- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
szaszlaci #4699 üzenetére
A trágyalé kicsit meredek. Akkor azt mondom, hogy nem a legjobb
Hi-fi topikban el szokott szaladni a ló, de a DAC és fejes erősítő topikban is sokan beszámoltak különbségről a Win7 és a 10 között, szóval azért nem csak nálam van ez.
Már odáig fajult a dolog, hogy MP3 mellett YouTube-ról is hallgatok zenét
Bár van különbség a foobar-ban hallgatott FLAC-kal szemben, de egyáltalán nem rossz.
-
PuMbA
titán
válasz
szaszlaci #4696 üzenetére
ASIO-val is rosszabbul szól a 7 vagy a 8.1, hiszen már akkor is azt használtam
Nem sokat ér az ASIO, ha a hangfeldolgozás pontossága és késleltetése rossz. Linuxra váltva mindig is hallani lehetett a különbséget, pedig ott nincs ASIO meg WASAPI. A 7 és 8 közötti váltáskor is javult a hangminőség, de a 8.1 és 10 közötti a nagyobb különbség.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
szaszlaci #4562 üzenetére
Majdnem kétszer gyorsabb a Kaby Lake Pentium (2-3 ezres az árkülönbség a Skylake Celeron és Pentium között): Athlon 5370, Pentium G4560, ráadásul már 4 logikai processzornak látszódik a rendszer felé, mint egy Core i3, mert HT-s
Szóval amennyivel gyorsabb, annyival drágább, de például csomó Windowsos szolgáltatás, mint például a frissítések kezelése csak egy szálon mennek és ezen a területen a Skylake Pentiumom majdnem háromszor gyorsabban rakta fel a frissítéseket, mint a Kabini.
-
PuMbA
titán
A Vulkan és a DX12 nem teljesen GCN-be lehet életet, hanem kevesebb processzor használatot eredményez a GCN többlet tudásának kihasználásával, amit a GT730 nem tud
Az Athlon 5350 nagyon lassú processzor a mai játékokhoz, amikhez ugye Core i5 a minimum követelmény és ezen segít a Vulkan ebben az esetben.
-
PuMbA
titán
Teljesen ugyanezt nem, mert az AMD az előző években semmit nem csinált multimédia szinten, míg az Intel bődületeset fejlődött. Egyhamar nem fogják behozni
Még az RX480-ra és a többi Polaris VGA-ra sincs VP9 gyorsítás, mert majd később egy driverben engedélyezik, szóval egyáltalán nem érdekli őket ez a téma jelenleg. Eközben szüleim gépében a 16k-ba kerülő Intel G4400 processzor 6W fogyasztásból viszi a 4K YouTube VP9 videókat...
-
PuMbA
titán
Várd meg az év végén vagy jövő év elején jövő legolcsóbb asztali Intel Kaby Lake Celeron vagy Pentium processzorokat és egyetlen videóval sem lesz gondod vagy 10 évig, ugyanis a 8K-t is gyorsítják kevesebb fogyasztásból, mint az 5350, ráadásul processzor sebességben is kétszer gyorsabbak az Athlonnál a két mag ellenére
A 4K MP4 anyagok egyébként ritkák és hamarosan ki fognak halni, mert túl sok helyet foglalnak. A 4K HEVC MKV-k fele akkora méretben ugyanazt a képminőséget nyújtja.
-
PuMbA
titán
válasz
radi8tor #4310 üzenetére
AMD honlapján a Crimson Edition 16.3.2 jön be, mint utolsó támogatott driver az Athlon Series APU-t kiválasztva. A nagyobb APU-k A-Series APUs with R7 vagy R5 Graphics név alatt vannak. Az összes APU egy kalap alatt van driver ügyileg egyébként, ritkábban kapnak csak, mint a diszkrétek.
-
PuMbA
titán
A Crimson-nak pedig fel kell mennie, mert nálam is működött
Crimson 16.3.2 ezt próbáld ki, ezzel DirectX 12-t fog kiírni
-
PuMbA
titán
Legújabb VGA drvered van? Egyébként tényleg teljesen felesleges ilyen gépen bármit is tesztelni, hiszen egy 2005-ös NFS Most Wanted játék is gondot okoz neki közepes beállításokkal. Vicc az az integrált VGA, ami az AM1-ben van, de nagyrészt az egy csatornás memória vezérlőjének köszönheti
-
-
PuMbA
titán
válasz
Borzoló #4241 üzenetére
Ha azokra a videókra gondolsz, ahol 20-30 fps között mérnek, illetve ritkán 30-40 fps akkor nem, tekintve, hogy oda is van írva alájuk, hogy a processzor alkalmatlan a mai komolyabb játékokra:
"This is just for benchmarking purposes, this CPU is definitely not suitable for today's gaming, not even for a 30fps/1080p machine"
Jobb processzorral kétszer-háromszor több fps-t lehet kapni 750Ti-vel, illetve nem is süpped be az fps komplex jelenetek alatt
-
PuMbA
titán
válasz
iMaverick #4176 üzenetére
" Sőt. A korábban általad említett 60fps-es YT videók sem olyan hétköznapiak"
Pedig nagyon sok van. Már a legolcsóbb kompakt kamerával készült közönségi koncertfelvételek is 60fps-esek, egyre többel találkozok bármilyen kategóriában velük pl. hivatalos talk-show csatornák
Az SSD biztos segít, mert az bármilyen összeállításon segít, bár az Inteles gépben sincs SSD, de az lehet, hogy megdobná
Gondolkoztam, hogy maradok az AM1-en egy 5370-nel, ha olcsóbb lesz, de az sem tetszik már, hogy az AM1-et bővíthetővé csinálták és semmilyen processzor nem fog már bele jönni, szóval jól behúztak a zsákutcába. Olcsó az alaplap igen, csak az Intel lapjába beletehetsz 2-3 generációt, az AM1-től meg fillérekért tudsz csak megszabadulni tőle, mert már halott az egész platform.
-
PuMbA
titán
AM1-et ugyanúgy asztali kategória szerintem, ha erre gondolsz, csak egy picivel van lejjebb pozicionálva, mint az Intel, hiszen maga a processzor árai közel vannak
AMD honlapján ez van: "Everyday computing just got an upgrade", "Get to fun, faster, with a system that boots and loads applications quickly and easily. Enjoy reliable, responsive performance on thousands of software applications—including those that let you communicate with family and friends."
Baltoafarkas: Igen, én is 1080p-ről beszéltem, maximum arra használom a gépet
-
PuMbA
titán
Illetve az okoknál maradva, hogy miért is mondom ezeket. Belebotlottam a weben egy videóba, a londoni 2016-os újévi tűzijátékba, amit csak egyféle formátumban lehet legálisan letölteni, az pedig egy 10bit-es 4:2:2-es H264 egyenesen az angliai ingyenes földfelszíni sugárzási rendszerből és míg az Intel gond nélkül lejátszotta processzorból, addig az AM1 alól elfogyott az egy csatornás memória sávszélesség és 40%-os processzorhasználattal szaggatott a videó bármelyik lejátszóval, mivel ugye a videót nem tudja gyorsítani a benne lévő Radeon R3-as. Át kellett konvertálnom 2 óra alatt az Intel-lel a videót, hogy meg tudjam nézni AM1-en
-
PuMbA
titán
Egyik tesztben sincs semmi kiugró, mindkettő alapgép, 1 vinyóval és a lehető legkevesebb kiegészítővel, ezért fer a teszt szerintem
"Bocs de ezt a hétmérföldes marhaságot a szádba kezedbe adták vagy egyedül találtad ki?"
Magamtól, én használok AM1-es platformot és használok Intel-t is. Egy kis Windows Update, mellette letöltesz, megnyitsz egy hangkódoló programot, hogy átnyomj egy számot más formátumba és simán meg van fogva egy AM1-es proci és ez mindennapi használat. Anno amikor megvettem azt gondoltam, hogy ez azért nem lesz akkora gond neki, de Intelen jóval gördülékenyebben megy az egész
HTPC-nek viszont kiváló az AM1 még jelenleg.
"Nem tudom 43 vs 35W nekem nem tűnik ugyan annak"
Nekem sem ugyanaz, csak most a G3900-ről beszélnük és nem a tesztben lévő G4400-ról, de ezt jeleztem és ezért néhány Watt-ot le kell számolni belőle
-
PuMbA
titán
válasz
radi8tor #4164 üzenetére
Már 1,5 éve nincs flash a YouTube-on Firefoxon kívül az összes böngészővel, HTML5 van
98%-ra bontja a procim sok 60fps-es videó, például ez, mert VP9 videókodeket nem tud gyorsítani semelyik AM1-es proci
Ueda: Szép
Az x265 is sokat fog még fejlődni, mint az x264, de még hamar van
-
PuMbA
titán
YT = YouTube. Az Athlon 5150-em például nem bírja a 60fps-es YouTube videókat, mert már akadnak, innen az ötlet az Intelre váltásra
radi8tor1: Arra elég a Kabini, csak ugye HEVC-vel fele annyi tárhelyet foglal ugyanaz a videóminőség
Csak mérlegelni kell a dolgokat, hogy kinek mi kell, milyen hosszú távon, mekkora házban
-
PuMbA
titán
"AMD nél a 25W az a processzor űber max felvétele, nyilvánvalóan átlag használat alatt ezt nem fogja elérni. Tehát a kettő megadása eleve eltér egymástól."
Nem tudom, hogy te mit néztél az általam linkelt Guru 3D cikkben, de a harmadik grafikonon tisztán látszik, hogy játék alatt és bármi, ami jobban leterheli és kihasználja a CPU-t aközben 34-36W-ot fogyaszt egy APU-s gép
Az Intelnél pedig a 38W a gép szintén leterhelt fogyasztása, tehát netezés meg filmnézés közben ennél kevesebb
"mITX lap intelhez 23k+"
Előbb írtam 18k-ért egy mATX lapot
De mindegy, az AM1-es CPU-k YT alatt nagyon pörögnek, nem fogja kibírni annyi évig, mint az Inteles konfig
(#4161) qqcqqc: Javítottam, de ettől még pariban van az Intel gép fogyasztása, mert az is a teljes gépre vonatkozik
"The overall system power draw of this Pentium G4400 + Intel H110 micro-ATX setup was very good with an average power draw of just 38 Watts during benchmarking and a peak of 43 Watts. "
-
PuMbA
titán
Az mindegy, hogy 51W van odaírva, le van tesztelve az Intel összeállítás (ez már a nagyobb G4400) és konnektorból legnagyobb terhelésen 38W-ot fogyaszt, ugyanannyit, mint az 5350 konnektorból mérve
Alaplap drágább, igen, ASROCK H110M-HDS 18k-ba kerül ami már jó, de a géped jóval jobb is lesz, mint egy AM1-es
-
PuMbA
titán
válasz
radi8tor #4153 üzenetére
Természetesen, itt megnézeheted, hogy támogatja az InTru 3D-t
Ráadásul HEVC 8bit és VP9 8bit-et DXVA-ból viszi, szóval ha nem akarsz várni a Kaby Lake-re, akkor is mindenképpen jobb választás az AM1-nél, hiszen a YouTube VP9 kodekje is megy DXVA-ból, míg az AM1 proci pörög, mint a fene
Illetve ebbe a foglalatba jó lesz elvileg a Kaby Lake is, ami már a 10biteseket is DXVA-val gyorsítja, viszont HDMI 2.0 kimenet ugye nem fog varázsolódni a lapba.
Prociban meg az Intelhez híven szétveri az AM1-et, mert az egyszálas teljesítménye 2x akkora
-
PuMbA
titán
12k-ért elmenne, de így... Intel Pentium G4400 ugyanilyen áron, ugyanekkora fogyasztással, gyorsabb proci résszel és hasonló GPU sebességgel, jobb hardveres videó gyorsítással ugyanennyibe kerül
-
PuMbA
titán
válasz
GamerLaci123 #4131 üzenetére
Semmit se lehet kihozni ennyi pénzből, nézd meg a játékok minimum gépigényét, amivel játszani akarsz, azok az összeállítások nem olcsók
-
PuMbA
titán
válasz
GamerLaci123 #4128 üzenetére
Ezek a procik nem játékra valók, nagyon gyengék ahhoz
Ha AMD oldalon nézelődsz, akkor minimum egy FM2+-os A8-7600
-
PuMbA
titán
Itt az a becsapós, hogy a Firefoxon van csak letiltva az új VP9 videókodek, mert féltek a gyengébb gépek használóinak elpártolásától, a többi böngészőben engedélyezve van
Ha ide rákattintasz, akkor Firefoxon az egyik helyen piros felkiáltójel lesz
Tehát mindenképp olyan böngészővel kell tesztelned, ahol ez az oldal mindenhol pipát ír
-
PuMbA
titán
Nálam akad, látszik a dropped frames-en, ami folyamatosan nő
Athlon 5150-em van csak, gondolom azért
-
PuMbA
titán
válasz
szaszlaci #4117 üzenetére
Én most gondolkodok a váltásban szüleim gépén, hogy egy AM1 konfigot lecserélek G4400-re és egy mATX lapra, ugyanis most is mATX ház van. Egyedüli kérdés, hogy megvárom-e a Kaby Lake-et, ami az év végén jön ugyanúgy LGA1151-be
Az AM1-es procik már meghalnak egy új 1080p 60fps-es YouTube lejátszásba és idő kérdése, hogy mikor szedik le a régi lejátszási módszereket, a G4400 meg vinné és még a netezés, illetve irodai feladatokban is minimum 2x-es sebességet kapnék
-
PuMbA
titán
válasz
szaszlaci #4111 üzenetére
Mini-ITX deszkára nem számoltam, csak egy sima mATX-re, de amit akartam mondani, hogy a G4400 ugyanannyit fogyaszt teljes terhelésen, mint egy Kabini és jóval gyorsabb, ráadásul sok folyamat még mindig csak 1 magot használ, ahol a Pentium 4-5x gyorsabb:
"The overall system power draw of this Pentium G4400 + Intel H110 micro-ATX setup was very good with an average power draw of just 38 Watts during benchmarking and a peak of 43 Watts"
Az, hogy a processzor fogyasztásának mennyi van megadva gyári adatként nem érdekes, a mért eredmények igen
A leggyorsabb Core i7 gép is 20-25W teljes gépes fogyasztással elmegy, ha megnézed a teszteket kis terhelés alatt...
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
betyarr #4010 üzenetére
AMD oldaláról kell a Latest APU drivers Windows 10 64bit-nél a Features fülön a Radeon Softwaret és az Optional downloads fülön az AMD Chipset Driverst
A chipset driver közül egyébként a SATA driver valamiért nem megy fel, ezért manuálisan az Eszközkezelőben a SATA vezérlő illesztőprogram frissítésére kattintva ki kell választani a c:\amd\amd sb-sata-ahci... mappát és így felrakja
-
PuMbA
titán
A Windows 7 nem minden AM1 alaplapgyártó által támogatott, hiszen bőven a Windows 7 megjelenése után jött ki. Anno nem is volt semmilyen Windows 7 támogatás mikor kijött az AM1, csak Windows 8-ra szóval szerintem próbálj egy Win10-et, ami jól kezeli az esetleges új eszközöket és minden jó lesz
-
PuMbA
titán
válasz
vegyszer #3716 üzenetére
Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy kivették a Windows 10 végleges verziójából a 4K HEVC támogatást, így semmilyen gépen nem megy. Valószínűleg nem voltak benne biztosak, karácsonyig csak visszakerül....
varmi2: Az eszközkezelőben próbálj letiltani nélkülözhető hardvereket, pl hangkártya, hálókártya és restart után csekkold az elérhető memóriát, mert valami csak elveszi
GPU-nak mindenképp rakd vissza az 512MB-ot
-
PuMbA
titán
válasz
betyarr #3656 üzenetére
Minden lejátszó le tud játszani 4K-t, de ugyanúgy akadás lesz a vége, mint most neked. A Microsoft HEVC dekódere (ami a Windows 10 része) a leggyorsabb dekóder, tehát, ha azzal nem fog menni, akkor semmivel
(#3659) betyarr: Elvileg halott dolog, de ki tudja, azért mondtam, hogy a Win10-et még érdemes lehet megpróbálni, mert annál fejlettebb dekóder nincs és nem igen lesz.
-
PuMbA
titán
válasz
ggeleven #3626 üzenetére
Nincs olyan, hogy keményebb FullHD film
A szabvány maximum 40Mbps-t támogat és ezt minden VGA-nak tudnia kell hiszen nem állhat fent olyan eset, hogy egy Blu-ray filmet visz a GPU, másikat már nem
Másrészt a GPU-ban külön egység van a filmek dekódolásához, tehát magának a GPU sebességének ehhez nem sok köze van
Ugyanaz a kis videó részegység dolgozik egy 120k-s VGA-ban, mint egy 15k-sban sima hardveres videógyorsítás esetén
Egyébként egyetértek veled, csak ezeket szerettem volna megjegyezni
-
PuMbA
titán
A most kijött hivatalos útiterv szerint nem lesz AM1-ben Beema meg semmi, mert az AMD feladta az alsó kategóriát, helyette a közép és felső kategóriában nyomul. Mondjuk érthető, hiszen sok eladás nem volt AM1-ből szerintem
-
PuMbA
titán
válasz
Armagedown #3468 üzenetére
Tesztek alapján egyébként jó az integrált VGA, de játékokban kritikán aluli. A 2005-ös NFS Most Wanted pl. remekül fut nvidia 7900gt max grafon, míg egy Kabinin nekem játszhatatlan volt, hiszen nagyon gyér az egy csatornás 64bites osztott memóriabusz
-
PuMbA
titán
válasz
#90933760 #3425 üzenetére
Itt az AMD lista:
"AMD Radeon™ R9 Series graphics
AMD Radeon™ R7 Series graphics
AMD Radeon™ R5 240 graphics
AMD Radeon™ HD 8000 Series graphics for OEM systems (HD 8570 and up)
AMD Radeon™ HD 8000M Series graphics for notebooks
AMD Radeon™ HD 7000 Series graphics (HD 7730 and up)
AMD Radeon™ HD 7000M Series graphics for notebooks (HD 7730M and up)
AMD A4/A6/A8/A10-7000 Series APUs (codenamed “Kaveri”)
AMD A6/A8/A10 PRO-7000 Series APUs (codenamed “Kaveri”)
AMD E1/A4/A10 Micro-6000 Series APUs (codenamed “Mullins”)
AMD E1/E2/A4/A6/A8-6000 Series APUs (codenamed “Beema”)"Ezek támogatják: Multi-threaded command buffer recording and async shadersare two big features of the base DirectX® 12 specification, each harboring great potential to extract significantly more performance and image quality out of existing hardware. Tehát a Kabiniben nincsenek ilyen parancsprocesszorok -> GCN 1.0
Az a kár, hogy a Windows 10 grafikus felületén kívül egyébként is használhatatlan lesz grafikára a mind a Kabini, mint a Beema
radi8tor1:
Gyenge lesz, így is úgy is
-
PuMbA
titán
Jön a Beema AM1-be
-
PuMbA
titán
válasz
MiklosSaS #3353 üzenetére
GPU-Z használhatatlan intergált VGA esetén, 1600Mhz-et ír a GPU clockra, mikor az csak 600Mhz, minden más adat is hibás
Netezés közben pedig igen, szaggat a videólejátszás, hiszen ott folyamatosan biztosítani kell az adatokat és, ha beadsz neki egy weblap megjelenítést, akkor késve érkeznek meg az aktuális képkocka adatok.
-
PuMbA
titán
válasz
Murdock1981 #3288 üzenetére
SSD helyett egy Athlon 5150-nel jobban jársz
A Sempron proci 1 év múlva már netezésre se lesz alkalmas olyan gyenge, illetve már most ebben a pillanatban gyenge, egy YT vagy Facebook most kimaxolja a procit kérdés nélkül
Én mindig azt mondom, hogy olcsón szart venni nem éri meg, inkább kicsit drágábban egy jót, időtállóbat igen.
-
PuMbA
titán
válasz
vegyszer #3280 üzenetére
Ezt elég nehezen lehet megmondani, ugyanis nem tudjuk, hogy egy 4K 10Bit színmélységű HEVC-nek mekkora a dekódolás igénye. Ami most biztos, hogy a AMD új Carizzo APU-jában fix funkciós dekóder lesz HEVC-re, szintén fixfunciós van az NVIDIA GTX960-ban, az AMD Kaveri-re pedig van OpenCL megoldás
-
PuMbA
titán
válasz
MiklosSaS #3178 üzenetére
Mondjuk akkor már használjuk is ki az APU tudását és ne VLC Playerezzünk, hogy a VGA videóegysége dekódolja a videókat és ne a CPU pörögjön
Emiatt egyébként egy Windows 8.1 is jobb lett volna, hiszen a Windows 7 az APU megjelenéséhez képest az őskorban jött ki. Ezt a rövid Összefoglalót csekkold, a madVR-es rész kivételével.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #3076 üzenetére
A mostani Kaverik közül egyik 95W-ost se lehet lenyomni 65W-ra BIOS-ból, tehát ez sem biztos. Ha meg lenyomod, akkor kb. ugyanott vagy, mint egy A8-7600-zal
Kíváncsi vagyok az első tesztekre, hogy lesz-e ennek valami értelme, a teljesítmény / fogyasztásból majd kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- XPEnology
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Napelem
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- EAFC 25
- További aktív témák...
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest