- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tipuka
addikt
válasz
tipuka #57033 üzenetére
Vettem egyet 2130 ft-ért bangoodon kuponnal meg pontokkal, - ázsiacenternek nem akartam előreutalni, mást meg nem találtam, ahol van itthon sajnos, - ha beválik, vendégem vagy egy sör/csokira, ha Szegeden jársz.
- bár ettől még egy másik, jobb DAC nagyon motoszkál a fejemben, hogy venni kéne.
-
válasz
tipuka #57025 üzenetére
Igen, ez lenne a megoldás, viszont az fontos, hogy az izolátor mennyi áramot tud átvinni. Mert ha sok kell, akkor a DAC nem igazán fog működni kraft hiányában.
"Gondolom DAC-ot cserélni, aminek van külön tápja, az hülyeség lenne. (ha egyáltalán van olyan)"
De, ez is egy megoldás. Az ilyen DAC-ok esetén szokott lenni USB-izoláció.
-
válasz
tipuka #57021 üzenetére
Szia!
Ez tipikus esete a földhuroknak / földzajnak. Ez azt jelenti, hogy a gép USB földje és a stúdió monitorok földje között feszültségkülönbség van. Konkrétan a gépben lévő videokártya rángatja a gép földjét, ezt hallod.
Megoldás egy USB izolátor.
Vagy próbálkozhatsz ezekkel még, hülyén hangzanak, de ingyen van:
- a gép vagy a hangfalak tápkábelét fordítva dugod be a konnektorba
- egy elosztóba rakod az összes tápkábelt (hangfalak, gép), egymás mellé.
- kipróbálod a hangkártyát a gépen lévő össze USB porttal, hátha valamelyiken nem zajong
- a videokártyát másik PCIE tápcsatlakozóval kötöd be (már ha a tápon van több), így a PC tápegységének másik másik ágát terheledszerk: esetleg még lehet az, hogy tök hülyeség amit fent írtam, s valójában az a gond, hogy a számítógép közel van a DAC-hoz vagy a hangfalakhoz, és a VGA által kisugárzott EMI zavarja azokat.
-
válasz
tipuka #30053 üzenetére
A szub nem arra van, hogy aggya méjjet, hanem hogy kiterjeszd a frekvencia-spektrumot lefelé, s sokkal dinamikusabb, feszesebb mélyeket kapj, illetv hogy levegye a terhet ~85Hz alatt a többi hangsugárzóról. S úgy kell beállítani a hangerejét, hogy ne halld külön a szubot, csak azt vedd észre, ha próbaképp kikapcsolod.
-
válasz
tipuka #30035 üzenetére
Ha olyan zenét hallgatsz, egy stúdió sub megváltás lehet. Alul is megjelennek a dallamok, s utána mocsarasnak fog tűnni a sima 2.0 közepe sub nélkül. Viszont rengeteget kell majd szopni a megfelelő elhelyezéssel és beállításokkal, szóval az árába érdemes belekalkulálni 2 pár jó hosszú (6m+) kábelt is, ha nincs. S amikor megtalálod a tökéletes helyet, hirtelen rájössz, hogy kb 1 hónap kell mire bejáratódjon a sub, szóval kezdheted elölről.
(#30028) gubabela: Akkor nekiállok kísérletezni.
-
PuMbA
titán
válasz
tipuka #30023 üzenetére
- A JBL LSR305 és a 308 fantasztikusan szólnak, nagyon pontosak és nagyon kényelmesen hallgathatóak a széles optimális hallgatási pozíciójuk miatt, amely igazi elő érzetet ad a hangzásnak, ezért nagyon szeretem ezeket. Szeretek zenéket felvenni/készíteni velük és 5.1-re is kiválóak. Hangerőben nem a legizmosabb hangfalak közé tartoznak, viszont nem melegszenek, egyáltalán NINCS hőkibocsátásuk. Mindezek ellenére keverésnél mindig visszaváltok a Yamaha HS5-re.
- A Yamaha HS5 teli találat. A keverések majdnem tökéletesen jönnek át minden fajta és kategóriájú rendszeren, ezért annyira elterjedt a profi stúdiókban. Keverésre a legjobb hangfal, vegyük komolyan, bár nem annyira élvezetes hallgatni, mint a JBL-t és egy kicsivel többe is kerül.
- A KRK Rokit RP5 G3-nak csicsás sárga membránja van és egy jó marketing csapat áll mögötte, de semmi köze a pontossághoz.
Az áráért és első monitornak a JBL-t ajánlom minden kétséget kizáróan, de fontoljuk meg a 308-at, ha van elég helyünk.
A következő lépés a komolyabb profiknak, szerezzétek be a Yamahákat.
Alkalmi szórakoztatásnak és a trendeket követők fontolják meg a KRK-t egy pár Dr. Dre fejhallgatóval megspékelveJohnny198612: Nem okoznak gondot, a hangkártyád is jó hozzá
-
PuMbA
titán
válasz
tipuka #29943 üzenetére
HitSpace személyes kedvence, de szerintem azért, mert sokaknak az tetszett, illetve nem akarják, hogy visszavigyék a hangcuccokat, mert csak nem úgy szól
Kevés ideig hallgattam, JBL és a Presonus, Prodipe között lehet, szóval nagyon jó, de sajnos ez sem stúdió monitor, hanem Hi-fi hangfal, ezért nem hallgattam sokáig
-
arminlok
senior tag
válasz
tipuka #23779 üzenetére
Igen már döntöttem, ez lesz csak még szeretném meghallgatni. Nincs ötletetek hogy Pécs és környékén hol lehetne meghallgatni? Valamint ti honnan rendelnétek melyik a legolcsobb megbizhato bolt (kürbis)?
(#23786) YceBear köszi. Hát a hangkártyát nem hiszem hogy mostanában fog kapni egyelöre jo lesz neki az alaplapi.
-
zoldy
tag
válasz
tipuka #20835 üzenetére
Köszi, 125k volt. Sokba került de ez van. Attól függ mire költ az ember. Barátnőmék Madeirára mennek én meg szeretek zenét hallgatni és ez legalább kitart egy jó 10 évig ha vigyázok rá /márpedig fogok/ ezért úgy gondolom megérte.
(#20838) Monya78: Én csak az ezt hallottam tőlük. Nem voltam hasraesve, írtam is róla véleményt pár hozzászólással feljebb. Rossznak azonban nem mondanám. Lehet, hogy abban az árkategóriában éppen jót csinálnak. Ha van rá lehetőséged hallgasd meg.
(#20840) & (#20845) B1T3: Az F5-höz volt már szerencsém de talán olvastad is a tapasztalatomat róla. Nekem nagyon tetszett a hangja de érződött, hogy lehetne nagyobb a középmély átmérője. Az F7-nél ez ugye megoldott így biztos vagyok benne, hogy jó a cucc nagyon. HS8-hoz viszont egyiket sem hasonlítanám... Erről is volt már ugye véleményem de azért ismétlem magam egy kicsit a biztonság kedvéért. Nem tudom hallottad-e már a HS széria bármelyik tagját. De az Adam termékei és a HS széria két abszolute izolált külön világ. Az Adam akusztikus ének és komoly zenei vonalon verhetetlen, de elektronikus zenében satnya. A HS széria de főleg a HS8 kemény basszussal és a sokat emlegetett hangprofiljával /szerintem/ szinte csak elektro témára vagy referenciának használható. Az akusztikus és az ének nem élő. Nem tudom mennyire széles a zenei érdeklődésed spektruma de nagyon a két szélét lőtted be ezekkel a márkákkal. Nyilván most már /hála az égnek/ hazabeszélek de én épp ezért választottam a Mackie-t. Mert a fent nevezett spektrum minden árnyalatában ott volt. Nem akarlak befolyásolni /persze akkor minek írtam le ezt az egészet
/ mert úgyis hallás alapján döntöd majd el, csak gondoltam okoskodok kicsit, hátha még segítek is vele.
(#20842) Agyzuzo: Lőhetek képet asztalról is majd de egyrészt állványon lesznek másrészt pedig várhatóan február vége-március eleje környékén nyerik el végleges helyüket mert albérletben vagyok és költözni készülök /még nem tudom, hová ötletek privátban jöhetnek
/ addig meg csak random lepakoltam őket az ágy végébe. Így is szpen szólnak de nem egy audiofil szentély az biztos.
(#20846) Zoluska: A hátsó reflex azért annyira nem halálos dolog. Annyi, hogy figyelni kell az elhelyezésre kicsit. Nekem az a tapasztalatom, hogy stúdiómonitor szinten nem jó dolog a plusz szub. Igaz én csak Mackie mr5 mk3-hoz próbáltam az mr10et de nem volt jó. Ha stúdió hangszórót veszel akkor azt valószínűleg a tökéletes sztereó élményért teszed. A sub csak belekontárkodik az egészbe. Egyébként pedig egy jó 8030 biztos vagyok benne, hogy szebb lesz mint az A5X+sub tákolmány. De ezt persze majd te eldöntöd.
(#20854) AMDFan: Megosztottam, ez a gyerek az évszázad bűntényét hajtotta végre!
-
Tin
veterán
válasz
tipuka #20181 üzenetére
na, jól szólnak már a mackie-k?
most már nekem is bejáratódtak, egészen jól szólnak. és bírják a hangerőt is!
tetszik, hogy a mélyhangkiemeléssel tök jól lehet mély-dúsítani a zenét, bár a filmekhez már kicsit sok a mély férfihangoknál.
azért egy mélynyomó még elférne alá
-
z00li
senior tag
válasz
tipuka #20185 üzenetére
Szia!
"Igen cserélned kellene, ha szeretnél minőségibb zenét hallgatni."
Csak kérdés, hogy hallanám-e a különbséget? Van-e fülem hozzá?Vagy elég lenne valamelyik genius?
Az árkülönbözetet azért kérdeztem, mert nem biztos hogy kihasználnám a többlet tudását a rendszernek. Most sincs sok időm zenét hallgatni, nem hiszem hogy a későbbiekben ez változna.Z
-
zoldy
tag
válasz
tipuka #20095 üzenetére
Szinte látom az alaprajzot!
Mire gondolsz? Próbáljam ki az Edifiert, a Bose-t és a Prodipe-ot is? Hol tehetném ezt meg? Utazok én szívesen csak nem tudom hová kéne. Egyébként meg sem kérdőjelezhető a gondolatod miszerint hallás után kell választani de jobb híján csak végtelen cikk teszt és tanács után tudok véleményt alkotni.
-
Tin
veterán
válasz
tipuka #19982 üzenetére
próbáld ki a ferritgyűrűt... igazi olcsó megoldás és működhet is.
kíváncsiságból kerestem egyet a számítógép-alkatrészes dobozomban, és a fejhallgató kábelének csatlakozó felőli végét áthurkoltam rajta párszor. most nem hallok semmi alapzajt egérmozgatáskor. vagy behaluzom mint a 24 bitet
-
Tin
veterán
válasz
tipuka #19976 üzenetére
jól, de ez nyilván valami audiofil megoldás... lehet, hogy egy sima ferritgyűrű megoldaná a problémád (nagy részét).
azért erősebb az előlapi panelen, mert az alaplapról oda még egy plusz vezetéken vezeted át az usb portot, ami meg összeszedi a zajt a gép házából. ugyanez a helyzet lehet az előlapi jack dugókkal is.
a játékban meg gyanítom azért hangosabb, mert a videokártyád aktívabb, és így "zajosabb" is.
tényleg kérdezd be a hozzáértőket a dac topikban mit javasolnak, mert jó hogy itt elbeszélgetünk meg ötletelünk, de mi nem értünk hozzá, ők meg jó esetben csinálnak is neked valami megoldást.
-
Tin
veterán
válasz
tipuka #19968 üzenetére
végre kezd alakulni a dolog, és csak egy olcsó usb hub kellett hozzá
de ha jól olvasom, notebook-on nem csinálta, tehát akkor biztos nem a hangfalakkal van a gond, szintén jó hír.
már csak egy ehhez hasonló usb zajszűrőre lesz szükséged, és máris nem lesz zajos az usb-d... vagy valami elektronikai szakival csináltatsz zajszűrőt, vannak egy páran, akik biztosan meg tudják csinálni, mert értenek hozzá.
-
dudika10
veterán
válasz
tipuka #19954 üzenetére
Teljesen "normális" jelenség. Az USB zaja a számítógép terhelésével változik.
A megoldást továbbra is az jelentheti, hogy a hangkártya tápellátását az USB-től függetleníted (nem mindegy hogy, mert például a mobil töltők nem biztos, hogy zajmentesebb jelet tudnak produkálni, legalábbis amiket eddig én próbáltam, azok sokkal rosszabbak volt, mint a számítógép portja, az akku töltésénél ez nem is szempont).A hangerőt nem tudom megítélni egy videó alapján, így azt se tudom, hogy a probléma valódi vagy tényleg zavarja a mindennapi felhasználást, mindenesetre az biztos, hogy túl közel vannak egymáshoz és hozzád a dobozok.
-
dudika10
veterán
válasz
tipuka #19952 üzenetére
A védőföld azért van, hogy Téged védjen (FÍ reléhez, ne kerüljön potenciálra a berendezés külső fém burkolata ... ).
Ha próba erejéig kikötöd, semmi az ég világon nem fog történni. Nem lesz tűz, nem fog megrázni az áram (legalábbis ha nem nyúlkálsz a berendezés fém részeihez akkor biztosan nem).Ezzel csak a földhurok meglétét lehet kizárni, ami inkább búgás mintsem sercegés. A hiba nálad egyértelműen az USB zajossága, ami ellen túl sokat nem tudsz tenni megfelelő hozzáértő segítsége nélkül.
Mondanám, hogy inkább kondenzátort köss párhuzamosan az USB táplábaira, de valószínűleg nincs otthon kondnenzátorod és elképzelésed nincs, hogy hova és hogy kéne kötni, ráadásul ez is csak néha oldja meg a problémát.
Kéne egy rendes külső táp a kártyának, mert belül nem szűri eléggé az USB 5V-ját. -
Bib
őstag
válasz
tipuka #19944 üzenetére
Szerintem a földelés megszüntetése nem feltétlen jó ötlet.Alaplapi hangkártyát biosban tiltsd le ha esetleg még nem volt.Az új hangkeltő összes bemenetét tiltsd le,ha van ilyen rajta.Ha van tv kártya,akkor a tv kábelbe létezik földhurok leválasztó.
Még meg lehet próbálni a számítógép házat leföldelni,pl a radiátorhoz.Ez elektrosztatikai töltést elvezeti. -
Tin
veterán
válasz
tipuka #19944 üzenetére
egy próbát megér, látod egy páran ajánlották, hogy segíthet, ők meg azért értenek hozzá (nem úgy mint én, nekem csak a fülem 24 bites
). amúgy nem okozol vele gondot...
Zola007: elhiszem, villámtól nem is félek itt a lakótelepen
nem valami jó a ház hálózata, így nyugodtabban alszom, meg azért csak jobbak ezek mint az 500 ft-os kínai aminek 10 kapcsolás után szétesik a kapcsolója (volt ilyen, egyszer vidékre utazás előtt áramtalanítottuk a lakást, és szétesett a kapcsoló, lehetett 1 órát szerelni mert lecsapta a biztosítékot meg mindent... és nyilván az elosztó a szekrény mögé volt bedugva
)
-
Tin
veterán
válasz
tipuka #19941 üzenetére
próbáld már ki a szigszalagot is elsőre... de ne mondd hogy nincs otthon egy régi földeletlen elosztód, akkor még ragaszgatni sem kell. nekem amúgy ilyen elosztókba van dugva az elektronikai cuccaim nagy része, árban sem vészes, plusz véd túlfeszültségtől meg villámtól, azt mondjuk nem tudom, hogy ilyen zajszűrés van-e benne, de jó.
ha kihúzod a hangkártyát, akkor már biztosan tudhatod, hogy a bemenő jelen van a zaj. én mindenképp rádugnám a tévére, keresnék egy csatornát amin nincs hang (vagy átállítod a tévé bemenetét AV3-ra vagy amire nincs dugva semmi), és ráadnám a hangot a tévén, megnézni, hogy hoz-e át zajt. ugyanúgy megnézheted hanggal is, hogy tapasztalod-e.
a notebook sem biztos, hogy meg fogja oldani a problémát, annak is lehetnek "zajosak" az usb portjai. tegnap írtam, valaki írta, hogy a monitorjának az USB hubján sokkal jobb a helyzet. ha van ilyened, vagy külső usb hubod, érdemes azt is megpróbálni.
amint tegnap írta valaki, valószínű nincs nagy gond, csak eléggé szopós lesz megkeresgélni hogy mi okozza a problémát. ne keseredj el, remélem hamarosan élvezheted a hangfalakat.
-
RM1
aktív tag
válasz
tipuka #19898 üzenetére
Ugyanez volt a problémám pár éve, esi maya 44 hangkártyám volt. Gépet is cseréltem közben, de a probléma megmaradt. Aztán vettem egy E-mu 0204-t, szimmetrikus kábellel (gyk. sztereó 6,3 jack 1m szigetelt kábellel), és azóta nincs probléma. Azt, hogy az RCA, vagy a hangkártya gyenge szűrése okozta-e a problémát, nem derült ki. Jó eséllyel az usb port áramellátása volt zavaros, amivel nem tudott a hangkártya megbirkózni.
-
dudika10
veterán
válasz
tipuka #19905 üzenetére
Ragaszd le átmenetileg egy földelt konnektor föld érintkezőit szigetelőszalaggal.
csyo: ha ugyan ennyiért kapsz még egyet és szükséged is van rá, akkor nem olyan rossz az. Jobban nem tudnád elkölteni csak máshogy ezt a pénzt.
Egyrészt nem értem, hogy megrendelés előtt miért nem kérdeztél rá, hogy nem-e elírás (a honlapon fel szokás tüntetni, hogy az elírásokból származó kellemetlenségért felelősséget nem vállalnak a boltok és ez nagyon durva elírás, nagyon naivnak kell lennie ahhoz, hogy azt hidd, hogy meg is kapod mind a két darabot), másrészt ha már így alakult és rendelsz tőlük még egyet, akkor nyugodtan hívd fel a figyelmüket arra, hogy ez neked kellemetlenséget okozott, és ki lehetne engesztelni, ha ingyen szállítanának.Sir81: porszívóval ki lehet szippantani onnan ÓVATOSAN. Vagy beleragasztasz valami nem túl erős ragasztót (táblagyúrma pl) és azzal kihúzod.
Porvédő sapka, nem egy komoly gond, hogy be van nyomva, de nyilván nem esztétikus, meg hát ne legyen már benyomva azért... -
válasz
tipuka #19894 üzenetére
Ne FELtekerd a potikat, hanem LE. A windowsban húzd fel maxra a hangerőszabályzót, és a dobozok hátulján pedig úgy állítsd be, hogy megfelelő legyen a hangerő.
(#19895) csyo
Küldd vissza, de előtte fenyegesd meg őket egy fogyasztóvédelmi bejelentéssel, ha esetleg azon gondolkoznak, hogy nem térítik meg az oda-vissza szállítási költségeket.(#19900) Sir81
Ha boltból vetted, akkor visszaküldés, és cseredarab igénylés. Ha apróról, akkor anyázós üzenet írása. -
Tin
veterán
válasz
tipuka #19898 üzenetére
azért nem hinném, hogy annyira komoly lenne a dolog, de ha a gép usb portjai nem jók, érdemes kipróbálni egy külső usb hubbal. abból is van aktív.
mellesleg a külső tápos dac sem mindig megoldás, hiszen azt is a gép usb portjába dugod, ha az zajos, akkor a külső tápossal is előfordulhat ez a gond.
-
TSanya
aktív tag
válasz
tipuka #19856 üzenetére
Szia!
Nálam teljesen ugyanez a jelenség tapasztalható, belső, külső hangkártyával ugyanúgy cicereg.
A problémámra a hangkártyás topicban kaptam ezt a választ.
Nagyon úgy tűnik, hogy igaza van a kollégának, azt javasolta, külső tápos DAC-ot kell beszerezni.Még kipróbáltam az itt leírt villásdugó fordítást, jelentősen csökkent a cicergés...és ha már külső tápos DAC, akkor meg is kérdezném, hogy erről mondanátok véleményt?
Jó vétel lehet, vagy inkább maradjak a 1955-nél?
Üdv:
S -
Tin
veterán
válasz
tipuka #19887 üzenetére
otthon nincs semmi eszközöd, aminek van rca kimenete? pl. régebbi tévéknek mind van. a jack-2rca kábel meg kb bármelyik boltban kapható, csak ne MM-ben vedd, mert ott a legdrágább. én biztos, hogy elsőre kizárnám a hangfalat, aztán mennék tovább a musiland kizárásával, aztán jöhet a gép. sajnos eléggé szívás végigjátszani, de egy jack-rca kábel, egy másik usb kábel, és a haver egy másik géppel kell, hogy végigzongorázd az összes esetet. csak időbe kerül.
-
dudika10
veterán
válasz
tipuka #19887 üzenetére
A probléma egyértelműen a hangkártyánál van.
Keress egy laptopot és dugd arra a kártyát, nézd meg mi történik úgy.
Egyébként a dobozok hátulján tekerd le annyira a hangerőt, hogy szoftveresen éppen elég tartalék maradjon ahhoz, hogyha egy halkabb zene szól, akkor lehessen még hangosítani rajta (tehát hangfalon le, programban fel kell csavarni a hangerőt). -
Tin
veterán
válasz
tipuka #19877 üzenetére
igen, pontosan ott kell letiltani, rendben van.
indítsd el a zenét a musiland-en, majd húzz ki a gépből minden más kábelt, billentyűzetet, egeret, hálókábelt, és mindent.
de ha tudod, ha nem, akkor is próbáld ki a hangfalakat egy másik forrásból, egy olcsó mobil is megteszi (otthon biztos van jack-2rca kábeled, a minősége is mindegy), mert ha a hangfal a hibás, 3 napon belül kérheted a cserét, ha viszont fülesen nem jön ki a probléma, akkor azért azt se vesd el, bár nem valószínű.
nekem simán hallatszik a fülesen az alaplapi kavarás (na jó, kettőn biztosan), meg a külső hangszórókon is hallatszott.
nincs a géped vagy a vezeték túl közel a konnektorhoz, vagy a tápkábelhez, vagy ilyesmihez?
AMDFan: pont nemrég írta valaki valamelyik topikban, hogy ugyanilyen gondja volt USB-s DAC-al, végül az lett a megoldás, hogy a monitor USB hub-jába dugta be az eszközt, és akkor nem volt alapzaja.
-
AMDFan
addikt
-
Bodz
nagyúr
válasz
tipuka #19856 üzenetére
Amit elmondtak a többiek már +
- másik usb kábel
- legújabb driver
- próba másik op. rendszerrel
- ne dugd a dac melletti usb portba az egeret -
Tin
veterán
válasz
tipuka #19872 üzenetére
első körben én kizárnám, hogy a hangfalakkal van a gond, tehát egy tök más eszközre (tévé, minihifi, telefon, tablet, akármi) rádugnám, és meghallgatnám.
ha úgy jó, akkor ez pipa.
utána egy fülest a musiland-re, hangerő fel, és figyelni, hogy úgy is megvan-e a sercegés vagy a zaj. ha igen, akkor az a ludas.
első körben BIOS-ban letiltanám az alaplapi hangkártyát ha van, aztán ellenőrzés.
második körben mindent kihúznék a gépből ami nem létszükséglet, próbaképp, aztán ellenőrzés.
harmadik körben megpróbálnék más USB portokat a musiland-nek (USB2, USB3 is).ha ezt végigzongoráztad és még mindig gond van, akkor az USB portjaid ennyire zajosak. további ötleteket meg majd írnak a kollégák.
-
Tin
veterán
válasz
tipuka #19851 üzenetére
zsír, kiváncsi vagyok hogy fog tetszeni. a szakikat meg kérdezd meg a bejáratásról, nekem annyit mondott a boltos srác, hogy az elején pár napig ne küldjem meg nagy hangerőn. persze nem definiálta, hogy ez hány üzemórát jelent, az enyémben még mindig csak kb 10-15 óra van, nem volt időm többet beletenni
így még megküldeni sem nagyon mertem.
-
B1T3
addikt
válasz
tipuka #19664 üzenetére
Köszi a tippet, konkrétan ez az RCF Ayra 8 eddig elkerülte a figyelmemet. Igazából egy darabig (legkorábban vizsgaidőszak végéig
) sajnos úgysem érek rá hallgatózni, szóval lehet, addigra már Mackie MR8 Mk3 árban lesz újra, de mindenképpen meghallgatom majd. Amikre kíváncsi lennék jelenleg (ezen a 8"-es RCF-en kívül), az a Mackie MR8 Mk3 (157800 HUF), KRK RP8 G2 (141800 HUF), Prodipe Pro 8 V2 (107500 HUF), M-Audio BX8 D2 (89900 HUF). Meg referenciának egy hasonló árú 5"-est is beköttetnék, bár jelenleg nagyon hajlok a nagyobb membránméret felé.
Elsősorban arra vagyok kíváncsi, mennyivel hallom előnyösebbnek az MR8 Mk3-at és a KRK-t, mert arányaiban nagy felárról beszélünk az utóbbi kettő 8"-eshez képest; bár bízom benne, indokolt a magasabb ár.
Alapvetően a nem a lehető leglineárisabb frekvenciaátvitellel nem lenne gondom, ha ez az erőfitogtató mélykiemelés nem a közép és magas gyengeségének a kompenzálása miatt történne, bár úgy látom, szerencsére az Mk2-höz képest ez bőven javult.Egyelőre úgy tűnik, nem lesz nehéz dolgom, mind van a Friendly House-nál, ráadásul éppen náluk mind a legkedvezőbb árú.
-
AMDFan
addikt
válasz
tipuka #19591 üzenetére
Általában az olcsóbb 8"-os membránoknak az a problémája, hogy a felsőközepeket (1-2Khz) nem tudják olyan tisztán leadni, ezért is van az, hogy egy 8"-os monitor teljesen másképp szól mint egy 5"-os, ugyanis általában az 5"-osoknál 2,6-3Khz-en történik a keresztváltás, míg a 8"-osoknál minél lejjebb próbálják vinni, 1,6-2Khz közé. Viszont mélyben jobban terhelhetőek a nagy membránméret miatt, így akár szub nélkül önállóan is megállják a helyüket. Ez tényleg nagyon magánvélemény, de szerintem 8" for prezident
Lehet, hogy ha 100-200 között kellene vennem valamit, akkor én valami 8"-os cuccot vennék, felvállalva azt hogy a közepei nem lesznek olyan szépek mint egy 5"-osnak.
-
Tin
veterán
válasz
tipuka #19591 üzenetére
de, kicsit néhol még így is kicsit soknak érzem a mélyet (leginkább mély beszédhangnál), de az már sztem akusztikai probléma a szobában, plusz az egyik hangszóró sarokban van.
schawo: akkor egyről beszélünk
az mk3-ban pont az a jó, hogy alapállapotban nincs túlsúlyozva a mély.
-
Tin
veterán
válasz
tipuka #19577 üzenetére
én most hallgatom pár napja az mk3-as mackie-t, és a véleményem: filmnézéshez elég a mély. általános zenékhez szintén. a hátsó kapcsolóval 2 lépésben még jobban kiemelhető a mély, ha mélyebb hangzást szeretnél. viszont, frekvenciában nem fogod hanyattdobni magad. 50-60 Hz között van az alja. szól alatta is, talán kb. 30 Hz-ig, de nagyon halkan. azokban a zenékben, ahol sok a nagyon mély hang, ott a mélyhangokon elhalkul, oda kell egy mélynyomó is. jók a mélyei, pattogós is, de jópár elektronikus zenét találtam, aminek az alját már nem bírta kihozni. de mondom, a legtöbb zenénél ezt nem lehet észrevenni, mert nem mennek 60Hz alá. ha viszont neked sok ilyen zenéd van, szerintem inkább a 40Hz-et lődd be alsó határnak, vagy rakj mellé egy mélynyomót.
schawo: ne keverd a mélykiemelést a mély hangokkal. az mk3 hátulján ott a 3 állású kapcsoló, +4dB-t tud a mélyhez adni, felső állásban úgy búg, mint a beindult csaj. szerintem az mk2 sem megy le frekiben sokkal mélyebbre (speckó szerint sem), maximum azon alap állásban jobban ki vannak emelve a mélyek. amikor a kettőt együtt hallgattam, átkapcsoltattam a sráccal, és kipróbáltam itthon is, az mk3-on is ugyanúgy lehet súlyozni a mélyeket, de egyik sem megy le 50Hz alá normális hangerővel.
HUAFBANDITA: szerintem azért van különbség, és mindenkinek a hobbija és pénztárcája határozza meg, hogy mi mit ér. én pl. laptoppal dolgozom, abból élek, tehát veszek egy normális darabot, és ha mondjuk összetöröm, nem búsulok, másnap veszek egy másikat. ebből élek, ez hozza a pénzt. mondjuk aki stúdiós, biztos hasonlóan gondolkozik a monitorokról, ha baja van vele, vesz egy másikat, vagy megszerelteti. neki még a 400e-s kategória is lehet, hogy csak a fogyóeszköz kategória. de neked vagy nekem már az a hangbéli különbség kisebb, mint amennyit megér. persze ha lottó ötösünk lenne, akkor meg nem 400e-s hangfalban gondolkoznánk. másoknak meg lehet, hogy évekig kell spórolni, de annyira a hobbijuk, hogy megveszik. de valószínű ők olyan zenét hallgatnak amin kijön az előnye, vagy annyi zenét hallgatnak, hogy van értelme a dolognak.
én örülök, hogy nem a dobozhangú pontos, hanem a populárisabb hangzású kevésbé pontos monitort vettem, mert élvezhetőbb általános használatra. és valaki írta, ennyiért használt de jó hifivel és hangfalakkal az ember többre megy, csak ott megint más a cél és tök más kategória.
-
Tin
veterán
válasz
tipuka #19546 üzenetére
olyat vegyél, aminek tetszik a hangja annyiért, amennyi pénzed van rá. ennyire egyszerű
ha a mackie hangja tetszik, és azért nem veszel mackie-t, mert azok a srácok, akiknél a hangfalkábel métere 25 ezernél kezdődik, és 24 karát alatt nem érintkező az érintkező, azt mondták a NETEN, hogy a mackie-nél jobb a prodipe, akkor meg szerintem te is tudod a frankót
-
PuMbA
titán
válasz
tipuka #19517 üzenetére
Én csak azt mondom, hogy nem tudtam meg, hogy mire képes a hangfal, így, hogy saját zene nem volt
Betettek valami dinamikahiányos csörömpölést rajta és hallgattam a szétkent magasat stb.
Nem tudtam meg, hogy hogy szólnak a dobok, ének stb...Az eladó szerint viszont minden egyértelmű ebből, csak én meg nem veszek hangfalat, hogy nem tudom, hogy mi van
-
Ibituba
aktív tag
válasz
tipuka #19542 üzenetére
hallgass meg 8050-et ,úgy látom az a referencia sokaknál. Minél jobban hasonlítson hozzá a hangja. ezek után már tudsz majd te is dönteni mi mennyit ér meg neked. egymás mellé rakva 8050 és a többiek felváltva. aztán ha az jön ki hogy nem is észleled annyira a kategóriák közti különbséget akkor boldog lehetsz mert csomó pénzed megmarad
-
Tin
veterán
válasz
tipuka #19542 üzenetére
nézd, nekem 1 héttel ezelőttig volt egy Jamo 90W-os 8"-os mélynyomóm, csak apró baleset érte a fos alaplapi hangkártyával, és fogalmazzunk úgy, hogy elengedte a ragasztás
a lényeg, hogy az utóbbi 8 évben évente kb 2-3x volt bekapcsolva...
alig használtam. bebaszva marha jó ropogós dnb-t hallgatni rajta, tényleg élvezetes, hogy a levegőben a porszemek is rezegnek tőle, de se a szomszédok, de a többi helyiségben tartózkodók nem élvezik a zuhogást. szóval én sosem akartam 2.1-et, nem is igazán hiszek benne, hacsak nincs az embernek akusztikailag rendben lévő helyisége mozizni és zenét hallgatni, és nem zavar vele másokat.
én azt tanácsolom, hogy ne járj úgy, mint az egyszeri hülyegyerek a válság után: lett pénze autóra, így megvette használtban 1-2-vel magasabb kategóriájú autót, csak pénze nem volt tankolni. mindig van egy kicsivel drágábban kicsivel többet tudó. mindig van kiváló vétel, csak épp túlszaladsz a kereten. ha a legjobb vételt hajszolod, pont az eredeti célt fogod elveszíteni, hogy zenét akartál hallgatni.
döntsd el mit akarsz, nézd meg mi kell még hozzá (hangkártya, kábelek, állvány, akármi), majd lőj be egy árat, és azért válaszd ki a legjobbat. de ha megtetted, ne a hibáit keresd, és ne az akciókat meg áreséseket nézd, hanem onnantól van az a cuccod, és élvezd.
az a yamaha meg szerintem az új hs5 volt. és tényleg szarul szólt, vagy nem volt még bejáratva.
-
dudika10
veterán
válasz
tipuka #19526 üzenetére
Népszerű a Mackie picit feljebb is, csak nem az MR hanem a HR széria.
A kérdést féligmeddig kikerül, nem túl sok és félig-meddig vicces indoklással arra, hogy miért jobb a Prodipe mint a Mackie, azt tudom válaszolni, hogy mert közelebb van pl. egy nagy Genelechez hangzásban.
Ha el nem felejtem pár napon visszaolvasom a topikot és írogatok nagyon szívesen a dolgokról véleményt, de eléggé el vagyok havazva, egy rakás privát várja, hogy megválaszoljam...(#19527) Ibituba: pedig nem most találtam ki. Ha azt mondtam volna, hogy "használd és 2 hét múlva térjünk vissza a témára ha ismét elővetted a régit és meghallgattad a különbséget", akkor is ilyen vicces lenne?
(#19536) Tin: nem mindegy, hogy azt a robbanást akarom hallani, amit a filmet készítők megálmodtak, vagy pedig egy 5x erősebbet.
A 16 vs 24 bitről azért megnéznék egy vaktesztet szívesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest