- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haart
addikt
válasz
schawo #18121 üzenetére
Valószínűnek tartom hogy az elektronika ugyanaz mindkét hangfal esetén, és ehhez az elektronikához jobb a 80u karakterisztikája mint a 120-é.
Viszont az én dilemmám hogy fejlesztenék, viszont nem tudom milyen irányba. Monitor hangfalat azért nem gondolok venni mert a hangfalak nem az asztalomon fekszenek rám irányítva hanem vagy a földön vannak vagy a TV mellett két irányból, mivel nekem a mozizáson van a hangsúly nem a játékon. Ezért keresek valami nagyobb dolgot. Monitor hangfalak akkor jók ha nagyjából fej magasságba tudod őket tenni feléd fordítva. És ehhez valóban elég egy 5"-os mély. De ha már máshol helyezkedik el egy kb 20nm-es szobában akkor lehet kevés, kicsi, főleg hamondjuk a földre tudod csak tenni.
-
Haart
addikt
Miért van ekkora különbség a modecom MC-hf60 és az mc-shf120 között?
Nagyobb az előbbi mélye, mégis 60W-ra van hitelesítve, az shf120 meg 120W-ra. Ennyivel többet tud az utóbbi? -
Haart
addikt
Mi a különbség az előre felé néző hangfal mélynyomó lukja és a hátrafelé vehetett mély lukja között?
-
Haart
addikt
A Behringer MS40-en kívül van még olyan 2.0 hangfal amiben van optikai bemenet, és a közkedvelt hangfalak közé soroljuk
-
Haart
addikt
A lényeg hogy 50k körül nem lehet normális hangfalat venni úgy néz ki
100k környékén meg már tényleg érdemes egy erősítő+hangfalpár kombó.
Konklúzió hogy nincs jó választás -
Haart
addikt
Viszonylag jó hangja van, nyilván ekkora hangfalból már kicsit hiányzik a közép. Viszont cserébe jó mély van. Nincs valami csúcs hangkártyám, egy ALC1150-el tolom ami egy Z87-es lapban van.
Nem fényévekkel jobb mint egy Edifier, inkább másban jó. Én főleg filmnézésre használom, ezért a mélyek kellenek. Illetve elektronikus zene kedvelő vagyok. Aki a jobban szereti a dübörgést mint a tiszta közepeket az ilyet is vehet pl egy Edifier helyett. -
Haart
addikt
válasz
AMDFan #17323 üzenetére
Akkor úgy mondom PC-s aktív hangfal. Az egyik mezőnyben jobb a mély, kevesebb a többi. A másik mezőnye a hangfalaknak meg mélyben hiányzik. És ezt most nem a 10-20k közötti hangfalakra értem, hanem a felette lévőkre.
Edifier zeneileg lehet jó viszont én speciel nem erre használom a hangfalat
De ha gondolod mondj nekem egy olyan hangfalat ami aktív, jó mély van benne valamint közép és magas is. -
Haart
addikt
válasz
dudika10 #17320 üzenetére
Ne érts félre ettől függetlenül jónak tartom mindkét edifier hangfalat, csak nekem kevés, és sajnos én az a típusú ember vagyok akit jobban idegesít ha nincs mély, mint az hogy kevésbé van közép. Az említett filmnézési mániám miatt.
Tehát nálam elsődlegesen a mély a mérvadó, ha dübörögni szeretnék és utána jön a közép és a magas.
Ettől függetlenül vagy épp e miatt, akit nem igényes a mélyre, inkább a közép és magas érdekli minőségben az edifiert vegyen.
Én speciel arra várok hogy legyen egy olyan hangfal ami minden téren erős, sajnos a piacon még ilyen nincsDe addig is én inkább a mélyeket preferálom a másik kettővel szemben.
Ráadásul most nekem is hiányzik a közép, mély+magas van viszont a közepe nagyon gyenge a hangoknak, de én már visszafelé nem váltok -
Haart
addikt
válasz
dudika10 #17317 üzenetére
Nem figyeltél úgy nézem, én a mélyről beszéltem jelen pillanatban csak. Természetesen van ezeknél jobb konfiguráció, de legalább itt egy olyan beszél aki hallotta ezen hangfalakat. Nem csak a levegőbe beszélek.
Nekem egyáltalán nem hozott semmi újat az 1900. Úgyhogy nálam pályafutása hamar véget ért.
A másik dolog ellenben hogy én sokat nézek HD filmet, és oda elkél a jó basszus, még ha egy kicsit a magasakból elveszítesz ezen hangfalak miatt.
Ez mellett komolyzenéhez az 1600 és 1900 is jó lehet.
De persze ez az én szubjektív véleményem. -
Haart
addikt
válasz
Rover623 #17313 üzenetére
Nem tudom miért erőlteti mindneki ezt az R1900T II-t. Sztem semmivel sem tud többet mint bármelyik másik. Nekem volt, és halvány gyenge a mélye. 5" mélyközépből nem igen fog mély jönni
Az otthoni Genius sp-hf 2000X-em elpicsázza basszusban. Aláírom az Edifier minősége jó, de nem ettől lesz jó hangja. Egyszerűen nem értem ezt az Edifier istenítés.
A miheztartás végett jelenleg egy Modecom MC-HF60-at használok, de még megvan a jóöreg 2000X-em is. -
Haart
addikt
Így van 60k viszont már nagyon sok egy hangfalra szerintem, ezért is nem vettem idáig olyan árfekvésből.
Viszont az erősítő+hangfal kombinációt sem szeretném mert nincs hova tennem az erősítőt PC-hez való asztalom révén.Szívem szerint meghallgatnék egy Behringer ms40-et optikai kimenetről. De én kicsit keveslem a 4.75"-os mélyet.
Szóval nehéz, mert nem lehet elmenni semmilyen boltba ahol például ezen hangfalak meghallgathatók.
Így max a tesztekre vagy hajlandó támaszkodni, vagy mint én egyszerűen bevállalod és buksz vagy nyersz. -
Haart
addikt
Jelenleg nekem egy modecom mc-hf60-asom van. Ez is kb az a kategória. Viszont ez sem egy nagy durranás.
Valahol ezek az aktív hangfalak mindig az erősítő minőségében szenvednek hiányt ami bennük van.
Nem tudom én sem mi lehetne ennél jobb, ami jobb az már lehet hogy 2x ennyibe kerül. Anynit meg nem akarok kiadni rá. -
-
Haart
addikt
Hi, milyen olyan hangfalak (2.0) vannak amik tudnak optikai bemenetet?
-
Haart
addikt
válasz
Tothgera30 #11055 üzenetére
Na akkor ezt tegyétek off topicba mert eltértünk a hangfalaktól
-
Haart
addikt
Na egy kis képadag az új jövevényről azaz:
Modecom MC-HF60 vs. Genius SP-HF2000x
Fogyasszátok egésszéggel
-
Haart
addikt
válasz
Lalikiraly #11025 üzenetére
Meglátom holnap lehet csinálok képeket. Mellé teszem a régi kis 2000X-et, kiszolgálta magát
-
Haart
addikt
válasz
Szupernova #11016 üzenetére
Közben ugy látom nagyon gyorsak voltak és mivel ma munkanak volt át is vettem szépen
Már itt dübörög XD
-
Haart
addikt
Megrendeltem, jövőhéten jön az MC-HF60 yeah
-
Haart
addikt
válasz
Tothgera30 #10978 üzenetére
A 2000A nagyon nem egyenlő a 2000X-el, ha már csak azt nézem hogy egyikbe 4" mély van a másikban pedig 5.25"-ös.
Ehhez képest elhiszem hogy jobb az 1900, ráadásul nem is kevéssel, mert abban 5"-os a mély.
Specek:
2000X: 5.25" mély + 1" magas
R1900TII: 5" mély + 1" magas
2000A: 4" mély + 1" magas#10977) GaborGh : Egy xonar DS volt alattuk opa2604-es müveleti erősítővel.
-
Haart
addikt
válasz
Tothgera30 #10975 üzenetére
Hallgattam már sokszor hidd el. Elhiszem hogy kicsit elfogult vagy azért mert neked is az van de én élőben teszteltem a 2-t úgy hogy ki be dugdostam őket, egyiket a másik után hallgattam. De már ezt is megmondtam hogy nem rossz az 1900, abban a kategóriában igenis jó. Csak ha megfelelő ellenféllel állítod össze akkor már nem olyan meggyőző. Persze összeszerelés és minőség előtt le a kappal, de ezek a hangzásban vajmi keveset számítanak. Tehát még1x nem leírni akarom csak egyszerűen nekem nem érte meg lecserélni, mert nagyon hasonló a mostanihoz, nekem pedig ha váltok erősebb kell ennyi.
-
Haart
addikt
válasz
_tRebroN_ #10973 üzenetére
Már csak a dobozát is látva full olyan mint a genius termékei. 2000X-em is kb ugyanilyen dobozban volt fullra. XD
#10972 GaborGh : Hát az 1900 nem egy nagy durranás. 2000x-em nem veri el, csak minőségben. Hangzásban nem jobb. Meglátjuk a 8" közép mély mit tud felmutatni
-
Haart
addikt
Lehet beruházok a héten vagy jövöhéten egy MC-HF60-ra. Én leszek az első elkövető aki meg meri ezt tenni?
Valakinek valami tapasztalat, mennyire vannak ezek jól öszerakva? - Mármint az MC termékek. -
Haart
addikt
válasz
Szupernova #10825 üzenetére
Egy szavazat a swans-ra!
-
Haart
addikt
válasz
Lalikiraly #10793 üzenetére
Nekem van tulfeszvégőm APC és úgy is csinálja a pattogást amikor ki-be kapcsolom a gépet vagy a hangfalat, esetleg felkapcsolom az állólámpámat. Szóval azzal nem lehet kivédeni.
-
Haart
addikt
válasz
Lalikiraly #10738 üzenetére
Hf-100 kilőve sztem mert egy hogy elől van a nyílás amin a levegő áramlik, másik hogy 3 utas ami hát valljuk be nem egy populáris dolog.
Hát igen, ez lenne az igazi a hf-60. Kérdés ki lesz az első aki bevállalja, végülis elvileg 8 napon belül bármilyen vásárlást vissza lehet mondani nem? -
-
Haart
addikt
Már találtam is egy jó Swans D1080MKII tesztet itt is írják a végén hogy game és dance zenére nem ajánlják épp az miatt hogy nem erős benne a basszus, tehát bejött amire gondoltam 5" woferrel nem lehet mit kezdeni erős közepes.
-
Haart
addikt
válasz
ronson #10722 üzenetére
Biztos hogy nem, viszont a R2000T az jó lenne ha lehetne kapni, az már durva lenne. Bár ezek után a swans-ot se venném meg tudván hogy ugyanazok a paraméterei mint az edifiernek, sokkal több basszust az sem tudhat és még ennek is a duplája árban
Közben felkerült az apróra a hangfalpár akit érdekel viheti.
-
Haart
addikt
Igen, alapvetően ha nem ez a hangfalam lenne ami eddig volt akkor megtartanám mert marha jó a többihez képest ami gagyi. Ettől sem sokkal van lemaradva, csak hát magasra volt téve a mérce, ennyi. De egyébként baromi jó kis hangfal.
Nem hiszem hogy megváltozna a hangja xonarral mivel akkro a loginak is meg kéne hogy változzon. Eleve egyenlő körülmények között lett kipróbálva nálam is ugyanazon hangkártyával, ha szar akkor mind a kettő szar ha jó akkor meg mindkettő szvsz. -
Haart
addikt
Mappa kollégától megvettem a R1900TII-t, nekem pedig egy Genius SP-HF 2000X-em van.
Gyorsteszt:
Hang: Asrock Z68pro3-M alaplap, ennek megfelelően realtek 892 hangchip, ami sztem a legjobb integrált hangkari mostanában.
Első hallásra a genius kicsivel nagyobb mély hangszórói teltebb, jobb mélyeket produkálnak. Edifier ebből a szempontból picit hátrébb van, de tisztán szól, a közepe ennél fogva talán picivel jobb, a beszéghangok pl HD filmeknél élesebbek jobban rezegnek. A magasaik pedig ugyanazok mivel még szemre is kb ugynaz a tweeter van bennük.
Szóval össességében nem vagyok lenyűgözve, minőségileg jobbnak hat a dolog, de nem éri meg lecserélnem a jól bevált kis geniust, nekem még mindig jobb egy kicsivel.Szóval elsőre ennyi. Ha van kérdés válaszolok szivesen.
Valószinüleg eladó lesz hamarosan a pár, erről priviben lehet érdeklődni. -
Haart
addikt
válasz
Lalikiraly #10647 üzenetére
Ezek szerint mode com nem egy jó opció annak aki hangfalat akar venni?
-
Haart
addikt
Swans D1080MKII-t lehet valahol venni?
-
Haart
addikt
válasz
Radioactive #10474 üzenetére
Én azt mondom hogy nagyon meglepődnél. Milyen mélyeket tud egy jó 2.0.
-
Haart
addikt
válasz
Tothgera30 #10440 üzenetére
Hát most ha azt nézed akkor edik is 20k felett vannak, namost a hf-60 meg 29k kb.
Egyébként nem lehet rossz mert ahogy nézem 19kg a cucc szóval van benne anyag, és ez egy jó jel. Az r1900 meg 13kg.
Elég durva mélyek lehetnek a hf-60-ban mert 20cm-es az átmérője XD -
Haart
addikt
Modecom csodákat még senki nem mert bepróbálni? Gondolok itt a hf-100 és hf-60-as modellekre.
Érdemes lenne összevetni az edifierekkel.
-
Haart
addikt
-
Haart
addikt
Jó kérdés még hogy egy edifier 1900-hoz mennyire kell külön vagy jó hangkártya, nekem egy alaplapi realtek 892 van ami már bluray támogatós. Kérdés ez mennyire lehet jó.
-
Haart
addikt
Készülj fel hogy a 2.1 jobb valamivel mélyekben, de magas az kb nagyon kevés lesz, mivel az összes ilyen hangfalszettnek nagyon kicsik a magas hangszórói. Tehát tedd fel magadnak a kérdést hogy életszerü telt hangokat akarsz ami szép, vagy csak az a lényeg hogy a mély kivigye az ablakokat?
Nekem pl Genius 2000X-em van és cseppet sem kevés benne a mély, pedig csak 2.0.
-
Haart
addikt
válasz
Tothgera30 #9796 üzenetére
Mi a különbség a R1600 és az R1900 között egyébként? Melyik mire jó?
-
Haart
addikt
Kíváncsi lennék az Edifier R2000T mennyibe kerül. Elég jók a tulajdonságai
Csak sajna itt nem kapni. Nem tudom ez menniyre ideiglenes állapot. -
Haart
addikt
válasz
Tothgera30 #9601 üzenetére
Megvárom míg vesz itt valaki
-
Haart
addikt
válasz
Tothgera30 #9599 üzenetére
Lehet nem ajánlani de ettől még egyáltalán nem biztos hogy rossz
Csak nincs vele tapasztalat.
-
Haart
addikt
válasz
Tothgera30 #9597 üzenetére
Elvileg ezek a mode con csodák ott vannak de kérdés mennyire minőségiek, plusz tesztet se láttam róluk.
-
Haart
addikt
válasz
Tothgera30 #9595 üzenetére
Ezek felett meg már nem is nagyon van ilyen hangfal mi? Mondjuk 30k-s árban.
-
Haart
addikt
válasz
Tothgera30 #9593 üzenetére
Valahogy sejtettem, és mi lenne a következő lépcsőfok ha kicsit jobb hangcuccot szeretnék?
-
Haart
addikt
Van egy öregedő Genius SP-HF 2000X-es szettem, nem tudom érdemes lenne-e lecserélni őket edifier féle csodákra vagy nem jeneltene előrelépést?
Igazából ezekkel is tökéletesen meg vagyok elégedve, még mindig szépen szólnak, de a bekapcs led az már lehalt rajta
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest