- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
proximus
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #1036 üzenetére
Hi!
Azután hogy ''megfagy'' a telepítő, próbáld ki ezt: Ctrl + Alt + F1, illetve ue. F2, F3, ... változatát. A lényeg: Valamelyik(eken)en keress a rendszerüzenetek között hibára utaló sorokat(feltehetőleg az utolsó sorok). Ha nincs ilyen, vagy nem tudsz angolul, másold be ''ide'' az utolsó pár sort. Esetleg: Szintén valamelyik konzolon keress ''belegépelhetőt'' (busybox), és ott írd be: dmesg A kiírt üzenetekkel ugyanúgy járj el, mint ahogyan azt már föntebb írtam.
u. i. : NE ADD FEL! -
proximus
senior tag
''Szeretnék komolyabban foglalkozni.'' No ez már egész más
Nekem meg tűzfal nélkül se megy.Mondok egy jobbat
ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/mandrake-iso/i586 -
proximus
senior tag
Ha nem akarsz komolyabban foglalkozni vele, csak mondjuk kipróbálni, akkor van egy olyan disztrib hogy Knoppix; ezt nem kell telepíteni(CD -rűl müxik), + sokkal jobb mondjuk a SuSe Live CD -inél (nem saját tapasztalat, csak sokan mondják). DE ha ilyen Linux -ot használsz ne felejtsd el, hogy jóval lassabb lehet egy telepítettnél, szal nem ér következtetéseket levonni a Linux-ról
-
proximus
senior tag
válasz
Flashcash #625 üzenetére
Kradio -t még nem próbáltam, Xmms pluginolható,
meg már irtam róla ; Mplayer tuti jó lesz, csak fordításkor jó ha megtalálja a lirc lib-eket.(Ha magától nem, akkor: ''./configure --enable-lirc'' (csak mert nálam csak így hitte el
) ) Ez után doksi--> lirc rész: Ez alapján + a man page(alulról a 10. PageUp
) ''SLAVE MODE PROTOCOL'' segítségével menni fog. Ja, ha használsz Kde -t és van noatun, akkor az is menni fog, de ennél nincs szükség az ''irxevent'' -re és az ''irexec'' -re,
csak bekapcsolni a noatun-ban a plugint meg gomb-hozzárendelni. Sok sikert!
-
proximus
senior tag
válasz
Flashcash #608 üzenetére
Csak kiálts ha valami gond van!
(Más kérdés hogy mikor bukkanok rá a ''hangra'', de hát ez a fórum már csak ilyen(, de azért nem olyan rossz
) ) Ja, az xmms -es .lircrc alapján sikerült belőni, vagy csak jól magyaráztam?
>>Még egy kis plussz: az irexec -et és az irxevent -et akár egyszerre is rá lehet ereszteni a .lircrc -re, és akkor máris megnő a lehetőségek száma. (csak sajna az irxevent nem ismer ''démon'' módot) Mplayer megyeget már?, mert hát az (is) ''keni-vágja'' a ''távirányítás'' c. tankönyvet
-
proximus
senior tag
válasz
Flashcash #596 üzenetére
Szeva!
Nem éppen polesz vagyok, de sebaj, segítek a rászorulóknak
Szóval: 1. Nem mindegy hogy az ''irexec'' , vagy az ''irxevent'' progit akarod munkára fogni, mert pl. az ''irxevent'' X -szel kapcsolatos eseményeket kezel és emulál(bill. gombnyomás, akt. ablak, ...), addig az ''irexec'' inkább csak ''simán'' a programmal kommunikál, a távirányító gombok hatására(, legalábbis asszem.)
2. Van egy trükk a .lircrc ''programozás'' -sal kapcsolatban: A ''begin'' és ''end'' között lehet definiálni a progit úgy is, hogy a rá vonatkozó többi ''begin'' és ''end'' ''bentebb'' kezdődik, és csak akkor lesz figyelembe véve, ha az a bizonyos progi fut, mert csak rá vonatkozik. Na ezt még leírni is nehéz volt...(Egyébként én is most kezdtem el ezzel a Lirc -el bajlódni.
) Amúgy ha használsz xmms -t az lirc kompatibilissé tehető egy pluginnel. + Az ''/usr/doc/xmms-lirc-?.?'' -ben lesz egy lircrc.gz példafájl, amit egy kicsit ''megbütykölve'' már lehet is használni erre-arra.
Ja, a xawtv -t is az ''irxevent'' -el lehet irányítani. -
proximus
senior tag
Adj Isten!
Na ha már így belelendültetek a kérdezgetésbe, akkor ''segítek'' én is
1. Írtad te régebben egy Vmware -s topicban, hogy a régebbi 3 -as -hoz nem kell kulcs. Hogy is van ez? A 4 -es piacra dobásával szabaddá tették volna a 3 -ast?
Vagy van valami amiről én még nem tudok
2. Nemsokára szeretnék vidkarit cserélni, gef2mx ---> radeon 9000 pro-ra, vagy 9100 -ra. Az Nvidia -hoz képest mennyire (nem) használhatóak a driverei?
A dri -s drivereket érdemes használni, vagy az ATI -ét? (Az ATI nem nagyon csipkedi magát).
Tudnál ezekben segíteni legalább egy hangyányit?
Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest