, hogy a kis Kabini-t megeszi a reklam.
De ez mar csak hab a tortan. -
-
-
lyzzard
aktív tag
válasz
iMaverick #4778 üzenetére
Nálam semmi mással nem szenvedett. Ryzen5, Fx8320, egy halál öreg Zacate és egy 3gen i5 laptop mind elsőre felrakta, csak ez szivatott. Először azt hittem, hogy a PCI-E IDE vezérlő miatt (amire azt használom, arra az is jó), de anélkül se akart menni. Na de a lényeg, hogy felment.
-
apatyas
Korrektor
válasz
iMaverick #4757 üzenetére
Tesztem eredménye: Adrenalin drivercsomag a Beema + R5 M230 pároson még mindig akadozik a gép ha rendesen felteszem. Tüneteket már biztos írtam valahol korábban. Ha az APU részt letiltom eszközkezelőben, akkor már jó - lenne, de akkor meg nincs openGL context a minecraft szerint. Más játékot még nem próbáltam így..
Sz: ettől függetlenül, a single GPU-s gépeken biztos jól menne.. -
-
Francia91
veterán
válasz
iMaverick #4690 üzenetére
Nekem a 3 GB-ból nem futott még ki. Fateréknak vettem a gépet, böngészni és filmet nézni. 3 éve tökéletes, csak engem az SSD-s i7-es laptop után zavar a HDD-s AM1-es gép sebessége
. Veszek bele májusban egy SSD-t, hogy lássa fater, nem véletlen használ már sok ember SSD-t
-
raidx
őstag
válasz
iMaverick #4680 üzenetére
A Win10 elég erőszakosan rád akarja kényszeríteni a saját dolgait és beállításait. Eddig minden nagyobb frissítés utánn volt egy időszak amikor azzal indítottam, hogy viszaállítottam a hozzárendeléseket beállításokat. Egy idő után megszokott szünni. Bár az adatgyűjtési mániájáról nem tudom lebeszélni. Azokat a mai napig visszaállítgatja.
-
hm15
senior tag
válasz
iMaverick #4678 üzenetére
Megvolt nálam is CU, szerencsére minden ok. MPC megy dxva és madvr alól is. Szeretnék VGA-t rakni az AM1 lapba, pont ezeket teszteltem tegnap még Athlon CPU-val. Kodi és Mediaportalban is volt feliratom. A teljes update 2 lépcsős, de alap 10-es verzióról, nem W8 frissítés után.
-
raidx
őstag
válasz
iMaverick #4676 üzenetére
Tiszta telepítés volt? Nálam a TH2-őt előszőr frissitette a 16..-ra majd azt a 17..-re. Lehet, ezért volt galiba. Meg elég sok USB-s kütyüt használok. Na meg azóta állítólag lett AMD driver is a CU-hoz. Közeljövőbe megpróbálom a tisztatelepítést én is. Bár játék híjján a CU nekem nem sokat hoz.
-
-
szaszlaci
addikt
válasz
iMaverick #4448 üzenetére
Az oké, hogy a HDD miatt lesznek ilyen idegesítő megfagyások. Amivel az SSD csodát művel.
Talán félreértettük egymást, hogy ne arra fogjuk már, hogy azért, mert WD Red, és nem mondjuk Black. Ilyennél ez tökmindegy, ellenben a swap file kikapcsolása is egy kisebb csodát képes művelni. -- amennyiben nem lesz kevés a RAM, természetesen. Pár éve 2 GB-al (!) is inkább kikapcsoltam, és szívtam jó ideig amiatt, hogy könnyen megtelik, míg nem lett ábgréd. -
Konfigos
őstag
válasz
iMaverick #4448 üzenetére
Írtam ezt az i5 dolgot hogy félre érthetően fogalmaztam korábban,notimba van,ilyen : [link],másik noti cerka pedig ez: [link],szintetikus tesztekbe esélyes hogy a -500mhzen járó athlon nem hozza ennek a mobil i5 teljesítményét,de a cerkát azért lenyeli biztosan keresztbe.Otthoni gépem évek óta nincs mert nem használnám/tam ki,fogalmam sincs már milyen egy jobb proci. Legutolsó konfigom egy fm2es apu-s gép volt még régen.Amire nekem kell az am1 arra tökéletes ameddig nincs zen,amikkel játszom fallout 4,civ 6 stb ezen a notin is reccenés mentesen mennek tehát minek jobb,viszont házimozi téren nagyobbak az igényeim és döntés előtt álltam hogy egy 50-60k körüli lejátszó+nas vagy egy olcsó am1 htpc,szerintem az utóbbival jobban jártam ár/érték arányba biztosan.Csak legyen meg az a fránya ssd hogy pontot tegyek az ügy végére
-
Konfigos
őstag
válasz
iMaverick #4444 üzenetére
Hát igen,aki nem olvas utána...
purple-t akartam venni,de végül ez lett.Lehet az se lett volna mondjuk jobb ilyen téren,csak kevesebbet parkol.Sejtettem hogy ez lehet a ludas,ha már nincs terhelve se a cpu,se a memória akkor nem szabadna ilyen tetünek lennie..Hát sebaj,ma is okosabb lettem valamivel,jövőhéten meglesz az ssd és a memória,szinte biztos hogy utána mindentéren elég lesz a masina.Azt tudtam hogy nasba való ez,de azt nem gondoltam hogy ennyire kiakad majd ha rendszer van rajta és mellé kap pár nagyon alap feladatot.Na meg úgy voltam vele hogy ha esetleg lassúcska lesz akkor sincs baj mert max 1 hétig kell elszenvednem vele,de ez a sebesség ami fogadott az kiakasztott,de még az asszonyt is pedig őt az se zavarta amikor a cerkás acernél nem nyílt meg a chrome amikor rányomott
-
Konfigos
őstag
válasz
iMaverick #4420 üzenetére
Noti i5höz hasonlítottam,25W tdp azt hiszem,csak nem fogalmaztam egyértelműen.
Valami más gikszer lesz a rendszerrel..Egyelőre az ssdt még nem kaptam meg ezért a WD red vinyón van a rendszer,de iszonyat lassú tényleg,ma visszavettem a videómemóriát is hátha meggyorsul,de nem változott.
2gbra visszatérve,az intel cerkás passziv netbookba is 2gb van,és repül szó szerint most hogy beleraktam egy ssd-t,igaz azon win7 ultimate van,de minden azonnal megnyílik mostmár az ssdvel,hddvel voltak gondok.Szerintem az nem normális hogy megnyitok valamit és gondolkozik a gép 10 másodpercig mire történik valami,egy start menü is komoly gondot okoz neki.Utorrent félig nyílik meg annyira besszagat,mindezt ugy hogy a cpu terhelés 30%-on kb és van még 600mb szabad ram.Szóval vagy a rendszerrel van valami,vagy a wd red vinyó alkalmatlan rendszerlemeznek.Eddig se szerettem a win10et mert nem találok benne semmit a megszokott helyen,de most már végképp utálom.
Memóriát is kap még,egyelőre megnézem egy 4gbos modullal majd,aztán ha úgy látom hogy kevés akkor kap még 4et,annyira nem nagy kiadás végülis.SSD+8gb rammal nem szabadna megreccenie se ilyen alap feladatokhoz amire használni akarom,ha igen akkor tovább kell kutatnom mi lehet a baj.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
iMaverick #4328 üzenetére
Úgy látszik első alkalommal felületes voltam, vagy összekevertem a ramokat .... fene tudja.
Azt már vagy két hónapja teszteltem és akkor még ritkábban produkálta, nehezebb volt előidézni. Ráaadásul sosem akkor amikor szerettem volna.
Napokban két gép közt kicseréltem a ramot, a Kabini most normálisan megy, a másikat meg sikerült "becsíkozni".
7szer futott le a memtest éjszaka, de nem talált hibát.
prime95 blend test viszont ~20perc után becsíkozott-befagyott kettőből kétszer. -
raidx
őstag
válasz
iMaverick #4277 üzenetére
Egy pici zárt dobozba ban összezsúfolva minden. A meghibásodás oka a kimenetnél lévő, elég szúkre méretezett kondenzátor()ok) kiszáradása. Sajnos a zyúfoltság miatt nincs lehetőség erősebb alkatrészre cserélni őket. Viszont csere után megint tudnak X időt teljesíteni. Annyira zsúfolt a felépítás, hogy a hűtő alulemez műanyaggal be van vonva sz esetleges zárlat elkerülése miatt. Ez bizony nem javítja a hűtés hatásfokát.
-
raidx
őstag
válasz
iMaverick #4265 üzenetére
2 db kondi csre és megint működik. Érdemes az eredetitől nagyobb hőértékűre cserélni. Tovább bírja.
Szétszedése egyszereű. Vagy satuba átlósan megroppantod és enged a ragasztás. Vagy fűrésszel egyik sarkon ejtesz egy bemetszést és csavarhúzóval szétfeszíted. Javasoltak olyat, hogy szellőzőlyukakat fúrni a házra. Sajna annyira zsúfolt, hogy nagyobb értékű kondi nem fér el. Az én tápom 4 évig bírta úgy, hogy ebből 3-at a házikóba töltött a Kabinivel és két HDD-vel. Wide Picom van.
-
PuMbA
titán
válasz
iMaverick #4176 üzenetére
" Sőt. A korábban általad említett 60fps-es YT videók sem olyan hétköznapiak"
Pedig nagyon sok van. Már a legolcsóbb kompakt kamerával készült közönségi koncertfelvételek is 60fps-esek, egyre többel találkozok bármilyen kategóriában velük pl. hivatalos talk-show csatornák
Az SSD biztos segít, mert az bármilyen összeállításon segít, bár az Inteles gépben sincs SSD, de az lehet, hogy megdobná
Gondolkoztam, hogy maradok az AM1-en egy 5370-nel, ha olcsóbb lesz, de az sem tetszik már, hogy az AM1-et bővíthetővé csinálták és semmilyen processzor nem fog már bele jönni, szóval jól behúztak a zsákutcába. Olcsó az alaplap igen, csak az Intel lapjába beletehetsz 2-3 generációt, az AM1-től meg fillérekért tudsz csak megszabadulni tőle, mert már halott az egész platform.
-
-
raidx
őstag
válasz
iMaverick #3950 üzenetére
Én a Qc5000-el jártam úgy, este szabályosan kikapcsoltam és reggel nem indult. Mondjuk, nekem a bekapcs led világított és az egy szem házhűtő forgott. Ha hosszabb ideig nyomtam a bekapcs gombot még le is állt. Mivel ezt a játékot már egy Intel atom lappal új korába el kellett játszanom, kipróbáltam és simán életre kelt a gép. Érdekesség, hogy a BIOS beállítások is megmaradtak csak a boot sorrend nem. Oda az USB-s pent vette előre. Meg is találtam a funkció leírását az Asrock oldalán. Mivel a kolega korábbi bejegyzése alapján arra lehetett következtetni, nem halt meg teljesen a lap. Azért javasoltam az ASRock Crashless BIOS kipróbálását. Tekintettel, hogy az ő lapja is tudja.
Anno Az Intel atom D525 lapocskát meghozta a futár semmi életjelet nem adott. Végül ez a megoldás segített. Akkor még csak egy külföldi fórumon olvastam róla. Azóta az Intel is leírja. Az angol szöveget az ő alap oldaláról másoltam be korábban. -
raidx
őstag
válasz
iMaverick #3939 üzenetére
Eddig még nem találtam rá. Az asszony ismerősének a valakilye bütykölte. Én nem nézek sorozatokat. Sőt TV sincs. Tudod te milyen mikor a nejed naponta nyafog valamiért? Tudja, hogy nem szeretem a sorozatokat és legutóbb már azzal gyanúsított, biztos ki@ból csinálom az ő filmjeivel mert az enyémekkel nincs baj.
Vagy zene vagy film háttérzörejnek megy mikor dolgozom. Legtöbbször azt sem tudom miről szól a film csak ne legyen akkora csend körülöttem. -
raidx
őstag
válasz
iMaverick #3873 üzenetére
Akkor itt nem használhato a Win to Go rendszer sem mivel egy USB3-as kütyüre kerül a Win és onnan indítható. Vagyis teljesen a kütyüről fut minden, a telepített progijaid is. A HDD-k teljesen el vannak zárva a to Go elől. Win 10 alatt készült egy particionáló progis pendrive. Az sem működik ha USB3-ba dugom. Ezért gondolom, hogy a Win to Go sem működik. Jövő héten lessz USB3-as kártyaolvasó és akkor tudok Win to Go eszközt készíteni. A to Go lényege az lenne, hogy a megszokott munkakörnyezetedet udod használni akár egy Linuxos gépen is ha van USB3 rajta. Ugyan USB2 alatt is működne csak abba bele lehet őszülni!
Anno csináltam egy USB-s XP-t ami gyakorlatilag csak azon a gépen és azon USB porton működött amin kreálva lett de kín volt kivárni az indulását. A célnak sokkal jobban megfelelt a Hirens Boot CD.
-
raidx
őstag
válasz
iMaverick #3781 üzenetére
Elméletileg amit rendeltem ahhoz járt volna beépítőkeret, majd telefonon rábeszéltek az olcsóbbra és majd keretet veszek olcsóbbat. Ennyibe maradtunk. Én nem rendeltem külön ők nem hoztak. Ha kiveszem a rendszervinyót ami az odd helyén van akkor keret+keret majd SSD. Találtam jó helyet ahova feltudom ragasztani a kétoldalassal és marad a rendszervinyó is a hején. Most azon meditálok, migráljam a belakott Win tizet az SSD-re vagy tiszta telepítés legyen. Ha legális Win tizet akarok akkor az alaplap csere miatt vagy telefonálok MS-nek vagy Win 7-tel indítok mert az telepíthető másik gépre (csak egy lehet belőle) és frissítés 10-re. Ahogy nézem a hátsó frontot masszívabbra építették mint a Brazosét.
A tartalék tálca jó lessz a második SSD-nek. -
dzseki
csendes tag
válasz
iMaverick #3735 üzenetére
Az igazság az, hogy egyszer véletlenül benyomtan az auto-tuning-ot az ASUS-on és felnyomta a procit 2150-re, de gyorsan vissza is kapcsoltam
Régen én is nagy barátja voltam a tuningnak, de aztán rájöttem, hogy ezekkel a 10-20% tuningokkal (ami normál erőbefektetéssel kivehető) nem igazán lehet semmit elérni, mert pl. ha egy játék szaggatott, akkor 20% tuning után sem lesz játszható, az meg hogy 40fps helyet kapnék 45-öt nem érdekel -
-
dzseki
csendes tag
-
ggeleven
őstag
válasz
iMaverick #3621 üzenetére
Remek kérdés, hogy jobb-e annyival. Az biztos, h VLC-nél szebb és kimerevített képkockánál a Kodi alapnál is. A fullHD filmeknél lehet kisebb különbség van minőségben, de SD tartalom upscale-ben láthatóan jobb a madVR. Úgy vagyok vele, h a gép bírja, akadás nincs a filmekben, dobott frame lehet, de nem vagyok statisztikafetisiszta, szóval hadd menjen madVR-rel. Meg a pszichológia tudod, h fejben az van, h az elérhető egyik legjobb dekódoló megy a gépen.
Zavarná a MacGyver/geek énemet, ha nem így lenne.
Egy 10 bites disztró van a gépen, amit a Mátrixból Neo csaja készített, mert azt mondja, h rajzolt tartalomnál jól jön a 10bit.
Másikat még nem is találtam, de akkor óvatos leszek.
Ennek a magas százaléknak utána járok...Köszi dzseki a tippet, meglesem!
-
ggeleven
őstag
válasz
iMaverick #3605 üzenetére
Nekem van!
Nálam a gyári nem is volt felszerelve, a kezdetektől ezzel megy a gép. A Raijintek Metis gyári ventije pörög mögötte (Zalman ZM-FM2-vel manuálisan minimumra szabályozva) és fújja ki a levegőt a házból. Win 8 van a gépen, ilyenkor napközben és éjjel csak torrent fut lényegében. Jelenleg 36 fokos a proci 26 fokos szobában.
Filmezés közben még nem nagyon néztem rá, de mindjárt elindítok egyet és egy óra múlva ránézek. -
betyarr
veterán
-
törölt tag
válasz
iMaverick #3508 üzenetére
Sziasztok!
Asrock am1h-itx athlon 5350 apu
Nálam is ez a helyzet, d-sub-on folyamatosan löki a képre a zajt, csíkozódik.
Nem próbálta valaki az új bios-al?1.5
Nemrég töltötte fel asrock.Nekem jelenleg 1.4 van fent.Most jól működik a rendszer, kivéve a fenti problémát.
Ha valakinek hasonló problémája van és esetleg kipróbálta már az új bios-t és leírná a tapasztalatát, hogy a
hiba jelentkezik e ezután is hálás lennék. -
creation
senior tag
válasz
iMaverick #3311 üzenetére
A gép egy nyugdíjas pár tulajdonában áll. A fiuk anno a s478-as mellé az ő saját régi gépéből kikukázott tápként ajándékozta azt nekik. Mivel a keret amiből fel kellett újítsam a gépüket szűkös volt, így az a döntésem született, hogy a táp marad.
Tulajdonképp tényleg csendes. Ahhoz képest amilyen hangja volt a s478-as hűtőnek, most a gépnek alig van. A feladatot ellátja. Meg nem fog szakadni ettől a terheléstől (főleg mert a HDD-t is cseréltem és notebook HDD-t kaptak).
Így igen. Anyagi okokra és az érdeklődés hiányára visszavezethető.
Szerettem volna, ha kb 15-20eHUF-al több lett volna a keretem, s nem pedig 45eHUF, mert akkor már bele fért volna egy ITX ház és egy Pico PSU is. De sebaj, ők ennek is nagyon örülnek.
-
varmi2
nagyúr
válasz
iMaverick #3128 üzenetére
Nekem nod32 antivírus van, és nem a másik. December óta van meg ez a konfig, de eddig semmi gondom nincs vele. Htpcnek viszont én is ilyen asrock lapot akarok venni, csak openelec lesz rajta, vagy kodibuntu, még meglátom. 5150 athlon társaságában,2gb rammal. Lehet lesz még vagy 2 hónap mire elkészül, mert más is be van ütemezve, de majd nyilatkozom, hogy nekem milyen lesz a memória kezlése.
-
CO2
csendes tag
válasz
iMaverick #2836 üzenetére
Köszi mindenkinek, sima usb-ről szépen felment a win7
+ még 1 kis adalék a kálváriámhoz, tegnap a first computer visszaküldte ugyanazt a hibás ramot ami miatt nem kapcsolt a monitor, a telefonbeszélgetés során pedig azt a választ kaptam én kértem hogy küldjék vissza. Végül megegyeztünk hogy visszautalják a ram árát. (még jó hogy itt vettem 1 másik 1gb-os modult addigra)
Tehát az asrock am1b-itx simán indul 1 gb rammal is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest