- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
válasz
dudika10 #19840 üzenetére
Meghallgattam a számokat a razer fülesen is, hát igen... így kéne szólniuk a hangfalon. Fülesbe teljesen jó.
Az lesz amit mondotok is, hogy átviszem máshová és laptopról csapatok valamit, tuti akkusztika, mert a logitech z323 is ugyanezt csinálta és elkerült a TV mellé, a mélynyomó meg egy kis polcos asztalba és ugyan még mindig hallani a gerjedést, de sokkan jobban szól mint itt az asztalnál. -
Yodamest
veterán
válasz
dudika10 #19835 üzenetére
Kösz a tippet, lefuttattam hát ebben a progiban nem igazán jött elő a dolog, 120 Hz környékén van olyasmi búgás, leginkább ahhoz hasonlít csak ezekben a számokban erőteljesebben jön elő. Valahol abban a hangtartományban lehet a gubanc.
Dudika Neked is Edifier 1600T Plus-od van ugye?
-
Tin
veterán
válasz
dudika10 #19760 üzenetére
44/96: azt állítottam, hogy hallottam különbséget. sőt, szolgáltattam hozzá mintát is. én azt gondoltam, ez a mintavételezési frekvencia különbsége, de schawo állítása szerint a hanganyagban is van némi különbség. akkor ezt hallottam. ennyi. nem tudom hogy jön ide a benzin, én azt mondtam, van különbség füllel a kettő között, és volt különbség füllel. abban meg feltehetően tévedtem, hogy milyen különbséget hallottam, de ezt meg már tegnap és azóta is több hsz-ben elismertem.
screenshot? hogy bizonyítsak bármit is annak, aki eléggé lenéző stílusban leoktatott? mi vagyok én, megfelelési kényszeres majom? én állítottam valamit magamról, te állítod az ellenkezőjét rólam, engem nem ismerve, pusztán feltételezésre alapozva. nem fogom tovább játszani a játékot, hogy időt töltsek valamivel, hogy aztán majd valami másba legyen belekötve, és ennek sose legyen vége. elmondtam már, itt te vagy a "nagy öreg", nekem pedig úgysem lehet igazam, innentől értelmetlen folytatni ezt a beszélgetést. már azért is hülye voltam, hogy eddig elmentem ebben a témában. pontosan ezért.
-
tipuka
addikt
válasz
dudika10 #19616 üzenetére
nem más véleménye alapján választok, mert akkor minek mentem fel pestre meghallgatni ezeket a mókákat?
1 picit szerintem mindenki ad a másik véleményére. sokan akkor el se mentünk volna meghallgatni a boltba XY hangfalat, mert jó az brummogós skorpóis vagy milyen emlbémájú logigagyi és ennyi. csak szerintem jó pár évig nem fogok venni másik stúdio monitor párt, így valamennyire érthető, ha itt "remegek", mert tudom , hogy jó, de mi van, ha még se. amúgy sikerült megszülni a döntést, azaz MK3 lesz, meg mellé 2,5méter 2RCA kábel.
előtte a perselymalacot megszámolom.
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
dudika10 #19573 üzenetére
Pont ez az, hogy nem lehet definiálni, hogy 2szer jobban szól, mert ilyen nem létezik, de nem is ér nekem 5x annyit! Ha megnyerném a lottót szarnék az ár/érték arányra, de pc alkatrészt is mindig így vettem, mert igenis számít a minőség, de nem vagyok hajlandó, és nem is tehetem meg, hogy vagyonokat áldozzak rá! Amúgy meg kíváncsi lennék ha hirtelen lenne 800.000 Ft a pénztárcádba, és hangrendszerre kellene költened, ami Neked megfelel, szinte tuti, hogy nem az emlegetett hangfalpárt vennéd meg
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
dudika10 #19571 üzenetére
Előző hozzászólásom, mielőtt még meg leszek kövezve, hogy nem esek hasra egy 400.000 Forintos/db doboztól. Hányszor írjam le, hogy ár/értékről beszélek?
Szívesen elmegyek bárhova zenét hallgatni, és a kocsiba be is fér a kis zenecuccom, el is viszem, mert nekem meg ez tűnik billkoptatásnak! Hiszem ha hallom, mondhat bárki bármit! Ufók is léteznek...
-
Tin
veterán
válasz
dudika10 #19524 üzenetére
én is szívesen olvasnám a véleményed, mert én is "tapasztalatlan" vagyok. elhiszem, hogy a kiegyenlített dobozhang jobb lehet, mint a teltebb, a boltban a csávó is majdnem átszúrt a tekintetével, amikor ledobozhangoztam az új 5-ös yamahát. simán elfogadom, hogy "nincs rá fülem".
csak hát részemről 2 dolog van: 1) nem lehallgatásra és keverésre, hanem zenehallgatásra és filmnézésre vettem, 2) nem hiszem, hogy a 100e alatti kategóriát egy hozzáértő komolyan veszi.
mellesleg azért szerintem ez az mr5 minden, csak nem lenyűgöző. szép tisztán és kiegyensúlyozottan szól, de ennyi. a lenyűgözés azért jóval feljebb kezdődik szerintem.
-
tipuka
addikt
válasz
dudika10 #19524 üzenetére
Na így már értem.
Hiszek nektek, de olyan fura ez akkor is.
Mármint az, hogy, igen tapasztalatlan vagyok még, de később nem értem, hogy nyűgözne le jobban, érthető, de mégse.
Amúgy miért nem népszerű a Mackie a probb körökben?Szívesen olvasnék a véleményedről,( kíváncsi ember vagyok).
-
Mentolka
senior tag
válasz
dudika10 #19344 üzenetére
Igen, erre lennék én is kíváncsi!
Csak mert itt mindenki ajánlgatja azt 2-3 konkrét típust, amik 2.0 kivitelek... Egy ideje readonly vagyok a topicban, de mostanában nem láttam olyat, hogy 2.1 rendszert ajánljatok. Biztos van valami misztikus alapja a dolognak.Engem speciel olyan rendszer érdekelne, ami:
- 2.1 kivitelű
- van rajta digi bemenet
- nem kerül csilliókba (max.35e HUF)Nem koncertezni akarok ilyennel, és nincs is vájtfülem, (hidegen hagynak a studió- és hifi minőségek), és azt se gondolom, hogy itt mindenki százezreket költ hangdobozokra. Csak van valakinek konkrét tapasztalata.
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz
dudika10 #19127 üzenetére
Most úgy van beállítva ahogy Te is írtad, hogy a hangfalakon lejebb vettem és a win-ben meg feljebb.
Próbáltam más belső hangkártyával is, és ugyan az a helyzet. Viszont ha fülest, vagy másik hangfalat kötök rá erre gépre (legyen benne akármilyen hangkártya: integrált vagy egyéb rendes pcie kártya, akkor az nem cicereg a hdd/egér témánál
Rokit érzékenyebb úgy látszik.
-
válasz
dudika10 #18778 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a 30Hz-es alapharmonikus alapján határozod meg az irányt
Én sem. Érzetre nem volt számottevő felharmonikus, és a mély alapharmonikust hallottam. Az is kicsit alátámasztja, hogy a 25Hz már nem működött, pedig a torzítási karakterisztikák alapján ott még magasabb intenzitású felharmonikus jelent volna meg. De nem végeztem torzításmérést a rendszeremen, tehát ez nem tekinthető korrekt vizsgálatnak.nem merész tipp ha azt gondolom ,hogy 30Hz-es szinuszt hallgattál
Így van. A forrás sinegen volt, ami legalább digitális felharmonikusokat nem csempészik a jelbe.Ugyan ez egy komplexebb jel (mondjuk amikor zenében megpendítenek egy mélyebb húrt) már nem olyan könnyen kivitelezhető.
Nyilván.És persze azt is tudod, hol van a mélyláda a szobádban.
Sztereóból szólt, de persze azt is tudom, hogy hol van. A két doboz kb 90°-ot zárt be. Nem azt akartam kipróbálni, hogy pontosan meg tudom-e határozni az irányt, hanem, hogy megcáfoljam, hogy "bizonyos frekvencia alatt (már elfelejtettem, talán 50?) nincs az emberi fülnek térérzéke". Tartós szinusz jel esetén a irány érzékelése olyan mértékű volt, hogy nem is lehet kérdéses. 25Hz-en is mintha hallottam volna az irányt (a rendszeremen, a fenti kifogások érvényesek), de azt csak hosszabb, alaposabb teszt után mertem volna kerek perec kijelenteni. 20Hz-en azért nem próbálkoztam, mert érzékelhetően megjelentek a felharmonikusok.80Hz alatt már elég erősen romlik az irányhallás
Így korrekt. -
tipuka
addikt
válasz
dudika10 #18562 üzenetére
Nekem már le vannak rendelve a könyves polcok.
Bár sajnos mélyezni nem engedni meg most a keretem, csak egy pár lesz most már tényleg hamarosan.(csak várom a Musiland-ot, már 6 napja le lett rendelve az ebay-ről). De szerintem nem baj az, ha már most felrakosgatom azokat a polcokat.
Apropó, ha megveszem a Prodipe-t de csak a párt, a Subwoofer-t később mellé megtudom venni gondolom és akkor ugyanott leszek? Bár ez elég triviális kérdés tudom, de inkább megkérdezem.
Most az a 55-70k közötti ár lesz rászánva. November közepén, vagy december közepén tudnék venni, plusz 5k-t rászánva, tehát 60-75k, sajnos több nem megy, jön az ünnep, meg készlethiány, meg kutyafüle, 2-3 hónapot nem bírok várni. A Musiland is megjön november közepére úgy is.
A mesém után az a kérdés, hogy van még más ajánlott pár? Ilyen árkategóriában? Mindegy honnét van csak, gari legyen rá. Ezt nem csak tőled kérdezem. -
válasz
dudika10 #18562 üzenetére
Stúdiós, úgyhogy nagyon finoman illesztett mélynyomó. Zenét hallgatni meg kell a hely. 30nm alatt a mélyekre sokat amúgy sem érdemes költeni. Láttam már 15-20nm-es panelszobában egy pár (tehát sztereó) 40cm-es motoros+passzív mélynyomót másfél méter magas (többszáz literes) dobozban. A tulaj elmondása alapján párja 30milla. Próbálta rám tukmálni a hallgatózást, de inkább angolosan távoztam.
-
zolikaDB
veterán
válasz
dudika10 #18549 üzenetére
Koszonom ezt is, mint minden hsz-t. A kollega pontosan leirta, mire is gondolok. De javasolhatsz te is valamit, szivesen meghallgatlak.
Komolyan!
A masik dolog, h van egy kb normalis szettem, egy T20, szeretem is, de kell a mely, a tulzo mely. 5db (vagy 6?) Z2300/Z623-as szettunk volt. Amikor kileheltek a lelkuket, csereltek gariban. Egy alkalommal nem volt a kinalatban, visszaadtak az arat, majd, amikor felbukkant a webshopban, ujra megvettuk, ugye ez mar nem veletlen. Az utolsot eladta ocsem, koltozes miatt nem tudta magaval vinni. Ezen kivul van egy X230-asunk (masodjara), S220 (anno tartalek volt) meg egy LS 21. Szoval nagyjabol vilagos, h a Logitech mire jo.
De en ujra visszaterek, sot nem kizart, h nem is 2.1, hanem egy Z903 lesz az uj szett. -
noby
aktív tag
válasz
dudika10 #18549 üzenetére
Èn kérek elnézést ha bàrkit megbàntottam volna ill a lelki vilàgába léptem.volt szerencsém a t3hoz és valòtlant úgy érzem nem àlítottam azzal hogy sok mélye van màs nincs de a hangszorò nagysàga miatt még nem kellene leszolni mindent.hisz neki mély kell az van benne bőven és àlítom szintén sajàt tapasztalatbòl a logitechez képes még jobban is szòl.de nyilvàn nem monitor hangfal amire cseréltem én is de honnét tudod lehet nem is erre van szüksége hanem amit leírt a mélyre.az én studio hangfalam szebben szòl de nincs is bent annyi mély mint egy sublàdàba de mégegyszer ha neki az kell.és az hogy ki mire kőlti a pènzét az a maga dolga és senkire nem tartozik.Béke veled.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
dudika10 #17776 üzenetére
elmúlik igen
tudom én, hogy a szemetes jel miatt ilyen. bár az most meglepett, hogy enélkül tényleg milyen halk. meg mondom, ahhoz, hogy halljam, azért 1-2 méternél beljebb kell kerülni.
schawo:
igazából nem akkora negatívum, hogy emiatt ne vegye meg bárki is, egyáltalán nem zavaró, csak megemlítettem
-
Füleske
addikt
válasz
dudika10 #17475 üzenetére
Külsőre ez a KRK tetszik a legjobban , mégpedig fehérben...
Ha jól látom ennek most jelent meg új verziója (G3) , de itthon még a régit árulják.
Az adatok alapján a frekvenciaátvitel jócskán megnőtt , 49 Hz - 20 kHz helyett 38 Hz - 35 kHz.
Számít ez valamit (érdemes - e várni rá) vagy csak marketing adatok ? -
Haart
addikt
válasz
dudika10 #17320 üzenetére
Ne érts félre ettől függetlenül jónak tartom mindkét edifier hangfalat, csak nekem kevés, és sajnos én az a típusú ember vagyok akit jobban idegesít ha nincs mély, mint az hogy kevésbé van közép. Az említett filmnézési mániám miatt.
Tehát nálam elsődlegesen a mély a mérvadó, ha dübörögni szeretnék és utána jön a közép és a magas.
Ettől függetlenül vagy épp e miatt, akit nem igényes a mélyre, inkább a közép és magas érdekli minőségben az edifiert vegyen.
Én speciel arra várok hogy legyen egy olyan hangfal ami minden téren erős, sajnos a piacon még ilyen nincsDe addig is én inkább a mélyeket preferálom a másik kettővel szemben.
Ráadásul most nekem is hiányzik a közép, mély+magas van viszont a közepe nagyon gyenge a hangoknak, de én már visszafelé nem váltok -
Haart
addikt
válasz
dudika10 #17317 üzenetére
Nem figyeltél úgy nézem, én a mélyről beszéltem jelen pillanatban csak. Természetesen van ezeknél jobb konfiguráció, de legalább itt egy olyan beszél aki hallotta ezen hangfalakat. Nem csak a levegőbe beszélek.
Nekem egyáltalán nem hozott semmi újat az 1900. Úgyhogy nálam pályafutása hamar véget ért.
A másik dolog ellenben hogy én sokat nézek HD filmet, és oda elkél a jó basszus, még ha egy kicsit a magasakból elveszítesz ezen hangfalak miatt.
Ez mellett komolyzenéhez az 1600 és 1900 is jó lehet.
De persze ez az én szubjektív véleményem. -
kadet93
tag
válasz
dudika10 #17178 üzenetére
Szerintem meg nem hallgattad a t200at. A "popularis" szot is gondolom csak azert hasznaltad, mert nem studio monitorkent aruljak. Hidd el ez nem az a kategoria, ahol barmelyik frekvenciat kisajnalnak(melye is az 5` ellenere a kialakitas miatt zsenialis) genelecet meg igaz nem, de mackie mr8at tobbszor is hallgattam egyik ismerosomnel es hatarozottan jobbnak tartom a swanst. Amugy csupaszon tenyleg nem mutat jol akarmilyen kornyezetben, de porvedo raccsal szerintem gyonyoru. Mindegy, en senkit se akarok rabeszelni, de egy meghallgatast meger szerintem a cucc.
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #17178 üzenetére
Igazából az egész rendszeren változtatnék. Ha el tudnám adni a mélynyomómat és a szuberősítőmet akkor akár egy 8050-es Genelec is szóba jöhet, ha nem, akkor egy kisebb Genelecet egészítenék ki szubbal 60Hz alatt. Mondjuk a szub miatt kicsit fájna a szívem, mert akkor feladnám a 30Hz-es hangokat, de azért a 8050-es G. kárpótolna szerintem
-
-
Vekko
aktív tag
válasz
dudika10 #16664 üzenetére
Nincs optikám laptopomban, így nem is tudnék 44 Khzen menteni Abletonban? (lehet rosszul de én úgy gondolom, hogy azt a processzor végzi, a hangkártya csak nem tudja lejátszani, nem?
Általában megy xbox mellett mindig, szóval ez nem nagyon lenne baj, de esetleg van ehhez hasonló hangkártya, amihez nem kell PC? -
B1T3
addikt
válasz
dudika10 #16149 üzenetére
Pont ezért kérdeztem mosolyogva, mert az könnyen leszűrhető volt, hogy darabja annyi.
Valahogy a használt/garancia nélküli tárgyaktól mindig is ódzkodtam, de még meglátom, mi lesz, szerintem bőven 1-2 hónap lesz, mire döntök (addig nem nagyon tudnám úgysem kihasználni), addig még utánajárhatok.
A „ha” részek alapján – azt hiszem – megfelelne a Behringer MS40 is. Mit tud a Prodipe Pro 5 +~20000 Ft-ért (pro és kontra)? Megéri szerinted azt a pluszt? (Bár legutóbbi kérdés nyilván igénytől függ leginkább.)Egyébként köszönöm a válaszokat.
-
TSanya
aktív tag
válasz
dudika10 #16152 üzenetére
Az általam mutatott linken nem tüntették fel, darab ár, vagy sem.
Ha az, akkor már egyáltalán nem jó vétel...ezek alapján pedig, ha "Rendszeresen felbukkannak ajánlatok, amikben darabáras dobozok szerepelnek", nem biztos, hogy az ajánló a hunyó, hiszen ő jót akart, ahogyan én is beleestem ebbe a db áras csapdába...
Ezentúl jobban megnézek mindent, de nem valószínű, hogy itt ajánlani fogok ezek után bármit is, a "melléajánlást elkerülendő"
-
ArtOfTrance
tag
válasz
dudika10 #16019 üzenetére
Slownz és Dudika10:
Nem mondom, hogy nem szeretem a HD600-at. Bár kissé "lágyan" szól, de el kell fogadni, hogy ö egy eléggé univerzális füles, még klasszikus zenére is jó. Attól függetlenül viszont, hogy bármilyen kényelmes is, 5-6 óra után kényelmetlen.
Ez az egyik ok amiért sürget a monitorok beszerzése.
A másik, hogy a HD-600-zal imádok dolgozni sávonként. De fülesben egyszerüen sem a mélyet nem lehet eltalálni, sem EQ-zni, ill. a mély sávok hangerejét beállítani nem lehet jól. Mert utána hangszórón hallgatva tutira nem stimmel, vagy egészen másképp szól.
A masterelésnél dettó, ha több sáv szól egyszerre a fülesben, akkor nagyon nehéz öket "elhelyezni a zenében".
Mind a mély , mind a masterelés kialakítása tipikusan olyan folyamat, amihez TÉR kell.
De tudom, hogy ez a 40-60k kurta összeg a monitorkhoz, ezért is kértem a tanácsotokat, és köszönöm a válaszokat!Tsanya és AMDFan: Kérlek, ha használtátok az általatok említett monitorokat,Tannoy Reveal 501A és Mackie MR5, akkor írjátok le, hogy mi dolgozott alatta, és milyen zenei stílusban remekelt nálatok!
Köszönöm -
Chosen
addikt
válasz
dudika10 #15964 üzenetére
Már te is tudtad tesztelni?
Én ugyan nem voltam 1255A tulaj, de bejáratás után elég kellemes mély előbújt az 1250B-ből. Egyedül beszédhang cinkes valamiért. Vanni van közép, de valahogy még is hangosabbra kell tekerni mint a HF32-őt a beszéd tiszta hallásához, így a korábbi TV-hez ajánlásomat már nem tartom annyira.
-
Slownz
senior tag
válasz
dudika10 #16019 üzenetére
Azt szokás mondani, hogy azonos keretösszegből jobb általánosan a fejhallgató. Ezt abban pontosítanám, hogy inkább az alacsonyabb kategóriára igaz. Pl. 20k-ért egész biztos, hogy jobb egy fejes. Meg ne felejtsük el azt, hogy nem számít a szobaakusztika, elrendezés stb. 1 millió forintnál már inkább az egyéni preferencia, ízlés számít.
A jelen példában meg még inkább igaz, ha a HD600 nem tetszik neki, akkor kötve hiszem, hogy 50k-ból (emlékeim szerint ennyit írt), jobb hangot tud kihozni dobozokból. Tudva, hogy a HD600 nem egy rossz fejes.
Egyébként meg saját magam megcáfolva a régebbi fejhallgatós rendszerem drágább volt és technikailag jobb is, mint a mostani dobozos, még is jobban szeretem a mostanit. Egyszerűen ez jobban az én világom, ennyi. Szerintem te példád is erre irányult.
-
ArtOfTrance
tag
válasz
dudika10 #16013 üzenetére
AMDFan: Köszönöm a tippet, ahogy elnézem, nem lesz egyszerü menet használtban találni ezt a típust jó áron...
Dudika10: Na pont ezt nem akarom, hogy elvigyen az erdöbe!
Nekem van 2 saját építésü hifi hangfalam, 25-ös mélyekkel. A doboz úgy van kialakítva, hogy jó sub-os legyen a hangja. Bár nem teszteltem még soha, mert egyszerüen meg vagyok velük elégedve, de sztem. min 30Hz-töl már dolgoznak.
Az mennyire megoldható szerinted/szerintetek, hogy vennék egy pár sztereo monitort, átbridge-elném a saját hangfalaimra. Megnézném, hogy a monitorok hány Hz-ig szólják a mélyet szépen, legyen mondjuk 50Hz. Azután valahogy megoldani, akár hardware-esen akár software-esen, hogy a saját hangfalak pedig szólnának 50Hz-töl lefelé egy mélyszürövel. Aztán ott is van mélyláda, amíg össze nem gyülik a pénz egy igazira.Vélemény?
-
Chosen
addikt
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dudika10 #15739 üzenetére
Akkor mégis hogyan lehetne értelmesen feltenni ezt a kérdés?
Valami oka van, hogy van külön aktív és passz hangfal is. Erre lennék kíváncsi, hogy miért? Csak a kompakt tulajdonság? Nem hinném..
kadet93:
Neten bőven találsz róla infot, melyiket, miért érdemes választani.
Valószínűleg el vagyok tévedve, azt hittem a fórum is az internet része....
Polllen:
Még egyelőre én is erősen csak gyűjtögetek, de nincsenek nagy elképzeléseim, csak a konzumer PC 2.1-es hangfalamat cserélném le valami normálisra, de nem audiofil rendszerre.
Azt végképp nem értem, hogy miért kell ezeket a hsz.-eket offba rakni
-
Misser
tag
válasz
dudika10 #15709 üzenetére
Nem tul regota van nekem is egy s330d-m, en is ugy erzem, hogy a kozep kicsit keves. Ugyanakkor a magasak lehet e miatt is kifejezetten szepen szolnak. Ami viszont negativum, hogy csak a melyet lehet allitani rajta.
Nagy elonye meg a 2.0-val szemben, hogy kicsik a satelitek, a melynyomo meg elfer a foldon. Mar ha ez szempont. A fentebbi kepen is zsufolt kicsit szegeny asztal -
Ernest.
tag
válasz
dudika10 #15544 üzenetére
Zoknis megoldást próbáltam. Azoknál a számoknál ahol több a basszus, ott jót tesz neki, de ahol kevés, attól meg túlságosan elveszi.
Ez az elhelyezés dolog tényleg sokat számít. Most fülmagasságba raktam őket, és kicsit jobbra és balra helyeztem, inkább mint szemben a monitor mellett. Most kb 5% hangerőn hallgatom ezt a számot. Persze nem youtuberól hanem megtaláltam lossslessbe
Így tökéletesen élvezhető. Kíváncsi vagyok, hogy holnap már mondjuk 50% hangerőn milyen lesz.
Igazából az a fontos, hogy a gép mellett legyen jó. A nappaliban itt hagyott a főbőrlő egy komolyabb 5.0 (Tanoy) és egy erősítő (Yamaha) szettet, amivel filmezünk és bulizunk, csak midig az van bennem, h mi van ha innen elköltözünk, és csak erre a hangfalra leszek hagyatkozva. De egyelőre tényleg jó ez és szokom. Lecsekkoltam a listában az imént hallgatott üvöltős zenéket, és mind a rossz minőségi sávban vannak. Ettől függetlenül sem szeretnék róluk lemondani, de hátha tényleg tudok korrigálni a helyzeten.
Amúgy TV-hez én nem ajánlanám, pedig sűrűn szokták, mert ott azért jóval messzebb ülsz tőle, és ez közelről jó, meg a hangminőség sem egy lossless.
-
rickyspanish
csendes tag
válasz
dudika10 #15524 üzenetére
gyenge rossz szar?
rakerestem es a 4857es hozzaszolasod:
Akkor röviden összefoglalom amit eddig "tudunk".
Creative T20: 15k környékén, jó hangminőség, gyenge basszus, nem a leghangosabb, árához képest nagyon jó, "igényesebb" zenére
Logitech z3: 16k körül, nem olyan tiszta hangkép, erős basszus, elég nagy hangerő, árához képest nagyon jó, általad említett zenékre is jó
Logitech z4: 18k környékén, többit ld: z3
M-Audio Studiophile AV30: 40k környékén, otthoni hobby stúdióba referencia monitor, ezt nem neked találták ki
Acoustics P1: 45k környékén, igényes halk zenehallgatásra, ezt se neked találták ki
Soundsticks II: 50k környékén, nagyon jó hangfal, elég jó hangkép, elég jó basszus, érdekes design, nem rossz választás (én személy szerint drágállom picit)
Logitech z2300: 35k környékén, nagyon erős basszus, nagy hangerő, elektronikus zenére nagyon jóVálasztani nem tudunk helyetted, mérlegeld, hogy mire van szükséged és mennyit szánsz rá. Akármelyiket választod egy xonarral minimum támogasd meg később.
[ Szerkesztve ]
Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg
-
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
dudika10 #15257 üzenetére
Ebben igazad lehet
Arra jutok el amúgy szép lassan, 2 óra hallgatózás után, hogy lehet, hogy érdemes lenne lecserélnem az mp3 állományom flac-re, mert elég kis arányban vannak csak egyelőre, de asszem megérné váltani...
Slownz:
Ja, hát tudom én
Sajnos nem volt használt az elmúlt hetekben, ahol meg olcsóbb lett volna(22k), onnan beszerezhetetlen volt. Így jártam, nincs gond
-
törölt tag
válasz
dudika10 #15216 üzenetére
Persze, benne van a pakliban, hogy ami nekem jó, az másnak nem, és nem is lehet objektív egy ilyen téma, de talán pont ezért szép. És fogódzkodónak sem utolsó, hogy merre érdemes elindulni, főleg egy olyannak (mint én), akinek nincs annyi lehetősége hangfalakat tesztelgetni.
A hozzáértőtől tanulni meg megtiszteltetés. -
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #15211 üzenetére
Nem haragszom meg
A Mackie hangja ahogy írod populáris, aminek van egy olyan értelmezése, hogy sokaknak tetszik a hangja, meg van egy olyan értelmezése is, hogy kevésbé válogat a stílusok között, viszont egyiken sem kiemelkedő. Amolyan allrounder hangfal, de inkább "nemakusztikus" zenén érzi jól magát, mert egy akusztikuson hamar kiderül hogy csal és ez illúzióromboló lehet. Valójában én életemben eddig egy hangfalat hallottam ami akkor és ott ahol teszteltük minden stíluson számomra tetszetősen szólt és mégis iszonyatosan minőségi hangot produkált, ez pedig a Genelec 8050 volt, ami pont 10x annyiba kerül mint a Mackie MR5. Szerintem akinek pénzügyi korlátai vannak, annak a saját stílusához passzoló hangfalat kell választania, nincs ezzel semmi probléma, mindenki más zenéket hallgat. Példának felhozhatom a kis Sound Art W2-t ami nyugis, kevés hangszeres akusztikus (legalábbis nem nagyzenekar), vokális zenéken porig alázza a többszörösébe kerülő polcsugárzókat, de metalt már nem lehet rajta hallgatni. A W2 egy tökéletes példa arra, hogy aki egy bizonyos stílusú zenét hallgat, az akár olcsón is kaphat nagyon jó minőséget. -
CsIrKeRaToR
tag
válasz
dudika10 #15194 üzenetére
Én nagyon szívesen kipróbálgatnék hangfalakat többet is,de borzasztóan maximalista vagyok,talán így jött képbe még anno a Z906-de ahogy elhordjátok,megingott bennem a dolog..
Lehet,hogy meg kell érjek a "hangokhoz". Most haverom 2ezer forintos Silver Crest 2.1-e szól az asztalomon,azzal is meg vagyok elégedve,bár eleinte írtóztam tőle.
Tanácstalan vagyok,lehet,hogy belekóstolok egy 2.0-ba,de az is lehet hogy valami 2.1 marad. Annyit tudok,hogy az MS40,meg a Prodipe tetszik,de lehet hogy nem vagyok elég érett így a zene terén és nem értékelném a tudását kellően.
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
dudika10 #15169 üzenetére
Szia!
Volt szerencsém hallani egy Edifier R1600TII-t meg egy ilyen Genius SP-HF 1255A -t,így elsőre,az Edifier tetszett a legjobban,bár kár,amiért ez nem masszírozza meg a beleim.
Amikor,viszont egy Logitech Z-623-at hallgattam,annak a hangminősége is baromira tetszett (bár,bevallom annyira nem volt jó hangja mint az R1600TII-nek) és a mély hangok is jelen voltak rendesen. Ebből gondoltam,ha a Z-623-nak jó hangja volt,akkor a Z906-nak miért ne lenne? Nagyobbak a speakerek..a mélynyomó..stb. Csak falra tolva tudnám elhelyezni a hangszórót,tehát az MS40 lenne a jobb választás. Hogy érted azt hogy bukás nélkül tovább adhatok a Geniuson?
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
dudika10 #15169 üzenetére
Tudom, hogy itt személyeskedésnek helye nincs, de ha megköveztek akkor is az a véleményem, hogy mielőtt itt próbálunk sok éves tapasztalatot megosztani, és jó tanácsot adni itt némely "kérdezőnek" ,sokat számít, hogy kinek akarunk segíteni, és itt a kor és a zenei felfogás sokat befolyásol, és itt főleg az illető kora ami jó lenne ha kiderülne némely esetben. (kannás bor+kóla, vagy almalé nem is kell ennél több, hogy érett száraz vörösbor? fujj) Hiába mondanám, hogy igyál egy jó száraz Cabernet Sauvignon-t, hiába klasszisokkal jobb egy boroskólánál, úgyis az édes "szart" issza, mert szerinte annak van íze! Szerintem egy sztereó 2.0-hoz meg kell érni, itt kezdésnek értem a Genius 1255A-t, ami az arra már érett embernél eléri, hogy ebbe az irányba érdemes haladni, és akit megfog az nem fog szabadulni! (nálam csak 3 napot volt) Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy aki még nincs kész az úgysem fogja értékelni a hangminőséget a "dübörgés rovására", és nem is fogja hallani a különbséget....
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
dudika10 #15192 üzenetére
Na,okosodtam.
Egyébként nem kapcsolódtak ki a tévé hangszórói,ez tuti.
Sajnos elég nagy helyhiánnyal küzdök.
Ágy, a végétől kb 30cm-re egy fal,amin van a tévé.(és ezen a 30cm-en át is járok olykor,ha ablakot nyitok)
Picit jobb hangot szeretnék,mint a doboz,de földre nem rakhatom,ezért gondolkodtam elsőre hangprojektorban,amit a Tv alá vagy fölé raknék.
NAjó,hát passz,majd kitalálom,de a tanácsokat köszi. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
dudika10 #15190 üzenetére
Tévé mellé szeretném és valahogy olyan hlyén néz ki egy ilyen fa doboz a plazma mellett
Korábban volt egy kérdésem , amire Cyberpunk írta,hogy lehet az volt a probléma,hogy túl közel volt a hangfal a tévéhez.
Na én ezeket a hangfalakat közvetlen a tévé mellé szeretném tenni a falra.
Visszhangozni fog? -
Ibituba
aktív tag
válasz
dudika10 #15184 üzenetére
köszönöm a választ. amúgy az ajánlott ribbonos prodiope 60ért nekem azért sok mert 68 körül van zsír újan a sima pro 5, ami semmivel nem gyengébb ezen hirdetett használt cuccnál. közte 10% a difi árban. ezért nem érdekel hiába 90 felett van az új ára. specifikációkban mindenben ugyan az mint a sima prodipe. a magasat leszámítva. amiről meg azt írja a spec. hogy semmivel nem gyengébb mint a SIMA pro 5-ben... gyengébb??? nem is értem.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #15067 üzenetére
Nem bántam meg az edifiert!
Imádom is nem is kicsit. Hangkari meg egy Audiotrak Prodigy HD2.
Csak, ha több pénzem lett volna, akkor biztos, hogy behringert veszek úgy, hogy előtte meg sem hallgatom.A Creative Inspire A200-nál próba nélkül is jobb lett volna.
Azt a prodipe-ot nézegettem erősen én is, de sajna, annyi pénzem nyár derekáig nem lesz..(kell a házra redőny..
)
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #15055 üzenetére
Ja értem
Hát én ilyen újfajta fostalicska dolgokhoz nem vagyok szokva, szóval ezeket nem tudom. Amikor sima Xbox-om volt (NVIDIA Soundstorm integrálttal ugye), rákötöttem két RCA-val a hangfalat és az akkoriban menő Audigy-kat simán verte a hangminőség. De hát ez megy manapság, drágáért szarabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest