- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Hello, nem tudjatok az Edifier R1700BT ha taviranyitoval kikapcsoltam a hangfalat, majd jol nem tudom hova raktam a taviranyitot (
), akkor mikepp lehet bekapcsolni?
Elvileg egyfajta 'keszenleti' allapotban van, tehat ha pl. a hangerogombot (hangfalon) nyomkodom, akkor felvillan a zold/kek led, jelezve hogy valtott a jelbemenet kozott. Ellenben ha kek villanas (BT) utan hosszan nyomom, akkor sem jelenik meg a listaban ha bluetoothon probalok ra csatlakozni.
Probaltam a hatso aramtalanito kapcsoloval ki/bekapcsolni hosszabb szunettel, de nem 'reseteli' ezt a keszenleti allapotot.Hogy lehetne ezt igy most a taviranyito nelkul mukodtetni?
-
harry
veterán
Vegul Edifier R1700BT lett, ma meg is jott. Elso benyomasra igen szep, es a kemeny 3p-es proba alatt tetszett a hangja
Latszik, hogy elvarjak a usertol hogy rendes kabelt vegyen hozza, mert a jack-rca nem tul komoly, szemben mondjuk a hangfalosszekoto kabellal, ami eleg vastag es hosszu is.Gombok erzesre eleg jok, magas/mely gombok kozepallasban 'beallnak', szoval erzesre meg lehet mondani mikor van ott. Csak epp nem sikerult oket jol beszerelni, es hulyen neznek ki (mindket gomb ebben a pozicioban van): link Nyilvan aprosag, de na.
Ha valakinek valami specifikus kerdese van, szoljon, fogalmam sincs mit erdemes megnezni rajta, nyilvan hasznalom ahogy epp akarom, aztan majd bejaratodik.
-
harry
veterán
válasz
dani.regelj #52119 üzenetére
Hasznalt 1250B? Egy van is apron, bar gondolom kene szallittatni.
-
harry
veterán
Sziasztok!
Kulfoldre koltozes miatt nem tudtam hozni a Genius 1255a hangfalamat, igy most keresek egy masikat. Kb ilyesmit, viszont bluetooth kapcsolattal (mert eleg kiraly lenne ha az itthoni 2 ceges gep, 2 asztali gep, 2 telefon, 1 tv kozul lehetne valtogatni, hogy melyik hasznalja, de foleg valoszinuleg az egyik asztali gepre lesz kotve).
Sajna pont az osszefoglalo tipusait itt nem talaltam, de ezeket neztem:
Edifier R1280DB 128eur
Edifier R1700BT 147eur
Edifier Studio R1850DB 196 eur
(Amazon.de -t is neztem, de eleg hitvany a kinalat)A kozepso tipuson nincs digitalis (vezetekes) bemenet, feltetelezem a magasabb ar akkor talan inkabb a jobb minoseg miatt lehet... Hogy mennyire kene, passz, ha van BT, akkor at tudom kotni mindenre, minosegben lehet mas lesz, de nem erzem annyira fontosnak.
Jok lehetnek ezek a tipusok, a fentiek kozul mit (nem) vennetek, esetleg mas alternativa? Luxemburgrol van szo, nagyon nagy kinalatot nem latok boltokban, a fentieket nezem foleg, eseleg Saturn, HiFi.lu ).
-
harry
veterán
válasz
[CM]Crusher #19101 üzenetére
Én elsőre földhurkot mondanék, kaphatsz ilyen leválasztókat: [link]
Mi ilyet használunk cégnél, ott tökéletesen ellátják a feladatukat (telefonok hangkimenetéhez szükséges, különböző tesztekhez, szóval elég gondot jelentene amúgy bárminemű zaj).
De nem vagyok szaki, csak nekem ez jutna eszembe... -
harry
veterán
Én a 1255A-val elégedett vagyok, de nem tudtam még mással összehasonlítani, igazából ha nincs komolyabb előismereted, tapasztalatod, lehet elég lenne ez is / kevésbé hallanál különbséget, de ezt így nehéz megmondani, azt meg főleg, hogy a plusz árat adott személynek megéri-e.
-
harry
veterán
válasz
adnoctum18 #19015 üzenetére
1250B úgy tudom gyengébb, 1255A-t meg nem kapni. Hol nézted, beszéltél velük, van raktáron? Igazából a 1255B tűnik így reálisnak (kivéve, ha tényleg van A).
-
harry
veterán
válasz
-Valinas- #18941 üzenetére
Biztos más lesz, mert ahhoz vagy szokva, ami amúgy nem egy jó dolog, csak amíg az embernek nincsen összehasonlítási alapja, addig nem tűnik fel neki. Ha hosszabb ideig hallgatod ezt, megtalálsz új hangokat is, amiket hiába keresnél, ha visszaváltanál a logitechre. Szerintem érdemes belevágni egy ilyen cserébe, csak más elvárásokkal kell nekiállni, nyilván új és esetleg szokatlan lesz egy 2.1 után, de ez alapvetően nem baj.
-
-
harry
veterán
válasz
JAGER 10 #18876 üzenetére
Azt az első hozzászólást jó lenne frissíteni, már több területen nem állja meg a helyét, meg az '50k felett hifit' nézettel sem értenek egyet sokan.
Amúgy kaphatsz Edifiertből 2.1-et is ilyesmi kategóriában, pl C3 (55k körül) vagy S330D (45k körül, van rajta digitális bemenet is - ami ha nem kell, akkor csak az áron dob).
De én is inkább valamelyik sztereónál maradnék, bár amennyire tudom, pont így 40-50k között nincs, inkább felette / alatta.
Megfelelő hangkártya is megvan hozzá?
-
harry
veterán
válasz
barack1997 #18831 üzenetére
Pl: [link] Igaz ez PS3.
Az én elképzelésem, hogy
a) ha egy HDMI kimenet van, akkor keresni egy átalakítót DVI+Audio -ra, így a videó mehet DVI-on a monitorra, a hang meg a hangfal felé
b) ha több kimenet van, akkor az egyiket simán rákötöd (akár DVI-ra alakítva) a monitorra, a másikat meg átalakítód audiora, és az mehet a hangfal felé, ahogy a videón is.Hangfal elé mehet egy Y elosztó, aminek ugye egyik felére mehet az egy hangfalszett, a másik oldalon a két bemenetre meg mehet a PS + a PC.
Ahogy látom, vannak ilyen HDMI to RCA kábelek, bár nem teljesen világos, hiszen a HDMI-n digitális hangot küldesz ki, míg RCA na meg a hangfal analógot kezel... vagy elnéztem valamit? Mindenesetre a videón működni látszik a dolog.
-
harry
veterán
válasz
Zola007 #18784 üzenetére
Már meglehetősen rég 28-30k környékén van az említett Edifier - jó, egy boltot kivéve, de azért ezt nem nevezném mérvadónak...
Akárhogy is, ha van keret 20k fölött nézelődni, akkor ez: [link] Modecom shf56u, 23.5k
Hol kapni még Modecom 24-et? Korábban is láttak már páran valami webshop kínálatában, de amikor kérdezték, kiderült, hogy nincs... én erre nem alapoznék.
Esetleg aprókra nézz rá. -
harry
veterán
Üdv megint!
Ismerősöm keres gyereknek fülest és hangfalat, mindkettőből elég valamilyen belépőszint, no de azért hallgathatót. Utóbbiakból eddig úgy tapasztaltam 10k környékén lehetett venni megfelelőt, de ezek egyre inkább kezdenek kihalni... Hirtelen ezeket néztem:
Genius 1250B, 11k [link]
Modecom HF-10, 7.5k [link]Megéri költeni a Geniusra? Vagy valami mást?
Modecom következő szint már 23k környéke, azért az nagy ugrás, ennyiből jó lenne kihozni a fülest is... -
harry
veterán
válasz
AMDFan #17412 üzenetére
És akkor egy még drágább hangfalat kössön gagyi forrásraAzért egy idő után illik már mindkettőre költeni, szerintem elég hülyén nézne ki egy 70k-s Prodipe pro 5 egy integrált kártyán...
Mod: ja bocs látom a 1250ről volt szó. Itt talán még tényleg jobban szól egy komolyabb hangfal, mint az egyszerűbb, egy jobb forrással.
-
harry
veterán
válasz
kalozhun100 #17291 üzenetére
Nem szeretnénk sokszor elmondani: a teljesítmény nem mond el semmit a hang minőségéről, szóval fölösleges nézned. Meg ha jól tudom, annak is úgy lenne értelme, ha lenne mellette adat az érzékenységről.
A sztereó Modecom hangfalakról jó véleménnyel vannak itt többen is, csak nemigen lehet már őket beszerezni ebben az árkategóriában. -
harry
veterán
válasz
bombibmw #17072 üzenetére
Mint írtam, én a topicra hagyatkozok, itt azt írják, hogy elmarad a 1255a szintjétől, pedig sokan ezt vártuk volna tőle - míg a 24-est nagyjából azzal egy szintre hozzák ki. Most, hogy tényleg gyengébb, és mennyivel, és a 24-es megéri-e a felárat, arról fogalmam sincs. Ha magamnak vennék általános célokra, de hosszabb távra hangfalat, talán a modecom mellett döntenék (bár nem tetszik a potméter elrendezés, de ez TV-nél mindegy). Sőt, ha még van pár ezresed, akkor a 32-es, az már 15k, ellenben biztos komolyabb a másik kettőnél - hogy mennyivel, avagy annyit megér-e, ismét csak nem tudom megmondani, nekem talán megérné a pluszt.
Mindenesetre jó látni, hogy azért még lehet kapni ezeket a hangfalakat, noha kissé felment az áruk.
-
harry
veterán
válasz
pulutodurumo #17058 üzenetére
Kihalt minden... modecom 24, 32 volt, genius 1255a, de egyiket sem kapni.
Esetleg tennék egy próbát a modecom hf10-zel, de nem igazán tudom, mit lehet várni tőle. Még esetleg genius 1250b? De nincs igazán tapasztalat róluk...
Ugyan nem hiszem, hogy van, de egy kérdést megér modecom 24, 32: [link], [link]Proci64: Nem tudom, de legfeljebb akkor hangosítasz rajta... ~2-300Ft körül biztos kapsz egy ilyet, és kiderül.
-
harry
veterán
válasz
Proci64 #17009 üzenetére
Mesélj kérlek, mik az összehasonlítási alapjaid. Mert amíg az nincs, addig semmit sem ér a véleményed magában. Nem bántásból mondom, de ha valaki valamihez nem ért, nem tapasztalt eleget, nem fogja tudni reálisan megmondani, hogy az most a többihez képest milyen, ez logikus.
malwy: és mint koleszbuli, az gyakori alkalom? No csak mert ha ritkán kell nagyobb teljesítmény, nem lehet kölcsönkérni valakitől izmosabb felszerelést? Teszem azt felénk a koliban van stúdió kör, hangtechnikával, onnan azért el lehet kérni aktív falakat is.
-
harry
veterán
válasz
ZozzHUN #16995 üzenetére
Itt többek szerint elmarad attól... Modecom 24, 32 volt még ajánlott, de úgy hallottam, már ezeket sem igen kapni. Az R600 szerintem ennyiért sok picit, avagy ott a mobilitást is meg kell fizetni.
Viper26 Az S330D-ben van beépített DAC, vagyis fogad digitális jeleket, míg a C3 nem, ami ezért jobb lehet, ha nincs szükséged digit bemenetre. Ha nagyon gagyi hangkártyád van, és nem tudsz / akarsz költeni újra, akkor talán S330D, de igazából ezen a szinten már illene hozzá egy normálisat venni, akkor meg nem kell a digit bemenet, vagyis C3.
-
harry
veterán
válasz
violentSt #16914 üzenetére
Ott ha minden igaz egy 2.1-ről volt szó, Edifier C3, nincs rajta digitális bemenet.
Még prodipe pro 5, krk rokit 5 (*2db) lehet érdekes, de azok drágábbak.
Ha ez sok, és maradnál sztereó rendszereknél, akkor Edifier R1600T, R1900TII, és talán Modecom hasonló áru hangfalai, néhányról van vélemény a topicban. -
harry
veterán
válasz
zenwalk #16910 üzenetére
Behringeren szerintem buknál egy ~10-est.
Hangkártya azért kéne C3-hoz, mert pont azt beszéltük, hogy a PS4-en nincs analóg kimenet, csak digitális - na de a C3-on nincs digitális bemenet, tehát kell egy hangkártya, ami elvégzi a digitális-analóg konverziót (DAC). Erre nincs szükség az MS40 meg az S330D esetében, azokon van digitális bemenet, van bennük DAC, ugyanakkor ezek minősége biztos gyengébb egy normális hangkártyáénál. Pl. ugye a TV-ben is kell legyen, hiszen az is digitális jelet fogad, de van analóg kimenete (fejhallgató, ha más nincs), de az még gyengébb lehet.Én szerintem tennék egy próbát a Behringerrel, ha már megvan, lásd, mit tud a rendszer. Ha továbbra is elégedetlen vagy, akkor vagy S330D, remélve, hogy elég a benne lévő DAC és a külön mélynyomó a hiányzó hangzáshoz - vagy, ha van keret, akkor egy külső hangkártya, ami valamennyit dobhat az MS40 hangján - és ha még ez is kevés, akkor MS40 helyett egy C3.
De ez csak egy tipp, sajnos nem tudom, melyik variációval lenne érdemes kezdeni / továbbmenni. Egyelőre biztos letesztelném az MS40-nel a PS4-et, aztán meglátod, hiányzik-e valami.
Illetve mondom, nem tudom, a PS4 milyen külső hangkártyákkal tud együtt működni, működik-e egyáltalán ez az elképzelés. De biztos PS4-es topic, meg hangkártya / DAC topic, érdemes lehet ott is rákérdezni majd. -
harry
veterán
válasz
zenwalk #16908 üzenetére
Ja igen. Én az optikai bemenet miatt, no meg mert amúgy is egy jó hangfal, egyelőre mindenképp megtartanám, próbáld ki, és ha nem jön be, később még mindig variálhatsz. Ehhez én nem vennék hangkártyát, no meg alapvetően nem is kell, míg a C3 esetén muszáj. Bár lehet dobna a mélyeken...
C3 + hangkártya azért már nagyobb beruházás. Ez amúgy hogyan működne, elég a musilandnak egy optikai bemeneti jel, és kiad analógot (+esetleg táp)? Vagyis USB-t nem használ? Ha ez így működne a PS4-gyel, biztos komolyabb mélyeket kapnál, más téren nem hinném, hogy olyan érezhető előrelépés lenne, bár bizonyára jobb a musiland, mint a behringer dac, és így a többi tartomány is, de szerintem ez így annyira nem éri meg, de persze, ahogy gondolod. De a többiek talán többet tudnak segíteni.
Még esetleg S330D, mivel 2.1, és itt szintén nem kéne hangkártyára költeni.
-
harry
veterán
Nehogy már egy sima fejhallgató kimenet sincs rajta? Bár ha más nem, a TV-n lévőt még mindig lehet használni. De amúgy rákerestem, és mintha az egyik leírás szerint is lett volna analóg audio (video nem, de azt még meg is értem). [link]
Ethernet, HDMI, Bluetooth 2.1, optical audio and analog AV outBár azt is írja, hogy a vezérlőn (?) van a fejhallgató kimenet, sőt, lehet csak azon, logikusan, tényleg fejhallgatóknak:
It has enhanced rumble, a touch pad, a "Share" button, a standard headphone/microphone jack that will accept standard headphones, and light-up bar that looks like a transplanted top of a Move wand. -
harry
veterán
válasz
zenwalk #16898 üzenetére
Egy PS4-ben, merem feltételezni (főleg, mivel alapvetően nem csak játék, hanem multimédia központ, nem?), nem a legolcsóbb integrált zajkeltő van, hanem valamilyen értékelhetőbb hangkártya, amire elég lehet egy értelmes analóg hangfalat kötni.
Vagy használod a digitális kimenetét, és a Behringerben lévő DAC-ot. -
harry
veterán
válasz
Ereshkigal #16867 üzenetére
PC Gear-től érdemes megkérdezni [link]
De ahogy látom, kezd eltűnni ez is a kínálatból. De ha r1900tii-t találsz, az is igen hasonló. -
-
harry
veterán
-
harry
veterán
válasz
Goatman #16840 üzenetére
Ez alapvetően megoldható pl. Bluetooth-on keresztül. Tehát a lejátszóra (ami tehát egy PC, igaz?) teszel egy Bluetooth adót (~1k), és veszel egy Bluetooth-os vevőt, amin van jack aljzat. Pl. [link], de nem ismerem, csak tipp. És akkor azért nagyobb a választék hangfalakból is. eBay-en is vannak ilyen $10-os csodák. De fontos, hogy ekkor ez az eszköz tölti be a hangkártya szerepét (digitális - analóg konverziót végez), szóval nem érdemes a legolcsóbbat venni.
Mellé Edifier C3, R1600T, R1900TII, Modecom 32, Modecom 24. -
harry
veterán
válasz
Ferenczi Áko #16826 üzenetére
Edifier HCS-2330, S330D, C3, ezeknek nézz utána első körben - csak sajnos az elsőt már nem igen kapni, a másik kettő 45-50 között van...
Ja bocs, persze digitális: az S330D rendelkezik digitális bemenettel ezek közül.
-
harry
veterán
válasz
Ferenczi Áko #16823 üzenetére
Nincs egy sima analóg jack kimenet a TV-n (pl. fejhallgatónak szinte mindegyiken van), vagy scart? Ezekre is rá lehet kötni.
Rég volt ajánlott hangfal ilyesmi árban, én a Modecom szetteket nézném meg, de nincs még igazán tapasztalat róluk (csak a sztereókról, azért mondom).Más: pont mostanság került ki egy cikk a basszus hangokkal kapcsolatban: [link]
-
harry
veterán
válasz
London26 #16787 üzenetére
Még Edifier R1900TII, illetve érdemes ránézni Modecom adott árú cuccaira (keress rá, talán volt már szó róluk, de még nincs sok tapasztalat).
Ha USB-s hangkártyát veszel hozzá, azt használhatod most notival, és később asztalival is. De egyelőre csak hangfalat vennék, aztán majd meglátod, elégedett vagy-e vele. -
harry
veterán
válasz
orange26 #16757 üzenetére
Ha sok rosszat hallottál róla, akkor miért opció? Maradj inkább az Edifier R1600, R1900 vonalon. A Genius 1800 sem tartozott, többek szerint, már az ajánlottak közé.
Én simán analóggal átkötném a tv-re a hangfalat... kétlem, hogy egy alaplapi DAC annyival jobb lehet, hogy érdemes lenne a PC-t bevonni a képbe. -
harry
veterán
válasz
drzozo #16730 üzenetére
Ennyiért a javasolt sztereó szetteket nézd, Modecom 24, 32. Minden tekintetben szebben fognak szólni hasonló árkategóriás 2.1-nél. Vagy a példáddal érve, a takaród a sztereó szettekig ér. Az pedig nem érv, hogy notebook hangszórónál minden jobb, mert ennyi erővel egy pár ezres szett is jobb, ha meg már rászán az ember többet, akkor a pénzéért a lehető legjobbat keresse.
-
harry
veterán
"Csak", hát nálam egy boltnál valahogy az elsők között van. Illetve mint mondtam már korábban, most még jó, hogy foglalkoznak az emberrel, mert van pénze (bár néha még így sem, vicc), az érdekes téma az, amikor pl. garanciális ügyet próbálsz intézni, és akkor milyen a hozzáállásuk. Persze lehet jó az is, de szerintem itt dől el igazán, hogy mennyire is jó egy bolt. Főleg, hogy ha jól tudom, ők nem magyar webshop...?
-
harry
veterán
válasz
Bigemperor #16713 üzenetére
Például, de a 24-es, és az 1900-as is jó, ha az jobban tetszik / olcsóbb / egyéb ok.
Hangkártyákban nem vagyok képben - amúgy külső vagy belső? -
harry
veterán
válasz
Bigemperor #16711 üzenetére
Ha ezt az összeget csak hangfalra költöd, akkor Edifier R1600T, R1900TII. Egyik sem jobb a másiknál, csak más, 28-32k között mozognak, Plazamartketnél van valamelyik olcsóbban, én ezt fenntartásokkal kezelném, de az más kérdés. Szerintem külön hangkártya nélkül is nagyot fog szólni és biztos tetszeni is fog, de nyilván, dobna rajta, viszont ha később veszed sem baj.
10-13k körül Modecom 24 vagy 32. Hangkártya itt sem árthat.Megjegyzem, nekem notebookra van kötve egy 1255a, és nagyon elégedett vagyok vele. Sajnos fogalmam sincs, hogy érzésre mennyivel lenne jobb,h a egy pl. R1600T-re cserélném, vagy ez alá tennék hangkártyát, vagy mindkettő. Mert ha én észre sem venném a különbséget, akkor nem éri meg
Szóval ezt így nehéz eldönteni.
Talán a hangkártyát venném, valamelyik modecom hangfallal, amit vélhetően később is el tudsz majd adni ha nagyobbra akarsz váltani, a hangkártya talán kiszolgál sokáig, és ha már van, ezzel meghajthatsz, akár csak 1-1 próba erejéig is kölcsönkért komolyabb szetteket, hogy lásd, érdemes-e váltanod.
-
harry
veterán
válasz
#32839680 #16704 üzenetére
Azért egy 10k-s, átlagos felhasználásra szánt szettnél ennek nincs sok jelentősége... de elvileg úgy, hogy a kis hangszórók (magas hangok) fülmagasságban legyenek, ne legyen rátolva falra (ha hátul van nyílás), és egyenlő távra legyenek tőled. Pakolgasd, aztán ahol neked megfelelő.
-
harry
veterán
válasz
Great_Muta #16700 üzenetére
Ha legalább azonos minőségben van elkészítve, akkor egy jól tervezett, lényegében céleszközzel valóban jobb eredményt lehet elérni, gondolom, ezért lett kitalálva. Csak sok olcsóbb cuccnál ezzel nem foglalkoznak, rámennek arra, amit sokan megszoktak már és nem zavaró nekik, hogy legyen mély, aztán ennyi, és lehet tényleg "soknak" fog tűnni, de ez nem jelent minőség téren semmit. Illetve ott a többi tartomány, amit ennek fényében hajlamosak elhanyagolni.
Most volta alkalmam MS40-et hallgatni hosszabban, eleinte egész fura volt. Vagyis, én is mást szoktam meg. Jövőhét végén majd összehasonlítom egymás mellett a 1255a-val.
-
harry
veterán
válasz
Great_Muta #16694 üzenetére
Fontos dolog: nem általánosságban az Edifier vagy Genius vagy Modecom az ajánlott, hanem mindegyikből bizonyos típusok. Mindenki gyárt gagyit is...
-
harry
veterán
válasz
S. Szabi #16636 üzenetére
C3 elvileg jobb minőségben, de ebben nincs DAC / digitális bemenet.
Szerintem fölösleges a logiteches tapasztalatokból kiindulni, egy hamis hangzáshoz szoktál hozzá, erről minden minőségibb cucc eleinte furcsán fog szólni. Főleg metálhoz nem lehet nagy élmény a brummogós mély. Én továbbra is egy jó sztereó mellett vagyok. Hangkártyát passzolom, adott topicban útbaigazítanak, de nemrég volt róla szó itt is. -
harry
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #16611 üzenetére
MS40-nél is kérdés, hogy miről hajtod, ha alaplapiról megy analógon a hang, akkor nem csoda, ha kevésnek érződik a mély, egy hangkártya ezen is segít. Avagy ha valaki 40-50k-t rászán hangkeltőkre, abba már érdemes valamilyen hangkártyát is beleszámolni, azért ennek is utánajárnék adott topicban, mik és mennyiért az alternatívák.
15k-ért az R1600T meg kihagyhatatlan, használtan mennek 20ért, ha nem tetszik, még mindig ott van, hogy eladod, még akár kereshetsz is rajta... -
harry
veterán
válasz
Chereiose #16606 üzenetére
Mondom ha mindenképp ragaszkodsz hozzá
Sajnos nem tudok mit ajánlani... 2.0-ban van Modecom 24 és 32, 10-15k között valahogy, ezekről sok jót olvasni. Erre mondtam, hogy talán 15-20k közötti 2.1-es rendszereikre látnék esélyt, hogy talán jobbak a kategóriatársaknál, de persze nincs rá garancia, és itt sem volt még róla vélemény.
Használtan lehet még keresgélni Edifier HCS-2330, de biztos nehéz találni.Logitech: nézd, ha ilyesmihez vagy szokva, vélhetően nem zavarna, és simán el tudom képzelni, hogy tetszik az a hang. Csak azt mondjuk, hogy az a hangzás nem szép, nem így lettek a számok kitalálva, sok részlet elvezik, amik emiatt fel sem tűnnek, és ezért nem zavaró. Nekem az első rendesebb szettem egy 10k-s sztereó genius, és érezhetően más élményt nyújt, pedig korábban én is inkább 2.1-ben gondolkodtam.
Esetleg az első hsz-ben lévő, ajánlott 2.0 hangfalakra lehet ránézni használtan, pl. edifier r1600t, r1900tii. [link] Ezekben komolyabb a mély is. -
harry
veterán
válasz
Chereiose #16604 üzenetére
Itt nem nagyon fogsz pozitívat hallani logitech felől. Az átlag felhasználók véleményére ilyen téren nem adnék sokat, ki tudja, mihez vannak szokva, mi a viszonyítási alap, ha mindig is valami gagyi brummogós mélynyomós rendszerük volt, amihez hasonló lesz ez is, akkor persze, hogy tetszeni fog nekik, de ha valaki tudja, hogy normális esetekben milyen hangok is vannak egy számban, hogyan kéne szólnia, az vélhetően szörnyülködve fordulna el tőle. Érdemes lenne meghallgatnod egy, akár hasonló árfekvésű sztereó rendszert, és teljesen új dolgokat fedeznél fel. Igen, először új és zavaró lenne, hogy nincs annyi mély, és sok a magas, na de ez egy hibás berögződés és megszokás miatt van, ne ez legyen a viszonyítási alap.
Nem a 2.1 rendszerekkel, vagy a mély hangokkal van a baj, hanem azzal, hogy a többi tartományt teljesen elnyomja az a dübörgés, ami ráadásul nem is nevezhető szépnek / élvezhetőnek - mármint itt, az olcsóbb rendszerek esetén. Volt egy ajánlott 2.1 szett 30k körül, amit már nem nagyon kapni, a felette lévőek meg már 40-45k. Alatta nem nagyon javasoltak. Modecom 2.0 rendszerei jók, érdemes lehet ott ránézni a 2.1-re, de nyilván adott áron egy sztereó szettből jobbat lehet kihozni, mint 2.1-esből.
Ha mindenképp ragaszkodsz ahhoz amit elképzeltél, akkor
- fölösleges kérdezni
- az olcsóbbat vedd, kisebb pénzkidobás -
-
harry
veterán
válasz
freelanced #16561 üzenetére
Azért ezekre igazán rákereshetnél, minden héten többször szó esik róluk...
Modecom lehet alternatíva magasabb árfekvésben is. -
harry
veterán
Lényegében igen.
Ha a forrásból (akár a tv, akár a hangkártyád) át tudod vinni a hangot digitális úton (pl. optika), akkor a forrás minősége nem játszik szerepet, hiszen majd az az eszköz végzi a digitális - analóg konverziót, amire végül kötöd a digitális jeleket. Vagyis ha pl. a a TV-t átkötöd egy optikai kábellal a hangfalra, akkor az abban lévő konverter (DAC) minősége fog számítani. Vagy kötheted a TV-t a hangkártyádra, ha van rajta digitális bemenet, és azt analóggal (jack, rca) a hangfalra. Utóbbi azért jobb, mert nagyobb a választék olyan hangfalból, amiken nincs optikai bemenet, és gyanítom egy jó hangkártyát beszerezni egyszerűbb, mint egy jó DAC-al ellátott hangfalat.
Noha mondjuk nem teljesen értem, akkor mindig menne a géped is, ha filmezel? Már, ha az abban lévő hangkártyára akarod kötni a TV-t, majd arra a hangfalat.
Vagy ha a gépről mennek a filmek, akkor úgyis a hangkártyádról mennek a jelek, így a TV hangját nem kell kötni sehova. -
harry
veterán
válasz
mézespálinka #16515 üzenetére
1, Pl. a Logitech Z120 ilyen, vagy Genius SP-U150X, de amúgy nem ismerem ezeket.
De én úgy általában, nem sokat várnék egy ilyen cucctól... Mire szeretnéd használni? Telefonhoz? Van olyan is, amihez nem is kell külső táp.2, Elvileg bármilyen tápról tud működni, ami USB-s eszközöket lát el (vagyis 5v-ot ad le, és 500mA-t - persze ha ez utóbbi több, nem baj).
-
harry
veterán
válasz
freelanced #16509 üzenetére
Vedd meg, add el haszonnal piacon, majd a nyereségből vegyél mást
-
harry
veterán
válasz
Selyemmajom #16488 üzenetére
A digitális jelátvitel általában jobb, de nem csak ez számít, fontosabb, hogy mi végzi a digitális - analóg konverziót (DAC). Pl. ha az S330D-be átviszed digitálisan a jelet, akkor az abban lévő DAC minősége a kérdéses, ami vélhetően jobb, mint egy integrált alaplapi. Ha viszont beruházol egy jobb hangkártyára valamikor (még akár a 10k-s kategóriában maradva), lehet, már más a helyzet, de ehhez nem értek. A C3 teljesítménye szerintem elég lehet (már ugye ha nem üvölteti az ember), és ez ugye alapvetően nem jelent semmit a minőségre nézve. És tekintve, hogy ebben nem kellett DAC-ra költeni, vélhetően minőségibben is szól, kérdés, hogy a gyengébb jellel mit tud kezdeni.
De, ha nem akarsz hangkártyával meg egyebekkel bajlódni, akkor jó lehet az S330D, de hátha még hozzászólnak páran a témához.
-
harry
veterán
válasz
Selyemmajom #16486 üzenetére
Itt többen írtak már róla, ajánlották a cuccot.
Gondold át, hogy kell-e digitális jelbemenet, mert ha nem, akkor érdemes megfontolni a C3-t is. -
harry
veterán
-
-
harry
veterán
válasz
ktomek #16447 üzenetére
Ezzel a Geniussal kapcsolatban csak pár véleményt láttam (itt a topicban, rákereshetsz), azok valahogy nem tűntek annyira pozitívnak. Vagy legalábbis így maradt meg bennem.
Modecomról még nem igazán volt panasz, én inkább arra szavaznék.
De ez csak az itt olvasottak alapján, még nem hallottam őket. -
harry
veterán
válasz
Bitpalace #16437 üzenetére
Ilyen áron nehéz kérdés... Egy jobbfajta 2.1-et keresnék használtan (sokszor említett Edifier), de erre nemigen látok esélyt. Illetve egy komolyabb sztereó szett is természetesen szebben szólna, így a mélyek is, noha lehet még így is kevésnek érződne.
Szerelgetésben nem vagyok képben, nem tudom, milyen erősítős megoldások vannak (árban, minőségben), de ennek is érdemes utánajárni.
Aztán persze lehet érdemes meghallgatni az említett Logitechet is, noha magas-közép tartományban a ModeCom után lehet elég zavaró lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest