- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
zLegolas
őstag
válasz
AMD Power #4881 üzenetére
Szerintem valami egzotikus monitorod/VGA-kártyád lehet, amin hasra vágódik az UHU hardver-detektálója. (TFT, vagy mittomén...). Pl.: 80Hz-en akarja hajtani, az meg csak 75-ön megy, oszt lekapcsol, vagy valami ilyesmi...
Próbáld grafikus felület (X) nélkül, szöveges módban. Ha így megy, akkor talán lehet vele valamit bűvészkedni...
Lehet, hogy tévedtem... -
zLegolas
őstag
Nem kell, a Debian-ban (meg ált. a Linux-ban) az a jó, hogy egy zsebszámológéptől kezdődően felfelé akármire rakhatod, attól függ, mire akarod használni, olyan kernelt fordítasz meg olyan programokat rax mellé.
Egy általános mindenttudó otthoni gép konfigja 1,5-2 GB kábé, tokkal vonóval, csilli-villi felülettel (KDE) meg sok felesleges dologgal.
A 7 CD-n minden van, amit el tudsz képzelni, pl. 20 képnéző, 5 irodai csomag, 10 CD-író, 20 böngésző... szal lehet (és kell) válogatni...
Sok sikert! -
zLegolas
őstag
válasz
dr_strange #4718 üzenetére
Én is szívesen kipróbálnám, de mivel gyors internet nuku, ismerősök nuku, marad a CD-rendelés. Annyira meg nem szorít a cipő, hogy erre eltapsoljak 2-5e Ft-ot...
(mert akkor már rendelnék Debian-t :12 CD, Slackware-t -azissok, stb...) -
zLegolas
őstag
Ilyen alapon makkmindegy, megy mindegyik. Csak az egyiknél van segédprogram a rendszer beállítására, a másiknál meg szöveges fájlokat kell kézzel macerálnod... kinek mi tetszik.
Kezdeni jobb a csilli-villi grafikus, akkor talán nem hagyod ott 2 nap után. (SuSE, UHU, RedHat, Mandrake)
Spillereknek Debian, Gentoo, Slackware.
Én jobbára SuSE-t használok, egyszerűen azért, mert anno ehhez fértem hozzá, és ezt szoktam meg. Ha meg valami időnként a kezem ügyébe kerül, kipróbálom egy tartalék hdd-n... Ha valaki pl. mást nyomott volna anno a kezembe, lehet, hogy másként alakul. -
zLegolas
őstag
válasz
_Petya_ #4707 üzenetére
Idézek:
A rendszertöltő helyreállítása
Windows és Linux együttes használata esetén gyakran előforduló probléma, hogy a szokásos Windows újratelepítés során az addig meglévő multiboot rendszertöltő Master Boot Record bejegyzése felülíródik, a Linux nem indul. Kezdők gyakori megoldása ilyenkor a Linux újratelepítése. Erre természetesen semmi szükség sincs. Lássunk néhány egyszerű módszert a MBR helyreállítására:
Az egyik legegyszerűbb, hogy a SuSE telepítőkészlet első CD-jéről bootolunk, mintha új telepítést kezdenénk. A Telepített rendszer indítása pontot választva elindul a Linux, onnan pedig a Yast-tal a Rendszertöltő beállítása almenüben vissza tudjuk rakni a Grub-ot a MBR-be.
A MBR tartalma floppyra is kiírható. Célszerű ezt a biztonság kedvéért mindenképpen megtenni, ha máskor nem, legkésőbb a Windows újratelepítése előtt. Például a Primary Master merevlemez Master Boot Record tartalmának a lementése:
dd if=/dev/hda of=/dev/fd0 bs=512 count=1
A Windows telepítés után bootoljunk Linux CD-ről rescue módban. A MBR visszaírása a floppyról a fenti utasítás fordítottjával lehetséges:
dd if=/dev/fd0 of=/dev/hda bs=512 count=1
A Grub telepítése floppyra egy működő rendszerben:
grub-install /dev/hda
A telepítés céljaként a /dev/hda helyett természetesen tetszőleges helyet megadhatunk.
Egyébként írtam lejjebb neked is, az MPlayer-fordítással kaopcsolatban... -
zLegolas
őstag
válasz
operator10 #4704 üzenetére
Olvastad, amit lejjebb neked írtam mplayer-rel kapcsolatban?
-
zLegolas
őstag
_Petya_ és operator10 valamint akit érdekel az MPlayer fordítása pl. SuSE alatt:
idézek:
kiegészítés: fordítás forráskódból
1.- Töltsük le a forráskódot az MPlayer honlapjáról. Szükség szerint az egyéb kívánt kodekeket, skineket, illetve a feliratok megjelenítéséhez szükséges True-Type fontokat szintén mentsük le ugyanonnan.
( MPlayer-1.0pre3try2.tar.tar )
2.- A letöltött forrásfájlt csomagoljuk ki a user könyvtárunk egy mappájába. Ehhez jobb egérgombbal kattintsunk a fájlra, majd Kitömörítés ide...
3.- Nyissunk egy terminált abba a könyvtárba, ahol a kicsomagolt állomány található. (Konqueror / Eszközök / Terminál nyitása)
4.- Rendszergazda módban hozzunk létre a /usr/local/lib könyvtárba egy codecs alkönyvtárat. Ide másoljuk be a többféle, az előzőekben leírtak szerint kitömörített kodekeket.
Megjegyzés: ezek az állományok Windows alatt természetesen nem használhatók, teljesen Linux-specifikus fájlok!
(win32codecs.tar.tar, libdvdcss-1.2.8.tar.gz, rp9win32codecs.tar.bz2, stb...)
5.- A /usr/local/share/mplayer könyvtárban hozzunk létre egy Skin alkönyvtárat, ebbe másolandók be az internetről letöltött grafikus felszínállományok (skinek), külön-külön alkönyvtárakba. Az MPlayer alapból a default skint keresi fordításkor. Amennyiben ilyent nem talál a megadott helyen a grafikus felület nem fog működni, a program csak parancssorból lesz vezérelhető!
6.- A filmek feliratainak megjelenítéséhez sok választható karakterkészlet áll a rendelkezésünkre. A letöltött betűkészletek mappáiban a font.desc -nevű fájlokat át kell nevezni valami.ttf névre. Ezeket a /usr/local/share/mplayer/font vagy a /user/usernév/.mplayer/font mappába kell bemásolni.
Egy jogtiszta Windows példány birtokában az annak a részét képező TrueType fontok is használhatók. Érdemes tudni, hogy ezek a betűkészletek szerzői jogi védelem alatt állnak, tehát szabadon nem másolhatók!
7.- Nyissunk egy terminált a MPlayer forráskönyvtárában, és írjuk be:
./configure --enable-gui
A számítógép a configure utasítás hatására a forráskódot a gép hardveréhez optimalizálja, hangolja. Ez eltarthat egy kis ideig. Ha mindent rendben talált, akkor az „ If you suspect a bug, please... „ felirat megjelenítése után visszakapjuk a kurzort. A configure előtt álló ./ karakterek azt jelzik a rendszer számára, hogy a futtatandó utasítás (a configure) nem a szokásos elérési utak (path) egyikén, hanem az aktuális könyvtárban található. A telepítés során megadott --enable-gui kapcsoló a grafikus felülettel való fordításra szolgált (Graphical User Interface).
Itt jegyezném meg, hogy Linux alatt nagyon sok program alapértelmezettként szöveges módban használható. Természetesen ezekhez a programokhoz csaknem mindig elkészül a grafikus felület, ez azonban csak opcionálisan választható extra szolgáltatás. A Linux világában a hatékonyság gyakran előnyben részesül a külsőségekkel szemben.
Nem kizárt, hogy nincs a számítógépre telepítve minden, a program működéséhez szükséges csomag, ekkor hibaüzenetet kapunk. Az alábbi ábrán látható, hogy a fordító a libpng és a libpng-dev csomagokat hiányolja:
A leggyakrabban az XFree86-devel és gtk-devel csomagok hiányoznak, ezek ugyanis alapértelmezésben nem kerülnek fel a rendszerre, hacsak külön nem kérjük őket a telepítés során. A fenti két csomag feltétlenül szükséges a grafikus kezelői felülethez!
Indítsuk el a Yast -ot, keressük meg az igényelt komponenseket a Programok hozzáadása és eltávolítása menüpontban, a telepítő lemezekről pótoljuk ezeket, majd próbáljuk újra a ./configure --enable-gui -tól, amíg a fordítás hibamentesen le nem fut.
8.- A terminálban írjuk be: make A gép lefordítja a konfigurált forrásfájlt. Hibaüzenet esetén az előzőek szerint kell eljárni.
9.- A terminálban rendszergazda módban adjuk ki a make install -utasítást.
Ennek hatására a lefordított, immár futásra kész kód a helyére kerül a rendszer megfelelő könyvtáraiban. Ha nem superuser-ként próbálkoznánk, akkor természetesen nem lenne jogunk a rendszerterület írására. Néhány másodperc után hasonló üzenet fogad:
7.- Az MPlayer futásra kész. Terminálban írjuk be: mplayer /film/helye/neve, vagy a grafikus felülettel való indításhoz: gmplayer. Természetesen készíthetünk egy parancsikont (linket) a futtatható fájlhoz az asztalra is.
A program legfontosabb funkciói könnyen elérhetők billentyűzetről a film nézése közben is. A kurzor gombokkal például előre-hátra tekerhetünk a filmben, állíthatunk a hangerőn, a fényerőn, kontraszton (!), a feliraton, siettethetjük vagy éppen késleltethetjük a hangot a képhez képest, és még sorolhatnám...
Javaslom az MPlayer dokumentációjának a tanulmányozását, nem mindennapi dolgokat olvashatunk benne a program képességeit illetően.
Bocs, ha hosszú és formátlan (OOo.sxw az eredeti...)
-
zLegolas
őstag
válasz
_Petya_ #4682 üzenetére
Idézek egy kicsit, hátha segít valamit:
A mkisofs program célja nem a CD író hardverrel történő kommunikáció, hanem az adatok megfelelő fájlrendszerbe való konvertálása, amit aztán egy másik programmal CD-re írható. A program segítségével olyan hibrid fájlrendszer hozható létre, amely olvasható úgy Linux/Unix, mint Windows vagy Macintosh számítógépeken. A legfontosabb fogalmak röviden:
ISO-9660 - A jól ismert 8+3 karakteres (DOS) fájlformátum szabványa.
Joliet - A 8+3 karakteres szabvány hiányosságainak megszüntetésére született. Engedélyezi a 64 karakter hosszúságú, UTF-16 kódolású fájlnevek használatát, a Microsoft W32 rendszerek alkalmazzák.
Rock Ridge - A Unix/Linux operációs rendszerekben használt szabvány. Lehetővé teszi a hosszú fájlnevek, a jogosultságért felelős jelzőbitek, linkek használatát, stb...
HFS - Macintosh számítógépek használják, hazánkban kisebb jelentőséggel bír.
El Torito - A bootolható CD készítésétnek módját tartalmazza -
zLegolas
őstag
Sajna ''nem egészen jött át'' mi is a problémád... Alapból a Windows-nak lila gőze sincs semmi Linux-os partícióról vagy gépről. A lényeg az, hogy ha hálózatba akarod a 2 rencert drótozni, akkor Linux-os oldalon a Samba nevű okosságra van szükséged, ez az összekötő kapocs...
Van a neten valahol egy ingyenesen letölthető Samba könyv, keress rá:
O'Reilly írta, Kossuth kiadó... egy madár van az elején.
Szal erefelé keresgélj... -
zLegolas
őstag
A helyzet szerintem rohamosan változni fog a közeljövőben. Mellesleg meg mindegy mit ír a gyártó a dobozára, meg milyen driverekkel látják el windózék, ha Linux alatt meg csak egyszerűen, szimplán működik.
Vannak sajna ellenpéldák, pl. a ketye fejemmel marhára nem értem, hogy miért nem lehet Linux alatt a párhuzamos illesztésű szkennerek 99%-át munkára bírni. Totál olyan, mintha elfelejtettéjk volna ezt a témakört... pusztuljak meg, ha értem!
Hmmm nem kell valakinek egy Genius ColorPage Vivid Pro (párhuzamos)scanner? -
zLegolas
őstag
először csak az emailek fejléceit töltöd le, és azok alapján szűrsz. Aztán, ami a fejléc alapján SPAM, azt törlöd a szerverről, letöltöd a maradékot, és még egyszer, ekkor már a teljes emailt megnézve szűrsz.
Na ez az, ilyesmi kéne, program??
Egyébként meg modemem van, azzal azért fáj a fél-egy mega sz@r naponta.
Win alá létezik valami ilyen progi, jönnek a fejlécek, ami kell letöltöm, ami nem azt meg törlöm...
És nem a szűrés a probléma, azt minden valamire való, levelező prg. tudja. A gáz az, hogy nem akarom a felesleget leltöléteni!
-
zLegolas
őstag
A szerveren való szűrésre mi a megoldás? Nem kóser, hogy letöltöm, azután meg szűröm...
-
zLegolas
őstag
Indítottam egy topic-ot, mert kicsit kiakadtam!
Van valakinek valami javaslata, ami elsetleg elkerülte a figyelmemet?
Nos, tegnap tele lett a púpom.
Néhány hónapja leíratkoztam néhány lev.listáról, és e-mail címet váltottam. A spam-ok áradata azonnal megszűnt, ami már marhára idegesített.
Néhány fórumtárssal privát levelezésbe kezdtem, azóta megint dőlnek be a jobbnál jobb ajánlatok, miszerint meg kéne növelnem a f*rkam méretét, meg hogy úgy érzékelte valami okos cég, hogy nem biztonságos az Explorerem, futtassam ezt a mellékelt 300 kB-os fájlt, mindez 8-10 példányban, stb...
Tuti, hogy valami trójai elküldte valamelyik lev.partnerem címlistáját egy spammer cégnek, nekem meg maradt a copás. Szal tele a tudatom, Window$ a környékemen sincs (otthon ), más összevissza trójaizott windózere miatt szívok...
Ezellen NEM LEHET VÉDEKEZNI !
És ne mondja senki, hogy szűrjem a leveleimet a szerveren, csak azt töltsem le, ami érdekel, mert már az is szívás, hogy ilyesmivel kell görcsölnöm!
Windózék, kaptyátok már össze magatokat, a fél számítógépes világ miattatok szív!
Bocs, nem flame-vihart akarok gerjeszteni, csak tényleg kiakadtam... -
zLegolas
őstag
Billyék csak próbálkoznak, állítólag amit összeütöttek az az XP valamilyen verziója, de a nevén kívül nem sok minden 64-es benne...
Egyébként meg mi a manónak? Az ilyen proc még ritka mint a fehér holló. Tudtommal egy okés rendszer van a piacon, ami kielégíti: SuSE 64-bit. -
zLegolas
őstag
Hát még ha megmondom, hogy valami női magazinban olvastam (Story vagy mittomén...) Csak hát az a fekete hosszú haj...
Bocs az off-ért! -
zLegolas
őstag
Na, kellett nekem módosítani... olvasátok'mán el lécci a (#3241) szürke bötűs részét!
-
zLegolas
őstag
Semmilyen kapcsolókkal, jó úgy, ahogy van!
Lejácccás meg úgy, hogy konzolba beírod: mplayer pandoramuvesznofilmgye.avi
Az ezen felüliek csak ricni, lásd: mplayer doksi, man mplayer.
(Apropó, valamelyik valóságshow (asszem a szigetes) egyik fekete szépsége is huncutkodott sok XXX -es filmeket, linkje valakinek esetleg?)
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Röviden: a fene tudja...
Állítólag az újabb MPlayer-ek csinálnak időnként érdekességeket, nekem valami régebbi van fent, amíg megy minden, nem is b*zerálom...
A hang+felirat betöltésével kapcsolatban:
- parancssorból: a doksi megmondja, fejből én nem, bocs.. (www.mplayerhq.hu)
- grafikusan: ki lehet tallózni asszem, valami menüből...
Mellesleg ha a filmmel egy könyvtárban vannak azzal azonos néven, akkor asszem automatikusan belövi, ha jól emléxem... -
zLegolas
őstag
válasz
operator10 #3207 üzenetére
Eccerű, csak kezdetben homály a téma... www.linuxforum.hu =>n+1 alkalommal kitárgyalva, használd a keresőt!
-
zLegolas
őstag
na akkor figyu: a linux live cd-k helyeznek -e el valamilyen adatot a winyón ha bebootolok róla
A legtöbb nem, SuSE Live és UHU Live asszem igen...
ha igen hol na nem akkor mér
Ha igen, akkor a C:/suse.temp, vagy mittomén néven
ha nem, akkor meg azért nem, mert elég neki kb. 64...128...256MB memória, arról+a CD-ről fut. Ez a jellemzőbb!
A Slax-nak nem kell winyó, se partíció, se semmi. Az adatokat meg oda teszi, ahová te akarod, magyarul a lementett adatoknak kijelölöd a neked szimpi helyet a winyón, oszt oda mén...
ext2 ,3 as partició (mi a különbség a 2 és a 3 közt? )
Semmi lényeges a számodra, mindkettő naplózó fájlrendszer (mint az NTFS), csak máshogy műxik. Az internet megmonnya, ha komolyan érdekel.
Remélem segéltem! -
zLegolas
őstag
Mindenkinek ajánlom a ''Pingvin füzetek'' sorozatot, keressetek rá a neten, töltsétek le, marha jó olvasmányok!
Eddíg 5 rész jelent meg, alapművek! -
zLegolas
őstag
Idézek:
...minden fájl és minden könyvtár különböző jogokkal bír, amelyek meghatározzák a fájlokkal az egyes felhasználók által végezhető műveleteket. Minden fájlnak van tulajdonosa, aki azt létrehozta és aki rendelkezik felette. Minden felhasználó egyben egy -vagy több- csoportnak is a tagja. Három fő csoport létezik:
User -a tulajdonos maga
Group -a tulajdonos csoportja
Others -mindenki más
Egy fájllal a következő műveletek hajthatók végre:
read -olvasás
write -írás
execute -futtatás, végrehajtás
Könyvtárak esetén a fentiek kissé másként értendők:
read -listázható a könyvtár tartalma
write -módosítható a könyvtár tartalma
execute -belépési jog a könyvtárba
Az egyes fájlok mindhárom tulajdonosi csoportra három-három biten tartalmazzák a szükséges információkat, az alábbiak szerint:
user group others
- r w x r w x r w x
Könyvtár esetében pedig:
user group others
d r w x r w x r w x -
zLegolas
őstag
És mifene oprendszer?
Elvileg ha pld SuSE akkor az új eszküz beállításánál a Yast-ban nem helyi portra csatlakozó eszközt választasz, hanem hálózati elérésűt...stb...
A multis cucc egyébként nem biztos, hogy menni fog, a scanner része legalábbis...nincsenek túl jó tapasztalatok!
Remélem szerencséd lesz! -
zLegolas
őstag
válasz
operator10 #3127 üzenetére
A telepítés nem olyan 1ccerű,mint window$-ban, lásd: katty a setup-exe-re és kész...
Alapból 3 mód jut eszembe:
1: Bemásolod a kívánt helyre, és alapból futtathatod
2: .rpm csomagod van. Erre katty, és tán megy is. Figyelni kell, hogy a megfelelő disztróhoz fordított verziót használj!
3: Telepítés forráskódból. A leginkább javallott módszer.
- Kicsomagolod a tömörített állományt
- elolvasod a readme és install meg ilyesmi fájlokat...
- ezek szerint jársz el
Általában beírod:
configure (enter)
iszol egy bambit
make (enter)
és a végén rootként:
make install -
zLegolas
őstag
MPlayer telepítés:
Idézek:
''4.- Rendszergazda módban hozzunk létre a /usr/local/lib könyvtárba egy codecs alkönyvtárat. Ide másoljuk be a többféle, az előzőekben leírtak szerint kitömörített kodekeket.
Megjegyzés: ezek az állományok Windows alatt természetesen nem használhatók, teljesen Linux-specifikus fájlok!
(win32codecs.tar.tar, libdvdcss-1.2.8.tar.gz, rp9win32codecs.tar.bz2, stb...)
5.- A /usr/local/share/mplayer könyvtárban hozzunk létre egy Skin alkönyvtárat, ebbe másolandók be az internetről letöltött grafikus felszínállományok (skinek), külön-külön alkönyvtárakba. Az MPlayer alapból a default skint keresi fordításkor. Amennyiben ilyent nem talál a megadott helyen a grafikus felület nem fog működni, a program csak parancssorból lesz vezérelhető!
6.- A filmek feliratainak megjelenítéséhez sok választható karakterkészlet áll a rendelkezésünkre. A letöltött betűkészletek mappáiban a font.desc -nevű fájlokat át kell nevezni valami.ttf névre. Ezeket a /usr/local/share/mplayer/font vagy a /user/usernév/.mplayer/font mappába kell bemásolni.
Egy jogtiszta Windows példány birtokában az annak a részét képező TrueType fontok is használhatók. Érdemes tudni, hogy ezek a betűkészletek szerzői jogi védelem alatt állnak, tehát szabadon nem másolhatók! '' -
zLegolas
őstag
válasz
DragonR+ #2730 üzenetére
A Live 5.1 sokaknak porblémás, sok topic nyílt már ebben a témában, keresgélj!
Két tipp:
1.: www.linuxforum.hu -használd a keresőt!
2.: www.uhulinux.hu, Tudásbázis, 5.1 teljes birtokba vétele, vagy ilyesmi...
A Scanner téma:
Ha párhuzamos illesztésű, akkor felejtsd el.
Ha USB-s, van esélyed, nézd meg a SANE oldalán a kompatibilitási listát. Lehet, hogy szerencséd van...
Magyarázat: a gyártók nagy része (az utóbbi időkig) tojt Linux-ra fejleszteni, inkább a pízes Winfo$ ''op. rencereket'' preferálta. Emiatt a meghajtók nagy részben lelkes amatőrök munkái, valamihez sikerült, a nagyon kacifántos és hipertitkos hardverekhez (pld. az nVidia minden részlete) nem nagyon. -
zLegolas
őstag
válasz
Majstor #2647 üzenetére
Elég a rendszernek untig az, amit leírtál, vágj bele bátran. A helyedet növelheted a telepítés után a feleslegesnek talált programok leszedésével, vagy egy újabb HDD berakásával. Marhára nem szempont a zene meg filmek meg mittomén tárolása, nelked egy alaprendszer kell, az meg elfér.
Ha lehet, hagyd ki a KDE-t, vagy a Gnome-ot, vagyis az egyik grafikus rendszert tedd fel csak. Ezzel sokat spórolhatsz.
A 128-MB-al Gnome alatt szépen el fog laffogni, semmi pánik. Ha megszereted, később majd dughatsz bele ezt-azt utólag!
Hajrá, sok sikert! -
zLegolas
őstag
Na, átrágtam mégeccer...asszem mértem.
Szal a Grub-ot illik a Primary Master hdd MBR-jába tenni, feltételezem így is van.
Ha a fene fenét eszik is, ennek kell bejönnie, akár van Mobilrack Linux-al, akár nincs.
Namánmost a Grub MBR bejegyzése csak egy link tajdonképpen, ami megmutatja, hogy hol van az igazi rendszertöltő program. Ha ez történetesen a kihúzott rackben lévő vinyón van, akkor lehet, hogy dob egy hátast.
Nekem is hasonló megoldással megy otthon a gép (csak éppen Window$ nuku).
A Primary Master-en van az éles Linux rendszerem, a többi winyóimon meg mindenféle Linux-ok, kísérletezni, jáccani, próbálkozni.... Amelyik kell, azt bedugom, a Grub bejelentkező menüjáében meg kiválasztom, mit akarok indítani.
Tehát én fordítva csinálnám a helyedben, a fix vinyóra fix linux (szánjál mán rá 5 GB-ot...), a digidugira Win-t. Ennek az az előnye is megvan, ha valamit hozni vinni akarsza haver Winfo$ gépére/ről, viszed a Win-es winyót, és mindenki örül...
-
zLegolas
őstag
válasz
n0_gAboR #2620 üzenetére
Hát, sárkányos... ugyanis elvileg:
hda: Primary Master
hdb: Primary Slave
hdc: Secondary Master
hdd: Secondary Slave
...te mindha nem ezt írtad volna, a kérdéses péartíciók mindenesetre az fstab szerint a Primary Master vinyódon vannak.... amúgy meg a SuSE sikít, hogy a Yast-ot akarja indítani, amikor elsőként új hardvert talál (új vinyót dugsz rá).
Úgyhogy kissé homályos, vagy én emléxem rosszul.
Emígyen írd át a megfelelő részeket:
/dev/hda1 /media/windows_c ntfs users,noauto,umask=0002,iocharset=iso8859-2,code=852 0 0
...
/dev/hda6 /media/windows_e vfat users,noauto,umask=0002,iocharset=iso8859-2,code=852 0 0 -
zLegolas
őstag
Leginkább sehogy, bár van, akiknek sikerült... az ugyanis egy ratyi Winmodem
Ha mégis, akkor ez talán segít:
Bővebben: link
Sok sikert!
Aktív témák
Hirdetés
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest