- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#90933760 #4685 üzenetére
Én 2 alkalommal próbáltam AM1-es rendszeren linuxot. A Mint live nem látta a SOC SATA csatolóit, csak az Asmediára dugott lemezek jelentek meg. Opensuse telepítésénél sem tudtam kiválasztani azt a lemezt, ami az integrált SATA vezérlőn lógott. Pedig én is szívesebben használnék rajta linuxot. Arra amire használom (samba, ftp, torrent és KODI) tökéletes lenne.
Most Win10 fut, utolsó update gondom nincs vele. -
szaszlaci
addikt
válasz
#90933760 #4635 üzenetére
Kabinim nincs, de az volt a tapasztalatom, hogy a bordánál egy centivel nagyobb venti az egyik legjobb.
Ha veszed a fáradtságot, és kiszámolod, hogy pl. egy 92-es ventinek hány százaléka fúj a borda mellé, és mennyi a bordára, amiből lejön a közepe is, akkor meglepő eredményt kapsz. Nekem ránézésre sikerült elég optimistán tippelnem.(Ráadásul ha középen van, ott még a légsebesség is kisebb, vagyis kevesebbet fúj.)
Ha messzebb van, megint csak töredékére esik a légáramlás, és gondolom úgy kevésbé "préseli be" a levegőt a bordák közé.
Szóval én a minél közelebbi és a bordánál csak kicsit nagyobb ventire szavazok, és persze kintről szívja a levegőt.Az Intel Atomot meg nézem, javítom magam, nem 85 fok az, hanem ha jól nézem, 125, ahol kikapcsol!
-
PuMbA
titán
-
szaszlaci
addikt
válasz
#90933760 #4567 üzenetére
Vagyis nem tudjuk, mi jön a szegmensbe a Kabini helyett, amennyiben tényleg kivezeti a cég. Valami biztos, hiszen az AM1 lapok kifejezetten olcsóak, a bele való procik viszont annyira azért nem, így gondolom én naivan, megéri az AMD-nek ez az irány. Ha másért nem, hát azért, hogy konkurencia legyen.
(Mondjuk nekem rejtély, miért kerül a többi lap, pl. LGA1151 jóval többe, hiszen ott sincs északi híd. Esetleg a proci áramvezérlő egysége erősebb, de az sem indokolja. Vagy csak mert lehet árulni többért, azért?)
-
szaszlaci
addikt
válasz
#90933760 #4563 üzenetére
Ahogy elnézem, az átlag AM4 lapokon már déli híd sem lesz, vagyis adott a lehetőség az olcsósághoz. Az AMD stratégiáját elnézve ebben bízom is. Viszonylag olcsó, Kabinit váltó CPU meg biztos lesz, hiszen egyre népszerűbbek.
Akkor lehet, megint nem veszek gépet, megvárom ezt, hátha nagyot szól...
PuMbA: A helytálló kijelentéseddel nekem egy bajom van. Legalább egy éve már, egy húszasból meg lehetett venni boltból a lap+5350 párost. Na most 1 – 3 év telt el, új generáció, akkor hiába kétszer gyorsabb a G4560, ne kerüljön kétszer többe. Ráadásul az már nem a kifejezetten olcsó PC kategória.
Annak idején megkapta a Brazos (~23k), hogy hát nem sokkal gyorsabb az első Atomnál (azért de!), pedig az ugyan annyiba került. A későbbi, Ionos Atomok meg, hát, közel dupla áron mentek.A G4560 fogyasztásról mérés nélkül nem nyilatkozok, de 54 Wattos kategória, vagyis itt sem tűnik Kabini vetélytársnak.
Nálam nincsenek, illetve nem lesznek frissítések, főleg nem automatikusan, szóval nem előny. Tudom:
-
-
ebegab92
senior tag
válasz
#90933760 #4411 üzenetére
Ezt szoftveresen oldhatták meg vagy hardveresen? Amúgy ennél az ASRock lapomnál viszont nem értem, hogy akkor meg minek tettek az UEFI-be utólag CPU tuningot. Van benne előre belőtt 2300 meg 2400 MHz is, persze egyik sem megy, 2400 MHz-cel BSoD-zik is bootoláskor
Nem látták, hogy valami nem az igazi?
Amúgy összességében elégedett vagyok az AM1-gyel, jobb lett volna ha idén lett volna AM4-es APU, mert akkor valszeg arra építkeztem volna. Extra igények nincsenek, csak egy normális IGP (ezért az Intel vonal kiesett+a legfrissebb platformjuk drágán jött volna ki). Jelenleg az AM1 az, ami fillérekért megy
-
ebegab92
senior tag
válasz
#90933760 #4409 üzenetére
A plusz feles szorzót csak az egyik Sempronnál meg Athlon 5350-nél lehet állítani, sajna 5150-nél nem lehet. Annál az Athlonnál konkrétan 105 MHz base clock volt, 1600+x MHz RAM sebesség mellett. Valamint az az 1920 MHz is kijött valahogy mindenféle anomália nélkül. Nyilván segítség volt az automata DIGI+ VRM a feszelésben. Neten itt-ott amúgy találni OC-s eredményeket, ezért nem értettem a mostani helyzetet.
-
ebegab92
senior tag
válasz
#90933760 #4407 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Azért furcsálltam, hogy szenvelgett a tuning, mert a mostani lap előtt volt egy ASUS AM1M-A-m is Athlon 5150-nel. Abban pedig 120 MHz bus clock mellett minden erőlködés nélkül ment minimálisan emelt fesszel (1.32-1.33V körül, ha jól emlékszem) 1920 MHz-en. Még több kör 3DMark11 is lefutott
A lap meg alapjáraton engedett egy 5%-os tuning profilt a normál és egy downclockolt profil mellett.
Annál a lapnál az merült fel bennem, hogy az órajelek aszinkron mehettek, míg ennél az ASRocknál meg szinkron. Az ASUS lapja érdekes módon egy komplett tuningarzenált ad a usernek, gyakorlatilag bármit lehet állítani. -
st6969
őstag
válasz
#90933760 #4208 üzenetére
Igazság szerint nem csak a rendszernek szeretnék SSD-t, hanem az adatoknak is, szóval egy 500GB méretben gondolkodom. Bár szűken, de elférnék rajta. Vagy ez rossz ötlet? Most egy 1TB-s Seagate Barracuda 3,5" 7200RPM-es van, de nagyon elegem van belőle, olyan hangos. Én meg halk gépet szeretnék.
(#4207) AxBattler
A 4 SATA csati miért jó? Esetleges bővítés miatt? Elvileg most egy ODD, meg egy SSD lenne benne. -
szaszlaci
addikt
válasz
#90933760 #4112 üzenetére
Igen, ezt gondolom én is jó döntésnek, vagy a drágábbik, spdif-es lap. Legkorábban nyáron lesz ez megvéve, de míg eldöcög a mostani, az is lehet, elhúzódik egy évig, akkor talán kijön valami új a kategóriában. Igazából némileg tájékozódtam, hogy mi most a konkrét lehetőség. Legutóbb valamikor az AMD Bartonok korában tettem meg a nyomtatott újságból.
A DAC megtalálása lesz még egy jó menet. Szvsz a hanglánc eleje és a vége a fontos: flac-féleség és jó hangfal. Ami közte van, az
inkább presztízs értékű hifibuziságegy nagyságrenddel kisebb jelentőségű. Szóval nem azt mondom, hogy nem számít, mert mindent hallani, de benézve a DAC-os topikba, kb. minden szarfoshugy, ami 20 ezer alatt van. Ennyiért csak akkor, ha tényleg indokolt.*A 40 – 45 Wattos fogyasztási értéket nem tudom komolyan venni,
Úgy értem, átlagfogyasztást, miközben pl. ide írok. -
varmi2
nagyúr
válasz
#90933760 #3789 üzenetére
Ez nem tuning platform, nem arra való, aki tuningolni akarja, annak nem ez való. De tuning nélkül is megfelelő , a neki tervezett célra. Általános netezős, filmnézős pc, htpc, irodai pc... Ezekhez a felhasználási szokásokhoz, nem is kell a tuning, alapon is bőségesen megfelelő.
Úgy mondom ezt, hogy van egy másik gépem amivel játszani szoktam, az szénné van tuningolva -
-
djculture
félisten
válasz
#90933760 #3775 üzenetére
Ezek a szintetikus tesztek semmit se jelentenek csak a valós használat, én annyit tudok hogy a 4 magos 3850-es sempronom helyett lett ez a a4 4000 és sokkal gyorsabb a valós napi használatban. Az egyik 1080p-s filmet pl ugy tudtam a sempronon nézni hogy vlc-be inditiottam akkor csak kicsit lagolt most meg röhögve viszi bármelyik lejátszóban.
-
-
djculture
félisten
válasz
#90933760 #3769 üzenetére
Amit te irsz arra bőven elég egy 13 ezres fm2 lap + a 9 ezres AMD X2 A4 4000 BOX. Nekem is ez van tartalék gépnek egy kis 64-es ssd-vel nállam nem fogja meg semmilyen feladat. fm1 -es 4 magos sempron-t váltott mer azon már egy keményebb kódólású 1080p-s videó is lagolt néha. Legtöbbször a gpu haredveres gyorsítás is vagy normálisan dolgozik vagy nem főleg a mai x264-es világban..
-
válasz
#90933760 #3766 üzenetére
Ez tényleg nem a tuning platform: office + net + multimédia + letöltés az, amire elég, esetleg 720p-n némi casual játék.
Esetleg megoldás lehet egy olcsó, A68-as FM2+ lap, és hozzá egy A6 apróról. Richland topikban volt sok videó, A6-ossal elég jól el lehet játszani 720p-n, persze nem a mai nagy címekkel.
(#3767) djculture
+1 -
djculture
félisten
válasz
#90933760 #3766 üzenetére
Attól függ mire kell, mert gyakolatilag ez az am1-es cucc médiás internetes datacenteres történeten kivül másra nem alkalmas. Előnye hogy csendes keveset eszik, tv alá tökéletes. Ha meg játszani kell akkor meg úgysem úszod meg hogy vegyél egy normális procit meg egy diszkrét vga-t, minden más megoldás nagy kompromisszumos szopóág.
-
-
alcsa
senior tag
válasz
#90933760 #3761 üzenetére
Nekem pont igy van a rendszer amiket felsoroltal.
A tap szinten seasonic, de a G450es (), nincs semmi gondja hogy alul van terhelve. (Azert ezt a tapot valasztottam, mert a jovoben szeretnek upgradelni, es oda jol jon.)
Tuningolni nem tuningoltam, szerintem teljesen felesleges is. Medium beallitasokon a Diablo3/Starcraft2 nagyon szepen megy.
USB bootot tud.
-
dzseki
csendes tag
válasz
#90933760 #3483 üzenetére
Csak az a baj, hogy két teszt szerint is ez van, és az érzésem is ez néha, pl firefox ablakok közötti váltás, de amúgy annyira nem érdekel a dolog, mivel film nézéshez nem nagyon kell a memória, amire vettem arra ez így is megfelel, csak éppen emiatt rágódok, hogy belevágjak-e a második vásárlásba, oda biztos nem ezt a ramot venném...
Ha ti is lemérnétek nektek mit mér memóriaügyileg az segítene. Én Aida64 5.20.3400-al mértem.
-
PuMbA
titán
válasz
#90933760 #3425 üzenetére
Itt az AMD lista:
"AMD Radeon™ R9 Series graphics
AMD Radeon™ R7 Series graphics
AMD Radeon™ R5 240 graphics
AMD Radeon™ HD 8000 Series graphics for OEM systems (HD 8570 and up)
AMD Radeon™ HD 8000M Series graphics for notebooks
AMD Radeon™ HD 7000 Series graphics (HD 7730 and up)
AMD Radeon™ HD 7000M Series graphics for notebooks (HD 7730M and up)
AMD A4/A6/A8/A10-7000 Series APUs (codenamed “Kaveri”)
AMD A6/A8/A10 PRO-7000 Series APUs (codenamed “Kaveri”)
AMD E1/A4/A10 Micro-6000 Series APUs (codenamed “Mullins”)
AMD E1/E2/A4/A6/A8-6000 Series APUs (codenamed “Beema”)"Ezek támogatják: Multi-threaded command buffer recording and async shadersare two big features of the base DirectX® 12 specification, each harboring great potential to extract significantly more performance and image quality out of existing hardware. Tehát a Kabiniben nincsenek ilyen parancsprocesszorok -> GCN 1.0
Az a kár, hogy a Windows 10 grafikus felületén kívül egyébként is használhatatlan lesz grafikára a mind a Kabini, mint a Beema
radi8tor1:
Gyenge lesz, így is úgy is
-
rattan
tag
válasz
#90933760 #3382 üzenetére
Többször végignéztem a neten, és érdemi különbséget csak annyit találtam, hogy az A4-5000 500 Mhz-en futtatja a grafikus részt, míg az 5150 600 Mhz-en.
Illetve nyilván a processzor sebesség az 1,5 vs. 1,6 Ghz, de ez gondolom alig jelent valamit, illetve a tokozás sem hiszem hogy különbséget adna.Meg a legkisebb Sempron is a 2 maggal tuti nem 25W-os TDP-s, de gondolom azt meg nehéz volna marketingben eladni, hogy vegyél drágább procit, de annak magasabb is a TDP-je. 25W mind és kész.
-
creation
senior tag
válasz
#90933760 #3303 üzenetére
Küldd a képet és válaszolok rá
Amúgy nincs valami rend benne... És a súlytöbblet a két PFC trafó okán van elsősorban... Ettől függetlenül nem hangos, valóban nem. Hangosabb mint a kis CPU ventije, de nem orkán és valószínű, hogy ezt a terhelést, amit ez a CPU produkál, még passzívban is teljesítené
-
varmi2
nagyúr
-
Murdock1981
tag
válasz
#90933760 #3153 üzenetére
Én is használok dvd-t ssd+hdd mellett és csak 2 sata port van a lapon, a dvd meg IDE-s. IDE to USB adaptert vettem ebayről 1200 Ftért (olx-en sem sokkal több.) és tökéletesen, hibátlanul működik. És sata port is van rajta, ha arra lenne szükség. USB 2.0, de dvdnek bőven elég, bár a hddnek is az lenne, mert csak adatot tárolok rajta.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz
#90933760 #3130 üzenetére
Itt van egy csomó játékteszt 5350-el. Válogass kedvedre.
A hűtésről, épp nem rég jelet meg két hűtő, ami megfizethető, az egyik 8cm ventit tartalmaz, a másik passzív hűtő.
Nem tudom, hogy az intel oldalán van-e konkurenciája, cserélhető cpu vonalon. A benne lévő igp-nek tuti nincs, max sokszoros áron. -
-
-
Francia91
veterán
válasz
#90933760 #1444 üzenetére
1600 MHz-ig támogat, így felesleges bele nagyobbat venni
Tuningról én nem tudok, bár a CPU-t már láttam 2,5 GHz-en, hogy húztákSzerk.: Azt a rohadt
Szépen megrángatta valaki a bajszát
Bár az az 1,632 V odareccsent neki biztosan.... -
Francia91
veterán
válasz
#90933760 #1440 üzenetére
Amugy en tappal egyutt vettem a hazat, IN WIN BP671. 250W-os tapegysegje van, halk is. Azert vettem igy, mert ebbe belefer, ha vennek a konfigba még egy dVGA-t is.
A gepet nem en hasznalom, itthonra vettem faternak, meg a csaladnak. Ok egyenlore nem igenylik a dedikalt kartyat még. Athlon XP 3200+, DDR1-es masinat valtott, azzal mar majdnem kinszenvedes volt netezni, meg filmezni, raadasul az XP bezartaval meg rosszabb lett. Nem voltak hozza semmilyen Win7 driverek -
Francia91
veterán
válasz
#90933760 #1440 üzenetére
A topik elején vannak fogyasztási adatok, meg a cikkben is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest