- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android szakmai topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Aktív témák
-
Jester01
veterán
Kerneled jó? (CONFIG_PPP_MPPE_MPPC)
ppp (2.4.2 vagy újabb, a 2.4.1 nem jó), pptp telepítés után én nem használtam a gtks varázslót,
hanem konfigoltam.
/etc/ppp/peers alá csináltam egy fájlt:
refuse-eap
nobsdcomp
nodeflate
require-mppe-128
mppe-stateful
pty ''pptp <szerver ipcim> --nolaunchpppd''
persist
connect /bin/true
connect-delay 5
user <user>
Az /etc/chap-secrets fájlba meg felvettem a felhasználót és a jelszót.
Ezután a pon <konfigfájl név> paranccsal indul a vpn.
(debian) -
escie
őstag
a linux az csak egy kernel, önmagában ingyenes, és az is marad, ez a koncepció része. keress rá a gpl licenszre, ha bővebben érdekel.
jelen esetben -azt hiszem- te linux disztribúcióira gondolsz, amiknek változó a licenszelése, erre az adott cég honlapján keress rá.
példának okáért, az uhu-linux teljesen ingyenes, de céges felhasználáskor meg kell venned egy példányt, amit már oda, és annyi példányban telepíthetsz, ahova és ahányszor jól esik. (dióhéjban)
vannak a nagyobb, fizetős disztrók, SuSE, Mandriva, RedHat, stb, ahol tkp a supportért, kézikönyvért, médiáért, frisseségért fizetsz, és azért, hogy egy jól működő rendszert építenek a linux-kernel köré. (szintén dióhéjban)
a legfrissebb verziók a fizetősek általában.
vannak még nagyobb disztrók, Debian, Slackware, Gentoo, amik kicsit ''fapadosabbak'', de nem is forgalmazzák őket olyan formában, mint az előbb említetteket, hanem a ''töltsd le és használd!''-hozzállást követik. (megintcsak dióhéjban)
de mondom, szét kell nézni a kiszemelt disztró honlapján, ott mindent le kell legyen írva...
remélem kimerítő válasz volt, ha valami sántít, javítsatok!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Quadro FX 570 eladó
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest