- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titusz_61
csendes tag
válasz
HUAFBANDITA #23020 üzenetére
Szia! Most vettem egy általad említett JBL LSR 2328 monitor párt 1 napja ízlelgetem, nekem tetszik. Kis hangerőn hallgatom, a reflex nyílásnál érezni hogy távozik valamennyi hő. Érdekes tapasztalatom volt, nálam volt egy hétig egy Nuprime Ida8 erősítő Dynaudio Emit 10 dobozokkal, közel 2e USD új árakon, ez a kb 700 USD árával nekem jobban bejön. Megtartottad őket?
-
garage112
aktív tag
válasz
HUAFBANDITA #43136 üzenetére
Én nem JBL-t használok, nekem Presonusom van, csak több helyről olvastam az alapzajukról.
-
Strapáciusz
csendes tag
válasz
HUAFBANDITA #41593 üzenetére
Egy-két hozzászólás törölve lett, így lemaradtál egy kicsit.
Használtan lenne a pár 40-ért -
thornadoj
aktív tag
válasz
HUAFBANDITA #40352 üzenetére
Egyre jobban hangzik ez az elképzelés 😁
-
thornadoj
aktív tag
válasz
HUAFBANDITA #40346 üzenetére
Mire mindenki végighallgatna minden variációt a saját zenéivel, ahhoz egy hét kellene inkább
newmoonlight: az semmiképp nem hiányozhat XD olvasva is mókásak voltak a kommentek, élőben lenne az igazi
-
newmoonlight
senior tag
válasz
HUAFBANDITA #40346 üzenetére
-
Bodz
nagyúr
válasz
HUAFBANDITA #40036 üzenetére
Zenehallgatásra teljesen alkalmatlan ez a kis bigyó. Az Alpha 65, vagy bármelyik fejhallgatóm is fényévekkel jobban szól. Konyhába főzéshez, háttérzajnak, Youtube videók nézéséhez (az említett 1 mp késés azért bosszantó, bár van amikor kevesebb, majdnem jó), ilyesmikhez tökéletes. Szóval nem hányom el magam. Bár igazából értelme sincs az összehasonlításnak, egy hordozható bt hangfal hatalmas hátrányból indul minden téren.
-
Bodz
nagyúr
válasz
HUAFBANDITA #40034 üzenetére
Hiába vennék egy S8-at, semmivel sem lennék előrébb, mert a Stockwell csak 4.0 eszköz. Így tehát az 5.0 semmilyen előnyét nem tudnám kihasználni.
A teló Xiaomi Mi5. Aptx adott mindkét eszköznél. -
Bodz
nagyúr
válasz
HUAFBANDITA #40032 üzenetére
Feladom.
Egyszerűen nem ugyanarról beszélünk. Vagy nem értjük egymást, nem akarsz érteni, mindegy is.
Elhiszem, hogy nálad nem akad, de ez engem nem vigasztal a Stockwellnél. Bizony néha csinálja, ami elég gáz egy ilyen árú eszköznél.
-
Bodz
nagyúr
válasz
HUAFBANDITA #40030 üzenetére
Oké. Gondolom rosszul kérdeztem.
Arra voltam kíváncsi, hogy hol, milyen eszközöknél jött elő a bt 5 előnye az előző verzióhoz képest feltételezve egy bt 5-ös hangfalat (ami nem nagyon van még). Mert ugye sokra mész az S8 5 képességvel, ha a másik csak 4.1 mondjuk. Ráadásul még mindig nem a verziószám számít, hanem a kodek. Pl. sbc és az aptx hd közt igen jól hallható különbség van. Nyilván utóbbit akkor a küldő és fogadó eszköznek is támogatnia kell, hogy halld is ezt a különbséget.
Droidon amúgy meg lehet nézni, hogy éppen mi van használatban.
Aztán arról még nem is beszéltünk, hogy önmagában pl. az aptx hd sem garantál jó hangminőséget, ha nincs normális dac építve a hangfalba, fülesbe, satöbbibe, de ez már erősen másik topik témája. -
Bodz
nagyúr
válasz
HUAFBANDITA #40011 üzenetére
Egész pontosan milyen eszközökről van szó? Meg mi volt előtte?
-
alphamooncam
őstag
válasz
HUAFBANDITA #40011 üzenetére
Csak egy kérdésem van, rendben hogy jobb a hangminőség, de történik-e átalakítás - adó és vevő oldalon - vagy sem?!
Szerintem hagyjuk, úgy sem fog senki meggyőzni. Részemről ezt a témát befejeztem, hallgasd a zenéidet bluetoothon ha tetszik, de a korrekt tájékoztatás szükséges.
-
alphamooncam
őstag
válasz
HUAFBANDITA #40001 üzenetére
Ebből a hsz-ból is kiderül, hogy magad is bizonytalan vagy BT. képességeiben.
Akkor most visszatérünk a tömörített, mondjuk MP3, és tömörítetlen mondjuk Wav közötti vitához?!
Azt hittem ez már lezárt téma...
Akkor mégegyszer.
A tömörítés (BT) miatt fellépő minőségromlás megfelelő minőségű rendszeren kihallatszik. ( Lehet mondjuk egy T&V-n nem, de ott nem BT a gyenge láncszem )
-
válasz
HUAFBANDITA #40004 üzenetére
Én minden bútort szoktam pakolgatni, a szekrények pl nagyon komoly basszucsapdák tudnak lenni, ha jól meg vannak pakolva. Mondjuk itt a szekrény és ágy az fix. De az asztalt már elhúztam az ablaktól rendesen, van mögötte egy méter holttér az asztal és az ablak között.
De a hangzásért mindent.
-
AMDFan
addikt
válasz
HUAFBANDITA #40001 üzenetére
Még nem jártam igazán utána a dolognak, de valamilyen debug módban kellene megnézni, ha mondjuk androidról csatlakozol, hogy milyen protokollon kommunikál a két eszköz.
-
AMDFan
addikt
válasz
HUAFBANDITA #39999 üzenetére
Igen. Bár ezzel az mp3 enkódolással lehet hogy baromságot írtam, de mintha ezt olvastam volna. aptX-et kell tudnia a cuccnak az a lényeg. Szerintem pl a Thonet and Vander-ek meg az olcsóbb BT adapterek egyike sem BT 4.1+
Az oké, hogy a lejátszód tudná, de ha a fogadó oldal nem tudja, akkor az lesz a szűk keresztmetszet. A gyártók meg sokszor tök kevés infót adnak arról, hogy mit is tud BT-on a termékük. -
AMDFan
addikt
válasz
HUAFBANDITA #39997 üzenetére
Ez nagyban függ attól, hogy melyik BT szabvánnyal működik a cucc. Ugyanis az olcsó régiekben még a régebbi BT szabványt implementálták ami iszonyatosan megb***ta a hangot. A legújabb cuccok már elvileg tudnak olyat is, hogy konkrétan mp3ban küldik át az adatot és a BT fogadó oldalán van mp3 dekóder. Na azok már 100%osak. Sajnos a régi BT-nál az volt a baj, hogy nem PCM-ben (túlzottan sávszélesség igényes) küldte át az adatot hanem a saját formátumában.
-
válasz
HUAFBANDITA #39074 üzenetére
Mélynyomót oda teszünk, ahol jól szól. A Z906 mélynyomója gyakorlatilag ugyanaz, mint a Z-2300-é, annak mindegy, csak hangos legyen.
-
Szinyák
őstag
válasz
HUAFBANDITA #37099 üzenetére
köszi , a képen úgy tűnik a balos mintha a falon lenne de nem ott is van legalább 10cm a faltól .. Jobban nem tudom beforgatni közvetlenül ha előtte ülök akkor a fülemhez nyomja jó ez így .. Az 5.1 nem is érdekelt nagyon. A végére már csak idegesített a hangja is illetve a kábel rengeteg. Tudom az elrendezés nem a 5.1 hibája ..
-
szabeska
addikt
válasz
HUAFBANDITA #34193 üzenetére
Ha "profik" nincsenek jelen a forumon, akkor a tobbiek se ajanlgassanak, segitsenek, vagy mi?...
-
válasz
HUAFBANDITA #34193 üzenetére
És akkor mi van?
Az átlagnál tapasztaltabbnak tartom magam, ezért merek ajánlgatni, erről szól a fórum. Igét meg nem hirdetek.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
HUAFBANDITA #34194 üzenetére
Vettem inkább egy Xonar DX-et hozzá 10k-ért használtan, úgy csak jó lesz a Z906
-
Exodius
őstag
válasz
HUAFBANDITA #33081 üzenetére
Elnézést kérek. Minden OK?
-
drmazsi
aktív tag
válasz
HUAFBANDITA #33083 üzenetére
Elnézést.
150.000-ig gondoltam.
Ha kell a digitális bemenet is akkor mit tudsz ajánlani?
-
Exodius
őstag
válasz
HUAFBANDITA #33079 üzenetére
Ki mondta, hogy köze van? Elkezdte taglalni a Solo technikai felépítését. Én meg megemlítettem két, szintén fontos alkatrészt, amikre kíváncsi lennék, hogy milyen minőségűek.
-
szaszapi
őstag
válasz
HUAFBANDITA #33076 üzenetére
Nekem Microlab 9C van. Először itt volt nálam JBL stúdiómonitor. De mivel DAC-ra elég sokat kellett volna költenem, meg amire én használnám, így el is adtam. Biztos páran néznek most furcsán,de a microlabba megvan minden amihez használom. PC, TV, médialejátszó. A hangja nem rossz, a beépített DAC-ja egy közepes minőségű Cirrus Logic, ami azért szépen teszi a dolgát.PC és optika között hangzásban van különbség a PC javára, mivel az alaplapomban vagy egy OPA2604 műveleti erősítő ami dob egy kicsit a hangzásvilágon.
-
nagybá
senior tag
válasz
HUAFBANDITA #33031 üzenetére
Na erre nem számítottam
Tévéhez ilyen drága a hangfal?
PC-hez van egy logitech x-230 és elképesztően jól szól, TV-hez akkor miért ilyen drága? -
dudika10
veterán
válasz
HUAFBANDITA #32708 üzenetére
Hát én meg tapasztalatból mondom, hogy egy jól beállított 70k-s műanyagon sokkal rosszabb az élmény, mint egy jól beállított 5"-os monitoron.
A tér pont ugyan úgy megvan 2.0-val is (sőt), cserébe a beszédhang nem tejfölösdobozból jön és a "mély" nem ül rá mindenre. Kinek mi, én szeretem a normális hangminőséget film közben is. -
válasz
HUAFBANDITA #32708 üzenetére
A veszprémi moziból indulok ki. Egy nagy, multiplex, pláza mozi. Évente 1-2 alkalommal megyek csak el, kihagyhatatlan filmek miatt (most SW7 3D), s hiába jön hátulról hang, mindig könnyes szemmel jövök ki, olyan siralmas minőségű, s nem épít fel igazi teret. Nagyon hajaz egy sokpontegy hangjára az ottani rendszer. Valamivel jobb, de nem sokkal.
-
miresz
veterán
válasz
HUAFBANDITA #32563 üzenetére
A Taga harmony tav-500b-ben nem igazán 3"-os hangszoró van...
-
miresz
veterán
válasz
HUAFBANDITA #32560 üzenetére
Miért is nem ajánlott a taga?
Killer: Ha jó minőséget szeretnél, és a mély hangok is szépen kijöjjenek,akkor ne kis méretet keress.
-
tupacamaru
veterán
válasz
HUAFBANDITA #32557 üzenetére
THX.
Nem zenére kell, TV és HTPC lesz rákötve majd, zene minimálisan fog szólni.
-
válasz
HUAFBANDITA #31872 üzenetére
Ennél bonyolultabb feladat kevés van, amire dsp használható. A konvolúciós számítások a dsp kihasználás teteje.
-
válasz
HUAFBANDITA #31867 üzenetére
Anno, amikor még pista voltam, utánanéztem a Z-2300 hogy miért olyan jó.
Megtévesztésig hasonló a kettő, az új valószínűleg szimplán olcsóbban gyártható, mint jobb. Bár ez inkább az a Z-5500 és Z-906 viszonyáról szól, úgy tudom az új inkább visszalépés. Na nem mintha a Z-5500 olyan hiperjó lenne.
Mindkettőben D osztály van (és sajnos az ergya kategória), honnan vetted az AB osztályt? Azt azért nagyon komolyan hűteni is kéne ilyen érzéketlen 86dB-es hangszórókat rákötve, sajnos utóbbiaknak kell bőven watt.
Monitorokon mit kell beállítani filmre? Magad köré pakolod, oszt bekapcsolod, szóljon, kész.
A DSP-nek ott lehet létjogosultsága, hogy a már jó szobaakusztikán még javítson egy kis EQ-val, egy jó mikrofonnal mért adatok alapján. Vagy hogy beállítsd a keresztváltást, de erre egy valamire való sub önmagában is képes.
-
válasz
HUAFBANDITA #31864 üzenetére
Ja, hát az egyszerűségével nem lehet versenyezni.
A kompaktság viszont elég nagy kompromisszum.
Hangszóró szinte ugyanaz, Z-2300 az Tangband W8-670C-vel szerelt a Z906-ban pedig Tangband W8-670Q van, sőt, utóbbi paraméterei valamivel gyengébbek is. Ugyanaz a mérete a subládáknak, bár az új jóval könnyebb, ami általában nem jó jel. Egy ilyen drága 5.1-nél szerintem alap, hogy nem egyutasak a szatelitek, a tweeter hiánya elég durva mínusz hangzásban.
Hát ha eleve van egy 2.1-ed, akkor a külön 5.1 árából a 2.1-et fel meg lehet toldani 4.1-gyé, persze megfelelő DAC-cal. A center speaker az hiányozni fog, de erre leginkább csak nagy terekben van szükség. Házimozi processzor alatt meg nem tudom mit értesz, kell a francnak DSP.
-
válasz
HUAFBANDITA #31858 üzenetére
Te írtad, hogy szerinted filmre 5.1 kell. Szerintem nem, ezért leírtam a véleményemet, hogy miért.
Engem sokkal jobban zavar, ha rossz a hang, bár ezt nem csak minőségre értem (pl. utálom a magyar szinkront). Persze ez nem azt jelenti, hogy a kép mindegy milyen, de számomra inkább pl 720p DTS hanggal, mint 1080p 192kbps AC3-mal.
Volt szerencsém több ilyen termékhez is, főleg logikhoz. a Z906 szubjával úgy tudom a Z2300-é gyakorlatilag azonos. Utóbbi nekem több évig volt, akkor imádtam, de később persze kiderült, hogy mégse olyan jó.
Szatellitek már mások, de valahogy nem tudom elhinni hogy az a 3" akkora megváltás lenne, még akkor sem, ha valami sokkal jobb erősítőt raktak alá.
Két kürbis + sw10.
Komolyra fordítva a szót, szerintem nem kéne egy bizonyos ár alatt erőltetni az 5.1-et, mert többet vesztesz vele, mint nyersz. Szerintem nincs olyan, hogy X hangrendszer zenére való, Y meg filmre.
-
Shingen
addikt
válasz
HUAFBANDITA #31832 üzenetére
Annak ellenére hogy tejfölös doboz hangszórói vannak azt mondod jól szól a z906?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
HUAFBANDITA #31817 üzenetére
Én csak annyit akartam sugallni, hogy kimondottan csak filmek esetén, "ha" meg akarom tapasztalni "az5.1"-es térhatású élményt akkor, akkor nekem előbb ugrik be egy alsó-közép árú Samsung set víziója, mint egy... És persze, igaz talán egy Logi vagy egy Genuis azonos áron jobb választás... De a "film only" hívószóra nekem akkor már inkább az 5.1, minta a 2.1 víziója cseng fel, ha már lúd legyen kövér alapon. Ahogy tapasztaltam egy + mélynyomó nem túl sokat dob az élményen, addig egy akár alsó-közép kategóriás 5.1 esetnén a jellegéből fakadóan legalább megvan egy szinten a térhatás... Én a 2.1-et még amolyan "átmenet"-nek sem nevezném, mert egyik igény kitörését sem látja el rendesen a szememben. Abóól meg kár kiindulni, hogy "nagypáink bezzeg" még szeteroban sem mozizhattak TV-n (főleg mert még én is ez teszem
).
De mondandóm csupán egy eszme futtatás volt, egy röpke benyomás leírása, ami kipattant az emlékeimből. Talán csupán annyit akartam vele sugallni, hogy én azért meggondolnám azt a 2.1-et, én is belevágtam anno, aztán rájöttem milyen hamar ráun az ember arra + brummogásra és, hogy folyton le kell húzogatni a rendszerről a mélynyomót ha rendesen akarok zenét hallgatni, cserébe egy azonos árú ajánlott 2.0-vál, ahol legalább az 2 szem hangdoboz rendesen van összerakva és annyival jobban is szól...
Persze igénye válogatja, de én még dubstep-re (ha hallgatnék ilyet) sem ajánlanék 2.1-et...
-
szabeska
addikt
válasz
HUAFBANDITA #31202 üzenetére
Kürbis +1, bejaratas alatt!
-
szabeska
addikt
válasz
HUAFBANDITA #31200 üzenetére
ellene szól viszont a felár, és az, hogy egy közepes méretű szobában lesz "hurcolva", ami annyit tesz, hogy vagy az ágyhoz vezetett kábelre, vagy az asztalnál lévő laptopra, vagy a kicsit odébb lévő tv-re lesz kötve
ha lesz gép akkor már nem fog kelleni hogy tabletre kössem, csak a pc és a tv között kell majd "váltogatni", amit megoldok egy sima jack hosszabbítóval, és ha kell átdugom a tv-re, ennyi
-
S. Szabi
őstag
válasz
HUAFBANDITA #30983 üzenetére
Annyira azért nem szép, hogy csak úgy be legyen festve, gondoltam rá, én is matt feketére amúgy, de inkább be kéne vonni valami filccel vagy ilyesmivel. De tényleg, szerintem marad is, csak meg kell csinálni normálisan, jó lesz későbbi hangfalakhoz is.
-
DeNOx
tag
válasz
HUAFBANDITA #30790 üzenetére
Köszönöm!
Jól gondolom, hogy ha mondjuk 2 méter kábel elég nekem akkor ne rendeljek 5 métert, mert az is csökkenti a minőséget?
-
válasz
HUAFBANDITA #30764 üzenetére
Franc rendezi, eleget szoptam már a mostani elhelyezéssel is.
Bár lassan tényleg muszáj lesz, mert télen lefogná a kanapé a radiátor, de azt meg mindenképp az asztalom mögé akarom rakni. Viszont a szobaakusztika nagyon nem jó, 132 Hz-nél van egy tüske, ami most nagyjából el van nyomva, de ha átrakom az asztalt, akkor újra meglesz és nem tudom hogy lehetne kiküszöbölni, mert ez a rezonancia a szoba magassága miatt van. Véssem szét a plafont?
-
válasz
HUAFBANDITA #30762 üzenetére
Persze, hogy nincs sok értelme összemérni, de 100k alatt általában a nagyobb a jobb érvényesül, mivel nagyon a határon táncolnak.
Igen, a sarok az kb tabu szokott lenni, de ha rengeteg kísérletezés után is ott szól a legjobban (nem csak hangerő), akkor csak oda tehetem. Ideális pozíció pedig csak kb a mesében létezik. Adott helyzethez viszonyított optimális van, ez az. Amúgy az, hogy mögöttem van, az miért baj? A nagyon alacsony frekvenciának nincs iránya, így tökmindegy, honnan szól.
-
sg22
senior tag
válasz
HUAFBANDITA #30681 üzenetére
When hearing the Denon Envaya Mini it finally led me to the decision to sell all the other junk I was owning, including JBL Charge 2, Sony SRS-X3, Fugoo, Mini Jambox, FoxL DASH7 etc.as the Envaya Mini does nearly everything better than the others while still being perfectly portable.
nyilvan megveszem, azt ha nem tetszik 2 hetem van visszakuldeni, visszakapom a penzt, azt veszek masikat. de most megjott reggel, es iszonyat kiraly
ugy szol mint az allat, nem torzik, 20 m-rol is streamelte a zenet, nagyon profi!
tolom felfele a hangerot es nem torzit, basszusa van rendesen, es hangos! nekem nagyon tetszik
amugy a charge 2+ 40 euroval dragabb, illene is jobbnak lennie.
-
rostiron
őstag
válasz
HUAFBANDITA #30614 üzenetére
Köszi a válaszokat, tehát mindenképp a máshová helyezéssel kell próbálkoznom.
Na majd kitalálok valamit...
Köszi
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
HUAFBANDITA #30614 üzenetére
-
szasanyi
félisten
válasz
HUAFBANDITA #30210 üzenetére
Hali! Neked van ebben tapasztalatod? És ha jól gondolom a Kürbis sem lehet jobb esetleg mind2t hallottad és ösze tudod hasonlítani mondd! Illetve azt is, hogy 50k alatt mi az amit érdemes megvenni, és egyértelműen jobb mint az AV40. Sajnos a SOLO 6C túl nagy mérete miatt az kiesett, ami még talán beszerezhető lenne.
-
.DLL
veterán
válasz
HUAFBANDITA #29413 üzenetére
Utána néztem, ezek a körök már megvoltak, csak még meghallgatni nem voltam őket.
A lista új elemeként tűnt fel a PM1, persze az, amiről sok szó esett már nem kapható. -
.DLL
veterán
válasz
HUAFBANDITA #29411 üzenetére
Ez fura, akkor ez az mk-II tényleg egy ócsított verzió lehet
Schawo így fogalmazott: "Az egyik legnagyobb hibát követtem el, mikor 80 pénzért eladtam a Fostexeimet." (PM1) Tehát ha az akkoriban használtan ért 80-90-et, akkor manapság amikor a 80 ezer Ft már nem ér annyit sem, és újonnan kerül ennyibe az MK2, az valóban felvet kérdéseket.
Időhiány miatt nem tudtam még elmenni hallgatózni. -
Scale
őstag
válasz
HUAFBANDITA #29339 üzenetére
És valami értelmesebb válasz esetleg?
-
SoundX
tag
válasz
HUAFBANDITA #29341 üzenetére
Értem.
Mély hangokról milyen benyomásod van?
-
SoundX
tag
válasz
HUAFBANDITA #29339 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Mit értesz az alatt, hogy "szerintem hamar kifogy a szuflából"?
-
freestailo
őstag
válasz
HUAFBANDITA #29239 üzenetére
Nem tetszik a stílusod, kérlek ne írj nekem. kösz
lezso6: tapasztalataim alapján kb az 50 wattos hangfalak képesek arra ami nekem(!) hangzásban/hangerőben tetszik. Ahogy néztem árban az alja a 40k, ennél szinte csak drágábbakat lehet találni, de azért egy kérdést megért. Vagy nem...
-
matyiGo
aktív tag
válasz
HUAFBANDITA #29151 üzenetére
oké, ez a téma.
am nincs rá valami tudományos megfigyelés? mármint ha füllel hallunk változást akkor az kimutatható műszerrel is. biztos hogy vizsgálják a bejáratást a highend gyártók, különösen ha ennyire mainstream a téma.. -
gabber01
addikt
válasz
HUAFBANDITA #29149 üzenetére
Nagyon szívesen!
Ugyan neked válaszoltam, de úgy általában mindenkinek szántam. Mondjuk nem tudom hol volt kioktató a hangnem, de nem akartam megsérteni az önérzeted. -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
HUAFBANDITA #29151 üzenetére
Este írok
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
HUAFBANDITA #29149 üzenetére
Én kötve hiszem,hogy ártana a hosszú üzemidő. Haver anno 24 órán keresztül járatta a mélynyomóját
Ha pl. a Prodipe mélynyomóm bedöglött volna a bejáratás alatt,ami nálam talán 1 óra volt
... Dobtam is ki volna az ablakon
-
gabber01
addikt
válasz
HUAFBANDITA #29142 üzenetére
A hangszóró bejáratásnak pont ugyanolyan fontos szerepe van, mint új autó vásárlásnál. Új autónál is szigorúan kikötik, hogy az első pár ezer km-nél kifejezetten káros az erős igénybevétel (értsd: ezerrel tolás neki). A hangszóróknál is kell egy bizonyos idő, amíg a mechanikai elemek fokozatosan elérik az üzemi értékeket, úgymond minden a "helyére kerül". Ennek során kisebb-nagyobb mértékig változhat a hangzás is; a membránszél, gumi felpuhul, rugalmasabb lesz, stb. Ezzel nem érdemes vitatkozni. A változás mértéke hangszóróként eltérő, van amelyiknél szinte észrevehetetlen, másoknál jól hallható. Ami ennél sokkal fontosabb viszont, hogy a bejáratással a kezdeti nagy terhelés miatti károsodástól óvjuk meg a készüléket. Azt hiszem, ez érthető innentől kezdve. Ugorjunk.
-
zsoltnyiri
tag
válasz
HUAFBANDITA #29144 üzenetére
Köszi, a tápkábel volt a ludas
Most már csak annyi problémám lenne, hogy hangerőtől függetlenül (ha nem 0), folyamatosan hallhatóan zúg/sistereg mindkét hangfal. Ha szól valami akkor is, ugyan akkor a zene elnyomja, de engem eléggé zavar. Alaplapi és dedikált hangkártyával is pontosan ugyanúgy. Én dughattam be hátul azokat a furcsa kábeleket, vagy mit lehetne ezzel csinálni? Stand-by modeban megszűnik.
Furcsa egyébként Logi X-540 után, de majd 1-2 nap múlva mondok csak véleményt. (pl. Kezdésnek a Bass -6ba kellett raknom, pedig Login szépen fel volt tekerve, így első blikkre a középtartomány is hiányosabb).
-
flanki
aktív tag
válasz
HUAFBANDITA #29094 üzenetére
Örülök neki hogy ezzel örömet okoztam neked.
-
Leafnshit
tag
válasz
HUAFBANDITA #29037 üzenetére
Én alapvetően nem akarok 60k-s mélynyomót, csak azt szerettem volna, hogy a kinézett ~30k-s Edifierhez legyen még egy mélynyomó is, filmek & játékok esetére. Kis szoba, nem kell a házat leverni, megelégednék egy használtan 20ks elfogadható aktív méllyel is - csak sajnos nem értek hozzá. A kérdés ez, hogy ezzel így jobban járnék-e, mint egy Ratsellel (utóbbiban abban semv agyok biztos, hogy Logi x-540-hez kéepst hallható upgrade lenne). Én úgy gondolom igen, de egyre jobban el lett véve a kedvem, úgyhogy mostmár nemtudom. Nem stúdiót akartam, csak úgy lecserélni az 5.1-et amire nincs szükségem, hogy közben kicsit feljebb is lépek.
-
Leafnshit
tag
válasz
HUAFBANDITA #29029 üzenetére
Átgondolom még, alszom rá pár napot. A legjobb eset az lenne ha megvenném az Edifiert, hozzászoknék és vígan élnék amíg meg nem halok, csak kívéncsi voltam a lehetőségeimre. 60k-t már semmiképpen sem adnék egy mélynyomóért egy 30 ezres hangfalpár alá. Esetleg ha használtan valahogy 30 körül ki tudna jönni. Ráadásul gondolom egy ilyen módon előállított 2.1 azért jóval jobb, mint ezek az alap 20-30ksok. Bár nemtudom, hogy a dupla árat megérné-e. Csak itt már az a baj, hogy nem értek hozzá, azt se tudnám mit keressek stb. Szóval ebben az esetben már valóban Ratsel, csak kár lenne a hülye mély miatt degradálni a többi hangot.. szóval még valahogy kitalálom
köszönöm szépen mindenkinek a segítséget
-
gaben1993
tag
válasz
HUAFBANDITA #28940 üzenetére
Egyetértek huafbanditával, nem biztos hogy egy jó mozihoz a tiszta hangok többet tesznek hozzá, mint a drasztikus hanghatások, mély basszusok. Ettől függetlenül még lehet hogy a linkelt lg-m nem a legjobb választás, viszont egy elsősorban pc-hez készített 5.1-et(logitech z906) valahogy tv-re rá lehet kötni? Van hozzá távirányító? Azis szempont azért hogy ha valamit babrálni akarok rajta ne kelljen ki kelni a kanapéból.
-
J97
tag
válasz
HUAFBANDITA #28943 üzenetére
Nekem volt Logi Z-5300 -am, nem volt annyira rossz, több évig megvolt, Genius 2000A váltotta le. Ahhoz képest 5300 -nak tényleg volt közép tartományban egy kis hiánya. Z906 -ot nem ismerem, ránézésre hasonló felépítése van, mint az 5300 -nak, persze ez nem jelent semmit. Viszont volt tapasztalatom más jellegű 5.1 rendszerrel. Egy korábbi albérletemben lakótársnak volt [Genius 5.1] rendszere. Típust ne kérdezd nem googliztam utána. Több filmet is néztünk vele. Nekem akkor 1255A -m volt az albérletben, 2000A maradt otthon. Az ő 5.1 geniusát nem éreztem lyukasnak. Filmre teljesen korrekt volt! Ezt csak a várom az ötleteket mondatra írtam reagálásként. Hogy most létezik-e még ez a rendszer vagy ennek utódja kereskedelmi forgalomban azt nem tudom. Viszont itt látszik is, hogy elég tisztességes méretűek a satelitek is és 2 utasok. Nekem kellemes csalódás volt! Filmre!
Jelenleg M-Audio BX5 -van. 40 -ért vettem használtan. Filmre is tökéletes élmény, elegendő a mélye, sőt! Mondjuk nálam a sőt -ben benne van a szoba akusztika is, a mélyet kiemeli és a DAC -om is mélyre húz, így filmnél sem jön ki a mély hiánya számomra. Mindenesetre szerintem filmre is kellő alternatíva kb. Z906 árában. Szerintem! Aztán kinek mi!
-
thornadoj
aktív tag
válasz
HUAFBANDITA #28943 üzenetére
Értettem! Amit írtam, az csak arra utalt, hogy filmnézéshez én biztos csakódott lennék az ajánlott hangfalakkal. (annak ellenére hogy én nagyon szeretem a kürbisem).
-
thornadoj
aktív tag
válasz
+1
Szerintem, hacsak nem vígjátékról beszélünk, a filmeknek jót tesz egy valamire való mélynyomó. -
PuMbA
titán
válasz
Akkor nem egyezik a véleményünk maradjunk annyiban
Én hallottam Z-5300-at, Z-5500-at és egy boltban kis ideig Z-906-ot is, de Genius 1250B-n néztem filmet múltkor 20 négyzetméteren és teljesen jónak éreztem az előbbiekhez képest
Azt tegyük hozzá, hogy nálam a mély vagy több basszus nem számít bele abba, hogy jó-e a házimozi vagy nem.
-
PuMbA
titán
válasz
HUAFBANDITA #28936 üzenetére
Mondjuk én tegnap voltam IMAX-be, de semmilyen 5.1 fél milla alatt nem is hasonlít rá. Z906-nak is az a legfőbb baja, hogy azokból a kis szatelitekből gyenge hang jön, IMAX-ben a hátsó hangfal körülbelül 1,5x1,5 méteres és van benne külön a magasnak, a középnek, a mélynek hangszóró
-
dudika10
veterán
válasz
HUAFBANDITA #28934 üzenetére
Az erősen függ attól, hogy hogyan definiálod az élményt. Ha szerepel a definícióban bármiféle tiszta hang, akkor a Z906 máris kiesett.
-
Gainka
őstag
válasz
HUAFBANDITA #28731 üzenetére
(#28730) Zoluska
Igen kicsit benéztem, Supreme 202 már monitor hangfalnak tüntetik fel a saját honlapján, és sub nyílás is van rajta. Na mindegy. 50+ ezer forintos házimozi erősítőre nincs pénzem, amúgy is csak stereo kell.
Nem is kínlódok én az erősítőkkel annak is csak hely kell, marad vacillálásnak a kürbis meg a 120uIgy utolag átgondolva igazatok van, köszönöm
-
Gainka
őstag
válasz
HUAFBANDITA #28701 üzenetére
Mi az ami ami rossz viccnek is? A magnat hangfalpár?
-
rizso
addikt
válasz
HUAFBANDITA #28455 üzenetére
Szimplan lusta vagyok/voltam csak ezert avx-en regelni
-
Rover623
félisten
válasz
HUAFBANDITA #28321 üzenetére
Amiért le lett "ugatva"...szerintem: semmiféle kis meg nagy testvér nincsen a T&V-nél...mivel több gyártó többféle modellje van egy önkényesen összeállított kollekcióba pakolva. Semmiféle családelv, közös tervezési alapok, sőt, valószínűleg azonos alkatrészek sincsenek a sorban egymás után következő eszközökben.
Márpedig ha két "testvérnek" se az anyja, se az apja nem közös, akkor azok nem testvérek, ugyebár. -
rizso
addikt
válasz
HUAFBANDITA #28313 üzenetére
Igen, valami ilyesmi nagyon jó lenne, gyönyörű állványok, és ahogy olvasom a kommenteket, jók is. Egy baj van velük, hogy most nem szívesen adok ki 15-20eFt-ot pluszba állványra, még ha meg is érnék
-
ToniSoprano
addikt
válasz
HUAFBANDITA #28163 üzenetére
Ja abban egyetértünk, hogy a Logitech műanyag szatellitjei elég rosszak. A szatellitek torzításai miatt a Z323 kb csak fél hangerő alatt volt csak használható.
Emellett az zavart, hogy a TV-re kötve dörmögött a mély, és nagyon nehezen lehetett érteni a férfiak beszédét, és hiába jók az effektek meg ilyesmi azért ez baromira zavart. Mondjuk ez egy használt kb. 1-2 éves cucc, és megjárta Angliát, és minden működik szóval tartós, megbízható cucc. Kicsit tartósabbank, összerakottabbnak tűnik mint a Geniusok. Lehet a használt állapot miatt volt ez, de más is hasonlókra panaszkodott és az MM-ben kirakott cucc sem volt sokkal jobb bár az más tér.
Ami Z323-ban nagyon zavart a zenehallgatáskor, TV nézéskor , hogy míg a frekcenciatartomány egy része magas sztereóban szólt, a mélynyomó ami a közép alsó tartományba is bekavart, az meg monóban, ez a beszédnél elég fura volt. (végül a mélynyomót az egyik szatellit mellé tettem, úgy már ez annyira nem zavart)
Én megmondom őszintén nem látom értelmét a mélynyomónak otthoni zenehallgatásra, sőt szerintem rontana a zene összképén. De majd akik értenek hozzá elmondják hol, milyen helyzetben érdemes mélynyomót használni, venni otthonra.
Azt el tudom fogadni, hogy egy nagy térbe, buliba jól jön és kell a mélynyomó, de az szerintem egy más helyzet.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
HUAFBANDITA #28158 üzenetére
Összehasonlítás:
- A Z623 mélynyomójának 26,2%-kal nagyobb a térfogata, mint a 120U egyik hangfala.
- A Z623 mélynyomójának az átmérője 7,8%-kal nagyobb, mint a 120U-é.
-120U hangfalak tömege 12,8 kg, vs Z623 kb 9 Kg a zörgő-börgő műanyag tárgyadombokkal együtt amiket szatelliteknek csúfolnak.Hallgasd meg ugyanazt a számot egy Z623-n és 120U-n egymás után és rájössz, hogy mennyi részlet jön elő a zenéből, számból amit korábban nem hallottál. Én ezt anno megtettem a Z323-mal és a Genius 1250B-vel utána sajnos már nem tudtam zenét hallgatni a Logitech Z323-on.
Egyébként meg ez kb. olyan, hogy van akinek nőben a plasztikázott mell jön, be van akinek a természetes.
Hosszabb távon a mesterséges dolgok eléggé fárasztóak és aztán az idő múlásával kiderül, hogy az ár-arány értékük sem igazán jó, több a marketing és a hazugság az egészben, mint amennyit ér az egész....
De ez az én véleményem aki annyira akar és az tetszik vegyen 2.1-et.
-
B1T3
addikt
válasz
HUAFBANDITA #28158 üzenetére
Ezek nagyon konzumer cuccok, teljesen helytálló az a magyarázat szerintem.
-
rizso
addikt
válasz
HUAFBANDITA #27996 üzenetére
Es tenyleg eleg nagy dog ez is basszus. Mondjuk annyi elonye van a hangfalparommal szemben, hogy nem olyan szeles, igy meg elfer az asztalon is, illetve nem kell hozza kulon erosito. Talan a 80U is eleg lehet, nem tudom. Hangerore a kis 1201A Genius is megfelel (vagy inkabb ugy mondom, hogy a szomszedokra valo tekintettel nem hallgatom azt sem hangosan), csak hianyzik belole 'A' hang. Nem hallottam meg egyiket sem, de talan-talan meger 5-6e pluszt a 120U.
-
cyberkind
félisten
válasz
HUAFBANDITA #27483 üzenetére
Nem is tudtam hogy létezik ilyen, köszi.
-
Grózi
veterán
válasz
HUAFBANDITA #27451 üzenetére
Tény hogy nem ég és föld a különbség,de még egy botfülű is érzékeli.Azt mindenki maga tudja hogy mi mennyit ér meg neki(te se a semmiért vettél egy Xonar Essence One-t,nem?),de szerintem egy Kürbis mellé azért már ajánlott egy jobb hangkari.
-
Grózi
veterán
válasz
HUAFBANDITA #27447 üzenetére
Na ezt fejtsd ki légyszí.Volt pár nagyon drága lapom különböző márkákból,de a Maximus VI Formula-t leszámítva egyik lap integrált hangkarija se ütötte meg mondjuk egy Xonar ds szintjét.
Amúgy ajánlom a "Milyen hangkártyát vegyek?" topicot. -
Rover623
félisten
válasz
HUAFBANDITA #27447 üzenetére
HUAFBANDITA és Grózi!
Jól nyomjátok! Ebből okuljon a csórikám!
-
thornadoj
aktív tag
válasz
HUAFBANDITA #27346 üzenetére
köszi a választ!
én már a kürbis melké gondolkodom, mert megtetszett a hangja, és a szobámba bőven elegendő. sajna nincs kihez mennem subokat hallgatni
a cambridge audio tetszik is és teljesítményben sem túl erős , és bele is férne a keretbe.utána olvasok köszi
a kérdésem hogy a polk audio psw110 vagy a boston acustic cs sub10 mkII-t ismered? megérné a többletet? Amúgy neked milyen rendszered van?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
HUAFBANDITA #27348 üzenetére
Elirtam
Par kulfoldi forumokon rakerdeztem ott nagyon dicsertek.
-
thornadoj
aktív tag
válasz
HUAFBANDITA #27343 üzenetére
Köszi a tippeket!
mik a tapasztalataid? Én olyan 40-50 ezret tudnék szánni rá, de ha kell még gyűjtögetek hozzá, nem sűrgős. Amit eddig megtudtam a zárt subokat ajánlják, ami zenéhez is jó. Mit jelent az alul áteresztő szűrő?
@psyho85: Igen a tartomány lehető legnagyobb lefedése a cél, meg valóban néha a szomszédok kímélése
Mindenképp keresztváltós mélynyomóban gondolkodom, ami külön lekapcsolható. amúgy mozizásnál esetleg feltekerném picit jobban a mélyet
-
TheLegendary
csendes tag
válasz
HUAFBANDITA #27334 üzenetére
Optikai bemenet a konzol miatt (PS4)
Monitoron játszok.
2.1 megszokás... -
Slownz
senior tag
válasz
HUAFBANDITA #27186 üzenetére
Az ocsmány az elég szubjektív dolog, gondolom erre Te is rájöttél.
A hangerőszabályzós DAC nem tudom mennyire jó ötlet, ugyanis, ha beleszól a hangerőbe, akkor azt jelenti, hogy kvázi mint előerősítő funkcionál, ami meg ronthatja éppen a hangminőséget. Viszont a külső táp valóban áhított kívánalom.
-
smiti
veterán
válasz
HUAFBANDITA #27186 üzenetére
Itt van az asztalomon a DGX, 7 db Mátyást kellett érte adnom, délután - este folyamán már tudni fogom megérte-e.
-
smiti
veterán
válasz
HUAFBANDITA #27179 üzenetére
A napokban volt nálam egy Creative X-Fi XtremeMusic és azzal már észrevettem a különbséget. Bár nem tudom mekkora lehet a különbség a két hangkari között.
-
smiti
veterán
válasz
HUAFBANDITA #27162 üzenetére
Akkor nekem is elég lehet ez a DGX kezdésnek? Addig amíg nem lesz pénzem komolyabbra?
-
hentes555
senior tag
válasz
HUAFBANDITA #27164 üzenetére
Köszönöm.
Szeretem a ZENÉT, remélem be fog válni, ha ezt veszem
Kérdés: Az usb port itt mire való?
-
hentes555
senior tag
válasz
HUAFBANDITA #27162 üzenetére
Ez még tetszik is, átgondolom még. Ráadásul első reflexes, tehát rátolhatom a falra, igaz?
-
hentes555
senior tag
válasz
HUAFBANDITA #27154 üzenetére
És egy 2.0-t el tudnék helyezni értelmesen ebben a szobában? Mert pont erre irányult az első kérdésem is, hogy hiába veszek 2.0-t, ha szar a szobám elrendezése.
-
gubabela
senior tag
válasz
HUAFBANDITA #27152 üzenetére
Igazad van, ezért javasoltam a meghallgatást elsősorban és mutatni pár alternatívát. És valóban nem néztem ki ezekből a kütyükből komoly teljesítményt sem pedig minőséget mert még nem találkoztam hordozhatóban használható vagy akár csak normális hangzást is produkálni tudó eszközzel. Nyilván ez az én tudatlanságom mea culpa.
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
HUAFBANDITA #27118 üzenetére
Nincs tökig a falnak tolva, ez valami illúzió lehet. Hát sajnos a balt nem tudom arrébb tenni, mert elfogyott az asztal.
A monitort sem tudom jobbra tolni, mert az asztal bal oldalán van hely a bill+egérnek. A jobb hangfal még elmehet távolabb, de akkor a bal hangszóró lesz közelebb hozzám, bár annak már tudom állítani a hangerejét külön, max lehalkítom a jobb oldalihoz képest.
-
PuMbA
titán
válasz
HUAFBANDITA #27070 üzenetére
Pont ezt mondtam, hogy hallgassa meg
Azt sem írtam, hogy küldje vissza Turm-ot
Tehát minden a hozzászólásodnak megfelelően alakul
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest