- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
zLegolas #4763 üzenetére
OK, elküldtem a csomagot. Jó szórakozást!
Ha gond van, a Gentoo Linux topikban szeretettel várunk.
Ja, boot után, amikor elindítod a kernelt, nyomj egy F2-t, mert alapban grafikus képpel elfedi a bootszövegeket, de ez valami hiba miatt akkor sem tűnik el, amikor a billentyűzet beállítását kérdezi. Ergo, ha csak nézed, akkor várhatsz örökké, ott fog állni egy szép kép, mögötte pedig, láthatatlanul, vár a választásodra.
Sipi
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
zLegolas #4763 üzenetére
No, most jöttem, hogy adj címet.
Itt van előttem, egy vadiúj, randalila Gentoo 2.-ás Univeral LiveCD. Erről tudsz bootolni és telepíteni is, rajta van pár alapcsomag forrása is.
A PackageCD-t nem írtam ki, azon előfordított csomagok vannak, de szerintem jobb, ha forrásból nyomulsz, különben pont az veszted el, ami a Gentoo előnye.
A Gentoo weboldalán mindenképpen a 2005.0 telepítési kézikönyvét nézd, ne más Install Doc-t, mert ez a verzió úgy nétem, egy kissé eltér a régiektől.
Bővebben: link
Ja, emailcímem az adataimnál.
Sipi -
CsY
aktív tag
válasz
zLegolas #4728 üzenetére
aki a debianra szavazott, az nagyon betalált...de talán a spillereknek-hez odairhattad volna az ubuntu-t is...rég szerettem meg ennyire, ilyen rövid idö alatt egy disztrót...
Gentoo-sok...ha ennyire dicseritek, akkor tegyunk egy ''próbát''. Itt csücsül alattam egy ibm t40 es lapos, 60gb hdd-vel, 1gb ram-al, cdrw, bt, wifi, gigabit ethernet kombinacioban... mondjatok el nekem lépésröl lépésre, hogy honnan, hogyan kezdjem... telepitéstöl... pl letöltési hely, melyik kiadás stbstbstb
ha megtetszik, hozzátok csatlakozom én is... jah az kizárt, h csomagforgatás miatt 3 napig ne menjen a lapos.. mivel ez a squid-is a lakásban -
Sipi
addikt
válasz
zLegolas #4728 üzenetére
Oksi, küldtem magamnak levelet haza, nehogy elfelejtsem.
Azt hiszem, a legfrisebbet szedem le, meg majd nézegetem, melyik legyen, mert a telepítéshez kétfélét is lehet használni: az egyik csak egy kisméretű ISO, lényegében a boothoz és a system toolokhoz, a másik pedig előre fordított csomagokat is tartalmaz, pl. xorg, kde, stb.
Ha meg akarod ismerni, az első jó lehet, de kell hozzá szép nagy sávszél, a források letöltéséhez.
A másodikhoz nem sok kell, a későbbi frissítésekkel úgyis kb. ugyanoda jutsz, mintha elölről indulnál.
Rég raktam fel, majd megkukkolom, most melyik ISO-t érdemes leszedni.
Esetleg dr_strange, van javaslatod? Én még az 1.4-est használtam, de a legújabb a talán 2005.3.
Sipi -
WN31RD
addikt
válasz
zLegolas #3770 üzenetére
Hacsak nem nagyon lassú (pl. modem) vagy nem átalánydíjas neted van, vagy hacsak nem szokatlanul nagy méretű SPAM-eket kapsz, nem hiszem, hogy gondot jelent, ha letöltesz néhány száz KB-ot feleslegesen. (Magyarul: ADSL/kábel/egyéb szélessáv esetén nem érdemes problémázni ezen.)
Szerver oldalon jól lehet szűrni pl. a spamassassin-nel. Az amavis+spamassassin+clamav pl. egy egész jó SPAM és vírus elhárító megoldás. De ezt a szerveren kell beállítani, ha nem te üzemelteted a szervert, akkor nem tudod megcsinálni.
Kliens oldalról esetleg lehet próbálkozni azzal, hogy először csak az emailek fejléceit töltöd le, és azok alapján szűrsz. Aztán, ami a fejléc alapján SPAM, azt törlöd a szerverről, letöltöd a maradékot, és még egyszer, ekkor már a teljes emailt megnézve szűrsz. Erre nem ismerek automata megoldást, de lehet, hogy más igen. -
WN31RD
addikt
válasz
zLegolas #3766 üzenetére
Nos, ha nem akarsz semmivel ''görcsölni'', akkor nemigen tudunk javasolni semmit. Ha lenne gyors, hatékony és egyszerű megoldás, mindenütt azt alkalmaznák.
Én azt mondom, nézz utána a szűrési lehetőségeknek, sokat javíthat a közérzeteden.
Ha saját email szervered van, próbálkozhatsz olyasmivel is, hogy mindenkinek más-más, véletlenszerűen generált emailcímet adsz meg (pl. zlegolas-4765245@szerverneve.hu), és így nyomon tudod követni, hogy kinek a bűne, hogy SPAM-et kapsz, és letilthatod a célponttá vált címeket.
(Persze az ilyesmivel sokkal többet kell görcsölni, mint egy egyszerű szűréssel, nem biztos, hogy megéri.) -
escie
őstag
válasz
zLegolas #3272 üzenetére
heh, 32 bitre is eltartott egy ideig, míg reagáltak.
amúgy szvsz elég sok emberkének van már a64-e. nézd csak meg a topikokat, mostanában hányan keresnek 64 bites disztrót.
------------
nekem is a John the Ripper rémlett, csak nem találtam semmi jót róla, ezért nem voltam biztos a dolgomban. de akkor jól emlékeztem... -
-
mkbla
senior tag
válasz
zLegolas #3219 üzenetére
ha a film mellett ott van a felirat akkor be is tölti, de ez dvd film nem avi nincs hozzá felirat külön. a xine-vel ki tudtam keresgetni a menukből h hol lehet hangsávot meg feliratot váltani de az mplayerben a kanyarba' sincs ilyesmi.... (vagy csak én vagyok olyan béna h nem találtam meg....azért szóljon vki ha tudja!! )
megnézem amit irtál.... -
mkbla
senior tag
válasz
zLegolas #3147 üzenetére
kösz.
megoldódott, a 6. pontot hagytam ki. bemásoltam a fontokat az userem./mplayer/font könyvtárába, akkor nem írja ki a dolgokat az elején h NEW FACE failed meg nem hiányolja a subfont.ttf-et DE ha átnevezem a font.desc-et akkor megint az előző hibát irja ki. most műxik. DE amikor megnyitok egy feliratos filmet akkor kirja hogy '' Hiba! - (adott filmhez) adott feliratot (.txt, sub, vagy éppen crt) betöltöttem''
ok, de miért veszi hibának h a feliratot be kell tölteni? 1ébként műxik minden.
még vmi
DVD, hogy tudok mplayerrel hangsávokat, feliratokat váltani? van pár dvd a gépen aminknél nem tudtam feliratot behozni, a vob fájlokat beolvassa, de hogy tudom a feliratokra váltani, vagy másik hangra? (eddig a xine-vel sikerült) -
mkbla
senior tag
válasz
zLegolas #3153 üzenetére
bocs de a hup. hu-n igy van kiirva Han nem hiszed járj utána, de mind1 ezen nem veszünk össze
):
''Software is like sex: it's better when it's free.'' - Linus Torvalds
és valójában azt a pingvines sexes dolgot is onann szedtem mert megtetszett, nem tudom h kinek az aláirásában volt... de fetrengtem a röhögéstől amikor megláttam...
nem jó? -
Sianis
addikt
válasz
zLegolas #3154 üzenetére
Samsung elég jól supportálja a termékeit, csodálatos driver telepítőt találtam hozzá! Most folyik a CUPS frissítése és a SANE telepítése! Elvileg ezt a kettőt hiányolta a telepítő, de ezelőtt felment szépen a dolog UHU Linuxra.
MOD: A SANE már megy, de a CUPS nem akar indulni vagy nem tudom. UHU szerint indul indításkor, de a telepítő még mindíg hiányolja.
[Szerkesztve] -
n0_gAboR
őstag
válasz
zLegolas #2622 üzenetére
igen a primary masteren van a winyo, mert csak a linux install idejeig kotottem le, de ez az elsodleges winyom (XP). azert volt erre szukseg, mert nem tudtam elerni hogy a Grub a hdd-re telepuljon, igy maradt a manuál megoldás
a noauto kapcsolo nem az hogy manualisan kell mountolni a winyot? (mount-al)
tobbi kapcsolo kb mit jelent?
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Milyen notebookot vegyek?
- Villanyszerelés
- Apple MacBook
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest