- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #33452 üzenetére
Egy koncerten a közönségnek kell megfelelni. A részeg egyetemistákat ezzel lehet megnyerni.
A mozi is hasonló, egyszerűen az az "elvárás", hogy a "robbanás letépje a fejem". Egyébként borzalmasak általában a mozik szerintem, csak úgy, mint a koncertek általában.Egy jazz koncert másként lesz hangosítva, alapvetően azért, mert más a közönség (de egyébként igényesebb könnyűzenei előadást is sokszor hangosítanak jól, de ott is a közönség az oka).
Nincs semmi baj a mélynyomóval önmagában. Csak tudod mit mondanak? A jó mélynyomó létezését csak akkor veszed észre, amikor elfelejted bekapcsolni. Jól kellene illeszkednie a rendszerbe, amihez alapvetően kell egy jó rendszer (és az nem két fillér) és még utána is rengeteget kell játszani az elrendezéssel (sőt, igazából mérni kéne...).
-
-
válasz
Vasinger! #33448 üzenetére
Ha azt a
rezonanciakatasztrófát"mélyet" hallod, amit a Z-2300 (volt ilyenem) produkál, akkor szörnyű kihangosítás lehetett. Vagy csak rossz helyen hallgatóztál, azért egy (technikailag valamire való) fesztiválon nem csak a mély sok, hanem a többi tartomány is. Ugyanígy kell használni a hangfalakat is, nem a mélyet kell feltekerni, hanem a hangerőt.Házimozinál ugyanaz a szabály, mint zenehallgatásnál. Az olcsó sokpontegyek egyszerűen retkek, egy valódi házimozi nem olcsó.
-
PuMbA
titán
válasz
"Akkor csak arra lennék kíváncsi, hogy egy fesztiválon, koncerten vagy moziban miért hallom inkább azt a fajta mélyet amit egy 2.1-es rendszer produkál és nem azt, amit egy stereo 2.0?"
Mert nem jó hangfalakat hallgatsz, nem jó DAC-kal, nem jó akusztikával
Hozzám jönnek meghallgatni az Impact Twin DAC + JBL LSR305 hangfal összeállításomat és filmek alatt a 98%-ban ezt hallom véleményként: "ez jobb, mint a mozi"
Könnyen bele lehet esni abba a tévhitbe, hogy a sztereóknak nincs mélyük, pedig van, egy normálisnak állati sok.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Vegyél egy itt ajánlott 2.0-t. Mit veszíthetsz? Ha nem jön be, akkor 14 napod van az elálláshoz.
A házimozik a filmnézésre van,nem zenére. És egyébként a 40k-s házimozik, amibe erősítő meg 5.1 hangfal van ugyan úgy hulladék.
A koncertes, meg mozis példát hagyuk, ott töb milliós hangfalak vannak, meg keverő pultók, az más kategória.
Nekem is volt 5.1 fadobozos geniusom. Én azt hittem, hogy jól szól. Míg ezt a fórumot el nem kezdtem olvasni. Kb 2 éve. És gondoltam mit veszíthetek, beneveztem egy 2.0 hangfalra(modecom 80u) itt ajnlott cuccról van szó, de már nem nagyon kapható. És ez azért adja is a mélyet, és sokkal szebben részletesebben szól, mint eddig bármi, ami nekem volt. Persze, ehez már vennem kellett jobb hangkarit is, de megérte. Én csak zenére használom, és teljesen elégedett vagyok.
Ezért írom, hogy nem vesztel semmit, ha veszel egy ajánlott 2.0-t. -
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #33427 üzenetére
Hát nem egészen így működik a dolog. Ez már messze nem ízlés kérdése. Erről bátran nyitok vitát.
Hordj egy napszemüveget egy napig folyamatosan, amikor leveszed, furcsák, természetellenesek lesznek a színek. Pont ugyan így szokik hozzá a füled is egy hangzáshoz.
Ha lineárisabb rendszert hallgatsz, akkor 2 hét után a mély túltengés lesz pont úgy furcsa, ahogy az ismerkedés elején a lineárisabb rendszer volt. Ha nem a valóságot kergeted, abban nem tudunk és nem is akarunk segíteni.Egyébként alapvetően az, hogy milyen hangzáshoz szoktál hozzá, behatárolja a zenei ízlésed is.
Ha valaki minden ételt 3 evőkanál sóval eszik, akkor nem fogja szeretni csak a húslevest. Az még ehető annyi sóval is, a mákosnudli viszont borzasztó (valószínűleg, sose próbáltam). -
válasz
Vasinger! #33425 üzenetére
A 840 nem is igazán mélytúlsúlyos füles, sőt. Ha az megvan, akkor megszokod ám azt a csökkentett mélyet, csak pár napig próbáld ki agyontekerés nélkül. Ha mégis kevés, lehet ám azt tekerni kicsit, nincs abban semmi rossz. Az is egy hangzás. A 1250 nyilván kicsit gyenge alul, amit igyekszik némi középmagas nyomulással elfedni. Ha te mégis keresed inkább az alját, akkor tekersz rajta, csak azzal a középmagasat is tolod, ami elnyomja a hangképet búgósba.
Kicsit feljebb jobb cuccok vannak, azokkal el leszel szanaszét eq-zás nélkül is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Vasinger! #33427 üzenetére
Itt nem a színekről van szó, hanem telítettségről!
Mintha ahhoz szoktál volna, h a TV-n csutkára föltekered a színtelítettséget.
Az kétségtelen, h egyedi preferencia - de ettől még éppúgy kerülendő, helytelen. Ráadásul a 2.1 rendszered csak egy adott közép-mély tartományt emelt ki, ettől adta a "hú, de nyomja a mélyeket" érzést. -
válasz
Vasinger! #33422 üzenetére
Első körben le kéne szoknod a "mély"-mániáról, a fül pár hét alatt alkalmazkodik a kiegyenlítettebb frekimenethez, én is megjártam ezt anno. Illetve szerintem valami hasonló árkategóriára érdemes váltani, mint ami a Z-2300 volt újonnan (~30-40k), azok mélyéhez azért könnyebb hozzászokni, mert gondolom az 1250-nek nem sok van (nem mennyiség, hanem alsó határ).
2.1-nek még mindig csak nagyon drágán lehet értelme. A Z-2300-zal kb kimaxoltad a legmagasabb minőségi szintet, amit el lehet érni egy bögreszettel. A többi csak rosszabb. Pedig a Z-2300 se kutya.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Vasinger! #23258 üzenetére
Nekem egy kis álló dobozom van ami specifikáció szerint 40Hz-ig megy le, de nem érzem szükségét hogy zenehallgatáshoz bekapcsoljam mellé a szubot. Pedig van egy egész tűrhető darabom.
A kereted nagyon sovány 2.1-et építeni.(#23259) Zoluska: Igen, S30-nak egész jó híre van kategóriájában. Jó választás lehet.
Én amit szívesen bepróbálnék ilyen kis rendszer címszó alatt az HTA30 + JPW Sonata párosítás. Bár ez már drágább a Te leendő párosodtól. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Vasinger! #23249 üzenetére
Átküldenélek a hi-fi topikba, de valószínűleg nincs értelme. Meg rengeteg doboz és variáció van, itt már nem ennyire fekete vagy fehér valami mint a pc-s cuccoknál. Nagyon sokszor ízlés dönt, nincs olyan hogy egyik vagy másik jobb. Mindnek van pozitív-negatív tulajdonsága.
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #23242 üzenetére
Boven kimerited a nem rendeltetesszeru hasznalat fogalmat es ehhez remelhetoleg senki nem fog asszisztalni. A hallas nek jatek. EU-ban a kovetkezo 10 evben a korabbinal nagysagrendekkel tobb hallaskarosultra szamitanak a szakorvosok azert, mert nincs meg a megfelelo kultura, az emberek nincsenek tisztaban azzal, hogy mivel jatszanak.
Nem szurkalnad tuveo a szemed, ugye? Hat a fuled se tedd tonkre! -
Tamoo
nagyúr
válasz
Vasinger! #23237 üzenetére
Nagy az elvárás, kevés a lóvé. Ezek az aktív monitorok nem fognak olyan mélyet tolni mint egy szub és nem is "házibulira" valók. 50e-ért meg végképp nincs csoda. Duplájáért se tudnék mondani hirtelen. Neked valami állódoboz kell és sztereó erősítő, de még ahhoz is hozzá kellene kicsit tenni és esetleg használtan találsz valami vállalhatót.
(#23239) ToniSoprano: Csúnya lenne, lyuk nem lehet, ez nagy tervezői hiba lenne. Túlságosan rá vagy kattanva a számokra.
Legtöbb helyen darabár van monitoroknál is. -
PuMbA
titán
válasz
Vasinger! #23231 üzenetére
Prodipe Pro 8 V2, a hangosság az kérdéses, mert ugye kinek mi a hangos
Unokatesóm aki folyton hangosan hallgatta a zenét kisebb korában és lejjebb pusztult a füle úgy hallgatja alapból a zenét, ahogy én nem bírom ki. FriendlyHouse-ban meghallgathatod, hogy elég hangos-e.
Mentolka: Nem, a 2db annyi
Most nézem, hogy mennyi lett az ára
-
AMDFan
addikt
válasz
Vasinger! #15742 üzenetére
Komponens rendszernél meg van a lehetőséged, hogy veszel egy erősítőt, egy hangfalpárt, kábeleket, és cserélgeted őket, ahogy neked jobban tetszik a hangzás. Más hangú erősítővel kicsit megváltozik a hangfalad hangzása is. Aktív rendszereknél csatornánként egy (vagy több) általában egyszerűbb felépítésű erősítő hajtja meg a dobozokat, ami nem feltétlenül jelent hátrányt, tekintve, hogy az az erősítő abba a hangfalba készült, más, nem oda illő hangszórót nem kell meghajtania. Passzív hangfalat akkor vennék ha érdekel a hifis hobbi, szeretnél komponenseket cserélgetni stb stb... Ha szimplán zenét akarsz hallgatni jó minőségben, akkor nagyon jó lehet egy aktív monitor pár. Adott esetben előrelátó módon vehetsz olyat , amihez elérhető mélynyomó is, amivel később kiegészítheted a rendszert.
-
Slownz
senior tag
válasz
Az aktív dobozzal kevesebb esély van, hogy mellélősz. Rajtad áll, hogy mennyire érdekel a téma. Ha jobban bele szeretnéd ásni magad a témába, plusz szeretsz keresgélni, szöszmötölni, és persze van türelmed (kvázi elkap a gépszíj és hobbiként is tekintesz a dologra), akkor jobb lehet a passzív vonal, hiszen ott több mindent lehet cserélgetni.
Nem tudom volt-e már más rendszered (esetleg fejhallgató), hogy egyáltalán lesz-e viszonyítási alapod. Látatlanba elsőnek egy aktív dobozt ajánlanék elsőnek. 50k-ig van pár alternatíva az első hsz-ben. Azokkal semmiképp sem jársz rosszul.
-
dudika10
veterán
válasz
A felhasználó szempontjából lényegtelen, hogy miért van ez is és az is.
Mérnöki szempontból nem, de az meg kit érdekel? Ha nagyon akarok megtalálod.Akarsz játszani a komponensekkel, vagy sem. Ha igen, akkor komponens rendszer passzív dobozokkal, ha nem, akkor aktív. Ez a tanácsom első körben, mint támpont.
De természetesen a meghallgatás az ultimate segítség. A komolyabb aktív dobozokat meg tudod hallgatni, komponensekből pedig végtelen számú különböző rendszert lehet összerakni. Ott csak az adott összeállítást tudod meghallgatni.Aktív rendszerekből sokkal kevesebb a használt, és sokkal kisebb a választék is. Ez az oka, hogy azonos áron általában jobb komponens rendszert rakhatsz össze használt cuccokból (ugyanis egy 10 éves darabnak, amire vigyáztak -, és a drágákra általában vigyáztak - nincs semmi baja, de az új árának töredékéért megkapod). Drágább kategóriában ez egy elég lassan fejlődő piac.
-
kadet93
tag
válasz
Itt a fórumon is megtalálod. Havonta többször feltesznek az uraknak hasonló kérdést és rálelsz a válaszokra is, ha kicsit olvasgatsz.
Sok szempontból lehet megközelíteni a dolgot és sajnos nem ad elég támpontot az, hogy mennyit szánsz rá. Igényeidet először pontosan lődd be (50k-s árkategória valószínűleg nem fogja őket lefedni mind) Bonyolult téma és mindenkinek más a véleménye...
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #15735 üzenetére
Altalaban? Pont az.
Ertelmetlen kerdesre ertelmetlen a valasz.Eddig nekem legjobban aktiv dobozokbol epult rendszer tetszett, passzivaknal szerintem sokkal tobb a kuruzslas. Ultem mar le ugy nem egyszer tobb millios rendszer ele, hogy "igy olasz meg ugy amerikai kezzel keszult csoda", aztan bekapcsolas utan a "mi ez a szar, egy arva petakot nem er..." erzes lett urra rajtam.
Paszziv hangfallal adott aron jobbat tudsz kihozni egyebkent, mert van belole hasznalt, igy harmadaron jutsz a komponensekhez. De sziguruan ujjban gondolkodva, szerintem az aktiv dobozok jobbak.
Szigoruan maganvelemeny. Mint mondtam, ez a kerdes ertelmetlen. -
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #10281 üzenetére
Voltál Te már koncerten ahol nem az volt a cél, hogy minél hangosabb legyen a végeredmény?
Nem, a koncertek hangosítása nem mérvadó akár hiszed akár nem.
Hallgass meg egy valódi nagybőgőt és utána ugyan azt egy z2300-n. Köze nincs a kettőnek egymáshoz. És nem, nem a z2300 olyan hűdejó. -
popp
aktív tag
válasz
Vasinger! #7057 üzenetére
Én speciel nem igazán tudok ajánlani, szétnéznék a használt piacokon a helyedben, ahol a felhozatal és a rászánt összeg függvényében válogathatsz. Azt tudom, hogy korábban egy fórumtárs ilyenekre cserélte a szatelliteket. Mondjuk inkább olyat néznék, ami zárt, bassreflexnyílás mentes.
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #6630 üzenetére
A xonarral nem tudod megcsinálni akkor ezt veszteségromlás nélkül. Csak egy kimeneten képes kiküldeni a front jelet.
Jah, arra a scythera gondoltam. De valóban nem lenne olyan hangos mint az alapok, meg aztán folyamatosan figyelni kellene nehogy leégesd.
Ha nincs időd hát nincs, csak egy alternatíva volt az építkezés.
zolynet: azok a szatellitek amik a z2300-hoz járnak nem jók semmire. Ha raknának melléjük két normális méretű dobozt akár több utast is akkor sokkal jobb lenne a szett. Így erősen túlárazott. Nem is kérdés, hogy a z3 sokkal jobb ha ár/érték arányról van szó. Főleg most, hogy már 10k környékén simán hozzá lehet jutni egy megkímélt állapotú szetthez.
-
zolynet
veterán
válasz
Vasinger! #6630 üzenetére
Z-3e van nekem, tulajdonképp amit még hozzá akartam fűzni, hogy ezek a z-3e szatellitek nem torzítanak ha a feléig tolom a hangerőt. Ahol volt lehetőségem meghallgatni a z-2300-ast ott már a felénél elhasaltak a szatellitek, nagyon csúnyán! Tisztábbak és valszeg jobban passzolnak a kisebb subládához, z2300 subjához elméretezték valszeg a szatelliteket, de lehet most hülyeséget írtam.
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #6627 üzenetére
Az alaplapod képes egyszerre több jack-re is front jelet küldeni. Vegyél egy sztereo genius rendszert és dugd be azt is frontként mint a z2300-at és kösd ki a szatelliteket.
15k-ból nem fogsz kapni normális hangfalakat.
Esetleg kipróbálhatod a Scythe hangfalát, az 15k környékén van, igényesnek tűnik, de halvány lila gőzöm nincs hogy szól és a max teljesítménye 20W ami a fele az eredeti szatelliteknek. (8Ohmos, ha jól emlékszem a Logi is.)Építeni meg lehet már egy dekopírfűrésszel meg egy forrasztópákával is, egy fúró kell még esetleg. Kell valaki aki kiszámolja az adott hangszóró(k)hoz a dobozméretet és kész. A több utas mondjuk már bonyolultabb.
-
zolynet
veterán
válasz
Vasinger! #6627 üzenetére
Anno én is a z2300 szatellitjei miatt választottam inkább a z-3e-t. Még mindig bőven megfelel mindenre. Bár pont most gondolkodtam h eladom és belefeccelek egy Genius SW-HF5.1 5050-be, mert már adott a nagy tér, ami eddig ~12m2 volt. Minap néztem h mennyiért van aprón, de alig találni, hiába egy jól sikerült darab, sztem csak az adja el aki 5.1-re vált.
Ár-érték arányban a z-3 sztem egy jó alternatíva lenne, ennél már csak az erősítő+2hangfal ahogy már ajánlották. -
törölt tag
válasz
Vasinger! #4964 üzenetére
Igazság szerint egy belépő szintű sztereó (akár már az az általam belinkelt jvc is) alaplapi hangkártyával is lealázza ezeket a szóban forgó 2.1-es cuccokat (mindig a hangfal torzítása a nagyobb, nagyságrendekkel, arra érdemes koncentrálni elsősorban). Ha már 22k fölé mész, nem is picivel, miért érnéd be a kevésbé jóval? Komolyan nem értelek. Amit írtál szobaméretet, kb. olyannal rendelkezem én is. A polcsugárzóm mélyét sem keveslem, csak időnként, de ez felvétel függő is. De egy álló hangsugárzó 12 nm-en faltól nem messze mindenképp elegendő mélyet szolgáltat, és mélyebbre is lemegy. Az ilyen 2.1-es rendszerekbe gyakorlatilag sosem "illeszkedik jól össze" a mélynyomó és a szatellitek, legalábbis olyan jól semmiképp, mint amennyire egy valamivel jobb sztereónál ugyanaz a tartomány, ha érted, mire gondolok...
-
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #4923 üzenetére
A z-3 nem jobb semmivel. Legfeljebb az árához képest, de mivel 21k-ért jutnál hozzá a nagyobbhoz, ezért egyértelmű, hogy azt érdemes megvenni. A jelenleginél szerintem sokkal jobb lesz.
(bár nem hallottam még azt, ami neked most van, de ránézésre nem hiszem, hogy túl magas szintet képviselne hangminőség terén)Nyugodtan megveheted a z-2300-at. Ha ennél érezhetően jobbat akarsz akkor ahhoz minimum 3x ennyit kell elköltened.
-
Alex91
félisten
válasz
Vasinger! #4923 üzenetére
Connected Acoustic P1 + Sub 10, lehet pumpolni erte a nagymamat
!
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #4921 üzenetére
Ez ennek az árkategóriának a hátránya. Ennyi pénzért nem kap az ember tökéletes cuccokat. Akik eddig z-2300-at vettek szinte maradéktalanul meg vannak vele elégedve. Csak arra kell vigyázni, hogy meg ne hallgass véletlenül egy komolyabb hifit. Annyira nem rossz a helyzet, mint ahogy a teszt azt beállítja.
Régen sokszor volt szerencsém drága stúdióhangfalakhoz, hozzá is szokhattam, mivel nem engedhetem meg magamnak itthonra ezért egy z-3-at használok és az árához képest nagyon jó. A z-2300 is elég jó az árához képest, még a bolti árából se nagyon lehet jobbat kihozni, nemhogy 21k-ból...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Baldur's Gate 3
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest