- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Zola007 #22838 üzenetére
Mechanikusan a trafója zúghat: ha így van, csak az erősítős oldalból hallani.
Valószínűleg erről van szó, ezért hat rá a megdöntés - ami annyiban jó jel, h ezek szerint könnyen csökkenthető, csak szét kell szedned, és változtatni a trafó rögzítésén, pl. betenni alá egy gumidarabot.
(ajánlani viszont valóban nem kell, hiszen elvileg évek óta nem kapható modell) -
Degeczi
nagyúr
válasz
Zola007 #22562 üzenetére
Nekem a Pana TV-n legalább van oldalt is HDMI, és az SD kártya foglalata is ott van - nem sokkal a dekóder (persze sokkal szélesebb nyílású) CF aljzata fölött, ami miatt vakon tapogatva sikerült már egy kártyát ott beleejtenem, azóta is ottvan valahol a TV-ben...
Ez is jobb lett volna alul, akkor nem fordul elő -
devil-k
nagyúr
válasz
Zola007 #22434 üzenetére
Erre mindig azt mondom, hogyha minőségi hangdobozod van, akkor ne sajnáld tőle a tüskéket. Én most vettem a Dali hangdobozokhoz (front) 2x4 db tüskét és a center alá is 1x3 db-ot, összesen került 28.000 Ft-ba úgy, hogy a Kácsánál múlt hónapban volt 20% kedvezmény a Soundcare termékekre.
Jah, és még a hátsó dobozokhoz is tervezek venni 2x4 db-ot.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Zola007 #21806 üzenetére
Teljes driver gyalu és újratelepítés volt már? Én valami szoftveres gebaszra tippelek, lehet újra kéne húzni a rendszert, a Win7 hangkezelése néha teljesen behülyül, nekem olyat csinált már hogy "mono"-ra tett mindent, a vezérlőpult - hang - hkártya beállításokkal kellett molyolni + a hangkártyám saját beállításaival és visszaállt a rend egy újraindítást követően.
-
válasz
Zola007 #21467 üzenetére
Az maximalizálva van, a -10dBV szabvány maximalizálja 2V-rms-en. De te gondolom nem erre gondoltál.
Más megoldás nem létezik, illetve de, úgy hívják hangerőszabályzó.
Ha monitorokról van szó, akkor mindnek a hátulján van egy hangerőszabályzó, azt érdemes a max hallgatási szintre, illetve kicsit afölé levenni.
-
Bib
őstag
válasz
Zola007 #21181 üzenetére
Van még HDD-d ?
Régebben a maxtor winyók nem szerették a ház véletlen oldalbarúgását sem.Nem hinném hogy tönkremenne tőle,bár ha nagyon rezeg az biztos nem használ neki.Nézhetnél valami akusztikus leválasztót ha attól rezeg az asztal,vagy csillapított hdd rögzítést alkalmazz! -
zoldy
tag
válasz
Zola007 #21178 üzenetére
Na ez engem is érdekelne... Google-ban már találtam mindent. Elkó, tekercs, minden voodoot összehordanak amit akarsz de egy értelmes válasz nincs. A legjobb pletyka az volt mobiltöltőkre amit hallottam, hogy az új EU szabvány szerint sípolnia kell, hogy zavarjon és kihúzd és így óvd a környezeted a felesleges energia pocsékolástól.
(#21177) AMDFan : Igen, ilyen helyre ritkán nyúl az ember villával...
Nekem mondjuk volt szigetelt fogóm otthon. (Tartok a kóboráramtól...
)
-
zoldy
tag
válasz
Zola007 #21129 üzenetére
Ugyanez nálam... 2.1- ügyben kértem tanácsot az első hozzászólásomban és most ott csücsül a szobámban egy pár mr6 mk3 plusz vettem hozzá külső kártyát.
De komolyra fordítva a szót egyáltalán nem bántam meg. Olyan szintre emelte a zenehallgatást az életemben ami már nem csak melléktevékenység. Már megesik, hogy azt veszem észre, hogy csak ülök és zenét hallgatok.
-
B1T3
addikt
válasz
Zola007 #21058 üzenetére
Miért, milyen telefont, tabletet, illetve billentyűzetet használsz?
Nekem a Swype olyan jól teszi a dolgát, olyan gyorsan írom a szavakat a segítségével (miközben még csak bajlódnom sem kell az ékezetes karakterekkel!), hogy nem teher figyelni a kezdőbetűre és az írásjelekre. -
Zoluska
tag
válasz
Zola007 #20716 üzenetére
Érdekes, mert van akinek búg a Modecom, van akinek nekem. Nekem két pár van, és egyik sem búg. A magashangszórónak van egy halk súgása, ami csak akkor hallható, ha nem szól a zene, és közel hajolok, de az ahogy olvasom, ennél sokkal drágább aktív hangfalaknál is előfordul.
@stefi68: "Itt az oldalon frekvenciatartományban 20-20000Hz van megjelölve, miközben a dobozon 70-20000Hz van. Ha én ezt tudom meg sem veszem. " Ezt meg nem is értem hogy gondolta az ember. Műszaki adatok alapján nem veszünk semmilyen hifi cuccot, mert szinte semmit nem mond arról, hogy fog szólni. Ahhoz meg óriási naivitás kell, hogy valaki elhiggye, hogy egy ilyen kicsi hangszóró 20 Hz-ig lemegy. Még egy álló hangfal sem megy le a közelébe sem. -
csyo
senior tag
válasz
Zola007 #19652 üzenetére
Hirdetésben ez állt: "Behringer Truth B3030A PÁR" 28 ezer forintért
Megvettem, de csak 1 jött a csomagban:-(((Szóval most van 28 ezerért 1 darab Behringer Truth B3030A
Mit tegyek vele?
Visszakuldjem, és kifizetik az árát,
vagy tartsam meg, mert 1 db is megéri ezt az árat? -
Jamcsabi
tag
válasz
Zola007 #19638 üzenetére
Számos vélemény olvashattunk már róla itt a fórumban. ---> kereső
-
törölt tag
válasz
Zola007 #19607 üzenetére
Nem a nettó árát néztem, a bruttó ára is ebben a boltban a legalacsonyabb. (Akkor jár az ember a legjobban, ha az Amazonról rendeli, ráadásul ott most kedvezmény is van rá.)
A csomagolást azért is kinyithatják, hogy a gyártói jótállási jegyet vásárláskor lepecsételjék. -
Tin
veterán
válasz
Zola007 #19274 üzenetére
kösz mindhármótoknak, a hangerő nyilván csak vicc volt, smiley-val
szándékosan saját erősítésű 2.0 szettet keresek, a fentieknek megfelelőt. nem vagyok szakértő a témában, a 1255B is azért jött szóba, mert a felsőbb kategóriások vagy értelmetlenül drágák itthon, vagy már nem is kaphatóak, feleslegesen sokat meg nem akarok költeni egy kvázi-átmeneti megoldásra.
a 1250B-t tegnap hallgattam, annál azért nagyobb hangerő kéne, hogy ne 100%-on kelljen gyilkolni.
ha elindulok felfelé az ajánlottak között, akkor pedig:
- edifier: itthon 35-ért, szlovák webshopokban 25-30 között kapható
- modecom-ok: kaphatóak itthon
- microlab solo 6c: itthon 40 felett, szlovák webshopokban 30-35 között
- behringer ms40: itthon is 50 felett
- 50 felett meg az ember már elkezd rendes hifiben gondolkozni (szerintem)ami kevéssé érhető el, arra rá van rakva a jó magyar haszonkulcs, elég ránézni a fenti árakra.
szlovák plazamarket-re meg rákeres az ember, de elég az elmúlt 1-2 hét tapasztalatait nézni, kapott onnan valaki rendelt terméket, ami érkezik a beígért időpontban? ha majd garis probléma lesz, az a szlovák cég fogja kezelni, aki még a rendeléskori ígéretet sem képes betartani?
ergo a topikban ajánlott és épképzáb áron és helyről elérhető hangfalak:
- genius 1255b
- modecom-okszóval azért nincs ám könnyű dolga az egyszeri embernek ha 2.0 szettet keres...
@MIG21: vásároltál már ezekből a szlovák boltokból?
-
-Valinas-
senior tag
válasz
Zola007 #19056 üzenetére
Ez vicces.
Brown Noise - Utilizes the lower sound frequencies to generate a deep ambient rumble. Brown noise is excellent for aiding sleep, pacifying children and pets, and even masking Tinnitus. It's also great for breaking in audio equipment and soothing migraines.
SimplyNoise definíció...
-
adp
őstag
válasz
Zola007 #19024 üzenetére
Írtam, az elején is, hogy fullra nem értek ezekhez a kisteljesítményű dolgokhoz, főleg nem számítógép hangszórókhoz mert meg mondom őszintén még soha nem is volt, mert eddig csak erősítőt és hifi hangfalakat használtam.
Jó lehet, hogy kicsit néha értelmetlenűl fogalmazok, de írtam hogy most tervezek még venni majd egy hangkarit, szerintem valami Native instrumets kártyát. Amúgy ennek a hangkarijával dolgozom, elötte volt még dolgom maya,behringer, N.I. hangkártyával.
Egyébként zenélni általában dynacord vagy EV rendszeren szoktam.
Otthon egyébként tecnics hifi erősítőm van sal hangfalakkal, mellette jóminőségű épített hangfalak is vannak. Most így fejből meg nem mondom a pontos tipusát, de nekem ez bőven megfelel elszórakozni. -
-
tipuka
addikt
-
adp
őstag
-
-
AMDFan
addikt
válasz
Zola007 #18916 üzenetére
Persze van különbség, és az alkatrészek között is van, de az árképzés az nem úgy működik, hogy ha 400Ft-al többe kerülő alkatrészt tesznek bele, akkor 400Ft-al adják drágábban. Azért a komolyabb gyártóknál akik élen járnak a fejlesztésben, mérnöki munka folyik. Egy Edifier vagy Genius kb úgy gyárt hangszórókat, hogy hmm nézzükcsak ennek a hangszórónak 8 liter térfogat kell a program szerint, akkor itt egy doboz dobjuk bele a hangszórót, rakjunk bele egy erősítőt is meg valami tápot, meg némi csillapítóanyagot, ja meg kartonpapírból valami reficsövet. És működik, szól. Tök jó. Talán finomítanak rajta némileg, de az olcsóbbakban még csillapítóanyag sincs.
A Genelecnél vagy Dynaudionál vagy KRK-nál azért ez nem így működik. Náluk az a kategória amit 60-70-ért megkapsz az a szükséges rossz úgymond. A Mackie sem azért csinálja az MR5-öt, mert nem tud jobbat, hogyne tudna, csak a 400$-os MR5-ből 10x annyit tudnak eladni mint a 2000$-os HR824-ből. Szóval amikor itt arról beszélünk, hogy Modecom vagy Genius vagy Edifier, akkor arról van szó, hogy van szar meg van máshogyan szar. Tényleg érdemes kipróbálni azt, hogy egy Edifier vagy Modecom mellett hogy szól egy Prodipe vagy a Mackie belépőszintje. Egy más világ...A foobar egy tök jó lejátszóprogram, de az ASIO-tól se várj csodát. Bocs a talán túlzott őszinteségért, de tényleg azt mondom, hogy ha jó minőségben szeretnél zenét hallgatni, akkor arra áldozni kell egy kicsit. 60-70k az a szint ahonnan már elkezd szólni a zene.
-
tipuka
addikt
válasz
Zola007 #18916 üzenetére
Én AIMP3-al toltam egy ideig, majd J.River-re váltottam, (virágbolti) majd most vissza az AIMP3-ra, az meg amúgy is ingyenes.
Sokszor hibázott, pedig több verzióval próbálkoztam, azért váltottam vissza az AIMP3-ra, azzal egyelőre nincs problémám, bár eddig sem volt.
Csak Windows Exkluzivra állítottam és pá.
-
JoinR
őstag
válasz
Zola007 #18916 üzenetére
Páran lehúzták a Foobart minősége miatt, én elég elfogult voltam vele szemben, de be kellett lássam, van benne valami...pedig van benne pár olyan feature ami nincs a JRiver-ben (vagyis nem találtam, pl. hogy a kijelölt szám legyen a következő), de mégis váltottam.
Ingyenesben pedig AIMP3 a preferált ebben a topikban. -
AMDFan
addikt
válasz
Zola007 #18913 üzenetére
"főleg annak tudatában, hogy itt írogattátok korábban, hogy még az 50-100 ezres szettekben is pár száz, esetleg 1-2 ezer forintos alkatrészek keltik a hangot."
Valójában a kapott hang az nem csak attól függ, hogy szétboncolva milyen értékű alkatrészekből építik meg az adott erősítőt/aktív monitort. Én például mindig megkapom, hogy az újan 400.000 Ft-os Genelec 8050-ben 3.000 Ft-os STK végfok van. És? Nem jelent semmit, nem csak az alkatrészek árát fizeted meg, hanem a kutatási - fejlesztési költségeket is meg még kismillió egyebet.
-
válasz
Zola007 #18909 üzenetére
De ugyanilyen mértékben egy egybe-sztereó is öregszik, és ugyanúgy elmegy az egyensúly.
Ennél a jelenségnél sokszor nagyobb mértékű a hely akusztikájának hatása a mérési eredményre. A fázishibák, és a fésűszűrés miatt nincs olyan pont egy kezeletlen szobában, ahol a sztereó pár egyformán szólna, legyen az külön monitor, hifi, vagy mindent-egybe multimédiás hangszóró.
(#18911) -Valinas-
Annyiért az van, de ez sztereó topic, nem mozis. -
AMDFan
addikt
válasz
Zola007 #18906 üzenetére
Mind a kettőt 0db állásba teszed. Az a hangerőszabályzó nem azért van, hogy állandó jelleggel ott szabályozd a hangerőt, valójában a legkomolyabb stúdió monitorokon abszolúte nincs is hangerőszabályzó. Ha otthoni zenehallgatáshoz használod akkor digitálisan érdemes szabályozni a hangerőt,vagy veszel hozzá egy monitor kontrollert, vagy olyan hangkártyát amin van hangerőszabályzó.
Tesztelni is lehet amúgy a sztereó színpaddal. Beraksz egy vokális zenét amin középre van keverve az ének, az ilyeneken nagyon szépen hallatszik, hogy ahogy változtatod a hangerőt az egyik oldalon, úgy "mászik el" az énekes hangja pár centivel odébb.
-
AMDFan
addikt
válasz
Zola007 #18904 üzenetére
Nem létezik, hogy 0,1-0,2db-nél nagyobb különbség legyen a kettő között. A Geniusnál még elhiszem, de 50k fölött ez már kizárt. Ezen azért sem érdemes rugózni, mert a szobaakusztika, és az, hogy a két fülünk nem egyformán hall sokkal komolyabb probléma, mint az, hogy egészen minimális eltérés van a két hangfal hangereje között. Ez egyébként a komponens rendszerek esetén is ugyanúgy létező probléma, hiszen a többcsatornás erősítőkben éppúgy külön végfokok hajtják a hangfalakat, ráadásul ott még a potméter is beleszól a hangba, hiszen két csatornán kell hangerőt szabályoznia egyszerre.
-
adp
őstag
válasz
Zola007 #18897 üzenetére
Írtam hogy egyáltalán nem értek ezekhez a kisteljesítményű dolgokhoz. Egyébként meg hallgattam már ilyen 15 ezres 2.1-et ami gyönyörűen szólt az árához képest, csak már nem lehet kapni. És a méllyel nem falatszaggatni akarok mert akkor nyílván nem iylen kategóriában gondolkodni csak tiszta hangokat, amennyire lehet ebben az árkategóriában nem pedig zörgést.
egyébként tudnék neked olyan 10cm-es hangszórót mutatni, persze nem ilyen áron ami az agyadat is leszakítsa
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-ért?
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest