- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Hát most így hirtelen egy wikipedia linkkel tudlak megdobni, nézd meg a hivatkozásokat, valószínűleg valamelyikben találsz erről bővebb leírást is, de a google a barátod (angol, elnézést érte):
[link]
A regulations pont alatt van erről szó.Itt 85-90dB-t ír heti 40 órára (ami egy picit megengedőbb, mint amire én emlékszem), de ahány forrás, annyi értéket fogsz találni, ez nem egzakt kérdéskör (nincs két egyforma fül, függ a zaj spektrumától, egyáltalán hol húzzuk meg a határt a halláskárosodásra...). De a +3dB -> fele idő összefüggés attól még igaz lesz.
A 80dB @ 8 óra könnyen megjegyezhető érték, a többit meg kiszámolhatod. Ha mondjuk 86dB-lel számoltam volna, a 101dB-nél akkor is 12 perc lenne az egészséges, egy zenei albumra nem elég.És azzal még nem is számoltam, hogy ezek összeadódnak. Nem 80dB @ 8 óra ÉS 101dB @ 3 perc, hanem VAGY.
-
k-adi
nagyúr
(Genius SP-HF 1250B)
Az a baj, hogy random időközönként csinálja, ezért nehézkes lenne a megoldása.... de kb. úgy kell elképzelni, hogy ha hallgatok zenét vagy nem, tök mindegy, egyszer csak csinál egy olyan 1 másodperces hangot, mintha "elpattanna valami".. olyan mintha egy milisecre nem kapna áramot (????) és prüttyeg egyet
félóránként, óránként 1x
-
-
Killer01
őstag
Szinte mindent (blackmetáltól komolyzenéig), mostanában a folkmetál (Ensiferum, Korpiklaani) és hasonlók dominálnak...tuc-tuc ritkán. szóval 4"-5" méret alatt felejtős? Mint írtam egy logi z323-at cserélnék le, nagyon érződik rajta a hiányos tudás, ezen szeretnék javítani (nyilván nem high szinten). A hangarim egy Asus Xonar D1.
-
-
törölt tag
Nos az a helyzet, hogy nem szeretnék rá többet áldozni, mint amennyibe a Genius SP-HF1250B került, mert jelenleg egy Genius SP-M150 van a táblagépen, hangban az is elég, egy kicsit lehetne maximum jobb, de a lényeg, hogy Bluetooth technológiás legyen. Árban, olyan 8-10 K-ra gondoltam, mert a kékfog miatt drágul a dolog.
-
-
.nodi.
tag
-
Degeczi
nagyúr
Pontosan, ezért írtam, h jelentősége lehet még annak is, épp 2G-n vagy 3G-n üzemel a telefon. Meg persze a környéken elérhető térerőnek is.
Ezért lehet, h azonos hangszórótípussal is eltérőek a tapasztalatok: van, akinél nagyon zavaró, és van, akinél egyáltalán nem jön elő.
Mindenesetre a fadoboz és az árnyékoláshiány recept a mobil-érzékenységre: szerencse kell hozzá, h ne érintsen egy mai, olcsó típust. -
pacman789
aktív tag
Mivel nem tudom, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie, nagyon keret sincs.
Lehető legjobb ár/értékűt akarom megvenni. De ha pl valamelyik tényleg annyival jobb, inkább azt venném drágábban. De olyan 10 e-re gondoltam max, de mozdítható vagyok ész érvekkel.
Logitech z150 szóba jöhet?
-
nana95
tag
A nagy hangerőt azt nem úgy kell érteni, hogy most fogtam magam és feltekertem maxra majd úgy ment fél órát, hanem egy pillanatra feléig feltekertem és csúnyán kezdett recsegni magas olykor. Most is majdnem le van tekerve a hangerő így jó, teljesen szépen szól, mindent vissza is vettem. Ha a hangerőt negyed és fél állás közé tekerem akkor már ez előjön. A sok mélyre meg azt értettem, hogy a zenében jött egy olyan rész ahol jobban inkább a mély dominál, de úgy látom nem csak mélynél csinálja mert filmél is ugyan ezt produkálta.
-
hát azért hoztam fel azt mert az volt előtte
de amúgy is tudtam, hogy kb 1 hónapra veszem meg, mert 10 év után behalt az[ Ozaki-m, amit nagyon szerettem, de rögtönözni kellett valamit a játékokhoz stb, és ezt gyorsan megvettem... most úgy indultam el vásárolni,hogy 30 körül veszek egy 2.1-et de aztán ez lett...spóroltam
-
szasanyi
félisten
Kürbis vagy az M-Audio AV40, esetleg egyik esetén sem? Igen, ahogy néztem még az ára is még elfogadható volt, de sehol már sem kapható (ez sem). Én nem értem nálunk miért nem forgalmaznak sok viszonylag olcsó, de már jó hangminőséggel rendelkező hangkeltőt. Persze Audioengine A5+ és hasonló, 100k feletti árú van annyi helyen, mint a fene...
-
mekker
őstag
Rendben, köszönöm. Még maradt egy kérdésem, ha nem baj.
Egy Panasonic AK240-et nagyjából melyik árkategóriára érdemes lecserélni?(Talán olyan 100W körüli lehet a teljesítménye, 6+16cm hangszórók, a bele, kábelezése árulkodik róla, hogy azért nem a legminőségibb a cucc. A hangja viszont egész kellemes, dinamikus (hogy álljon itt valami buzzword is). A mélye lehetne valamivel acélosabb is, de azért van neki valamennyi. Összehasonlítási alapom kevés van - itthon csak egy Z-506-ot használok emellett -, de amiket hallgattam a pártízezres kategóriában (olcsó x.1, cd hifi, 2.0,autóhifi) az alapján elmondható, hogy van sok bóvlibb dolog is.)
Igazából már maga a hordozhatóság is nagy előny lenne egy aktív hangfalnál.
-
Rover623
félisten
Krähling Zoltán
Üllő, Gyár utca 115.
06 29 320 243
Nagyon lelkiismeretes, alapos és olcsó szakműhely.
Nem mellesleg Behringer garanciális szerviz is!Amikor ott voltam, döglött Sonus Faber-eket is láttam náluk...azt pedig nem bízza akárkire egy normális tulajdonos!
default.: azt te csak hiszed, hogy hadakozol velem!
Úriember fegyvertelenekkel nem harcol...én ehhez tartom magam! -
Metacska
aktív tag
Felhívtam őket, mert én is így értelmeztem, de közölte a csaj, hogy a kupon felhívás alatt az alábbi apróbetűs rész van:
"Egy felhasználó, 1 db kuponkódot, 1 db raktáron található termék vásárlása esetén használhat fel 2015. február 19. és 2015. március 4. között."
Tehát a rendelhető státuszban levő termékekre nem érvényes a kupon akció.
Mondtam a csajnak, hogy nem gond, hogy rendelhető. Várok rá szívesen 1-2 hetet, ha ezen a kedvezményes áron jutok hozzá. Mondta a csaj, hogy sajnos nem lehetséges. Mondom és ha a rendszer engedi, hogy kedvezményes áron megrendeljem?? Akkor utólag tájékoztatni fognak, hogy nem kedvezményes áron vehetem meg, máskülönben törlik a megrendelést. Korrekt üzletpolitika.........
-
gubabela
senior tag
Szia!
Nekem is bt-s kürbis van és szerencsére nem fordult elő ez a fajta hiba. Nem igazán hallani alapzajt még feltekerve se, igaz minőségi kábelekkel használom és egy daccal. A gyári kábelét egyből cseréltem , elég vékonyka volt. Egyszer hallottam pattogást, de akkor szét volt húzva a jel kábel, valószínű onnan szedett csak össze valamit. -
ToniSoprano
addikt
Az Modecom 05 puhábban szól, van valamilyen szinten basszus is benne, teltebben szól, mint a Genius, de felül kicsit tompább. Nagy csodák azért nincsenek.
Az lehet jobban is felveszi a zajokat, mint a Genius, mert az puffog inkább, bár más a notebook. Modecom szebb, de a Genius jobban elhelyezhető.A Modecom hátránya, hogy tök idétlen a hangerő szabályozó gomb a vezetéken van és baromi nagy és szerintem emiatt azon pl. sokkal kevesebb állomás jön be, mint a Geniuson, ami kicsit fáj. .
-
ToniSoprano
addikt
Ja én az Genius 150-t és a Modecom 05-öt is megvettem egyiket a céges, másikat az otthoni laptop mellé.
A notebook hangszóróknál sokkal jobban szólnak, amiatt is, hogy ezeket optimálisan el lehet helyezni és így tényleg normális sztereóhangzást kapsz.
Annyi baja van ezeknek az USB -s hangfalaknak, hogy elégé felveszik az alapzajt, pl. Wichester, külső wichester a számítógép indulásakor kattog, pattog, de az otthoni gép 10 éves. De a céges notebook újabb az nem nagyon veszi fel a zajokat, csak egy halkat pattan a számítógép bekapcsolásakor.De ezt meg lehet oldani egy kb. 1000 Ft-os, 1 Amperes USB-s töltőt és akkor nem veszi fel zajokat, ami jó benne, hogy külső 1 amperes USB-s mobilakkuról egész szépen szólnak, szóval ki lehet vinni a kertbe simán, nem kell hozzá dugaszt keresni.
-
pitypang18
tag
Persze, nyilván való nem high end cuccot keresek ennyiért. Pont ez nem tetszett a ma visszavitt szettben, hogy szinte külön hallottam a csipogókat a subtól.
Akkor már csak egy kérdés. Olvasgatva ezt a topicot sokan jónak tartják a modecom 32-t is. Melyikkel járnék jobban?Ja, most látom, hogy azt már nem is forgalmazzák... akkor nincs kérdés
Köszönöm a segítséget!
-
-
obskurus
csendes tag
-
itouchfan
senior tag
értem köszi. meg akkor gondolom az is kamu, hogy a 2.1-eseknél ugye a mély az itt amit néztem 6 watt, a két másik pedig 2x4 szóval összesen 14 watt lenne, a genius, vagy a 2.0-ásak meg "csak" 8 watt összesen,nem?
amúgy szép is ez a geniusmeg a topikját is megtaláltam
zúzok is oda, köszi a segítséget
-
Bodz
nagyúr
Na most kipróbáltam maxra tekerve, elég szépen képes torzítani... Viszont tulajdonképpen még egész hangosnak is mondható úgy általában.
Amúgy, csak a teljesség kedvéért megjegyzem, hogy tabletes használat esetén powerbankról megy.
Nekem a HP nem tetszik (így képen), a kis Genius inkább próbál hangfalszerű lenni, ezért is aranyos. Egymás mellett lenne jó összehasonlítani a kettőt, de gyanítom erre nem sok esély van sehol. -
ToniSoprano
addikt
Most nem értem az egész vitát, pár ezer Ft-on vitatkoztok, ha úgy érzed, és az a tapasztalatod, hogy a HP jobb minőségű, tartósabb és hajtani fogod, vedd azt nyilván, én is ezt tenném.
Ezen a pár ezer Ft-os szinten hangzásban olyan nagy különbségek hangban azért nem lehetnek.
Nem kell itt magyarázkodnod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest