- iPhone topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
steveetm
őstag
csinálj egy ilyen scriptet:
!#/bin/sh
for j in `seq 0 9`;do
for i in `seq 0 9`;do
wget ''http://smsweb.cjb.hu/warezcenter/iso-games/Chrome_PROPER-iMMERSiON/CD1/ims-chra.0$j$i''
done;
done;
ez 000 tól 099 es kiterjesztésü fileig próbálja meg leszedni, kicsit módosítasz rajta és jó lesz.
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
hát ilyen csomag nem hiszem hogy van, max .rpm
Egyébként ha debian alatt vagy, akkor inkább alien csomagnév.rpm, dpkg -i csomagnev.deb,
ez igy biztosabb mint rpm, mer az mindig sírni fog függőségek miatt.(lehet forceolni, de akkor meg szivsz, ha tényleg nincs fenn vmilyen csomag...)
rii
nagyúr
aszittem tudok linkolni ...... http://www.vmware.com
-
Cathfaern
nagyúr
-
steveetm
őstag
-
steveetm
őstag
-
rii
nagyúr
ja .... ez van a general setup-ban ....
zuztam haza .. mingya itt a karacsony ....
nekem mar esik a ho .... kicsit furan erzem magam poloban, de hat evvan......
nezd mar mef ezt lecci .... KovacsUr-tol kaptam.. de jol latom, hogy a debian nincs meg rajt ....? nem tok elmenni ezen a lapon ... mar faratt is vagyok .......
http://dotgnu.org/ -
steveetm
őstag
[0.] : lehet, nemtom, én acpi-t preferálom.
[1.] : riiiiiii....
apt-get el a csomaglistából pakolsz fel csoamgot, letöltött csomagot dpkg -i csomagnév.deb el tudsz feltenni!
Na azért hogy ezt elárultam, menj el és itt iratkozz fel:
http://petition.eurolinux.org/
egy kis biztatás hogy menj: ha meg történik az amiről egy másik témában beszélek a free soft NAGY gondban lesz!
steveetm
őstag
____[*] Use real mode APM BIOS call to power off
Ez csak akkor kell ha egyébként nem kapcsol le különben csak zavar, sőt lehet ezér nem kapcsol ki.
De inkább használd ACPI-t, és akkor te tudsz konfigurálni eventeket a gombokhoz
Opera:
Azért írja ki mert nem a staticot töltötted le, és ebben az esetben kell neked a qt library hogy efennlegyen.
botye
tag
0: ls -lR /lib/modules/`uname-r` kiírja a létező (lefordított) modulok nevét... Bár én a mc-t jobban szeretem...
1: Az lsmod azokat a modulokat listázza ki, amelyek éppen a memóriában vannak. A /etc/modules file tartalmazza azokat a modulokat, amelyeket a rendszerindulásnál be kell tölteni.
2. Ha a /etc/modules.conf jól van beállítva, akkor semmit. Ha kell a hang, akkor majd betölti. (Remélem, hogy a kernel modulel-loader-t bekapcsoltad...) Ha nincs meg az update-modules parancs (a hátam emlékszik rá, melyik csomagban van...), akkor a /etc/alsa/modutils/0.9 file-t másold be a /etc/modules.conf végére...
3. Változott a modulok nyilvántartási rendszere, de még él a régi változat. Ezért van kettő féle belőle. A régi a /etc/modules az új a /etc/modutils/*. Jó szolgálatot tesz, ha mind a két file rendben van... (Igaz, hogy így kétszer szerepel ugyanaz és kicsinyt nehezebb a hibakeresés, de oda se neki... Egyszer élünk...) Az update-modules egy script, amely az új rendszer nyilvántartásait a régi file-ba is ''bemásolja''... -
steveetm
őstag
[0.] : hát azér van modconf hogy ha nemtod milyen modul kell, látom ennek már kezded érteni a lényegét
[1.] : Tényleg nem, mer példálul ha az van /etc/modulesben hogy ppp_generic, attól az lsmod még kiirja hogy ppp_generci és slhc, ugyanis függnek egymástól(vagy egyik a másiktól, lehet pont ők nem, de azért remélem érted mit akarok kihozni belőle)
[2.] : modconfal pakold be az alsa modulokat, mindent amit enged és akkor nincs gáz
[3.] : hogy polesz legyek kicsit : man update-modulesnem nyúl /etc/moduleshoz
[4.] : mien linkek?
[5.] : np
botye
tag
#167, #274, #276... Itt volt szó a modconf-ról...
A lefordított és feltelepített alsa modulokat be is kell tölteni. Erre való ugye a modprobe, vagy az insmod... Ha azt szeretném, hogy a rendszer indulásakor (automatikusan) töltődjenek be a modulok, akkor berakom őket a /etc/modules file-ba...
Hogy ezt a bonyolult, fáradságos és nem utolsó sorban gondolkodást igénylő műveletet segítsék, készült egy programcsomag: modconf néven... Ez egy ''menüben'' felsorolja a rendelkezésre álló modulokat és a kedves felhasználó (user) válogathat belőle... A modul sikeres betöltődése után a prg beírja a felhasználó helyett a /etc/modules file-ba a modul nevét... Ez jó, csak nem biztos, hogy minden esetben működik... (Hiányzó összefüggés, más io cím stb...)
Ezenkívül szerintem érdemes lenne megnézni az egyes alias beállításokat is... /etc/alsa/modutils/0.9 file illetve /etc/modutils/alsa link helyes-e? Ha igen, akkor egy update-modules parancs és már készen is vagy...
Na mára megvolt a jócselekedet... Menek aludni... -
steveetm
őstag
Én már mondtam korábban modconf, de ha most megy minden tökéletesen nem kell!
Ugyanis ha az aliasok jól vannak beállítva, akkor ha vmi a modult használná, az automat betöltődik, majd ha nem kell akkor unload. Mondjuk ez a modul lényege is, de én betöltöm az egészet egybe, még a gép indításánal, memória van, és nekem így tuti
Cathfaern
nagyúr
Ha már nagyon idegesít a linux, akkor próbálkozz meg ezzel:
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=22369 -
steveetm
őstag
rii, képzeld mi történt ma:
Kell egy reboot, szépen le is zajlik, hallgatnák kis zenét: hiba, alsaval gázvan. hmm mondom szép, nézem modulokat, és eltüntek amiket előző alkalommal tettem fel, még a hálókártya is.
hmmhmm érdekes, feltettem őket újra, azóta nem csinálta, de nem tom mitől lehetett ez.
Más: Vki nem tudja megmondani, hogy az xcdroast miért nem enged daobna írni? az írom tuti támogatja eddig csak dao módban írtam.
steveetm
őstag
pppoe NEM kell kernelbe!
Eccer ugyanezzel a hiábval szívtam QRVA sokat.
Szal fenn volt minden ami kell, modulban ppp_generic synctty stb de tényleg MINDEN.
és csak kiirja hogy ppp0 hiba ami neked ír ki.
Tudod mi volt a hiba? Elírtam a kódot! De egy napon keresztül!!!
Ettól még nálad lehet más a gáz, de azért én ránéznék arra kódra...
Polesz
addikt
-
steveetm
őstag
Na, akkor részletesebben:
Most ugye úgy fordítasz egy teljes kernelt, hogy
make bzimage, make modules make modules_install talán make dep is kell vhova ebben nem vagoyk bitzos. Utána bzimaget bemásolod /bootba, lilonál szimlinkelni rá, lilo.conf átszerkeszt.
Na ahogy én fordítok:
beállítom a kernelt make menuconfiggal, majd make-kpkg kernel-image
ez létrehoz egy .deb csomagot amiben a kerneled van és dpkg val felpakolod.
Elintéz mindent magától, lilo beállítas másolgatás stb.
Remélem így már érthető
PPP nél amiket mondam, azt modulba rakd, és mennie kell úgy.
Cathfaern
nagyúr
Itt van az összes:
http://comic.escomposlinux.org
A kedvencem az ez: http://comic.escomposlinux.org/ecol-10-e.png -
steveetm
őstag
Na szóval kernelbe mondom mi kell:
Networking device support/
PPP support Modulba
PPP support for asyn serial ports Modulba
ppp support for syn tty ports Modulba
ppp Deflate compression Modulba
ppp BSD-Compress compression Modulba
PPP over Ethernet NEM kell sehogy!!!
Na ezeket csináld meg, utána pppoeconf.
ja igne új kernelforgatás
steveetm
őstag
debian:/home/steveetm# apt-get install pppoeconf
Csomaglisták olvasása... Done
Függőségi fa építése... Done
A következő extra csomagok kerülnek telepítésre:
pppoe
A következő ÚJ csomagok kerülnek telepítésre:
pppoe pppoeconf
0 csomag frissítve, 2 újonnan telepítve, 0 eltávolítandó és 1 nincs frissítve.
Need to get 60,7kB/84,1kB of archives.
After unpacking 276kB of additional disk space will be used.
Folytatni akarod? [Y/n]
Függnek egymástól nemtod feltenni nélküle
rii
nagyúr
5/1. kilöve mert redhat. -- de csak ez az esélyes
5/2. kilöve mert source
5/3. kilöve mert source
5/4. kilöve mert ALPHA Linux
5/5. kilöve mert PPC
3/1. kilöve mert redhat. -- de csak ez az esélyes
3/2. kilöve mert ALPHA Linux
3/3. kilöve mert PPC
szal az a kérdés, hogy Core vagy GUI ... a GUI az Graphic User Interface ....... -
steveetm
őstag
Jah mer debianban nincs
http://www.roaringpenguin.com/pppoe
Itt nézelődj
steveetm
őstag
szóval ha ugyanolyan vrziószámú kernelt forgacc újra és újra, akkor simán vissza lehet másolni bele bármilyen modult, nincs 5letem nálad miért törlődnek, nálam megmarad állandóan(Bár én make-kpkg t használok kernel fordításra)
adsl: pppoeconf nem megy akkor akkor van még egy rp-pppoe nevü prog, pontos nevét nemtom, bocs, de ha vkinek nem ment pppeconf akkor az az rppppoe megcsinálta neki.
Üdv.: steveetm
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1 humoros
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest