- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
válasz
Chosen #65879 üzenetére
Sziasztok!
Végülis hely limit miatt Edifier R1855DB lett a befutó.
Genius 1250B-t használtam előtte sokáig.
Sok mindenben jobb, de a mélyek néha "bubognak" az R1855DB-n. Ha mélyebb hangú ember beszél, akkor van egy kellemetlen berezonálás szerű hangja.
Ez hasonló kategóriás hangszórókon is ilyen lenne, vagy csak az R1855DB sajátossága?
-
Yézi
aktív tag
válasz
Chosen #65882 üzenetére
Minimum R1900 szintet említettél, gondoltam akkor viszont már hozzuk ki a legjobbat a keretből...
R1900T elég régi darab, személyesen nincs vele tapasztalatom, ahogy látom 5"-os mélyközéppel van szerelve. R1600T III, MR4 és R1380DB van pl. 36/40/44k-ért, maga kategóriájában nem rossz darabok, de csak 4" mindhárom, szóval mélyek terén ez mindenképp visszalépés lesz.
Nagyobb méretben viszont az S1000MKII-n kívül nem nagyon van érdemi vétel jelenleg; R2000DB már 5", de most ez is 75k, annyit semmiképp sem ér. R2750DB egy árban van az S1000-rel, utóbbi egyértelműen jobb vétel. CR5-XBT szintén 80k, esetleg Eris E4.5 is játszhat még, ez 66k jelenleg, s csak 4,5", szóval ebből sem igazán fognak érdemi mély hangok kijönni. -
Yézi
aktív tag
válasz
Chosen #65879 üzenetére
Eléggé felment most az ára, de még éppen kifogható 100k alatt az Edifier R2850DB; ha maradnál a 2.0-nál, illetve van hely neki, akkor filmezéshez szerintem jó választás lehet.
Kell neki egy kis távolság a 3 utas felépítés miatt, de ha TV mellé lesz, akkor ez aligha jelent problémát - én mondjuk asztali felhasználás mellett is elégedett voltam vele.S1000MKII mondjuk szvsz alapvetően jobb hangminőséget kínál, és most potom 80k-ért behúzható, ami nagyon jó ár érte, mélyek terén viszont jócskán alulmarad a 8"-os 2850DB-hez képest, ami filmezésnél elég jelentős szempont.
Vagy opcionális arany középútnak ott az S350DB, 95k-ért; bár 2.1, és a crossover kicsit magasan van (~150Hz, ha jól emlékszem), de a 8"-os subnak köszönhetően mélyekben nem lesz hiány, hangminőségben pedig szerintem a 2850 fölött van, hozza az S1000 szintjét. -
Bodz
nagyúr
válasz
Chosen #37679 üzenetére
Valószínűleg az MC-HF50.2.
-
dudika10
veterán
válasz
Chosen #21499 üzenetére
Tapasztalataim szerint az első szériánál foghattál ki inkább egy szerencsésebben sikerült példányt.
Eddig legalábbis nekem nem sikerült felfedeznem semmilyen összefüggést a gerjedékenység és a gyártási időpont közt.De ennyiért mit vársz? Ha egy tál rizsnyi hasznot rá tudnak rakni, már az is nagy szó.
-
trufa12
addikt
válasz
Chosen #21494 üzenetére
Olcsó húsnak híg a leve de mint meg tanították itt nekem aktív hangfalból ami kültéri a drága de olcsó húsnak is híg a leve
Ezért kell venni hifit igaz az alaphangon 60-70 ezer
vagy modecomot bár az is tud pattogni kicsit telefon közelében már a 80 as nem tudom mit művel végül is még sem azt vettem hanem erősítőt plusz hangfalat holnap fizetem
MB Quart meg Rotelnah ez nem fog gerjedni mobil közelbe.
Meg néztem most állványt pont találtam MB állványt 20 k... majd lehet lealkudozom 15 re az már úgy megéri.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Chosen #19810 üzenetére
Magad sem gondolhatod komolyan, h egy percek alatt cserélhető dugó miatt az egészet kompletten kicserélnék?
(ha vadonatúj lenne, 3 napon belül még lehetne ragaszkodni a cseréhez, de azután már természetesen nincs így - hiszen mit kezdene a forgalmazó egy használt cuccal, kinek adja el?)Cserélni olyat szoktak garban, ami nem javítható gazdaságosan, vagy egyszerűen hiányoznak hozzá az eszközök, alkatrészek: egy távvezérlő, egér tipikusan ilyen - de ez nem, itt egyszerű és gyors megoldás a javítás.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
Chosen #16063 üzenetére
Megvan mi a hiba! Ha az rca kábelt lehúzom a hangfalról, akkor abbahagyja, de amint rádugom, rögtön elkezdi, ha csatlakoztatok a kábel végére bármit ha nem, ez pattog mint az isten nyila. Próbáltam másik kábellel, azzal is ugyan ezt produkálja. Minden zavaró tényező ami csak lehet likvidálva van. De érdekes, ha telefont csatlakoztatom rá, ameddig megy a zene, abbahagyja, amint leállítom, pattog tovább. Pedig én úgy tudom ha csatlakoztatva van a kábel, akkor kéne legkevésbé összeszednie bármiféle zajt is.
üdv!
-
-
HoReSz1975
őstag
válasz
Chosen #15861 üzenetére
Meg vagy elégedve a Genius 2.0 SP-HF1250B Wood
Nekem ma jött meg, most este volt időm kibontani, azzal kezdtem, hogy a bal oldali hangfal alsó fényes műanyag lapja el volt állva a fadoboztól, alig bírtam vissza nyomni, lehet gyárilag sz@rul rakták rá.
Most tesztelgetem, egyenlőre YouTube zenékkel.
-
Polllen
félisten
válasz
Chosen #15868 üzenetére
Ha nem engedi kibontani, akkor
a. íratni kell vele jegyzőkönyvet, ha a dobozon kívülről jól látható sérülés van
b. ha nem engedi ezt és kibontani sem szabad, tagadd meg az átvételt és jelezd a boltnál, h gondod vanNekem amúgy mindegy, hogy szegény futár siet és átveszitek a sérült dobozt, majd csodálkoztok, ha a bolt nem ad garit sérülés miatt.
-
-
dudika10
veterán
válasz
Chosen #15823 üzenetére
A hardverker azt a dátumot írja ki, amit kap. A keresettebb/ritkább/újabb termékek esetén nem tudják teljesíteni általában, de ez általában nem a hardverkeren múlik, hanem az értékesítési láncban már hamarabb elakad az árú. A dátum max tájékoztató jellegű az ilyen esetekben.
-
Archanon
őstag
-
_adaml21_
őstag
válasz
Chosen #14643 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok. Megvettem az 1255A-t, kevésnek éreztem, tettem egy kitérőt a Logi Z523-ra ( meg is bántam), és most visszaváltok 2.0-ra. Gondolkozom, hogy újra visszatérjek 1255A-ra, és megvárjam, míg bejáratódik, vagy esetleg a Modecom 24 vagy 32?
A geniusnak szép hangja volt, de egyszerűen túl kevés a mély (nem egy kicsit, amihez majd hozzászoknék, hanem sokkal kevesebb, mint amihez én hozzá vagyok szokva), viszont a Logitechnek tényleg érdekes a hangszíne, ott meg túl sok nekem a mély.
Valami értelmes tanácsot elfogadnék, árban max 20-ig tudok elmenni. Plazamarket, meg hasonló boltokat pedig kihagyom.
-
dudika10
veterán
-
Teaway
veterán
válasz
Chosen #14428 üzenetére
Külső hangszórót nem tud meghajtani (illetve tudna, de nincs hozzá hangszóró csati), viszont van ilyen rajta:
DIGITAL AUDIO OUT: Digitális audiokimenet házimozirendszerekhez és
egyéb digitális audiorendszerekhez.
(ja, de ezzel is az a baj, hogy a hangerőszabályzó nem hat rá)Sajátomon persze megoldottam. (hátlap le, hangszórókról kábel le, megtold, két külső hangszóróhoz kivezet)
-
dudika10
veterán
válasz
Chosen #14428 üzenetére
Aktív kell. A fejhallgató kimenetre dughatod, és ott valószínűleg működik a távirányító. Próbáld ki egy fül/fejhallgatóval/hangszóróval. Valami csak van otthon.
(#14430) TheChos3nOne: az pech.
Keresgélhetnél távirányítóval rendelkező rendszert, de 10k környékén aligha találsz olyat, ami normálisan is szól, úgyhogy marad a folyamatos potméter tekergetés, a külön menüpontos hangerőállítás, vagy egy b terv. -
-
PuMbA
titán
válasz
Chosen #11256 üzenetére
Igazából semmilyen fül nem kell hozzá, csak figyelni kell egy kicsit arra, hogy a valóságban mit is hallunk
A lényeg, hogy valami jó forrással nézzük: kiváló minőségű számok vagy akármilyen hang (pl. ez a mennydörgés/eső - az eső hangjából nagyon egyszerű megmondani, hogy kiemelés van 2-8kHz-ig valahol). Ezután egy EQ-val elbíbelődsz egy kicsit, hogy hogy hallod természetesnek. Ugyanezt megcsinálod több fajta anyaggal/számmal, hogy közel az egész hangtartományt lefedd, aztán szokod a hangzást stb. Egy idő után, ha ezeket a jól ismert anyagokat más rendszerrel hallgatva max. 1 perc alatt megmondod (vagy akár instant), hogy hol emel ki.
-
PuMbA
titán
válasz
Chosen #11259 üzenetére
"Egy szóval sem említettem, hogy azzal akarnám összehasnlítani, csupán azokról találtam frekigörbét."
"A görbe alapján magaskiemelése van az 1255A-nak, tehát azon is "cincog" és folyton előtérben van a magas?"
Kicsit (vagy közepesen - kinek mit jelent) előtérben van a magas és a középmagas. Kicsit (vagy közepesen
) cincog, tehát valamennyire vékony hangzása van mindennek a kiemelés miatt. Segít rajta, ha a treble-t letekered, de még ekkor is marad 2-3-4kHz-nél és 14-15+kHz-nél kis ( - || - ) kiemelés.
-
PuMbA
titán
válasz
Chosen #11256 üzenetére
Fejes és hangfalgörbéket nem lehet összehasonlítani, mert egy fejesnél nem az "egyenes" görbe a természetes, másrészt meg két ember elég különbözőnek hallhatja ugyanazt a fejest (külső fül, fejforma stb). Hangfalaknál csak kisebb különbségek lehetnek elvileg.
Egy frekigörbe azért sem egyértelmű, mert a szobád még befolyásolja a hangot (kiemeli a mélyet például) és az sem mindegy, hogy hol ülsz. Ha én hátrébb megyek 2m-t akkor nagyjából +3dB-t kapok a mélyekre. 1255A elnagyolva.
-
-
dudika10
veterán
válasz
Chosen #10258 üzenetére
Menj el a Hitspace-be (keletinél) és kérdd, hogy mutassanak valami olyat aminek a hangja referencia közeli. Valószínűleg mutatnak majd valami Genelec párt 4-500k-s kategóriában.
Az már úgy valami alapot ad. De az is csak úgy, ha mellette tudod, hogy hogy szól az eredeti hangszer, mert ismeretlen hangszerről nem tudod megállapítani, hogy az most "olyanabb" vagy sem. -
dudika10
veterán
válasz
Chosen #10249 üzenetére
Úgy hívják hogy nagybőgő, orgona, dob, üstdob és elérhető például a Zeneakadémián.
Amíg az a cél, hogy minél életszerűbb legyen addig az élethez kell hasonlítani.De például a Keletinél a HitSpace-ben elég sok mindent (stúdiómonitorokat főleg, meg olyanokat amik azok szeretnének lenni) megmutatnak és a körülmények sem rosszak. Messze nem egy MM-es hallgatózás.
(#10251) TheChos3nOne: meghallgatsz egy nagybőgőt, majd ugyan azt egy mélnyomós rendszeren és azt tapasztalod, hogy nem is nagybőgő van azon a felvételen a hangrendszered szerint, inkább basszusgitárra hasonlít a hangja. Ezek után a Crysis se úgy fog megszólalni ahogy az el lett képzelve.
-
dudika10
veterán
válasz
Chosen #10245 üzenetére
Igen, ki lehet hozni, ha ki akar valaki hozni belőle direkt valami rosszat. De alapjáraton nem puffog ellenben a logitechel.
Meg ne sértődj, de szerintem nincs fogalmad arról, hogy milyennek kellene lennie a basszusnak. Mi a cél.
A z2300 basszusa kontrollálatlan, hosszú a lecsengése, nincs megfogva a membrán.
Filmeknél egy robbanás tök jónak hangzik, mert megremegteti a tüdőd. De a valóságban a robbanás nem olyan. (Többször mérték már többféle robbanószer "hangját", és köze nincs a filmekhez)
A genius meg nem remegteti meg a tüdőd, mert nem generál feleslegesen sokkal nagyobb légnyomást mint szükséges. Mert nem az a dolga, csak ezt a logitechnél másként fogták fel, aztán rájöttek, hogy az embereknek hamar nem tetszik az eredmény. Kiadták a z623-at ahol megfogottam a mélynyomó, erre elkezdték azt kritizálni, hogy milyen szar a mélye. (Ahogy azt már írtam egyszer.)De ha nem vagy hajlandó kipróbálni sok terméket, csak boltban (ami semmit nem ér, de erről megkérdezhetsz mást is) akkor nem tudom miről beszélgetünk.
Volt már szerencsém komolyabb referenciákhoz, és nem annyira komoly nem referenciákhoz is. A logitech z kategória a komolytalan szint alatt volt, a mostani egy fokkal normálisabb, de ezt meg kritizálják, mert... mert normálisabb. -
dudika10
veterán
válasz
Chosen #10242 üzenetére
Genius spórolt, olcsón lehet javítani rajta. De az olcsó még mindig a rendszer árának a fele. A tuningolni nem a celeront szokás, mert az tuningolva is gyenge, hanem a cor2quadból tuninggal lehet még plusz teljesítményt elővarázsolni. Szerintem ez nem egy bonyolult logika.
A logitechre írtam, hogy puffog, de sebaj.
Értsd jól, 10 felett sem vennék magamnak. Vennék, E/1, ajánlani másnak más igényekhez ajánlok ha arra van szükség. De 10 alatt eszetlen kompromisszumokat kell kötni azért a jó pár decibeles kiemelésért és azért, hogy 2.1 legyen a rendszerre írva.
z2300 briliáns mélyládája? Egy puffogó bassreflex doboz az egész. Briliánsról más elképzeléseink vannak úgy tűnik.
-
dudika10
veterán
válasz
Chosen #10238 üzenetére
Akkor tételesen:
Csak a geniuson nem kell piszkálni, hogy hallgatható végeredményt kapjunk.
A genius nem puffog, ellenben a logitechek. Főleg a régebbiek, az újabbak mélynyomójánál odafigyeltek, hogy hallgatható végeredményt kapjon a vásárló, erre jöttek a kritikák, hogy szar a mélye. Mert nincs benne hegy magas kiemelés 120Hz-nél.
Én se vettem meg mind, de sokat megvettem. És igen, 20km-rel arrébb, egy csendes, kisebb helységben normális forrásról teljesen másként szól.
Nem az összeset vetem el, csak azokat ahol használhatatlan szatelitek társulnak a mélyládához. Pl az edifier ad olyan rendszert ahol már a csipogók nem csak csipogni tudnak. Csak ez nem 10k hanem 25+.
Ezek sem az igaziak zenére, de ezek már filmnél és játéknál megfelelő kompromisszumot nyújtanak zene mellett. Mindegyik kompromisszumos, csak kérdés, hogy ki-hol akar engedni.Logitechnek nincs olyan terméke jelenleg amit nyugodt szívvel megvennék magamnak, így egyiket sem tudom ajánlani. Amíg nem volt más jó vétel volt, de sok más van ami jobb, így nem jó vétel.
z2300-at pl csak elrettentő példaként tudnám felhozni. Sokan kardoskodtak, hogy milyen jó, de az idők folyamán nagyjából mindenki rájött, hogy mennyire nem jó. Erre utal például, hogy rengetegen kérdezték, hogy mire lehetne lecserélni a szateliteket. -
dudika10
veterán
válasz
Chosen #10228 üzenetére
Volt már szerencséd megmérni, hogy mit csinál a szabályzó a hátulján? Semmi jót.
És hiába tudod szabályozni a basszust, a szatelitek nem lesznek tőle jobbak.Puffogós, erőteljes basszust a geniusból is ki lehet hozni, csak az nem jó semmire. Rövid ideig élvezetes, aztán az ember megunja, megutálja a zenehallgatást, majd rájön, hogy csak nagyon fárasztó volt a puffogó mély. Elég sokakat tudnék ide hozni példának a személyes ismerősi körömből.
Lehet venni Modecomot is, a HF széria ilyen áron tudja kb ugyan azt mint a Genius, más kérdés, hogy mindenben kb ugyan olyan, mivel választhatnak a gyártók, hogy ennyi pénzért hol kötnek kompromisszumot. A logitech a hangzásnál kötött a genius és a modecom a technikai megvalósításnál.
Bolti próbának szerencsére semmi köze a valós próbához.
Egy 2 literes bassreflex láda sose fog normális mélyeket kiadni.
Nem döntünk senki helyett, csak a lehetőségeket szoktuk vázolni. Hidd el, hogy nem akarok senkinek rosszat és legjobb tudásom szerint próbálok segíteni.
Ha nem értesz egyet vele szólhatsz nyugodtan, de 0 kipróbált termék után valahogy nem hiszem, hogy meg tudsz győzni. -
dudika10
veterán
válasz
Chosen #10225 üzenetére
Van egy minimális alapzajuk, néhol a trafó búg. Igen, egy kondit használnak hangváltásra, de mi is ezzel a baj?
Viszont cserébe normális hang jön ki belőlük, nem úgy mint a logitechekből, amik nagyon jól néznek ki csak éppen a hangjuk...
De ha valaki dísznek veszi, akkor nyugodtan vehet logitechet, csak be ne kapcsolja.De ha már a próbáról volt szó. Mennyit próbáltál ki otthon? Mennyit tudtál összehasonlítani?
MM-es és saturnos vagy hasonló próbálgatás nem számít, mivel a környezet és a forrás teljes mértékben alkalmatlan arra, hogy akármit megállapíts ott. -
dudika10
veterán
válasz
Chosen #10218 üzenetére
Mintha az x230 jó volna.
Régen még ajánlható volt, de aztán elkezdtek megjelenni normális geniusok, így mára már csak egy brummogó valami. Nem volna jó akkor sem ha gyártanák még.#10216) eye4eye: ha valamiről nem találsz kritikát az azt jelenti, hogy még nem írt róla senki aki ért is hozzá (Vagy pedig tényleg high-end-ről van szó).
Minden terméknek megvannak a korlátjai.
Az, hogy egy termékről leírom, hogy hűdefasza az még édes kevés. Főleg, ha előtte nem hallottam semmi mást a kategóriában.
Egy bögreszetthez képest egy 60k-s általában előrelépés, de 60k-s és 60k-s közt már lehet ég és föld a különbség. -
sagesz93
addikt
válasz
Chosen #10194 üzenetére
mindent meghallgatok, mostanában inkább az "elektronikusabb" zenéket kedvelem.
De nem vagyok "vájtfülü", szóval az ár most kicsit fontosabb a minőségnél, a mostani 2 genius csipogómat biztos lenyomja akármelyik
persze nézek filmet is, meg néha játék is van, de elsősorban a zenehallgatásra lenne. -
Mappa
addikt
válasz
Chosen #10175 üzenetére
filmnézéshez ott másik szoba...nagyobb tv+házi mozi
akkor inkább úgy kérdezem, hogy kimondottan sztereó használatra a legjobb 20k-ért?!
e közé menne... tartok tőle, hogy a Edifier-ek nagyok lennének, de már lehet a Genius is
én a x-230 logitech hangzásával megvagyok elégedve, ha lehetne kapni annak valami új verzióját (állítólag a mostaniak nem annyira ütőképesek +ezt csak olvastam tehát hallani nem hallottam) ami ilyen keskeny akkor beneveznék én arra is
-
Mappa
addikt
válasz
Chosen #10172 üzenetére
70% konzol 20% film 10% tv.... azért kérdeztem a bizonyos 20k keret összeget mi a bestbuy?! ami ugye a Edifier lehet ennyiért, de feleslegesen nem költők rá ha egy kis szobában nem tudom élvezni azt a "többet" amit egy ilyen kaliberű hangfal nyújt, ezért állapodtam meg a Genius-nál egyelőre....
-
-
-
djculture
félisten
Hát nem olcsó de nem is ilyen génius meg logitech kategória.Ezeket már leirtam sokszor a sal monitor hangfalai is lenyomják minőségbe,ha kevés a pénz én ajánlom: [link]
A kisebbik sal 10 essel még nincs tapasztalatom de szerintem a génius fadobozos 2.0 at még az is megeszi hangerőbe meg minőségbe is.Eleve nincs akkora alapzajuk és áthallás a két csatorna között. -
djculture
félisten
Hát én nem tudom mivel hallgattad de egy hanggenerátorral nézd már meg,akkora beesés van közép tartományba mint a Mariana-árok.A magas és mély kivan szépen emelve hogy elfedje ezt a nem semmi hibát.Géniusnál meg ugyanez fordítva van.A logi se jobb egy fokkal se maximum örülsz hogy de jó a mély meg csiling csiling a magas de közbe az énekhang jó része elveszik kiemelés nélkül.A mai tucc tucchoz isten,de már egy akusztikus zene látványosan szenved rajta.
-
PuMbA
titán
Mire volt rákötve és milyen zenével tesztelted? A Loginak inkább sok a középmagasa hiszen mind a négy hangszórója csak azt tud kiadni. A basszus meg egyértelműen kevesebb, de rosszabb nem lehet szerintem. Mondjuk én csak olyan számokat hallgatok, ahol a Genius meg a HiFi-k sokkal jobban szólnak.
-
PuMbA
titán
10k körül Genius SP-HF 1255A. 20k körül Edifier R1600T. Mindkettő alázza az X230-at. Hangerőt a TV-n meg tudod állítani.
-
gooool
őstag
Hát amikor meghallgattam nem volt dobozhangja,sőt szépen szólt,pedig egy X-530-ast is hallgattam előtte,de nem volt hiányérzetem a hangok terén.Dinamikában verhetetlen,ebben a kategóriában,a középmély nem tökéletes,de nem vészes egyáltalán.A tartósságáról pedig csak annyit mondanék,hogy még nem volt garanciális hiba a termékkel.
-
gooool
őstag
Helló!
Nekem nemrég 10K alatt ezt ajánlotta egy ember a fórumon.Voltam meghallgatni élőben is,mivel a közeli számtechboltban árulnak Ozaki cuccot.Hát nagyon erős,részletes hangzása van.(persze csak ésszerű kereteken belül)Egy X-230-as Logitech-et szerintem ott hagy hangzás terén.Ja,és bőven 10K alatt van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest