- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
félisten
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
Eljutottam ma a friendlyhouse-ig. Hallgatózni nem a legideálisabb a helyszín, de engem nem zavart.
Nagyon segítőkész volt az eladó, rögtön az elején 6"-s ajánlott ő is. Egy M-audio BX6-t. Meglepően jól szólt.Kíváncsiságból tettem egy próbát a JBL LSR 305-tel. Nem tetszett, nem is forszíroztam az 5"-t onnantól kezdve.
Mackie MR6 is kiesett, sok nekem az a basszus. RCF Arya 6 sem volt rossz, sőt, de az m-audio után kicsit laposabbnak tűnt.Végül - magamat is meglepve - az m-audio-t hoztam el. Ez hasonlít legjobban arra a hangra amit szeretek.
Meglátjuk (vagyis meghallom) majd a következő 1-2 hétben, hogy mennyire volt jó választás.Köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
Polllen
félisten
ESI aktív-t érdemes felírni a hallgatandó listára?
-
Polllen
félisten
Nem gondoltam meg magam, majd a hallgatózás után döntők. Csak nem minden áron váltok.
Ha a Nad marad, akkor átmenetileg szoftver, aztán egy dedikált hangerőszabályzó/előfok. (Schiit vagy myryad pl.) de amúgy előfokos dac lenne hosszú távon. R2R 11 vagy amit jobb áron találok használt piacon. Most is van egy ud 501.
-
Polllen
félisten
-
Polllen
félisten
válasz
AMDFan #40709 üzenetére
Az okozta a gondot, hogy ha a hangfalaktól 1 m-re ültem (és közöttük is csak 1 méter volt), akkor a színpad pocsék volt. A vége az lett, ha jól emlékszem, hogy 2 méterre ültem a két hangfaltól, azok pedig 1,5 m körül voltak egymástól. Így volt nekem jó. A fal mögöttem olyan 1 méterre volt. Papíron nem így kellett volna működnie. A leírásában sem ez szerepelt.
5-6"-s hangszóróból csak passzívot hallottam.
Pl. dali concept 1 5" és nagyon vérszegénynek találtam basszus terén. A korábban említett philips legend 2 6" és teljesen elfogadható a basszus.
Nyilván majd hallgatózás után okosabb leszek.
Genelec 8040-t egyszer majdnem sikerült szereznem nagyon jó áron, de akkor mozdultam el pont az erősítő+hangfal felé...
-
Polllen
félisten
válasz
AMDFan #40706 üzenetére
Élvezetes volt hallgatni. Volt kellő részlet, testesebb hang, főleg az emotiva xda-1-gyel.
De 2 dolog zavart.1. Elég macera volt, mire sikerült úgy elhelyeznem, hogy a helyén legyen a színpadkép. Se előtte se utána nem volt ennyi gondom ezzel. Ha jól rémlik krichd is egyszer felemlegette valamelyik topikban, hogy nála sem volt ez egyszerű menet.
2. A mélyekhez (és szerintem egy kicsit a magasokhoz) képest (is) a közép kicsit háttérbe volt szorulva. Nem tudom, hogy ez szobaakusztika vagy a doboz (és dac) sajátja volt, de azóta nem volt ilyen gondom.Szóval tetszett, de nem venném meg újra.
A listára pl. a jbl lsr 305 azért került felt, mert kiegyenlítettebbnek mondják, mint a nagy tesó.
Mondjuk most bodz beültette a bogarat a fülembe, hogy inkább 6"-t hallgassak meg. Van itthon egy pár Philips legend 2 is. Abban is 6"-s hangszoró van és nekem elég a mélye. Csak más kategória, mint amit keresek.
-
Polllen
félisten
válasz
AMDFan #40702 üzenetére
Monitorból eddig csak JBL LSR 308-t használtam hosszabb távon. Nem tudom az mennyire számít száraznak, de nem volt vele - ebből a szempontból - bajom.
Jövő héten meg utána szabin leszek, uh megyek hallgatózni, azért is vagyok kíváncsi a véleményetekre.
Bodz
Nem passzol az a piros oda, ahová szánom...
Látom te inkább 6" ajánlasz. Felírtam ezt a kettőt is. Így elsőre a K6-t meghallgatása tűnik problémásnak...
-
Polllen
félisten
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
40-60k per darab áron 5"-s studió monitorból vegyes zenehallgatáshoz (de főleg rock) van ajánlott modell?
-
Polllen
félisten
válasz
haxiboy #35677 üzenetére
Szerintem egy hangkártya/dac már egy 1250B-n is hallható változást tud hozni, uh ha 80k körül költenél rá vagy ebbe a keretbe vagy efelett egy hangkártyát/DAC-t is kalkulálj bele.
Új árban ez az M-audio BX5 szett szerintem jó árban van és valószínűleg náluk meg is lehet hallgatni vásárlás előtt.
De ha asztali gépet használsz és van benne egy pci / pci-e hely, akkor már 10k-ból egy xonar is jó választás, több marad hangfalra.
Amúgy ha jól látom ugyanott 90k a JBL LSR 305. Én arra szavaznék, az a +10k a keretedhez megtérülne. (szerintem)
-
Polllen
félisten
válasz
gera021 #35621 üzenetére
usb kártya van 5-któl és az is jobban szól, mint a laptop. Az általad kinézett dac is már 25-30k. Egy 50 ezres hangfalhoz.
Szóval itt senki sem gondolatolvasó, az a néhány dolog, ami a dac összefoglalóban van ahhoz kell, hogy könnyebben segítsenek a megfelelő helyen és ne offoljon senki.
Ha nem akarsz hangfalat cserélni u3 fölé nem mennék.
-
Polllen
félisten
válasz
Polllen #22080 üzenetére
Végül meghallgatás után elhoztam. Tetszik a hangja.
Viszont lenne egy kérdésem, ezeket a monitorokat milyen hangerőn érdemes járatni? Emotiva XDA-1-re kötöttem, meg tudom hajtani úgy is, hogy a hangfal maxra van tekerve, meg úgyis hogy éppen csak 1-n van a hangerő.
Aktív hangfalnál ennek mennyire van jelentősége?
-
Polllen
félisten
válasz
HUAFBANDITA #22081 üzenetére
hmm, akkor minimum egy hallgatózásra benevezek rá.
Köszi!
-
Polllen
félisten
Sziasztok,
Van itt valaki, aki hallotta már ezt?
Jbl LSR 308
-
Polllen
félisten
Üdv,
az itt emlegetett 50k körüli aktív hangfalakkal szemben(pl. BX5) hol lehet egy magnat front 880 meg egy suv-v300-s erősítő? Jobb, rosszabb, egál?
-
Polllen
félisten
válasz
Chosen #15868 üzenetére
Ha nem engedi kibontani, akkor
a. íratni kell vele jegyzőkönyvet, ha a dobozon kívülről jól látható sérülés van
b. ha nem engedi ezt és kibontani sem szabad, tagadd meg az átvételt és jelezd a boltnál, h gondod vanNekem amúgy mindegy, hogy szegény futár siet és átveszitek a sérült dobozt, majd csodálkoztok, ha a bolt nem ad garit sérülés miatt.
-
Polllen
félisten
válasz
freelanced #15785 üzenetére
16k-ért hozd el apróról az R1600T-t ha még megvan és akkor best buy.
Amúgy 22k körül volt még a múltkor a marketplaza-ban is. 1900T meg inkább 30k asszem.
-
Polllen
félisten
válasz
kadet93 #15737 üzenetére
Így, de ahogy dudika10 is írja, sok használt cuccot lehet kapni és egy régi darabból ki lehet valszeg hozni jobb hangzást.
Vasinger!Én nem rég ugyanezen keretből akartam fejleszteni, de minden maradt a régiben. Inkább még gyűjtök hozzá és pár év múlva benevezek egy normális láncba 100k körül. Addig meg marad az aktív hangfal+fejes.
-
Polllen
félisten
uuu azt nem tudtam.
Akkor viszont a 31k-s ár teljesen korrekt, nálunk is más boltokban annyi. Igazából meg kellene hallgatnod mindkettőt, mert tesztek alapján elég közelre hozták ki a két cuccot.
LWJó cucc az nagyon, ennyiért.
Én végül azért maradtam az aktív vonalon, mert fejhallgatókkal is mókázok, és oda kell usb DAC (mobilitás rulez) és onnantól kezdve meg végtelen pénztemető. Próbálok küzdeni az upgradisszel.
-
Polllen
félisten
Hogy kicsit árnyaljam a helyzetet:
Plazamarket - R1600T - 21.635 HUF
(ez a hely kapott már meleget-hideget, uh felelősséget nem tudok értük vállalni.)
Egyébként ha kell az optikai bemenet akkor a behringer nem rossz bolt, de ha közé teszel egy DAC-t úgyis, akkor inkább R1600T.
LW50k körül én is gondolkodtam upgrade-n és még aktív hangfalpárra szavaztak itt többen.
Amúgy nem volt rossz vétel a cuccod, anno én is ránéztem, de stereo erősítőknél akartam maradni, uh elvetettem.
-
Polllen
félisten
válasz
PR0JECTNR56 #15581 üzenetére
Arra a boltra sokan puffogtak már, tapasztalatom nincs velük.
-
Polllen
félisten
Sziasztok,
ha 40-50k körül szeretném upgradelni a rendszerem, érdemes még aktív hangfalban gondolkodni vagy inkább már nézegessek passzívokat erősítővel?
Ha ebben az ársávban az aktív jó, mit érdemes meghallgatni? DAC nem kell bele így az első hsz-ben ajánlott ki is esik.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kikristályosodik a Razr 60
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Facebook és Messenger
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest