- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
szaszlaci #4699 üzenetére
A trágyalé kicsit meredek. Akkor azt mondom, hogy nem a legjobb
Hi-fi topikban el szokott szaladni a ló, de a DAC és fejes erősítő topikban is sokan beszámoltak különbségről a Win7 és a 10 között, szóval azért nem csak nálam van ez.
Már odáig fajult a dolog, hogy MP3 mellett YouTube-ról is hallgatok zenét
Bár van különbség a foobar-ban hallgatott FLAC-kal szemben, de egyáltalán nem rossz.
-
PuMbA
titán
válasz
szaszlaci #4696 üzenetére
ASIO-val is rosszabbul szól a 7 vagy a 8.1, hiszen már akkor is azt használtam
Nem sokat ér az ASIO, ha a hangfeldolgozás pontossága és késleltetése rossz. Linuxra váltva mindig is hallani lehetett a különbséget, pedig ott nincs ASIO meg WASAPI. A 7 és 8 közötti váltáskor is javult a hangminőség, de a 8.1 és 10 közötti a nagyobb különbség.
-
válasz
szaszlaci #4694 üzenetére
Lassabb, erőforrás pazarlóbb, erőszakosabb, ostobább, szarabb,
? Nem érzem lassabbnak, az erőforrásokat (jobban) pazarlónak, erőszakosabbnak, mint a Win7. Nem vágom, mire gondolhatsz? Az ostobább és szarabb meg egyenesen fura (nekem).
Amiket leírtál, azok szerintem a 8, 8.1-re nagyon is igazak voltak: eleve kivártam a 8.1-et, hogy a kezdeti szopóroller-re ne kelljen felszállni... Aztán a 8.1 is kb. 1 (max. 1,5) hónapot volt fent a gépen.
Szerintem a 10-et viszonylag szépen vissza "7-esítették", miközben a belseje meg már az új idők szeleit fújja. (Gondolok itt pl. a kernelre.) Nyilván a DX12 a Kabini kapcsán semmilyen előnyt nem jelent.
A kémkedés meg... Most nem kötözködésképpen, de ha olvassa az ember akár a PH! oldal híreit... Még a Google-t ha ki hagyom: a Samsung TV-je élőben rögzítette a beszédet (mindent!) és küldte el valami központi szerverükre. Ahol persze megfelelően tárolták, majd megsemmisítették... Aha.
Nem véletlen az sem, hogy a kollégáim a céges laptopokon szigszalaggal ragasztják le a webkamera lencséjét.
szerk: hogy valami "konkréttal" is a Win10-et hype-oljam
A 10-be belerakott Távoli asztal mintha hatékonyabban használná a hálózati sávszélességet: ugyanarról a céges netről nézek rá a Kabini-re és mintha gyorsabban reagálna a dolgokra, a képet folyamatosabban frissíti.
-
törölt tag
válasz
szaszlaci #4684 üzenetére
Voltam már Linuxos egyébként, nem is tudom mi a francnak jöttem vissza. De még van három évem amíg lejár a W7, ez még jó rendszer, majd utána lesz megint Linux.
Mondjuk én blackpantherOS-sel nyomtam, az se épp felhasználóbarát, lehet azért hagytam ott anno. Csak a neve tetszett. -
jobesz
tag
válasz
szaszlaci #4653 üzenetére
Érdekes ìrás , én már meggyőztem magam, ha nem jelenik meg vásárolhatóan az a12-9800e ,akkor én is intel (T végüre) -re váltok van i 3,i5,i7 vonalon is 35 w os , annyi hogy ez a hd graphics 530 és 630 van bennük, ami önmagában nem túl acélos.
Ez a bristol 35w jó alternativa lenne kabini után, de ez lenet only oem megoldásokban lesz elérhető -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szaszlaci #4643 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy egy passzív borda (ház oldalán) teljesen máshogy néz ki (vastagabb és ritkább), mint egy aktív hűtésre tervezett.
De úgy érzem kezdünk elkanyarodni Kabini témától.
-
törölt tag
válasz
szaszlaci #4634 üzenetére
Persze, mert ilyen picit bordánál a 12 centis alig fúj rá valamit, szétterül nagy felületen, lokálisan kis helyre nagyon keveset fúj. Annak akkor lenne értelme, ha nagy lenne a borda is amit fúj, pl az AC passzív bordája.
92-es vagy 80-as ventit kell rátenni a gyárira, de azt se közvetlen, hanem messzebb tőle és kicsit eltolva, mert a motor így is kitakarja jó részét.
Ennél kisebb ventinek viszont nincs értelme, mert azok vékonyodnak is és magasabb fordulat kell a légmozgatáshoz. -
jobesz
tag
válasz
szaszlaci #4621 üzenetére
Ez az általad megjelölt processzor más ligában játszik mint a kabini, a bristol E szintjén van teljesìtményben, de 20 wattal több (elméletben) a tdp. Szerintem nem igazán htpc nek való
Inkáb az i3 6100Te (35w), sajnos gpu tekintetében gyengék...
Ez az intel nekem is opció, ha nem jön a bristol amd 35w os procik elérhetően -
törölt tag
válasz
szaszlaci #4566 üzenetére
Alapvetően nem igényli, mert a prociban lesz a déli híd, csak a drágább alaplapokon lesz pluszban déli híd, hogy az extrémebb igényeket is kielégítse. Sok Sata, sok USB stb.
A nagyot szólás attól függ melyik procit veszed bele, a Zen biztos nagy lesz meg az jön eleve ilyen szegmensbe is, de az még vagy fél év. Az Excavator modulos megoldásokról amiknek mostanában kellene jönniük már végre egyszer, csak nem igazán akarózik.... Ezekről meg jelenleg csak ennyit tudni. [link]
Ennyiből sejthető, hogy azért ez nagyságrendekkel masszívabb lesz, de nem azért mert jók, hanem mert alapból nem HTPC procik, legfeljebb a 35W verziókat lehet arra használni.
Teljesítmény tesztek sincsenek még persze, mivel nincs hozzá alaplap... Csak nagyjából sejteni lehet, ha keresnénk róla tesztet, a 2 GHz Kabinihez képest a 3 GHz modulos proci annyira nem nagy eresztés, nem lesz ekkora különbség közöttük teljesítményben. Főleg ha a nagy IGP miatt még vissza is veszi, hogy beleférjen a 35W-ba.
De ez csak tipp, meg kell váni a teszteket róla. -
PuMbA
titán
válasz
szaszlaci #4562 üzenetére
Majdnem kétszer gyorsabb a Kaby Lake Pentium (2-3 ezres az árkülönbség a Skylake Celeron és Pentium között): Athlon 5370, Pentium G4560, ráadásul már 4 logikai processzornak látszódik a rendszer felé, mint egy Core i3, mert HT-s
Szóval amennyivel gyorsabb, annyival drágább, de például csomó Windowsos szolgáltatás, mint például a frissítések kezelése csak egy szálon mennek és ezen a területen a Skylake Pentiumom majdnem háromszor gyorsabban rakta fel a frissítéseket, mint a Kabini.
-
ZP67
tag
válasz
szaszlaci #4560 üzenetére
Nekem is feltűnt, hogy fogynak az AM1-es cuccok... Vizesboltban nincs is már az általad keresett deszkából.
Most három fajta lap van, december közepén emlékeim szerint 5 vagy 6 féle volt.
Processzorból is 2 Athlonnal több volt, most csak 1 van, meg 2 Sempron.Állítólag kifutó széria, igazuk lehet... csak ne kelljen gariztatni...
-
jobesz
tag
válasz
szaszlaci #4547 üzenetére
Én az intel nuc,és egyéb eszközöknél vettem észre, hogy bizonyos watt felett(50-65)átváltanak a 19 voltos adapter és feszültségszintre, feltételezem magasabb feszültségen kevesebb hőt disszipálnak egyes tápegységelemek,és némi spórolást lehet elérni a kissebb áramerősség mellett.(olcsóbb a kissebb áramú megoldás)
Én is szeretem a 12 voltot,mert az olyan szabványnak tűnő, de nem véletlenül van az intel nuc, gigabyte brix, és egyéb eszközökben is bizonyos watt felett a 19 volt preferálva.Én laptopszervizben dolgoztam,és ott sokszor belefutottunk menthetetlenül szétégett alaplapi tápcsatlakozókba ahol a pad is elégett, én mondom jobb a kissebb áram, nagyobb feszültség kombó
Ha stimmelni fog a laptoptöltőim vége a lapba akkor azzal hajtom, ha nem ,vásárolok valami 50w körülit -
jobesz
tag
válasz
szaszlaci #4545 üzenetére
Az általad küldött táp 12 voltos, és szinte bizonyosan kb max 120w(12 volt mellett a 180w hoz már túl sok amper kell) de én a 19 voltosakat jobban kedvelem, kiforrottabb ,elterjedtebbek,vsn itthon pár régebbi laptop töltő, emiatt.Az alaplapot azért a H sat preferálom, mert ott van választási lehetőség, de használtan b,és h sat is vennék, aqua nál szeretném, ott van arctic m1 hűtő is.
Ha valaki előlenditené a projektem ìrjon privit -
-
raidx
őstag
válasz
szaszlaci #4514 üzenetére
Én moat cseréltem 5370-re de elég lett volna az 5350 is. Nem nyújt annyival többat mint az árkülömbözet. A QC5000-est nekiigértem sógornőmnek a 256 megás XP-je helyett. Viszont az újakat már csak két sata porttal gyártják ami nekem kevés, neki is SSD, HDD, ODD. Nekem meg két HDD van + SSD és ODD. Bár az ODD elhagyható lenne mert nemigen használom.
-
F.B.I.
veterán
válasz
szaszlaci #4514 üzenetére
Annyira nem olvastam utána ennek a VP9-10-sok témának, hogy egyáltalán nem vagyok ezzel képben. Mondjuk az esetek 80%-ban telefonon, tableten nézek YT-ot, azok meg már most olyan erősek, hogy soha nem fogynak ki a szuflából. Ezt csak az ára és a fogyasztása miatt vásároltam. Ha most vennék, akkor már lehet én is erősebbet szereznék, bár az sem lenne kihasználva...már a TV-ém is erősebb.
-
F.B.I.
veterán
válasz
szaszlaci #4505 üzenetére
Üdv!
Én 5150-et használok (vehettem volna bármi jobbat de a fogyasztása és amire én használom arra bőven elég): 1080p60 simán megy, nincs akadás, közben le-feltöltés, meg indítok egy epub konvertálást, ezt elbírja. Egy SSD és egy 1Tb-os HDD-el használva, hangtalan, nem melegszik a gyári hűtővel, simán alszunk mellette (2 méter) egy 32"-es LED TV-re van kikötve. A fentiekre hibátlan, ajánlom, 11K volt lappal együtt használtan, annyit és többet is röhögve megér.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
dzseki
csendes tag
válasz
szaszlaci #4483 üzenetére
Én is hasonlóképpen vagyok, ha évente egyszer kétszer rámjön a játszhatnék akkor leveszem a polcról ar R7 250 kártyámat beteszem a gépbe aztán hajrá, különben meg kiveszem és keveset fogyaszt a gép
A játék fejlesztőknek nem érdeke hatékony játék motort írni, mert sok munka és nem vesznek új hardvert a népek: tervezett avulás van itt is. -
válasz
szaszlaci #4446 üzenetére
Pedig DE. Nálam a gyakorlat megmutatta. Amióta SSD-t toltam bele, azóta "megtáltosodott". Oké, most sem a Corei5-ös gépemhez hasonlítom a programok megnyílásának a sebességét, mert nagyon nem ua. a kategória, de mégis, érezhetően gyorsabb lett.
(#4447) Konfigos: szerintem a ram bővítés + az SSD "csodát" fog tenni.
-
Konfigos
őstag
válasz
szaszlaci #4446 üzenetére
Igazból 1 hét kérdése és kiderül,mert a két ünnep között lesz meg az ssd.Ha már fut a kodi nincs baj,azonnal indul minden reccenés mentesen,de mire elindul a kodi kb 15-20 másodperc,start menü 3 másodperc,utorrent 3-4 másodperc,ha a valamit elkezdek gépelni akkor nem ír be semmit kb 2 másodpercig aztán hirtelen beugrik szaggatva az írás,szóval szerintem körbe írtam milyen most de ez nem az am1 hibája az biztos.
Sajnos én is a hddre gyanakodok egy ideje,mert nincs terhelve a gép kicsit se,memória is van még szabadon,maga a hdd hibátlan 100/100as,csak esélyes hogy tényleg nem fekszik ez a rendszer+futó torrentek+egyéb műveletek dolog neki. Kiváncsi leszek majd,átmentem kompletten a rendszert így ahogy van az ssdre és megnézem mi lesz win10el,ha akkor se akarja majd az igazságot megy fel a win7,és ha akkor se akkor elkezdek gondolkozni mi lehet a gond,mert mondom jelenleg 4x körbefutja a 4 wattos intel cerka a gép sebességét ami lehetetlen.Viszont plusz pont a hddnek hogy nulla hangja van,még akkoris amikor dolgozik,seek hang sincs.Szóval amire kitalálták arra tökéletes,egy kicsi teljesen alap ssd meg manapság filléres tétel.
-
ZP67
tag
válasz
szaszlaci #4436 üzenetére
teljesen igazad van, de boltja csak volt.... Felhívtuk az összes (4) beszerzési forrást, egy helyen volt 2 db bontatlan proci. EGy helyi srác tegnap adott el egy használtat a hardveraprón.
Azt nem mondtam, hogy én fogom kicserélni a procit, csak neki ideje nincs keresgélni.
... és most jön a slusszpoén... Bevittem a gépet a fent említett /szervízbe, meggyőztem őket, hogy estére nézzék meg és csinálják meg, ha rájönnek a hibára... erre a gép simán elindul, mind vga-val, mind hdmi-vel... égtem rendesen...
most jön a következő probléma.... akárkit kérdeztem, mind azt mondta, hogy tudok majd telepíteni külső dvd-olvasóról... nem, nem ismeri fel... de ez egy másik topic témája...
Köszi mindenkinek a rám szánt perceket és javaslatokat!
Üdv,
ZP -
ZP67
tag
válasz
szaszlaci #4431 üzenetére
Sokat gondolkodtam, hogy nevezzem, nem találtam jobb szót. Évtizedek óta szervizel, boltja volt, eddig mindent megoldott...
Ventiátorok mennek, a képernyő fekete. Első bekapcsoláskor volt valami függőleges csíkozású rizskása.
Hangjelzást nem tudom megmondani, a házban nincs hangszóró
-
Konfigos
őstag
válasz
szaszlaci #4398 üzenetére
Persze abból nem fogsz ez nem kérdés,én arra céloztam hogy az asrock lap 18k procival együtt,ahhoz képest a mostanid mondjuk 7k~,11k ráfizetés és jobb minden téren nem egy drága befektetés.Mivel nekem csak film stb játszik majd,esetleg youtube nem érdekelt a nagyobb proci,bár erősen gondolkoztam rajta.Nem hinném hogy ilyesmi áron lesz a zen majd sajnos,én pedig többet nem szántam rá,akkor már inkább egy nas és egy Mede8er lejátszó vagy hasonló.Ár spekulációkat passzolom,de biztos nem jön ki majd 20-24k~ból egy lap meg egy proci,kérdés neked mire kell..Mire behozza nekem a jobb intel árát majd a kabini a gyengébb fogyi miatt addigra már a zen utódja is lecseng szvsz.
Más: Valaki írta itt hogy ilyen lapja van amit rendeltem,van benne lehetőség alulfeszelésre vagy nagyon puritán a bios?Esetleg sw-es megoldás is jó lenne.Annak idején volt egy athlon 250es procim hasonló célokra,iszonyatosan alul tudtam feszelni stabilan,de olyasmi szintre hogy terhelve nem evett többet 40wattnál gyári órajelen.Gondoltam megnézném majd milyen tartalékok vannak a kis integrált megoldásba +mhz téren és alulfeszelés téren.
#4399: Én megtudnám majd,ha lenne mit rákötnöm,de sajnos nincs.
-
Konfigos
őstag
válasz
szaszlaci #4396 üzenetére
Én most átnéztem minden elérhető itx lapot intel meg amd fronton is,és szerintem ha olcsón akarsz kijönni az egészből ez a kabini teljesen jó,QC5000-M-ITX/PH lap 18k~ és benne van a proci is,veszel bele egy ramot és mehet a menet,mostanid meg eladod apróba.Vagy simán egy lap és proci mellé.Intelt is néztem,voltak quad core pentiumok stb itx lapba,de jellemzően 30-40k között mozgott ami már erősebb cpu téren mint a kabini és kevesebbet eszik,braswell,apollo lake stb.Szerintem megéri azt a pár ezer forintot amit a brazosra fizetsz majd rá miután eladod,persze ez szubjektív.Én a zennel szemezgetek de mire az itt lesz addigra már kihullik a hajam a wd lejátszótól,intel téren meg nem találtam olyat ami árba tetszene,mondom ezt úgy hogy intel i5 notim van,és általában amd gépeim voltak otthon desktop téren,tehát nem vagyok elfogult.
-
PuMbA
titán
válasz
szaszlaci #4117 üzenetére
Én most gondolkodok a váltásban szüleim gépén, hogy egy AM1 konfigot lecserélek G4400-re és egy mATX lapra, ugyanis most is mATX ház van. Egyedüli kérdés, hogy megvárom-e a Kaby Lake-et, ami az év végén jön ugyanúgy LGA1151-be
Az AM1-es procik már meghalnak egy új 1080p 60fps-es YouTube lejátszásba és idő kérdése, hogy mikor szedik le a régi lejátszási módszereket, a G4400 meg vinné és még a netezés, illetve irodai feladatokban is minimum 2x-es sebességet kapnék
-
PuMbA
titán
válasz
szaszlaci #4111 üzenetére
Mini-ITX deszkára nem számoltam, csak egy sima mATX-re, de amit akartam mondani, hogy a G4400 ugyanannyit fogyaszt teljes terhelésen, mint egy Kabini és jóval gyorsabb, ráadásul sok folyamat még mindig csak 1 magot használ, ahol a Pentium 4-5x gyorsabb:
"The overall system power draw of this Pentium G4400 + Intel H110 micro-ATX setup was very good with an average power draw of just 38 Watts during benchmarking and a peak of 43 Watts"
Az, hogy a processzor fogyasztásának mennyi van megadva gyári adatként nem érdekes, a mért eredmények igen
A leggyorsabb Core i7 gép is 20-25W teljes gépes fogyasztással elmegy, ha megnézed a teszteket kis terhelés alatt...
-
törölt tag
válasz
szaszlaci #4111 üzenetére
Szerintem legjobb megoldás, ha maradsz az 5350-nél vagy ha kapni akkor 5370. Meg egy USB DAC, aztán a későbbiekben se kell foglalkoznod utána az optikai kimenettel, hogy van-e. Mert a következő alaplap vásárlásodnál is ugyanez lesz majd, hogy nincs rajta és most melyiket vedd stb.
Az N3150 nagyon durván ki van spórolva, azért ilyen gyenge ugyanannyi mag és órajel ellenére. Hiába az alacsonyabb csíkszél, azért 6W az 6W és nem 25 vagy 15. Nem egy kategória az AM1-gyel, alatta van.
-
PuMbA
titán
-
varmi2
nagyúr
válasz
szaszlaci #4092 üzenetére
Nézd meg ezt A brazosnál jóval erősebb, én is ezt használom htpc-nek, és van rajta opticai kimenet, ami neked kell. Ez mindent visz, kivéve a 4k-t. Ha akövi pár évben nem akarsz 4k-t, akkor jó megoldás. Ha meg még is kell a 4k, akkor majd tehetsz bele egy 4k képes belépő szitű vga-t is, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest